Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истинските заплахи за България

Featured Replies

преди 1 час, by_chechi написа:

България е "привлечена" към Русия още преди 2500 години , когато от Запада и помен е нямало . Там е била тогава България и сега още има част от нея.....и не само там.....

Отново култов израз !

Русия , ако не знаеш, е Русия от около 17-ти век. :) Московията нали знаеш от кога е ? Какво означава тремина ? За генните изследванията и угро-финския им произход, предполагам , също ? :)

И да, там са земите на България, но понеже не можаха да ги асимилират както трябва, измислиха държави като "Татарстан" , Казахстан , и т.н. знаем и за "волжски българи" , Кабардино Балкария 

преди 1 час, lsmurf написа:

А този манипулатор не прави друго освен да се опитва да привлече България в областта на влияние на Русия . Аз го разбирам има бизнес с Русия  и така ще е по изгодно за него самия ,но в крайна сметка го прави толкова плоско че чак става смешен. Вчера гледах видеото което ти беше споделил където се опитваше да надъха хората против ЕС. Като започна да разправя как плащаме кръвен данък на европейците с това че децата ни отиват да учат и работят за тях. Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли

ветеринаря не заслужава грам внимание. Обикновен блогър-пропагандатор. Дето се възхищава на чеченските минарета и замъци на Кадиров, и който разпространява откровенни фейкове, какъвто бях хванал пак наскоро от едно видео на другаря Лямбурман :)  Който обаче нищо не казва за тези фейкове във видеата му .

Как американски сенатор седял на мястото на "глава на правителството" в Украйна. Сещ'ш ли се лянгурманчо ?? :)

Преди обръщах внимание и на простотитте на чечи, но вече дори не е интересно да ги оборвам. Както и тези на Пасков.

• Отговори 363
  • Прегледи 20,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, miro20 написа:

Отново култов израз ! Русия , ако не знаеш, е Русия от около 17-ти век. :)

Разбира се че знам . Предполагам че всички други също ! :bye1:

Едно "чукване" и ето , просто е :

https://bg.wikipedia.org/wiki/История_на_Русия

...нямаш достъп за мислене върху това което съм писал . Вината не е моя .

Така като те гледам и твоя не е вината ! Природно ощетен си (също като тези които представяш или си мислиш , че представяш ) ! :lol6:

преди 1 час, Lumberman написа:

Ами българският народ е братски народ с руския, тъй че няма нищо по-естествено от братски съюз и съработничество, и добри отношения. Същото важи и за украинци, сърби и т.н. Кой има полза от вражди и войни между братя и съседи?

А ако мислиш, че Пасков го прави заради някакви бизнес интереси, много се лъжеш. Той е женен за рускиня, децата му са израснали в Русия, защото нашата държава не дава право на постоянно пребиваване на съпругата му (май може само 3 месеца в годината да е у нас), и съответно той няма как да си вземе децата у нас, а да остави майка им там. А децата му са български граждани. Тъй че той усеща директно тази изкуствена вражда. И още повече - той критикува управлението на Путин съвсем директно. И някой ще ми го обвинява за "агент на Кремъл"? Но то не се изисква кой знае какъв капацитет да си плюеш зрелищно по сурата, нали?

Не зная какво имаш предвид под съработничество но определено братски съюз не е точния термин за отношенията на господар и васал каквито имахме с Москва и каквито тя определено се стреми да налага на по слабите страни. Иначе съм далеч от мисълта за създаване на вражди с която и да било държава. А коя е  основната причина за това Пасков да тегли към Русия може да каже само той . Аз мисля че главнто са парите ти че са семейните връзки -може и да си прав , но и двата случая това са си лични мотиви и са далеч от обществения интерес което е важното.

преди 1 час, Lumberman написа:

Ами ти да не би да се радваш и да си горд, че децата ни напускат страната и отиват да се "уреждат" в ЕС? Да им ставаме материал да си запълват демографските дупки и да им пълним хазната с данъците си?!

Ами да , гордея се с младите българи доказали на света че сме умни и кадърни хора когато попаднем в подходяща среда ,а не както ни определят гледайки какво се случва в България и слагайки ни под общ знаменател неорганизиран , мързелив и крадлив народ. И да предпочитам да пълнят хазните на държавите дали им възможност за развитие с данъците си отколкото да пълнят джобовете на разни тарикати в България.

преди 38 минути, by_chechi написа:

Едно "чукване" и ето , просто е :

Тъй де. Сам се закопа. къде са ти 2500 години ? :) :)

И да, точно около и след руското царство 15-17 в. , става Руска империя. 17-ти век.

Благодаря ти :)

преди 1 час, lsmurf написа:

(1) ...братски съюз не е точния термин за отношенията на господар и васал.....

(2) .....И да предпочитам да пълнят хазните на държавите....

(1) Е , сега имаш възможност да видиш братски съюз с ЕС и САЩ . А още колко има да видиш ! Ами не виждаш даже под носа си .......:nono:

http://e-vestnik.bg/28640/nakade-s-tia-zaplati-po-700-800-lv-i-kakva-e-taya-izmama-sas-sredna-zaplata-nad-1000-lv/

А цените ? 

(2) ....Това не подлежи на коментар.....намирам го за отвратително !......

преди 9 минути, by_chechi написа:

(1) Е , сега имаш възможност да видиш братски съюз с ЕС и САЩ . А още колко има да видиш ! Ами не виждаш даже под носа си .......:nono:

(2) ....Това не подлежи на коментар.....намирам го за отвратително !......

Може да ме цитираш и с точно определена буква ако това те устройва повече :lol6: И аз намирам за отвратителни много неща но хората ги вършат. Не виждам какво отвратително има да спазваш правилата на обществото което те е приело и те е дало възможност да се развиваш и да живееш с честен труд а да не желаеш да слугуваш на тарикати в България които нищо не са допринесли за развитието ти и само ограбват трудът ти. Ако не си наясно заплатите в България са в пъти по ниски от тези за същата работа в други държави. И това ако не е грабеж не знам как другояче да го нарека. Та човек да се противопоставя на грабежа за теб е отвратително а за мен не е - въпрос на вкус.

преди 4 минути, lsmurf написа:

То е следствие бре - следствие на братския съюз ! Местния грабеж - също !.......

И това ли не можеш да видиш ?.......

преди 2 минути, by_chechi написа:

То е следствие бре - следствие на братския съюз ! Местния грабеж - също !.......

Ей тук съм съгласен с теб една от причините е бившия братски съюз. Той създаде "елита" който ни източва в момента.

преди 48 минути, lsmurf написа:

Ей тук съм съгласен с теб една от причините е бившия братски съюз. Той създаде "елита" който ни източва в момента.

Тук сме на път (поне аз) да навлезем в много дълбока теоретична област , където изтъкнати умове нямат готови решения . А нито аз , нито пък ти сме подготвени да я коментираме .

Територия на световното историческо и обществено-икономическо развитие:nono:

Изводите които аз за себе си съм направил са , че днес е необходима нова световна обществена система ограничаваща човешката лакомия в разумни граници и стимулираща във всяка област научно и духовно развитие...... Основният ми аргумент е Ентропия в затворена система , до колкото Космосът за сега е неовладяема територия.....

преди 3 минути, by_chechi написа:

Тук сме на път да навлезем в много дълбока теоретична област , където изтъкнати умове нямат готови решения . А нито аз , нито пък ти сме подготвени да я коментираме .

Изводите които аз за себе си съм направил са , че днес е необходима нова обществена система ограничаваща човешката лакомия в разумни граници и стимулираща във всяка област научно и духовно развитие...... 

И тук съм съгласен с тебе. Проблемът е че явно тази добре звучаща нова обществена система и главно начините на реализацията и  двамата ще я видим вероятно по твърде различен начин. :D

Тук сме на път (поне аз) да навлезем в много дълбока теоретична област , където изтъкнати умове нямат готови решения . А нито аз , нито пък ти сме подготвени да я коментираме .

Изводите които аз за себе си съм направил са , че днес е необходима нова световна обществена система ограничаваща човешката лакомия в разумни граници и стимулираща във всяка област научно и духовно развитие...... Основният ми аргумент е Ентропия в затворена система , до колкото Космосът за сега е неовладяема територия.....

Тя е измислена, при това доста отдавна, но кой ли да слуша и чете!!! Е, на другите от които зависи това не им отърва пък, но според мен е въпрос на време и не дали, а кога!!!

преди 1 час, Джугашвили написа:

Тя е измислена, при това доста отдавна, но кой ли да слуша и чете!!! Е, на другите от които зависи това не им отърва пък, но според мен е въпрос на време и не дали, а кога!!!

Не е зле като утопия . Човек не трябва да спира да мечтае. На този етап на развитието на човека си е обаче чиста химера и опита за осъществяването и може да донесе на човечеството страхотни неприятности. Ще стане нещо подобно на социалистическия експеримент та може и по зле да се получи даже. За да се осъщстви една такава идея съзнанието на хората трябва да бъде променено коренно а съзнание трудно се променя и не става нито за година нито за 10 ще трябва да минат векове ако дотогава не се самоунищожим.

преди 2 часа, Джугашвили написа:

.... на другите от които зависи това не им отърва ....

Красиво , но утопия ! Сам ти го казваш ! :nono:

Т.е. не съответства на действителността . Имам предвид природните закони .

І-ви закон на всяко Живо (Лакомия) : " Усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване " . (ЕГО)

Появява се неутолим стремеж към Власт от Лакомия . Образно казано : " Още и още , и още...."

От което в съчетание следва :

І-ви закон на всяко общество : " Едните искат ресурса на целия свят , а другите не си го дават " 

Пита се коя е Силата която ще реши непрекъснато възникващите конфликти в следствие действието на тези два закона ?

Отговорът разбира се е Разумът . Но как да се случи така , че Разумът да надделее над ЕГО-то ?

Начинът е да се ограничи Лакомията в разумни граници .

Но как да се случи това ограничаване на Лакомията чрез Разум ? Тук отговор никъде няма ! Защото :

Проблемът тук пак е Природен - при всяко новородено развитието на Разум започва от "нула" . И отговорът е образование и възпитание .

Да , ама тези които могат не искат , а тези които искат не могат - образование и възпитание .

Всекидневно го наблюдаваме наоколо си - заливат ни от всякъде денонощно с тъпотии .......Съвсем съзнателно и целенасочено - тези които могат , но не искат.....щеш/нещеш ти го набиват в подсъзнанието - тези които искат , но не могат....

За това Фреско говори утопии ......., а човечеството го очаква самоизтребление  ........то , само тук и само в една тема да погледнеш - стига ! :( 

Всекидневно го наблюдаваме наоколо си - заливат ни от всякъде денонощно с тъпотии

добре де, тогава защо ти си от тези с "тъпотиите" ??

Не, нямам впредвид този ти пост, в който принципно и теоретично има някаква логика, въпреки странния ти хамски надменен език, а имам впредвид видеотата ти и неща в темите, които са именно за графа "тъпотии" , и които още от заглавието е ясно че са в стил "жълт ШОК" ?

То си седи из темите  колко пъти съм ти ги оборвал и доказвал че са лъжи, спекулации и тъпотии, именно защото съм ги ИЗГЛЕДАЛ и съм видял камарата противоречия. :)

Спрямо темата, за "истинските заплахи за нашата държава" , тези философии нямат никаква тежест.

защото трябва да си гледаме кочинката, а не да витаем из облаците. Какво пречи вместо безсмислено философстване да си подредим кочинката до колкото можем и да си живеем  на едно нормално европейско ниво ?

Пък ти пак си плямпай философиите. Не пречиш, няма проблем :)

преди 11 часа, M.Николов написа:

Тенденцията важи не само за България.

https://news.bg/politics/pochti-1-3-ta-ot-naselenieto-na-zapadnite-balkani-e-emigriralo.html

Тези хора са открили топлата вода. :lol6: Ще стане новина когато тенденцията стане обратна.

• 3 седмици по-късно...

Докато ДАНС не вижда хибридни заплахи а само в енергийния сектор /и руски монопол/ а най голямата заплаха е.. мръсния въздух :) 

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/doklad-na-dans-mrasniyat-vazduh-nosi-risk-za-natsionalnata-sigurnost

То от военното разузнаване посочват точно и недвусмислено заплахите :

https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/voennoto-razuznavane-sochi-rusiya-kato-iztochnik-na-naprezhenie-i-hibridni-zaplahi-za-upotreba-na-voenna-sila

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

Докато ДАНС не вижда хибридни заплахи а само в енергийния сектор /и руски монопол/ а най голямата заплаха е.. мръсния въздух :) 

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/doklad-na-dans-mrasniyat-vazduh-nosi-risk-za-natsionalnata-sigurnost

То от военното разузнаване посочват точно и недвусмислено заплахите :

https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/voennoto-razuznavane-sochi-rusiya-kato-iztochnik-na-naprezhenie-i-hibridni-zaplahi-za-upotreba-na-voenna-sila

Щом най голямата заплаха за националната сигурност е мръсният въздух е време за празнуване . Значи сме решили всички проблеми с външни заплахи , корупция , съдебна система, демографска катастрофа, лошо управление, и така нататък които можеше да ни съсипят държавата в близките няколко години и сега трябва да решим само глобалния проблем с мръсният въздух и глобалното затопляне и готово. :D

Да . Не знам тия от ДАНС осъзнават ли колко са жалки на този фон ? :)  А това би трябвало да е "великото"  ДС от "онова време" ???

И на които шеф щеше д астане Пеевски. Той стана де. За малко... И народа се вдигна.

Смятай какво е нивото там. Но пък откъм заплати съм сигурен са си добре. И че кадруват старите кримки / със съветски зависимости/  не се съмнявам. Сега масово е модерно да получават и пенсии и заплати.

Смятай....

Още много симулативни доклади ще има я за най голяма заплаха от "мръсния въздух" , я... замърсяване на водите в язовирите и популацията на шарана...

мдам... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Заплахи и врагове вътрешни и външни, чужди и "наши":

Не ни трябва. И кой може да ни задължи да бъдем подложени на нещо, което не искаме да ползваме? Лошото е, че много натискат за въвеждането му. А това винаги е червен флаг.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Не ни трябва. И кой може да ни задължи да бъдем подложени на нещо, което не искаме да ползваме? Лошото е, че много натискат за въвеждането му. А това винаги е червен флаг.

Спри се бе фейкомет :)

:giggle1:

на ‎23‎.‎8‎.‎2016‎ г. в 0:51, Anne написа:

Опасно е да лежим с мисълта, че от нас не зависи нищо!

Заплахи и т.н. за България е имало още преди някой да каже: Тук ще бъде България! Не случайно се заговори за колко държавни формирования са счели името България подходящо. В този смисъл нека да фиксираме въпросното държавно формирование от 681 година след Христа възникнало по тези земи.

В днешно време вече не може да се говори за някакво държавно формирование България, а за хора които считат себе си за българи.

Дали изобщо има някаква опасност от потриване на България от списъка на законовите международни държави, а?! По мое мнение - Не!!! Защото може наистина някой да считат, че не зависи от нас това, но въпреки това ще има хора които ще се наричат българи и не ще позволят да нямаме някаква територия, която с някаква държавност по същата да се нарича България.

Страхът или даже проявата на някакъв вид Параноя е неоснователна.

Да, има истински заплахи, но българите са доказали, че дори след потриване на държавността запазват духа си като такива и в подходящия момент възкръсват. като птицата Феникс, се обединяват и независимо от кой им е извоювал територията, то сформират наново своята България.

Именно вярващия в своето призвание (с гордост да се наречеш Българин) са тези не до толкова териториално свързана държавност, която обуславя България, защото нашата държава е между ушите ни, в сърцата, а не между краката и родовата ни обремененост. Ние сме Народ, а не роби!!! Всеки българин е закърмен от свободата и с чест отдава живота си в името на тази наша святост - Свята и чиста република в която в която всеки за другия е човек, а не враг.

Да, врагове има много на тази иновативна форма на държавност, но тя има дълбоки корени, за разлика от хората без корен. Човешкия корен за разлика от корена на растенията е в сърцето, а то се захранва от съзнанието, което е по-силно, защото е на базата на подсъзнанието, което уви не се подчинява на някакъв вид унищожение.

Аз вярвам в България и не се боя за нея. Да, определено някой се бои от нас българите, но не си го признава, а това е техен проблем, а не на нас. :)

п.п. И защо да се занимаваме с чужди проблеми, а?! :) Ние истинските Българи нямаме проблеми. И ако някой иска да им решим техните проблеми, то трябва да ни се плати, за да ги научим какво е държавно самосъзнание.  :)

Аз казах!!! 

Не знам защо.. си мисля,че сами сме си реалната заплаха.....всичко останало е ....

Коментар на С.Трифонов-не ме интересува какъв е-но ако това е вярно.....вие си помислете...кой,кога и защо се "къпе в топла вода"...

Цитат

Ето какво написа Слави Трифонов до Дянков по повод партийните субсидии (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Дянков, здравей. Да не мислиш, че съм те забравил? Ти много добре си спомняш, че в твоя мандат като финансов министър партиите забогатяха най-много от партийна субсидия. Много добре си спомняш, че бюджетът за партиите не беше „малка, постна пица“.

Много добре си спомняш, че за почти 4 години ти им раздаде близо 200 милиона лева. А съм чувал, че един финансов министър трябва да е стиснат.

Но пък ти беше толкова ларж. Към когото трябва, разбира се.

Дянков, сигурно много добре си спомняш и това, че най-много даде на ГЕРБ. А помниш ли как им даваше повече?

Нека да припомним на хората.

Според правилника на Народното събрание, депутат, който е напуснал парламентарната си група или депутат, чиято група се е разпаднала, не може да се присъедини към друга парламентарна група и става независим. А в 41-ото Народно събрание изведнъж се нароиха много независими, което беше много важно за разпределянето на партийната субсидия. Според тогавашния Закон за политическите партии или поне според тълкуването му от тогавашните управляващи, партийната субсидия следваше депутата, а не партията, от чиято листа е избран.

В 41-ото Народно събрание имаше отцепници от ДПС (Касим Дал и Корман Исмаилов), от „Атака“, от „Синята коалиция“, а парламентарната група на РЗС се разпадна. И всички тези отцепници станаха официално независими, ама не дотам.

Щото к'во стана, Дянков?

Да припомним на хората.

Голяма част от тези отцепници просто попълваха декларация за принадлежност към друга партия, най-често към ГЕРБ, и партийната субсидия отиваше в касата на "новата" им партия, а не в касата на партията, от чиято листа са избрани. И логично най-много кинти отиваха в касата на ГЕРБ.

Дянков, а дали си спомняш, че тогава ти отказа да посочиш имената на депутатите, обявили принадлежност към ГЕРБ, щото имало лични данни?

А дали си спомняш, че Сметната палата отказа да провери дали е законно пренасочването на субсидия?

А дали си спомняш колко лева на глас получи ГЕРБ през 2012 г., например, вследствие на това пренасочване?

Недей да смяташ, аз вече го сметнах.

Нека да покажем на хората.

През 2012 г. ГЕРБ получават 23 925 000 лв. партийна субсидия. 23 925 000 делено на 1 678 641 получени гласове от ГЕРБ на последните парламентарни избори през 2009 г. прави... 14 лева и 25 стотинки! При законни тогава 12 лева на глас.

И сега какво мислиш за себе си, Дянков – съсел ли си или Брад Пит?"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.