Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истинските заплахи за България

Featured Replies

:laughing4:

• Отговори 363
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, M.Николов написа:

:laughing4:

Да, знам че няма какво да кажеш. Ще ми сравнява ФБР с комунисти и ДС :party4:

Та.. да оставим клоуните като Николов... Няколко интересни събития :

Пряко свързани с националната ни сигурност.

преди 8 часа, miro20 написа:

Дори си мисля че може би си доста по качествен и съвестен човек, дори и с червени убеждения.

Мире, мой сладък ИИ-чо, :), Благодаря за оценката. Само да споделя: Моите убеждения нямат цвят. ;) 

Ще отбележа само едно. Явно не знаеш нито едно време, нито в днешно време, как се прави подбора на кадрови служители на ДС или други ключови кадри било то в полицията, военните и т.н. пряко свързани с някакъв ред и сигурност в държавата или пък за агенти и друго извън нея. ;) 

Зациклил си Мире и то е ясно защо .... искаш да промениш историята. Не всички тука обаче сме наивни. ;) Ще прощаваш, но постъпваш като Сталин ... :) търсиш врагове сред свои ... :) В другата тема ще разискваме последния ... :) 

Та, понеже сме в "аннеканазуса", та няма заплахи, защото няма вече България. Българите лека, полека ще бъдат претопени. В България все повече ще е, да чуеш да се говорят на какъв ли не език, а ако им направиш забележка или ще те погледнат с опакото на окото си или ще кажат "sorry" и ще се усмихнат. :) 

Що им насаждаш на младите някакви страшилища от миналото, а?!  :) 

Де те ми ми ло и дра го ... :) Бойте се деца ... комунистите са вълци ... :) Аз съм вашия пастир, а вие сте овцете ми ... :) 

Абе Мире ... пак ме развесели ... :) Благодаря ти!!! :) 

преди 41 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ще отбележа само едно. Явно не знаеш нито едно време, нито в днешно време, как се прави подбора на кадрови служители на ДС или други ключови кадри било то в полицията, военните и т.н. пряко свързани с някакъв ред и сигурност в държавата или пък за агенти и друго извън нея.

Отбелязал си няколко неща, на които пак ще отговоря, защото очевидно не ме разбираш .

Аз не искам и да знам как са ви подбирали за ДС.

И Не говоря за настоящи някакви агенти и сътрудници, а тези , които са били част от репресивния цоциалистически режим.

Които странно защо все още и още и пак и пак драпат да са във властта и управлението.  Толкова ли няма кой та назначават стари такива кадри в пРезидентството ?? Хиляди бяха осветени и при проверка в партиите и управителните съвети !

И то днес, не преди 30 г.

За 30 г псевдопреход, все още такива като теб не са осъзнали че не "злата демокрация" ви е виновна за съсипията, а същите тези  ,които четат "демокрацията" както дявола чете евангелие , които си подготвиха дооглозгането на каквото има , и които доведоха до тази съсипия още ПРЕДИ '89 г.

Даже ПРЕДИ '85-та.

преди 46 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Зациклил си Мире и то е ясно защо .... искаш да промениш историята.

Не искам нищо да променям, а да се изчисти тази спорна , всъщност, не толквоа спорна, история.

И да се знае. Както направиха всички останали постсъветски страни от нашия соц лагер. Казаха си нещата в прав текст, загърбиха уродливия съсипнически цоциализъм, проведоха си лустрация и вървят напред.

Само тук такив акато теб си "замазват очите" все още, бленуват си по стари утопии и сеят лъжлива пропаганда. Кога ще постигнем този консенсус който  другите страни постигнаха ?

С лъжи и пропаганда няма да стане, другарю :)

преди 49 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не всички тука обаче сме наивни.

Дали ? :) 

преди 49 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Що им насаждаш на младите някакви страшилища от миналото, а?!  :) 

Не са страшилища а прагматична фактология. Ама не ти изнася и затова ревеш  :) 

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз не искам и да знам как са ви подбирали за ДС.

Я дефинирай какво искаш, но знай, че аз съм едно 4-ри годишно момче, т.е. ползвай нещо по-простичко, за да видя аз за какво иде реч в твоята политическа ориентация бате ... ;) 

Какво е това заплаха и кои са лошите, ама защо са лоши бе бате. Аз в моя пясъчник знам, Гошо ми дърпа косите, На Марийка и надничат под полата ... и т.н. ... :) 

Та, Мире, аз на моите родители защо да не ги слушам, а да слушам теб, а?! Какво предлагаш да правим, а?! На чичо доктор ли да си играем, а?! :) Дай да видя какво има някъде бе Мире ... и да разбера що ли се срамувам да се нарекувам българче и расна в дни апокалиптични в мрак и без изход. ... :)  

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дай да видя какво има някъде бе Мире ... и да разбера що ли се срамувам

Започни с нещо простичко - разсекретените документи на ДС и компартията.

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Та, Мире, аз на моите родители защо да не ги слушам,

Защото нито твоите, нито моите родители са знаели за реалното положение на държавата.

преди 7 минути, miro20 написа:

Започни с нещо простичко - разсекретените документи на ДС и компартията.

Има доста унищожени Мире!!!

Кой е решавал кои да се разсекретяват и кои не, а?!

преди 9 минути, miro20 написа:

Защото нито твоите, нито моите родители са знаели за реалното положение на държавата.

ОК, за твоите е ясно, но не вади убеждения за моите (лека им пръст) .... ;) 

Някои родители са били по-запознати от твоите. Не мъ слагай във Вашия кюп, моля!

Та, моите и по предишни "гранд" родители ... са били в течение с какво става и какво е трябвало да направят, за да им е сгодно на децата им.

Ех, Мире, Мире ... не всички сме израснали в нещастие ... какво да се прави ... та ... що ли не си могъл да надскочиш родителите си, а?!

Мире, живееш в някакви предразсъдъци ... няма лошо, но не всички млади имат такива предразсъдъци като теб ... ;) 

преди 13 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

ОК, за твоите е ясно, но не вади убеждения за моите (лека им пръст) .... ;) 

Някои родители са били по-запознати от твоите.

Да, тези които са били в политбюрото на компартията. И в министерствата. И в отделите на ДС изготвящи реланите справки за "петилетките".

Щом са били от тях, не мога да споря . Това с абили привелигированите 0.001 % от народа. Именно техните досиета и справки са реалното състояние на соц икономиката.  Което именно е засекретено.

Имам един въпрос - Защо тогава не ги приемаш тези ИСТИНСКИ отчети, справки и т.н. ?  И плямпаш глупостите и пропагандата за 99.999% от населението  ??

Пак се наведохме на рашистите

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/mvnr-karakachanov-razreshi-polet-na-ruski-samolet-raketi-za-surbiya?page=1&fbclid=IwAR3VX5WkmUQRfHrX8zxMELQIetSrT7ER8bdTR4iFHHyr2hmp17Ua7QasgEY

Как другите страни имат топки да откажат  , а ние не, не мога да си го обясня....

Ама все пак.... имаме си агент-министър...  Още един зависим бивш от ДС бе назначен оня ден и в съвета за сигурност към резидента....  В Съвета за Сигурност !

Еми, тъй ще е...

Веднъж вече те питах, но понеже явно не можеш да помниш повече от 5 мин. пак да те питам: Има ли оръжейно ембарго над Сърбия обявено от ООН или друга международна организация?Ние или НАТО във война ли сме със Сърбия?

Това на теб и на подобни нискочели като теб какво им се иска е съвсем друг въпрос и няма никакво отношение към реалността.Малоумници!:angry:

преди 3 часа, M.Николов написа:

Веднъж вече те питах, но понеже явно не можеш да помниш повече от 5 мин. пак да те питам: Има ли оръжейно ембарго над Сърбия обявено от ООН или друга международна организация?Ние или НАТО във война ли сме със Сърбия?

Това на теб и на подобни нискочели като теб какво им се иска е съвсем друг въпрос и няма никакво отношение към реалността.Малоумници!:angry:

Хайде да видим реалността ? България ли е най прекия път на руските доставки за военно оборудване за Сърбия ?

А , другари нискочели  малоумници като теб ,  дето какво ви се иска е.... извън реалността ? ? :) 

КАкто казах по горе, аз дори не критикувам .

Отразих една РЕАЛНОСТ.  И казах .. .- ами тъй ще е ... с това каквото разполагаме, с тези които управляват, така ще е ...

я да видим кой е недочел малоумник :

Цитат

За разлика от България, съседна натовска Румъния, през лятото на 2019 г. отказа да пропусне през територията си руски бронетранспортьори към Сърбия. На Москва й се наложи да ползва алтернативен маршрут през Унгария по въздух. 

https://clubz.bg/94583-bylgariq_pak_puska_ruski_samolet_da_vozi_oryjie_za_syrbiq

преди 1 час, miro20 написа:

Хайде да видим реалността ? България ли е най прекия път на руските доставки за военно оборудване за Сърбия ?

Да, другарю отсъствал от часовете по география!

Както виждаш този е най-краткия и удобен маршрут, при който има нужда от само едно разрешение за прелитане над чужда територия.

Или може би си мислиш, че Украйна ще даде разрешение на руски военен самолет да прелети над нейна територия?

Други тъпи въпроси имаш ли?

spacer.png

преди 27 минути, M.Николов написа:

Или може би си мислиш, че Украйна ще даде разрешение на руски военен самолет да прелети над нейна територия?

Че защо не ? Да не би да са в състояние на война че да не може да ги пуснат ? А ?

Какъв е проблема , не разбирам ? Нали РФ няма нищо общо с конфликта в Украйна ? 

:) 

Не се ли осъзнаваш ? Твоето е гузен негонен бяга....   :) :)  

Радвам се че пак се издадохте че много добре разбирате че РФ води война в Украйна... ама пуста му пропаганда, трябва да си затваряте очите

Както виждаш този е най-краткия и удобен маршрут, при който има нужда от само едно разрешение за прелитане над чужда територия.

Румъния с какво не ти харесва като маршрут ?

Ах да... не е " удобен". Да, защото те имат топки. Тука сме червена пробита тенджера в женски род.  :)  Без топки .

Други тъпи въпроси имаш ли?

Имам.

Например :

Цитат

Русия ще достави на Сърбия зенитноракетен комплекс "Панцир С1". Предишният път страната ни допусна доставката на ракети С-400 за западната ни съседка - за цели на военно учение, каквато беше официалната информация.

Това се случва в условията на оръжейно ембарго над Москва, наложено от Европейския съюз след незаконната анексия на украинския полуостров Крим от Русия, извършена през 2014 г. Забраната важи и за търговия с оръжие, и за износ на стоки с двойна употреба. Над Русия има и други икономически санкции - и от ЕС, и от САЩ. 

Коментирай това в аспекта на по горната си тъпотия :

преди 5 часа, M.Николов написа:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 37 минути, miro20 написа:

Например :

Цитат

Русия ще достави на Сърбия зенитноракетен комплекс "Панцир С1". Предишният път страната ни допусна доставката на ракети С-400 за западната ни съседка - за цели на военно учение, каквато беше официалната информация.

Това се случва в условията на оръжейно ембарго над Москва, наложено от Европейския съюз след незаконната анексия на украинския полуостров Крим от Русия, извършена през 2014 г. Забраната важи и за търговия с оръжие, и за износ на стоки с двойна употреба. Над Русия има и други икономически санкции - и от ЕС, и от САЩ. 

Ембаргото засяга единствено отношенията на страните членки на ЕС с Русия, но не и отношенията на Русия с други страни!

Тоест България или която и да е друга страна член на ЕС няма право да купува или продава оръжие или стоки с двойна употреба от/на Русия.Но това не пречи Русия да продава оръжие на други страни, да не напомням дори и на една страна член на НАТО- Турция!

Атлантическия съвет или са юридически неграмотни или умишлено се опитват да подвеждат българските граждани!

Аз лично си мисля, че е второто.

Ето можеш да провериш:

https://www.consilium.europa.eu/bg/policies/sanctions/ukraine-crisis/

преди 2 часа, miro20 написа:

А , другари нискочели  малоумници като теб ,  дето какво ви се иска е.... извън реалността ? ? :) 

КАкто казах по горе, аз дори не критикувам .

Отразих една РЕАЛНОСТ.  И казах .. .- ами тъй ще е ... с това каквото разполагаме, с тези които управляват, така ще е ...

я да видим кой е недочел малоумник :

https://clubz.bg/94583-bylgariq_pak_puska_ruski_samolet_da_vozi_oryjie_za_syrbiq

Другарю Мирчев, нали се сещаш, че ако мухльовци като тебе почнат да се дървят на великите сили, руснаците искат ли да ви поставят на мястото ви, просто могат да спрат доставките на ядрено гориво за Козлодуй и да ви врътнат кранчето на газта... без евтин ток и без газ изпадате директно в средновековието.

Така че недей да се отваряш много-много и да лаеш, наврян в землянката си.

Умните са казали - срещу ръжен не се рита.

О да, покорна главица сабя не я сече. :)  Типично мислене на роби и националнокастрирани индивиди , дето са си забравили и род и история.

Левски много би се " гордял"  с вас. Сигурно като ви гледа не само се върти, ами и реве в гроба си .....

преди 8 часа, gagodrago написа:

просто могат да спрат доставките на ядрено гориво за Козлодуй и да ви врътнат кранчето на газта... без евтин ток и без газ изпадате директно в средновековието.

Е нали точно за това се работи за енергийна независимост. За радост, имаме вече някои макар и малки,  реализирани алтернативи и вече не могат да ни извиват ръцете.

Какъв е този мазохизъм вашия да се радвате на монопол и на извиване на ръце, аз идея си нямам. :) 

преди 8 часа, M.Николов написа:

Ембаргото засяга единствено отношенията на страните членки на ЕС с Русия, но не и отношенията на Русия с други страни!

Значи викаш няма проблем дори да им помагаме в тази търговия ?? Защото и пропускането е помощ. Не ние търгуваме и не в ЕС .

Направо да им предоставим правителствения самолет че по големичък, да пренесе от Москва до Сърбия каквото им трябва там ?? или влакова композицийка направо.

А и не коментираш защо Украйна , която нали не е във война с РФ и не е член на ЕС  , защо не им "помага" :) 

А Румъния защо има топки да откаже ??

Иди се скарай на германците и французите, че вместо да ги наказват откриват нови заводи в Русия, а не в България.Или искаш ние да сме най-глупавите и да сме по-папи от папата?

Е ти цитираш санкциите а не ги четеш. Естествено че ще си правят бизнес където си искат. Санкциите НЕ СА срещу германски или френски фирми !

Още като плямпахте тези глупости за заводите на  Мерцедес и др германски фирми ви го казах, ама не вдявате. :) 

Нещо пречили ти и на теб да откриеш завод в РФ ? Давай, действай.

а и въпросите ми бяха малко по други... ама айде.... :) 

Защо не развиват нашата, я какви послушни пудели сме.

преди 1 минута, miro20 написа:

ама ти верно хал хабер си нямаш какво са санкциите :) 

Е, ти сигурно ще ми обясниш.:D

Трохи, в сравнение с това което инвестират в Русия и Турция.

Какво ми показваш, Сърбия скоро ще ни задмине по БВП нищо, че не е в ЕС!

Ама разбира се, "а пък зелете ви е кисело"  :) 

Както и да е

А прокуратурата все пак работи. За разлика от пасивните ни министри-агенти на Кремъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.