Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истинските заплахи за България

Featured Replies

преди 14 часа, Lumberman написа:

И каква точно независимост ИМАМЕ? Ти на Марс ли живееш? Еврофондове, евродирективи, бла-бла-бла...

ГЕРБ е проект на западните елити, и те не го и крият даже. Създадени с определени цели, нищо спотанно, естествено и независимо няма в тях. Напротив, имаме една пасмина от хора с тъмно минало, които са дотолкова зависими, доколкото могат да им извадят кирливите ризи, ако нещо се отклонят от пътя. Бам компроматче и хоп ново попълнение... а на онова първото му намират друга позицийка, така по-прикрита, но не по-малко доходоносна.

Зависимостта от СССР е имала сериозни недостатъци, най-малкото заради деструктивната комунистическа идеология и безсъвестните хора, които са я налагали, обаче плодовете на сегашната зависимост са далеч по-лоши. Онзи трол ми цитирал данни за населението по време на соца, че се било увеличило само с 2 млн. в сравнение с 5-милионно увеличение след освобождението... А след промените от 1989 г. какво стана? С колко милиона се увеличихме? Колко останахме? Със и без ЕС? Тогава ми говорете за условия на живот... излиза, че е по-добре да ни колонизират руснаците, отколкото да сме "партньори" на западняците.

Ама и хич не се замисляте, "демократите", като пропагандирате федерализация на Европа - че всъщност и в момента никой (от нас) не избира върхушката в Брюксел, при уж независимост, а какво остава тогава? Много власт концентрирана в ръцете на неправилните хора винаги води до печални резултати. Затова е и мислена републиката (не демокрацията), за да може злоупотребата с власт уж да бъде ограничена...но това трябва да го напомните на републиканците и демократите.

Човече ако не бяха тези еврофондове досега съвсем да се е скапала държавата. Че ги крадат нашите тарикатчета това е ясно но все пак остава и по нещо направено с тях. А тези дето ни управляват в момента са наследниците на прекрасните хорица които ни управляваха по времето на СССР . Нима не знаеш че тогава управниците ни бяха директно назначавани от Кремъл та си се загрижил как ГЕРБ били проект на западните елити. И престани с тази върховна глупост преди 1989 и след нея. Това много ми напомня за преди 1956 и след нея. Разлика на практика няма но оправдаваме един период с друг а всъщност едни и същи хора дърпат конците през цялото време. Този театър с купищата партии които нароиха след 1989 си е за дебили които вярват че наистина това е причината за разпадането на държавата с все по висока скорост. Малко останаха хората които се връзват на въдицата за лошата демокрация която съсипа хубавата ни държава. Държавата се съсипва с равноускорително движение от 1944 насам и 1989 само пададе  допълнителен тласък на този процес. В някои неща си прав. Много власт в ръцете на неправилните хора наистина води до печални резултати. Няма наистина период в нашата история в който абсолютно цялата власт е в ръцете на толкова неправилни хора като периода на социалзма. И това беше защото руснаците ги слагаха по един единствен критерий - вярност към Москва. Най големия грях на запада е че се съгласиха да се договарят със същите тези които служеха вярно на руснаците и въобще не помислиха за това че вълкът кожата си мени но нрава не.

• Отговори 363
  • Прегледи 20,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Цитат

Човече ако не бяха тези еврофондове досега съвсем да се е скапала държавата. 

Държава на социални помощи. Какво по-скапано от това? 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 2 часа, иноТ написа:

Държава на социални помощи. Какво по-скапано от това? 

Качвайте се в ремаркето и чакайте да дойдат рублите. 1f603.png:D

Снимка на Валентин Валентинов.
  • 4 седмици по-късно...

Нещо за четене и препрочитане: http://a-specto.bg/straht-na-vlastovite-eliti-ot-naroda/

Един цитат ще си позволя да пусна тук:

Цитат

Лео Строс, един от най-влиятелните политически философи на Съединени американски щати, остър противник на Просвещението, радикален защитник на господството на елита и гуру на неоконсерваторите, вижда политическата летаргия на народа като необходимо условие, без което демокрацията не би могла да функционира: „Що се отнася до масите, едно от най-важните условия за безпроблемното функциониране на демокрацията е изборната апатия, тоест липсата на обществено съзнание (на активен интерес към благото за общността). Онези граждани, които не четат нищо друго извън спортните страници и вицовете във вестниците, наистина не са солта на Земята, но са солта на съвременната демокрация”.

В днешните научни статии на водещите интелектуалци на властващите елити тези виждания не са формулирани, разбира се, толкова открито, колкото при класиците на елитарната демокрация. То не е и нужно да има такива директни изявления, защото е в реда на нещата, че за властващите елити няма по-голяма заплаха от зрелия гражданин. Следователно те полагат всевъзможни усилия, доколкото могат, да предотвратят появата на политическа зрялост у гражданите. За целта си служат с широк спектър от стратегии и методи на когнитивната и афективната манипулация на гражданите.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

P.S. Благодарности към Мария Дерменджиева от а-specto за превода.

Много добро, публикувам без разрешение от а-спекто, но се надявам да не се разсърдят за този цитат за "меката сила":

Цитат

... двете категории на властовите техники, а именно упражняването на властта чрез психически средства и упражняване на властта чрез физически средства. В хода на културното развитие на обществата те стават все по-съвършени и днес се определят като „мека сила” и „твърда сила”. Наред с военната мощ към „твърдата сила” могат да се причислят и икономическата мощ или социалната изолация и икономическите лишения, независимо че границите между „твърдата” и „меката” сила са неясно очертани. От гледна точка на управляващите прилагането на „твърдата сила” има недостатъци, тъй като ние сме склонни по причина на нашата естествена морална чувствителност да реагираме на това с възмущение. Тези реакции на свой ред са свързани с разходи за управляващите. Влиятелният американски политолог и специалист по теория на пропагандата Харолд Дуайт Ласуел (1902-1978 г.) сполучливо обобщава това през 1930 г. в Енциклопедията на социалните науки: управляването на общественото мнение е „по-изгодно в сравнение с разходите за насилие, подкупването или която и да било друга техника за контрол”. По тази причина, откакто свят светува, се правят опити за разработване на властови техники, с помощта на които нашата морална чувствителност като че ли може да бъде неутрализирана, или, казано с други думи, това са похвати, които предизвикват по-малко съпротива у народа. Тези властови техники днес се наричат „мека сила”. „Меката сила” обхваща целия спектър от техники за манипулиране на общественото мнение. Посредническите инстанции на тези форми на упражняване на властта, подкрепяни финансово от фондации, тинк-танкове, мрежи на елитите и лобистки групи, са предимно частните и обществените медии, училищата, целият сектор за образование, възпитание и обучение, както и културната индустрия. Въздействията на техниките на „меката сила” са до голяма степен невидими за населението; следователно няма шанс да се очакват протести срещу тези форми на индоктриниране. ...

Хората, които организират тези мащабни манипулации, не са босоноги, а научни трудове са изписали по въпроса, изследвания са провеждали, стъпват на факти, за да може да лъжат, мамят и приспиват хората, и по този начин да поддържат властта си в относителен комфорт. Вече колко години ни лашкат в тяхната "демокрация". Ей такива текстове трябва да се изучават в училище... но не и в техните училища.

Аз ще се сетя, а на теб кога ще ти дойде акълът, продажнико? Какво наказание според теб заслужава човек, който доброволно се е предал на дезинформационна, подривна и предателска дейност, който воюва против всяка истина и удоволства в това хората да бъдат държани в невежество и робство? Как е справедливо една читава власт да накаже такъв човек, който е и гражданин на държавата и част от народа, против които работи? И как трябва обикновените граждани да третират такъв елемент? 

преди 2 часа, Lumberman написа:

Какво наказание според теб заслужава човек, който доброволно се е предал на дезинформационна, подривна и предателска дейност, който воюва против всяка истина и удоволства в това хората да бъдат държани в невежество и робство? Как е справедливо една читава власт да накаже такъв човек, който е и гражданин на държавата и част от народа, против които работи? И как трябва обикновените граждани да третират такъв елемент? 

И аз това съм се питал, когато съм оборвал стотиците ВАШИ тиражирани и копирани фейк новини, деинформации, откровенна предателска лобистка  дейност.Хора като ВАС , които не обръщат внимание на истината, или поне фактите около оборените фалшификации и дезинформации. И които ВАШИ тиражирани простотии спомагат хората да бъдат държани в неведение и  манипулирани като шарани пред Никулден.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Аз ще се сетя,

Съмнявам се. Мога да ти подскажа къде и в кои режими важи това което си подчертал. Насочи се към тези  с над 80% "рейтинг" :)

http://www.memoriabg.com/2017/12/14/syuchastnici-v-svoiata-smurtna-prisuda/

на 12/14/2017 в 12:40, miro20 написа:

Какво наказание според теб заслужава човек, който доброволно се е предал на дезинформационна, подривна и предателска дейност, който воюва против всяка истина и удоволства в това хората да бъдат държани в невежество и робство? Как е справедливо една читава власт да накаже такъв човек, който е и гражданин на държавата и част от народа, против които работи? И как трябва обикновените граждани да третират такъв елемент? 

Виждам, че избра да не отговориш, както и очаквах, и както и може да се очаква от дегенерат и трол като тебе. Неотговарянето също е отговор и то красноречив.

Мислил ли си един ден на гроба ти какво ще пише? Какво ще остане като спомен? Може би "предател до последно" или "гьонсуратлък за Гинес"?

Ти си срам и позор дори за онези, на които прислугваш. Спокойно могат да те обвинят, че си прикрит рашист и путинист, заради петното, което лепваш върху американския и западно-европейски имидж с участието си в този форум. Даже се чудя дали да не те докладвам на посланик Рубин, че злепоставяш "евроатлантическите ценности" и демонстрираш тъпоумие и дебелоочие, които са направо не-американски. Затова и хора, които са против Путин и управлението му, се гнусят от тебе. Но това няма да те трогне. Да беше жив, да се сепнеш, а ти се държиш като зомби.

П.П. Нищо май не може да те сепне? Да те уплаши? Да те накара да се замислиш, да разсъдиш? Какъв е тоя живот без визия? Проклет ли си, сделка с дявола ли си сключил? Аз такъв дебелокож човек не съм виждал. Имам чувството, че дори земята изпод краката ти да се отвори и адът да те погълне, пак няма да се сепнеш. Жалко. Не го ли съзнаваш? Или парите, които ти плащат, са по-ценни? Ти си символ на принизяването на всичко човешко, антипод на всяка добродетел... и същевременно си глух за всичко градивно, което ти се казва. Винаги ли си бил такъв? Как стана? Много ми е интересно.

Питам, макар че знам аз - отговор няма да получа от устата ти.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Грешно си ме  цитирал. Отговора е точно под това което питаш :)

А едната педя  поредна /вече повтаряща се/ повръщня не заслужава коментар разбира се, просто и аз се питам - Кога станахте глухи за всичко градивно , кога се отдадохте на лъжи и пропаганда, кога станахте толкова крайни радикалисти да кълнете и плюете като последни каруцари, кога всяко нормално културно и необиждащо мнение предизвиква такива "излияния" и абсолютна комплексарщина у вас ?? Винаги ли сте били такива ?Как стана ?

Ако беше по-кадърен трол то ние щяхме да си отворим очите за "градивното" и "истината". За жалост в момента просто ни отвращаваш. 

Той ако беше кадърен, нямаше трол да стане. Но си прав, че дори и за такава работа се искат качества, въображение. По-добре обаче качеството да се инвестира в градивни неща, щото другото е прахосничество.

Неща по темата? Цитат от Христина Христова:

Цитат

Най-бързо изчезващата нация в света днес за пореден път доказа, че е съучастник в издаването на собствената си смъртна присъда, подписана за пореден път в собствения й парламент. Не са толкова потресаващи наглостта и цинизмът на бандата, нарекла себе си управляващ политически елит – те правят същото с методична и неотклонна последователност повече от две десетилетия. По-потресаваща е тъпотата и безразличието, с което преклонената главица на българина спи кротко на дръвника и е положила на него и главите на собствените си деца.

Това е наистина потресаващо.

Няма толкова заспала и затъпяла нация в света.

И обективната статистика го доказва безапелационно. България е най-бързо изчезващата нация в света.

Остатъчното българско население се тресе все още от възторг или от възмущение от дължината на носа на Мис България, търка ли търка до малоумие лотарийни билети, вълнува се или се подиграва на някакви дегенерати в някакъв напълно дебилен и все още съществуващ (?!) Биг Брадър, плюе Америка или Русия за това, че са ни колонизирали, чака същите тези Америка или Русия да ни спасят от собствената ни глупост и от безхаберието ни към собствения ни живот...

Има ли кой да чуе тези думи или тези, за които са предназначени, са глухи като трола по-горе? Защото той е "оставил всяка надежда", но не ми се иска това да е така и за народа ни. А и импулсивните и прибързани реакции не са добре. Проблемът е, че когато свикнем с летаргията, всяко наше действие е белязано от нея.

Spoiler

преди 53 минути, иноТ написа:

Ако беше по-кадърен трол то ние щяхме да си отворим очите за "градивното" и "истината". За жалост в момента просто ни отвращаваш. 

Замисли се от какво е предизвикано вашето "отвращение".

Не, не е от мен. А от беззъбата злоба , че нямате какво адекватно да отговорите на едни съвсем нормални мои твърдения и мнения.

Затова и винаги  няма нито един мой цитат, а само общи въздухарски приказки за "платен трол, соросоид, продажник, дебелокож прислужващ дегенерат, гробове, ад....  " , и цялата банална тирада :)

Spoiler

Ама те е пернала яко съчмата...намали дозата и чувството за компетентност и непогрешимост във всяко мнение..Тогава може и да предизвикваш само съжаление....Виж го ти ...да не си новия Далай-Миро "Безпогрешния "20!?...

Spoiler

преди 28 минути, NIKISHARK написа:

намали дозата и чувството за компетентност и непогрешимост във всяко мнение..Тогава може и да предизвикваш само съжаление....Виж го ти ...да не си новия Далай-Миро "Безпогрешния "20!?...

Кога някъде съм демонстрирал такова.?  Дори често казвам - "личното ми неангажиращо мнение". Ако имаш нещо конкретно което "непогрешимо със свръх доза непогрешимост" да съм твърдял , да съм нападал арогантно някого заради мнението му или личностно - заповядай и ме коригирай.

До тогава....  това отново ще е само  въздухарско арогантно  злобеене.

преди 31 минути, NIKISHARK написа:

Ама те е пернала яко съчмата.

Я прочети другите какви ги плямпат, и пак заповядай да сравняваме :) Струва ми се , аз съм последния  за който може да се каже  "яко го пере сачмата".

Не забелязваш ликак отново темата се осра заради тези личностни нападки и комплексарщина ?

По чия вина ?

преди 59 минути, miro20 написа:

Не, не е от мен. А от беззъбата злоба , че нямате какво адекватно да отговорите на едни съвсем нормални мои твърдения и мнения.

Народът е измислил една поговорка за такива като тебе: "за зло куче, зла тояга". Как ти винаги се ЕДИНСТВЕНИЯТ, който "не може да види" проблема в отношението и твърденията ти? Огледало нямаш ли си да се погледнеш? Да вземем да съберем пари да ти купим едно?!

Ти ако имаше нормални твърдения, щеше да има и нормално отношение към тебе от страна на повечето хора тука. Но твърденията са просто проявление на това, което е отвътре.

Евтин провокатор. Кой мислиш се интересува от "мнението" ти по каквато и да било тема? За такива като тебе във форума я има функцията "блокирай".

преди 12 минути, miro20 написа:

Я прочети другите какви ги плямпат, и пак заповядай да сравняваме :) Струва ми се , аз съм последния  за който може да се каже  "яко го пере сачмата".

Що не подкрепиш позицията си и с някой авторитетен цитат, така за тежест, като например: "Нека те хвали друг, а не твоите уста, - Чужд, а не твоите устни." Нали си набожен!?

Ясно е, че никой не може да те надприказва, но в една реална ситуация що ли ми се струва, че не този против тебе ще е беззъбия?

Ти си ясен. Не ми е ясно форумното началство какво толкова харесва в тебе.

преди 2 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Затова и винаги  няма нито един мой цитат, а само общи въздухарски приказки за "платен трол, соросоид, продажник, дебелокож прислужващ дегенерат, гробове, ад....  " , и цялата банална тирада :)

Предизвикано е от твоето нахалство, неграмотност, претенции и нагли лъжи. Освен това си доста отвратителен и чисто визуално, което подсилва нещата.

Стандартната повръщня и неподкрепени въздухарски твърдения :)

преди 1 час, Lumberman написа:

Що не подкрепиш позицията си и с някой авторитетен цитат,

Винаги така прявя. Ама и това не ви харесва... как беше ... "миробързиялинк"  и т.н. Угодия нямате. :)

Всичко подкрепям дори със снимка, но ти я докладваш, защото те е срам. Не е в мен проблема. 

Темите не са за мен, приятелю :)  Твоите личи проблеми и извратена мания спрямо мен, не интересуват никого, а и е в разрез със всякакви правила и морал също.

Това което цитирам и се аргументирам, е далеч от всякакви подобни "личностни " ваши детински простотии .Ти си знаеш това де.Но се чудиш как да провокираш и да се заяждаш. :)

• 4 месеца по-късно...

В последните дни нашумя случаят с младия мъж от Добрич, който Американската държава иска да екстрадира и съди по тамошни закони. Излезе и втори подобен случай. Бих искал да пусна следния анализ на Костадин Костадинов, който казва директно доста истини, а най-вече:

Цитат

Осъзнавате ли какво значи това? Една държава си позволява да налага своите закони над тези на подчинените ѝ васални територии, разбира се с любезното съдействие на колониалната гербаджийско-патриотична измет, успешно превърнала българския народ в добитък за заколение. Това не е случаен ход на американците, а съвсем преднамерен знак към всички българи –  че никой от нас не е застрахован от отвличане от страна на Империята на злото.

Цялата статия: http://kostadin.eu/2018/04/10/българия-независима-държава-ли-е-или-а/

Американската държава си позволява да съди чужденци, неоперирали на нейна територия и под нейна юрисдикция, както се опита да направи преди години с Гергана Червенкова (https://www.24chasa.bg/novini/article/6809471). Всеки може да бъде обвинен в подобно престъпление, ако се играе картата "език на омраза" или "накърняване на американски интереси", "разпространение на фалшиви новини" и прочие.

Д-р Н. Михайлов: Окупирани сме от един криминализиран елит

Цитат
На президента Плевнелиев се обаждат негови бивши чужди колеги, не за да се възмущават от Румен Радев, а да поздравят неговата млада годеница, казвам това с ирония. Това заяви пред Bulgaria ON air д-р Николай Михайлов.

Президентът Плевнелиев е специализиран да атакува Радев, прави го, за да покаже своята евроатлантичност. Той няма собствен характер и не обсъжда собствените си позиции, а репетира позициите на евроатлантическите инстанции.

Д-р Михайлов коментира посещението на премиера Борисов в Косово. „Когато видях на портрет Борисов и на среща му Хашим Тачи, се ужасих. Какво знаем за Хашим Тачи? Този погреб на Балканите е във властта на тези двама мъже. Балканската област в момента е марионетна и ако се остави на тези хора да решават, никой не знае какво би произлязло. Този район обаче ще бъде поделен от нашите евроатлантически партньори”.

Д-р Михайлов коментира и речта на президента, който приканва за повече осветяване на действията на управляващите: „България е окупирана от един криминализиран елит, който държи държавната власт. На това трябва да се сложи край, защото от драма през драма, от сценарий през сценарий изплува политическата миазма”.

Единствената конкурентна фигура с ограничени правомощия по Конституция е президентът. Трябва Цветанов да миряса. Нищо не се променя в една окупирана страна, хората са се оттеглили в своите частни светове, посочва д-р Михайлов.

Ако Радев стане лидер на политическа сила след мандата му, ще се пребори с ГЕРБ. Това, че се разговаря за някакъв проект, значи има планове за такъв и това е заплаха за ГЕРБ. Борисов сам ще слезе от властта, това е реалният сценарий. Неговата фигура е с тежестта на Витоша.

Д-р Михайлов е прав.

Най-голямата заплаха за България са управляващите и кръговете около тях, които превърнаха цветущата ни някога Родина ни в страна от Третия свят.

преди 3 минути, Мойра написа:

които превърнаха цветущата ни някога Родина

Цветущата ни Родина я превърнаха същите тези комунисти. Първо - с няколкото фалита още по времето на соца, и после, след '85-'89 г когато не можеха да крият "колко всъщност сме процъфтяващи" , демек, фалирали, най нагло си окрадоха и това което можеше да се краде и изнесе като пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.