Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как станахме колония на СССР.

Featured Replies

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Всяка пропаганда и долна лъжа се пише за да стане публична и за да манипулира хората.

Това което съм цитирал аз, не е никаква пропаганда или "долна лъжа" :)

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

Стегнете се ,колкото и да мразите Русия ,това няма да промени огромния ѝ научно технически принос за света ,няма да я спре да покорява нови върхове ,да изумява света с нови технологии. Руския народ отдавна е успял да се докаже. Нормално и Русия ,както всяка велика страна да си има своите хейтъри ,но с писане на откровени лъжи по форумите няма да промените фактите ,нито пък ще навредите на Русия ,защото докато вие си губите времето да клеветите руския народ ,той твори и върви напред ,а вие си стоите на едно място. 

Ето това пример за наивна детинска пропаганда :) 

• Отговори 428
  • Прегледи 20,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не било лъжа. Тоя  е неспасяем. И пак върти и суче, гърчи се като .... и не казва как 1.5 пъти повече автомобила,  тоя ги превърна в 1.5 пъти повече техника, от цялата продукция на СССР.  Това колеги, е манипулация на платения. Дето не лъжел. :ph34r:

Spoiler

Зацикли с манипулациите си и заяжданиците. :) Знам че си обсебен и  флюбен в мен, но все пак, вземи потърси сепциализирана помощ. А ако все пак си решил да се бориш с форумната тролщина както си се писал, вземи зпочни от себе си . Освен заяжданици , офтопици  евтини изкривявания на думите ми, спекулации и измишльотини, друго НЕ правиш .

Един пост, припомнен от сашо Йорданов :

Spoiler

ЗАЩО ХОРАТА КРАДАТ ОТ „СВОЯТА“ ДЪРЖАВА?

Въпросът задава през 1978 г. големият български писател Георги Марков. И дава отговор. Защо ли ми се струва, че колкото отлитат годините, толкова този отговор става все по-актуален? Ето какво пише Марков преди 35 години:
„Първият и най-прекият отговор е, че тези хора не смятат тази държава за своя, а за чужда....В началото, когато това явление започна епидемично да се разраства и прикриването му по много причини стана невъзможно, партията, съдебните и милиционерските органи естествено го приписаха на „неизживени буржоазни навици“, „порочни остатъци от психологията на миналото“, „влияние на враговете отвън“ и т.н. ... Кражби и присвоявания на държавна собственост преди комунизма също имаше, но те бяха рядкост....
Но за първи път в българската история граждани с професии, образование, инициативни, енергични, с много граждански добродетели масово посягат на държавната собственост...Повтарям, тук не става дума за класическия тип крадци, а за нещо съвсем ново — за хора, които би трябвало да бъдат икономическата и духовната опора на обществото. В края на краищата звучи малко странно да казваш инженер-крадец, доктор-крадец, директор-крадец....Когато престъпността придобие един наистина масов характер, когато едва ли не всяко материално подотчетно лице се оказва под непрестанно подозрение в злоупотреба, ...то очевидно е, че тя се подхранва от самата действителност, тя е пуснала своите корени дълбоко в нея и тъй като почвата е твърде благоприятна, се развива със застрашителна бързина.
„Най-големият крадец тук е държавата, така че няма нищо грешно, ако човек се опита да си върне малко от откраднатото“ — беше оправданието на мой познат шофьор на камион, който правеше „черни“ курсове.
„Всички крадат! А тия, които са най-горе, крадат най-много!“ — тези думи съм ги слушал десетки пъти при най-различни обстоятелства. Било когато кварталният зарзаватчия „удря“ паланзата, било когато келнер надписва, било когато човек забележи, че помпата на бензиностанцията вкарва в резервоара въздух или когато пробутат развалена или некачествена стока.
За всеки непредубеден наблюдател на социалистическата система е ясно, че в дъното на нещата стоеше примерът на големците. А тия големи властвуващи граждани бяха изградили система от неписани закони, която им даваше възможност да извършват най-крещящи несправедливости. Членове на Политбюро, членове на Централния комитет на партията, министри и заместник-министри, шефове на разни ведомства, всякакви големи началници почти без изключение и без никакво морално оправдание погазваха декларираните от собствената им власт принципи на справедливост....
Какъв пример даваха всевъзможните социалистически новобогаташи, когато се надпреварваха да си купуват една от друга по-скъпи коли и да живеят във все по-голям лукс. Тъкмо бездната на контраста, който те установяваха най-безотговорно спрямо останалата част на населението, разпалваше амбициите на всеки малко по-находчив ум.
Чувството на безотговорност, което се лее отгоре, попива дълбоко долу, в почвата. И бариерата на скрупулните задръжки, остатъци от вековен народен морал, се вдига със страшния въпрос:
„Защо не?“
И като свържем рухването на нравствеността с изчезването на идеалите, отговорът на въпроса „ЗАЩО ХОРАТА КРАДАТ ОТ СВОЯТА ДЪРЖАВА?“ става пределно ясен.
Но може би това бе най-добре формулирано от един представител на Комитета за държавен контрол, който след една щателна проверка в известно предприятие каза:
„Имам чувството, че присвояването на обществени средства е станало закон на живота у нас.“

Чета тези редове и си мисля. Двадесет и пет години от "началото на промяната". КЪДЕ Е ПРОМЯНАТА, МОЛЯ?

Което е пряко по темата - Вие смятате тази държава за чужда, или което и аз съм казвал с други думи  за вас , симпатизантите на СССР и утопиите на тази пропаганда,  - поставяте всичко през призмата на една чужда държава, и чак след това от българска гледна точка. А трябва да е точно обратното.

Докато сте на това ограничено генетично изкривено мислене, няма да има не 25 г, ами 250 г промяна

Докато има платени индивиди, като тукашния, оня Сашко Йорданов, мИнджев и сие, няма да се оправим. Тия подобия на човешки същества, работят срещу България. Такива като тях, отвориха портите на Търново, за османските пълчища. Такива като тях, бяха първи кипри при комунизма. От доносници, до некадърни комсомолски сектретари. А сега са 'демократи', в стил изуй гащи пред Козяк 16. Смешници. 

И нагледно, как трола се гърчи. Като неуспеят, тъпите му манипулации.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

А аз съжалявам че са малко хората като тях. По принцип, все пак  симпатизиращите им са повече от общото стадо промити червени мозъци.

Речника на тоя над мен красноречиво говори какъв е :)

преди 10 часа, miro20 написа:

Това което съм цитирал аз, не е никаква пропаганда или "долна лъжа" :)

Ето това пример за наивна детинска пропаганда :) 

Миро,  защо толкова много се объркваш в реалностите?  След 50-60 години руснаците в България могат да станат 4-5 000 000 души и току виж България станала и тя като Крим ...република в състава на Руската Федерация...    Какво друго да стане след като българите напускат родината си!?   

преди 16 часа, Родина написа:

Говориш глупости.А този Антон Тодоров знаеш ли ,колко пари натрупа от тези разсекретени документи и книги издава.Само че вади избирателно документи и ги публикува във вестник Телеграф ,всяка събота.И вади избирателно документи.Има много документи който са заличени , за да не уличат сегашната клика.Когато прочетеш всичките 36 тома , мисля ще си смениш мнението.

Не. Няма да си сменя мнението!

Защото помня всичко от тогава. И това, което пише в документите, е абсолютно вярно!

Режим на ток и вода. Тотален дефицит на стоки от първа необходимост - като започнеш от тоалетна хартия и лигнин(дамските превръзки бяха лукс, а и ги нямаше) и стигнеш до дефицит на храни, обувки, дрехи... Който имаше връзки, успяваше да се докопа я до хладилник, я до телевизор, а да обзаведеш дом точно в този момент си беше цяло преживяване - тотално липсваха и мебели.

Не говоря глупости. ПОМНЯ!

И никога няма да им го простя!

Никога!

Цитат

и току виж България станала и тя като Крим ...република в състава на Руската Федерация

Ето го още един антибългарин сепаратист. Ко стана на сборището в Москва ? какви са новите международни директиви към управляващите сепаратизма и терора от Москва ?

Не знам каква ще е България, но докато има такива като теб , националнокастрирани мечтатели  за републики в състава на чужд агресор, мечтаещи за новоруси, новоосмании , и подобни простотии,  нищо добро не я очаква.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 16 часа, Soviet Soldier написа:

Стегнете се ,колкото и да мразите Русия

Не мразя Русия, приятелю!

Няма как да мразиш държава.

Мразя управниците на тази(или на която и да е друга държава), които налагат имперските си политики над по-малките(и определено по-беззащитни) държави. Каквато е нашата.

И никога няма да ги заобичам!

Никога!

преди 11 минути, attj написа:

Миро,  защо толкова много се объркваш в реалностите?  След 50-60 години руснаците в България могат да станат 4-5 000 000 души и току виж България станала и тя като Крим ...република в състава на Руската Федерация...    Какво друго да стане след като българите напускат родината си!?   

Много ти хлопа дъската! Оглушително! :D

(нали не било обидно да ти хлопа дъската?) ;) Вече на всеки един от вас ще правя този "комплимент". Обещавам!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Дефецит на дрехи, храна, мебели. Мале мале, колко промит мозък трябва да си, че да говориш такива тъпотии? :ph34r: Абе хора, не се ли усещате, че говорите глупости?

А ето и трола си призна. Радва се на продажниците, дето са в основата на робството и всички нещастия, за Бълагрия. Сам се разкри, че е предател. :ph34r:

преди 2 часа, Нел написа:

Не. Няма да си сменя мнението!

Защото помня всичко от тогава. И това, което пише в документите, е абсолютно вярно!

Режим на ток и вода. Тотален дефицит на стоки от първа необходимост - като започнеш от тоалетна хартия и лигнин(дамските превръзки бяха лукс, а и ги нямаше) и стигнеш до дефицит на храни, обувки, дрехи... Който имаше връзки, успяваше да се докопа я до хладилник, я до телевизор, а да обзаведеш дом точно в този момент си беше цяло преживяване - тотално липсваха и мебели.

Не говоря глупости. ПОМНЯ!

И никога няма да им го простя!

Никога!

Изказване на един завършен консуматор - кинграджУлейшън! :yanim:

Така...вярно е, че битовата техника беше кът и се намираше (в повечето случай) с връзки, НО имаше ред и спокойствие!

Може и да е имало дефицит на дамски превръзки и лиглин (не знам, аз съм мъж и тези продукти не ме касаят), НО нямаше наркодилъри по улиците и бяхме спокойни за децата си!

Съжалявам, че си била толкова грандиозно ощетена и буквално кръвно обидена, че са липсвали лиглин и превръзки с крилца (как ли са карали нашите баби). Такава кръвна обида не се прощава лесно.

Съчувствам ти...почти ше се разрева. :sobbing:

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 16 минути, Agentpat™ написа:

Съчувствам ти...почти ше се разрева. :sobbing:

А аз те съжалявам за плоското мислене. Освен, че ти хлопа дъската, де. :D

Защото зад това, което ти наричаш "консуматорско"  стои унизеното битие на няколко поколения българи. Обидно е партията(и държавата) да  репресира суверена си, лишавайки го от достоен живот.

И не знам защо ти е смешно, че в края на 20-и век жените в България бяха подложени на такова варварско отношение - да нямат елементарни хигиенни средства. Не приемам, че понеже бабите са ползвали парцали, това трябваше да правим и ние, родените в уж прекрасното социалистическо общество.

Колкото до наркодилърите... тогава в целия свят беше относително по-спокойно. Иначе двама мои познати(тогава) умряха от свръхдоза. Така, че не ми обяснявай, че не ги е имало, преди да се сетиш, че говорим за преди 30 години.

Схвана ли какво ти обяснявам или пак да ти обясня, че въпросът е в начина, по който партията-мащеха се подиграваше с нас(разбира се по поръка на КПСС, която пък по подобен начин се отнасяше с руснаците)

А на теб като не ти е било обидно... няма как да ти обясня какво е достойнство. С него човек се ражда!

Все повече се изумявам, до къде стига фантазията, на промит мозък. :D Ако човек слуша тоя примит мозък, ще рече че България е била на нивото на бананова република. Нямало е храна, мебели, дрехи, превръзки :D, нямало е нищо. Ходили са голи и боси хората. Нищо че тогава България, е в челните места по индустриализация, образование и т.н в Европа. 

Тия последователи на миро трола, за какви ни взимат? Тия тъпотии, да си ги разправят помежду си. Че стават за смях.

преди 8 минути, Нел написа:

А аз те съжалявам за плоското мислене. Освен, че ти хлопа дъската, де. :D

Защото зад това, което ти наричаш "консуматорско"  стои унизеното битие на няколко поколения българи. Обидно е партията(и държавата) да  репресира суверена си, лишавайки го от достоен живот.

И не знам защо ти е смешно, че в края на 20-и век жените в България бяха подложени на такова варварско отношение - да нямат елементарни хигиенни средства. Не приемам, че понеже бабите са ползвали парцали, това трябваше да правим и ние, родените в уж прекрасното социалистическо общество.

Колкото до наркодилърите... тогава в целия свят беше относително по-спокойно. Иначе двама мои познати(тогава) умряха от свръхдоза. Така, че не ми обяснявай, че не ги е имало, преди да се сетиш, че говорим за преди 30 години.

Схвана ли какво ти обяснявам или пак да ти обясня, че въпросът е в начина, по който партията-мащеха се подиграваше с нас(разбира се по поръка на КПСС, която пък по подобен начин се отнасяше с руснаците)

А на теб като не ти е било обидно... няма как да ти обясня какво е достойнство. С него човек се ражда!

Казал съм ти отдавна, че си ми ясна. Не ми се обяснявай повече! Жените били подложени на варварско отношение - Хахаха! Видяла си ти варварско отношение!

Тогава българката раждаше много повече от сега - сигурно, защото са липсвали лиглин и превръзки. Вероятно това ще да е била причината. Сега нали имате всякакви удобства, тогава защо не раждате, а непрестанно намаляваме? 

преди 7 минути, AntiAlGor написа:

Все повече се изумявам, до къде стига фантазията, на промит мозък. :D Ако човек слуша тоя примит мозък, ще рече че България е била на нивото на бананова република. Нямало е храна, мебели, дрехи, превръзки :D, нямало е нищо. Ходили са голи и боси хората. Нищо че тогава България, е в челните места по индустриализация, образование и т.н в Европа. 

Тия последователи на миро трола, за какви ни взимат? Тия тъпотии, да си ги разправят помежду си. Че стават за смях.

Много е зле женицата. Това всеки го вижда. Но се има пък за голямата работа. :lol6:

преди 11 минути, AntiAlGor написа:

България беше на нивото на бананова република! Изтърканите фрази за "първите" ни места тогава, не вървят вече, приятелю.

Ако бяхме толкова добре, Младенов и сие нямаше да направят преврат,  нямаше Луканов да търси помощ от "Отворено общество" и нямаше да сме на този хал, на който сме сега.

Така, че ето го резултата от социализма - не мислите, а повтаряте като папагали каквото ви е казвала партията(и ви казва, де, имат си още електорат престъпниците)

преди 5 минути, Agentpat™ написа:

Много е зле женицата. Това всеки го вижда. Но се има пък за голямата работа. :lol6:

Вярно съм зле като се опитвам да подтикна шайка безгръбначни да мислят.

преди 1 минута, Нел написа:

България беше на нивото на бананова република! Изтърканите фрази за "първите" ни места тогава, не вървят вече, приятелю.

Ако бяхме толкова добре, Младенов и сие нямаше да направят преврат,  нямаше Луканов да търси помощ от "Отворено общество" и нямаше да сме на този хал, на който сме сега.

Така, че ето го резултата от социализма - не мислите, а повтаряте като папагали каквото ви е казвала партията(и ви казва, де, имат си още електорат престъпниците)

Вярно съм зле като се опитвам да подтикна шайка безгръбначни да мислят.

:biggrin::laughing4::lol6:

Това е достойно за бисерите.

преди 4 минути, Agentpat™ написа:

:biggrin::laughing4::lol6:

Това е достойно за бисерите.

Пусни го, де, какво чакаш?

Един поздрав за "бойната команда" на БКП!

Нел е същински бисер.  Ние и преди и сега все сме си добре - щом руснаци все идват в България.  Дори сега са повече от преди - вече са над милион....   Компенсират намаляващото българско население и се очаква скоро да бъдат и в Русе ....и в Плевен  Очаква се Миро пак за някаква хипотетична АТО да пише - защото един ден руснаците може да са болшинство и в България.  

преди 9 минути, AntiAlGor написа:

Това момиче Нел има доста развинтена фантазия. Ся че имаше дефицитни стоки по соца имаше, ама според нея ВСИЧКО е било дефицитно. :) Имаше режим на тока не отричам,но за такъв на водата не си спомням. Ида може и да имаше режим (и то само една година, даже не и цяла година- няколко месеца), ама тока,парното и водата бяха БЕЗ ПАРИ! Зимата при минус 20, ходехме в къщи по потници на отворени прозорци- такова парно имаше и струваше жълти стотинки. Скарта за 30 лева сеходеше за2 седмици на море, с всичко осигурено- квартира, храна... Безплатни... ама напълно безплатни образование и здравеопазване. Стоките от първа необходимост както и услугите, бяха без пари. Икато стане въпрос за дефицит, всички почват с тоалетната хартия- явно са били доста наакани по онова време. :)  Аз лично, бих ги попитал, дали са се интересували, каке стоял въпроса с тоалетната хартия, преди лошия комунизъм, когато според тях България е била Швейцария на Балканите?:D Че тогава май и вестници не са имали дотатъчно за целта...

Деца,не тиражирайте лъжите на съвременната, официална пропаганда! Обидно е! Обидно е за майките и бащите ви, за бабите и дядовците... обидно е завас самите.

И ако мислите, че днес няма дефицити.... мислете повече!

преди 7 минути, язе написа:

ама тока,парното и водата бяха БЕЗ ПАРИ!

преди 7 минути, язе написа:

Стоките от първа необходимост както и услугите, бяха без пари.

А трябва да са СЪС ПАРИ, промитляк. Тоя батак имаш ли идея, колко още ще се изплаща? Естествено, че не, щото си зомбиран необратимо.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

преди 2 минути, Гемето написа:

А трябва да са СЪС ПАРИ, промитляк. Тоя батак имаш ли идея, колко още ще се изплаща? Естествено, че не, щото си зомбиран необратимо.

Поредната мантра на некадърните ни "водачи"... същата,като онези за фалитите. Мислете бе, мозъка е за тва.

Мантра, ама друг път. Една позната, която емигрира в Гърция с мъжа си преди сума ти години получаваше 200 евро на месец за това, че има карта от библиотеката. Раздаване наляво и надясно, никакво бачкане, крадене. Ей ти сега на какво дередже са. Преди години протестираха от БДЖ. Всичките до един типичните соц чичаци с плешиви темета и шкембета. Потомствени крадци на дизел.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

М да, определно нещо има, на промития мозък. България била, бананова република, по времето на соца. Това може да го каже, само човек или ограничен, или съзнателно манипулиращ. България, която по времето на соца, имаше развито селско стопанство която продукция се ценеше в света. Или заводи, като КЦМ, дето правеха едни от най-качествените цветни метали. Химическа, консервна, хранителна индустрия. Заводи, за различни стоки за бита. Трагедия е да гледаш, как почти 30-ет години 'демокрация', безвъзвратно са увредили някои. :ph34r:

Толкова развито, че са хранели животните с хляб. щото няма фураж и заради това въвеждат квоти. :D

преди 12 минути, AntiAlGor написа:

М да, определно нещо има, на промития мозък. България била, бананова република, по времето на соца. Това може да го каже, само човек или ограничен, или съзнателно манипулиращ. България, която по времето на соца, имаше развито селско стопанство която продукция се ценеше в света. Или заводи, като КЦМ, дето правеха едни от най-качествените цветни метали. Химическа, консервна, хранителна индустрия. Заводи, за различни стоки за бита. Трагедия е да гледаш, как почти 30-ет години 'демокрация', безвъзвратно са увредили някои. :ph34r:

КЦМ не работи ли и сега?

Колко пъти трябва да повторя, че рентабилните и конкурентно способните предприятия работят и до днес и държат добри позиции на пазара. Аз работя в такава фирма!

А което не става... няма как в условията на пазарна икономика, да функционира губещо предпритие!

Вместо да ми повтаряш колко ми е промит мозъка, вземи, че размърдай малко твоя - може и зацепиш, че няма как да фалира предприятие, чиято продукция се търси. Току виж си и разбрал защо много развитото ни селско стопанство, химическа и проч. индустрии излетяха в небитието.

Обаче се съмнявам... че можеш да стигнеш толкова далеч в мисленето си. Твоето стига до персонални обиди и повтаряне на едни и същи недомислици. Тролене, демек.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.