Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за гейминг конфигурация и монитор

Featured Replies

преди 2 минути, Кико написа:

Ами в клиповете се вижда всичко. Кое не ти е ясно? Инфото от HWiNFO  го има и там, но директно за такива като теб, дето здават странни въпроси. Прегледай клипа без ВС и ще видиш, че температурата стига до 93 градуса по време на игра. Нищо по-различно не съм дал, освен да го покажа по-нагледно, щото знам, че винаги ще се появи такъв като теб, дето го мързи да гледа и чете.

На клипът е 4300MHz, а не на 4600МHz. Мислех, че шотът на HWiNFO с високите температури е на твърдените 4600MHz, a и не се вижда напрежението, но явно не знам къде да гледам.

• Отговори 99
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, Qnko222222 написа:

На клипът е 4300MHz, а не на 4600МHz. Мислех, че шотът на HWiNFO с високите температури е на твърдените 4600MHz, a и не се вижда напрежението, но явно не знам къде да гледам.

Имам 3 клипа. Третия е с две ядра + HT  като на @nikolela, за да има някаква съпоставимост между моите и неговите резултати. Първите два клипа са на 4.6 GHz, зададено напрежение от BIOS 1.33  волта, РАМ памет на 2700MHz при CL15. В момента съм със зададени 1.3 волта от BIOS,  но ихгри не съм пробвал. Утре ще го направя. Просто напрежението ми е високо, но така и не намерих начин да го смъкна, макар че пробвах няколко варианта. Работи известно време и краш. затова 1.33 волта и всичко е ОК, без температурите. Но пък и аз Crysis 3  пускам главно за спорта, та не ми пречи тая работа.

преди 11 часа, Кико написа:

Я си погледни температурата на видеокартата и честотата :) Обърни там внимание, чудя се защо още не си го направил. Не ти ли казах да смъкнеш волтажа, защото и нормалното напрежение е достатъчно за 1500 MHz?  А за процесора какво да коментирам. ей сега ще ти имитирам твоя, ще смъкна на стандартни напрежения и на 4.3 GHz. Ще се пусна и на по-ненатоварващо ниво. Виждаш, че при мен разликата е цели 5 градуса и то само заради различното ниво, на което играя. Въпреки всичко 85 градуса са си сериозна температура.

Ето и един мой римейк на твоя процесор в Crysis 3,  но съм ползвал най-натоварващото за процесора ниво - Welcome to the Jungle. Ще ми е интересно и ти да повториш теста с моите настройки и на това ниво. Гледай да позагреят малко компонентите, преди да почнеш да снимаш. 

Тук съм намалил напрежението до 1,16 волта. Не се сетих колко е стандартното, затова на око. температурата мисля над 68 градуса не се качи, а кадрите виждаш къде са. Видеото и то далече от 70 градуса, щото и няма как да се натовари с тоя процесор. Ако искаш, да се прехвърлим в другата тема, че тая е за съвсем други неща, пък и в бъдеще ако търсим резултатите си, няма да ги намерим лесно ;) ( Както аз не се сетих да си извадя волана...)

Моята карта е PALIT - JETSTREAM, която идва с фабричен клок, който клок съм още клокнал. Това е най слабата карта от версиите GTX 970, а производителя е написал, че картата работи с температура от 79 градуса (Вероятно заради фабричния клок). До тук при мен е съвсем в норма честотата и температурата. Волтажа на картата не съм го пипал. Пипал съм пауър лимита, но дори на 156% пак се клоква на толкова на колкото и без да го променям от фабрично зададения. Нещо друго ме подпира.

Процесора се вижда, че не можеш да го симулираш коректно. Вижда се по товара на картата, по fps , дори играта в началото на клипа сече при тебе.

Знаеш, че всеки процесор и карта се клоква по различен начин и има различни възможности - нищо че са един и същ модел.

Процесора ми работи на 1.385v  в биос, но според програми за мониторинг волтажа се повишава до 1.4v В биоса над 1.4v не мога да задам, защото надписа става в червен цвят. Дори и да го задам над тези 1.4v, програмите за мониторинг пак отчитат волтажа до 1.4v.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, частите от Скай пристигнаха тази сутрин, но от Никем ми се обадиха и казаха, че нямат дъното и захранването, били се изчерпали и не са заявили нови бройки. Само рамта имат. Наистина не знам какво да правя, смисъл дали да пробвам пак с Варио към края на седмицата или да търсим други места/алтернативи на това дъно и захранване. Посъветвайте ме какво бихте направили ако сте на мое място.

преди 5 минути, iBonev написа:

Здравейте, частите от Скай пристигнаха тази сутрин, но от Никем ми се обадиха и казаха, че нямат дъното и захранването, били се изчерпали и не са заявили нови бройки. Само рамта имат. Наистина не знам какво да правя, смисъл дали да пробвам пак с Варио към края на седмицата или да търсим други места/алтернативи на това дъно и захранване. Посъветвайте ме какво бихте направили ако сте на мое място.

Ще поръчаш алтернативни части, които са налични. Всяко дъно с Z170 чипсет ще ти свърши същата работа. За захранването изчакай предложения, че на мен не са ми ясни.

преди 8 минути, tahumba написа:

Бюджета му е проблем а ти го надвишаваш както с дъно така и със захранването.

• Автор

С предните компоненти ми излизаше 611.38, а сега 640.79. Ще ги прежаля 29-30 лв. ако тези компоненти са поне колкото предходните читави или повече.

Edit: Поръчах ги частите, сега чакам да ми се обадят за наличност и потвърждение.

Edit: Чудя се дали да не заменя дъното с това на @Tommygun  ASUS Z170-A LGA1151

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

По мое лично мнение ако ще сменяш Асус-а по-добре си вземи един Extreme4 на Асрок. Не искам да коментирам GB за да не обидя някой,но моя личен опит е предимно негативен. Особенно в последно време.

Захранването може да го има на друго място без доставка та да ти излезе пак на същите пари като от Никем. За пореден път - не се оправям с българските магазини а и не искам да им се уча. Специалистите,които ги ровят по цял ден да ти изровят по-добре чарковете които искаш.

• Автор

@Tommygun понеже ми писна и смених дъното с  ASUS MAXIMUS VIII RANGER ROG ATX Z170 LGA1151 , което беше препоръчал в началото, но надвишаваше бюджета. Този ASrock Extreme4 не го дават съвместним с Noctua-та,

Надявам се, че не съм направил лош избор и конфигурацията с видео карта по-нататък ще бъде трепач.

Това за съвместимото не го разбрах,сокела е един и същи а Ноктуато идва с 3 кита за монтаж така че може и да си пригодиш нещо ако се наложи.

При всички положения с Ranger-a не си направил лош избор. По мое мнение е най-доброто като компромис между качество и цена за геймърски компютър. Само че аз имам леко по-различни разбирания за висок и бюджетен клас които не отговарят на болшинството хора тук във форума. По принцип ако днес си купувах Скайлейк платформа това или Hero версията щеше да е и моето дъно! А и явно не смятам само аз така....

_01.jpg

Така и не разбрах накрая на кои части остана, но да , би трябвало да е трепач. Това че ,винаги нещо ще е можело да бъде малко по-.... да не ти пука. Според мен ще можеш поне 5 години да сменяш само графични карти и ще си винаги актуален и в крак.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 2 часа, nikolela написа:

Моята карта е PALIT - JETSTREAM, която идва с фабричен клок, който клок съм още клокнал. Това е най слабата карта от версиите GTX 970, а производителя е написал, че картата работи с температура от 79 градуса (Вероятно заради фабричния клок). До тук при мен е съвсем в норма честотата и температурата. Волтажа на картата не съм го пипал. Пипал съм пауър лимита, но дори на 156% пак се клоква на толкова на колкото и без да го променям от фабрично зададения. Нещо друго ме подпира.

Процесора се вижда, че не можеш да го симулираш коректно. Вижда се по товара на картата, по fps , дори играта в началото на клипа сече при тебе.

Знаеш, че всеки процесор и карта се клоква по различен начин и има различни възможности - нищо че са един и същ модел.

Процесора ми работи на 1.385v  в биос, но според програми за мониторинг волтажа се повишава до 1.4v В биоса над 1.4v не мога да задам, защото надписа става в червен цвят. Дори и да го задам над тези 1.4v, програмите за мониторинг пак отчитат волтажа до 1.4v.

Прехвърлям разговора в другата тема AMD срещу NVIDIA, че ми стана интересно, ама ползваме темата на човека. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 33 минути, Tommygun написа:

При всички положения с Ranger-a не си направил лош избор. По мое мнение е най-доброто като компромис между качество и цена за геймърски компютър. Само че аз имам леко по-различни разбирания за висок и бюджетен клас които не отговарят на болшинството хора тук във форума. По принцип ако днес си купувах Скайлейк платформа това или Hero версията щеше да е и моето дъно! А и явно не смятам само аз така....

Много се чудех между Z10-A и Ranger-а и в крайна сметка взех по-скъпото. В преразход съм, но други месец няма да взема ССД и нещата ще се оправят. Пък и първоначално нали мислех конфигурацията да бъде само с 8 гб, а сега е с 2х8 гб. Както и да е.

Главата ме заболя тези дни от това и мисля най-накрая да си отдъхна.

За добро или лошо това е конфигурацията, утре като пристигнат частите ще я сглобя, ще я снимам и ще кача снимки. Не разбирам защо по голяма част от темите в един момент "умират" и авторите им повече нищо не казват. Взели ли са нещо, някоя снимчица поне да покажат в знак на признателност.

Приятен ден ви желая!

преди 29 минути, Tommygun написа:

Така и не разбрах накрая на кои части остана, но да , би трябвало да е трепач. Това че ,винаги нещо ще е можело да бъде малко по-.... да не ти пука. Според мен ще можеш поне 5 години да сменяш само графични карти и ще си винаги актуален и в крак.

Конфигурацията е:

LG 23" 23MP68VQ-P, 5ms, 250cd/m2, VGA, DVI, HDMI, IPS

INTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake

NOCTUA CPU Cooler NH-U14S

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM00

XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X

2X8G DDR4 2400 KINGSTON HYPEX

ASUS MAXIMUS VIII RANGER ROG ATX Z170 LGA1151

Първите 4 части ги получих днес от Скай. За монитора съм очарован. Само трябва да си взема един HDMI кабел да го свържа към дъното, защото в кашона има само D SUB, а дъното няма такъв порт. Останалите неща ги очаквам утре сутрин. Тъкмо имам време да направя буутваща флашка, драйвъри да изтегля.

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

• Автор

Добър вечер на всички!

Моля да ме извините за поредния пост, но с това темата се изчерпва.

С радост ви съобщавам, че компютъра е факт. Днес, пристигнаха последните част и всичко е сглобено и работи. Все още инсталирам програми, настройвам уиндоус и т.н.

Благодарности на Скай Къмпъни и Никем Нет за компонентите, отношението и бързата доставка. Препоръчвам ги за всеки, който му предстои сглобяване на конфигурация! :)

Благодаря и на всички вас, които бяхте част от темата и отделихте от своето време и знание и опит, за да ме насочите към избора! :wink12:

ps В знак на благодарност и признателност съм качил няколко снимки (смятам, че така  трябва да бъде, защото има не малко теми, където след един момент не се знае нищо за автора - купил ли е, не е ли купил... безследно изчезнал с 2 думи), качестовот0 не е най-доброто, но такива са възможностите на камерата. https://drive.google.com/open?id=0B6Z3m2soUmGsdTdmUnVqQXRXV1U

Единствено на захранването не ми харесва снопа кабели, no нямаше пари за модулно и както се вижда на една от снимките съм ги наблъскал под хард диска като съм извадил чекмеджетата. По-нататък ще ги скрия зад дъното, сега не ми се занимаваше просто. Иначе, компютъра е изключително тих, от време на време само чувам иглата на хард диска. :D  Упътванията на ASUS, NOCTUA и FRACTAL DESING са просто чудесни. Всичко е обяснено просто и нагледно. Тепърва имам да черпя впечатление да "откривам" опции и т.н., но съм доволен от придобивката си.

Лека и спокойна!

Не изчезвай от темата, а сподели например какви са темепратурите с пуснат Prime 95. Що ми се струва тая Noctua  толкова рехава? Моя CM  изглежда два пъти по-обемист, нищо че не сваля много температурите - само 20 градуса спрямо бокса.  Бях ти написал по-горе в темата, че трябва да промениш нещо в BIOS, ако искаш видеокартата да работи добре. Това е опцията FCLK, която тябва да поставиш на 1 GHz,  а не на 800 MHz  както е стандартно. Тая опция обаче я има след определен BIOS  за дъната. Аз за моето дъно Pro Gaming  я почаках доста. Вече се бе появила за "A"  и други по-евтини дъна, понеже те бяха тествани в разни сайтове и Асус почна първо с тях. Все пак ъпдейта стигна и до мен, та FCLK  се поставя на 1 GHz!!!! Това е за настолните машини. Те са го поставили на 800MHz заради лаптопите, но това ограничава видеокартата. 

Честито за покупката и дано си доволен дълго време, както аз съм доволен от моята дълго време, включителни и днес ;)  Това е страшна техника за игри, но разбира се, трябва и едно SSD. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 56 минути, iBonev написа:

Добър вечер на всички!

Моля да ме извините за поредния пост, но с това темата се изчерпва.

С радост ви съобщавам, че компютъра е факт. Днес, пристигнаха последните част и всичко е сглобено и работи. Все още инсталирам програми, настройвам уиндоус и т.н.

Благодарности на Скай Къмпъни и Никем Нет за компонентите, отношението и бързата доставка. Препоръчвам ги за всеки, който му предстои сглобяване на конфигурация! :)

Благодаря и на всички вас, които бяхте част от темата и отделихте от своето време и знание и опит, за да ме насочите към избора! :wink12:

ps В знак на благодарност и признателност съм качил няколко снимки (смятам, че така  трябва да бъде, защото има не малко теми, където след един момент не се знае нищо за автора - купил ли е, не е ли купил... безследно изчезнал с 2 думи), качестовот0 не е най-доброто, но такива са възможностите на камерата. https://drive.google.com/open?id=0B6Z3m2soUmGsdTdmUnVqQXRXV1U

Единствено на захранването не ми харесва снопа кабели, no нямаше пари за модулно и както се вижда на една от снимките съм ги наблъскал под хард диска като съм извадил чекмеджетата. По-нататък ще ги скрия зад дъното, сега не ми се занимаваше просто. Иначе, компютъра е изключително тих, от време на време само чувам иглата на хард диска. :D  Упътванията на ASUS, NOCTUA и FRACTAL DESING са просто чудесни. Всичко е обяснено просто и нагледно. Тепърва имам да черпя впечатление да "откривам" опции и т.н., но съм доволен от придобивката си.

Лека и спокойна!

Честито и от мен! Да се ползва със здраве!

И малко коментар по конфигурацията. Ако се върнеш малко назад ще видиш, че ти предложих изцяло модулно захранване за смешни пари. Също ако се беше лишил от HDD за сметка на SSD нямаше да чуваш ''игличката'':D и тази клетка за дискове, която използваш в момента можеше да я премахнеш. Ще си знаеш за другия път.:)

преди 50 минути, Кико написа:

Не изчезвай от темата, а сподели например какви са темепратурите с пуснат Prime 95. Що ми се струва тая Noctua  толкова рехава?

Не е никак рехава и е доста по-добра от твоя CM. Но кутията на автора не е толкова добре охладена като твоята, макар и с по-качествена ламарина. С няколко думи - последващия тест ще бъде в една или друга степен субективен.

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

Честито и от мен! Да се ползва със здраве!

И малко коментар по конфигурацията. Ако се върнеш малко назад ще видиш, че ти предложих изцяло модулно захранване за смешни пари. Също ако се беше лишил от HDD за сметка на SSD нямаше да чуваш ''игличката'':D и тази клетка за дискове, която използваш в момента можеше да я премахнеш. Ще си знаеш за другия път.:)

Не е никак рехава и е доста по-добра от твоя CM. Но кутията на автора не е толкова добре охладена като твоята, макар и с по-качествена ламарина. С няколко думи - последващия тест ще бъде в една или друга степен субективен.

Казах, че ми изглежда рехав. И тук възниква въпроса - а как влияе видеокартата без задна планка на тоя рехав охладител? При ме охлаждащите ребра са огромни и влияние няма. А при тая Noctua  как ще е? Просто въпроси. Всички знаем, че турбомоторите са икономични на хартия и на стенд, но доста зле при натоварване. Тук как е? Ти може ли да кажеш?

преди 7 минути, Кико написа:

Казах, че ми изглежда рехав. И тук възниква въпроса - а как влияе видеокартата без задна планка на тоя рехав охладител? При ме охлаждащите ребра са огромни и влияние няма. А при тая Noctua  как ще е? Просто въпроси. Всички знаем, че турбомоторите са икономични на хартия и на стенд, но доста зле при натоварване. Тук как е? Ти може ли да кажеш?

Мога - няма да има проблеми.

http://techbuyersguru.com/140mm-cpu-cooler-shootout-finding-sweet-spot?page=3

Нормално е.

На 4.6 не би трябвало да минава 80-82.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 8 минути, XECUTIONER написа:

Мога - няма да има проблеми.

Ами добре. Ако минаваш насам, черпя бира по тоя случай. Ако кажеш и три.

Честито и от мен! Радвам се че си направил правилната покупка макар понякога и да си бил тотално объркан. Важен е крайния резултат, а с такъв бюджет крайния резултат е върховен. Остават ти две нещица за напред, ссд и едно 1060/70. Споко за харда и аз съм със същия, и на моя иглата цънка. Важно е да работи и да не цънка много често, а само от време на време да ни напомня че имаме и хард диск :)

Честито, като човек, който вече почти не влиза във форума не мога да ти дам съвети, но мога да ти кажа, че на FHD GTAV взима около 2.2-2.4 GB VRAM през цялото време. Ако бутна на 1440p нещата загрубяват и се пълни до 3GB, не мога да кажа дали спокойно ще са над 3, но при моята HD7970/R9 280X, която е с 3 се пълнят докрай. 6GB VRAM при 1060 ми звучат добре, за FHD е перфектно, става и за VSR, който ползвам и не виждам никаква разлика. Сигурно, щото вече съм кьорав :) За слушалките, имам Logitech G35 7.1 и мога да ти кажа, че звука не е кой знае какво от това дъно, смисъл пробвал съм доста модели, едни AKG-та за 60 долара, по-малък модел бяха, звучаха добре, но нищо особено, Superlux HD330 също съм пробвал, пак нищо особено. Beats Studio също... Общо взето на Realtek 892 няма какво да се чуе. При твоето дъно има уж по-добро аудио, дано да е така. Също гледам доста филми и играя много GTAV, мога да кажа, че 1TB не стига определено, ако не триеш всичко... Може би ако вземеш SSD ти препоръчвам да не оставяш само 64GB за C диск, както направих аз и не стигат, не защото тъпча с глупости, а защото има най-простите програми. 

П.П. Моята карта грееше зверски, преди да сложа два вентилатора на покрива на кутията, които в момента въртят на половин обороти и мога да ги чувам дори от другата стая... Става въпрос, че съм взел обикновени китайски вентилатори ( по-хубави от повечето, които се продават по компютърните магазини, но нямат конектори, а само жици и трябваше да си играя на инженер. Имам предвид, че картите греят отзад най-често където на повечето няма планки, тоест моята карта вдигаше към 80-85 градуса спокойно под товар, сега е под 60. 

• Автор

@Монката аз съм с тези колонки и спрямо звука от лаптопа ми (Acer Aspire 5750G) и този от дъното, долавям разлика и то към по-добро. :)

преди 6 часа, Монката написа:

При твоето дъно има уж по-добро аудио, дано да е така.

Не, не е така за жалост :) Realtek  са пълни боклуци, какъвто и клас аудиочип да вземеш. VIA  му е майката, но вече не ги монтират по дъната. Затова остава само външната аудиокарта. 

преди 4 минути, iBonev написа:

@Монката аз съм с тези колонки и спрямо звука от лаптопа ми (Acer Aspire 5750G) и този от дъното, долавям разлика и то към по-добро. :)

Ееее, Realtek  все пак имат някакво разделение и няма как да сравняваш аудиочип под найк-ниския клас - ALC662  с ALC1150. Разлика има и при външните колони, но разликата е най-доловима с качествени слушалки. И там ако пробваш с VIA VT2021  и дори с по-нисък клас, ще разбереш за какво говоря. Realtek  на практика са без ниски честоти и с доста нисък праг на усилване без изкривявания. Както и да е, аз смятам всички Realtek  за големи боклуци...поне докато не пуснат чип, дето и ниските честоти да възпроизвежда.

на 5.08.2016 г. в 19:19, Кико написа:

Не, не е така за жалост :) Realtek  са пълни боклуци, какъвто и клас аудиочип да вземеш. VIA  му е майката, но вече не ги монтират по дъната. Затова остава само външната аудиокарта. 

Ееее, Realtek  все пак имат някакво разделение и няма как да сравняваш аудиочип под найк-ниския клас - ALC662  с ALC1150. Разлика има и при външните колони, но разликата е най-доловима с качествени слушалки. И там ако пробваш с VIA VT2021  и дори с по-нисък клас, ще разбереш за какво говоря. Realtek  на практика са без ниски честоти и с доста нисък праг на усилване без изкривявания. Както и да е, аз смятам всички Realtek  за големи боклуци...поне докато не пуснат чип, дето и ниските честоти да възпроизвежда.

Проблемът на Realtek са техните драйвери, а не чипът. Може да се реши с програмата SRS Audio Sandbox, която инсталира собствен драйвер и се явява като допълнително аудио устройство, като звукът преминава през него. Но програмата е платена. Иначе разликата във звука е огромна, особено при басовете. Малко като реклама прозвуча, за което се извинявам, ама и мен много ме дразни Realtek-а.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.