Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истинските заплахи за България

Featured Replies

на 12/14/2017 в 12:40, miro20 написа:

И аз това съм се питал, когато съм оборвал стотиците ВАШИ тиражирани и копирани фейк новини, деинформации, откровенна предателска лобистка  дейност.Хора като ВАС , които не обръщат внимание на истината, или поне фактите около оборените фалшификации и дезинформации. И които ВАШИ тиражирани простотии спомагат хората да бъдат държани в неведение и  манипулирани като шарани пред Никулден.

Съмнявам се. Мога да ти подскажа къде и в кои режими важи това което си подчертал. Насочи се към тези  с над 80% "рейтинг" :)

Миро-ментата оборвал фейк новини и дезинформации... това виц ли е?

• Отговори 363
  • Прегледи 20,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам, други да кажат, но опонентите ми една лъжа не могат да ми намерят да цитират :)

Най-голямата ти лъжа е, че САЩ имат изобщо някакво право да са в Сирия. Друга лъжа е, че Русия удря "пекарни" . Това с пекарните си е твоя дума и само някой изключително увреден човек може да твърди, че дадена държава си харчи парите за оръжия, които ползва срещу "пекарни''. Също така нагло лъжеш, че в окрайна има някакъв бунт, който е породен от жаждата за ЕС. Там скачаха за курабийките на Нуланд, както тук едно време @lsmurf e скачал за банани. Също така лъжеше или по скоро манипулираше форума, че Кърджали ще се отцепва и дори измисли име на новата държава, което няма да цитирам, защото няма смисъл. Лъжеш, че си някакъв от запаса, а си като разплут мях. Лъжеш. че хората в източна окраина са терористи и приветстваш изтреблението им. Излъга, че Трайчо прическата ще вземе 40% на президентските избори. Излъга, че Радев е назначен от Москва, нищо че народът си каза думата и то ясно. Лъжеш всеки ден, като цитираш продажници и бивши комунисти в коментарите си. Занимаваш ни с Иво Инджев, а предполагам, че си си купил и стихосбирката на Спас Гърневски. Той едно време е писал за партията. Постоянно постваш разни измислени сайтове, като топфейк. Самият ти си една голяма лъжа, защото те е страх да кажеш нещо за себе си, а когато някой те разкрие припкаш да плачеш при админите, които те пазят, защото или им плащат за това, или просто оценяват, че спиш в Калдата, лъжейки, че живееш някакъв нормален живот. Лъжеш хората тук, че могат да четат смислени неща, а те са принудени да попадат на твоите лъжи и тези на болния бденков. Лъжеш, че не ти е гадно, че никой не ти вярва и всички разбраха, че тролиш за пари. Да си жив и здрав. Лъжи се, че ни лъжеш, че не лъжеш. 

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 3 часа, Тoни написа:

Най-голямата ти лъжа е, че САЩ имат изобщо някакво право да са в Сирия. Друга лъжа е, че Русия удря "пекарни" . Това с пекарните си е твоя дума и само някой изключително увреден човек може да твърди, че дадена държава си харчи парите за оръжия, които ползва срещу "пекарни''. Също така нагло лъжеш, че в окрайна има някакъв бунт, който е породен от жаждата за ЕС. Там скачаха за курабийките на Нуланд, както тук едно време @lsmurf e скачал за банани. Също така лъжеше или по скоро манипулираше форума, че Кърджали ще се отцепва и дори измисли име на новата държава, което няма да цитирам, защото няма смисъл. Лъжеш, че си някакъв от запаса, а си като разплут мях. Лъжеш. че хората в източна окраина са терористи и приветстваш изтреблението им. Излъга, че Трайчо прическата ще вземе 40% на президентските избори. Излъга, че Радев е назначен от Москва, нищо че народът си каза думата и то ясно. Лъжеш всеки ден, като цитираш продажници и бивши комунисти в коментарите си. Занимаваш ни с Иво Инджев, а предполагам, че си си купил и стихосбирката на Спас Гърневски. Той едно време е писал за партията. Постоянно постваш разни измислени сайтове, като топфейк. Самият ти си една голяма лъжа, защото те е страх да кажеш нещо за себе си, а когато някой те разкрие припкаш да плачеш при админите, които те пазят, защото или им плащат за това, или просто оценяват, че спиш в Калдата, лъжейки, че живееш някакъв нормален живот. Лъжеш хората тук, че могат да четат смислени неща, а те са принудени да попадат на твоите лъжи и тези на болния бденков. Лъжеш, че не ти е гадно, че никой не ти вярва и всички разбраха, че тролиш за пари. Да си жив и здрав. Лъжи се, че ни лъжеш, че не лъжеш. 

Цитирай ми поне една лъжа. Сори , ама това са някакви твои интерпретации :)

Нито съм твърдял че САЩ трябва да са в Сирия, нито е лъжа че повечето удари на руснаците в началото бяха 80% не по позиции на ИД. И по цели /имаше конкретна пекарна/ която е на стотици километри от най близката позиция на ИД. За Кърджали съм давал сравнение колко е малоумна защита на донбаските терористи-сепаратисти и вкарани руски окупанти . И не аз съм говорел за отцепване, а точно обратното, че няма как нормален човек да приветства такова цепене  на България от "вежлив необозначен аскер.

"стопфейк" и др подобни ресурси са именно създадени за разобличаване на ежедневните тотлани лъжи, които ресурси би трябвало всички да приветстваме, а не копи-пейст на съмнителни фейкови сайтове като бултаймс, петел, гъделнюз и подобни.

и тн.  и т.н. Всичко това което споменаваш е както виждаш точно на обратното, затова именно  не ми се опровергават всичките твои измислици.  Ако искаш мога, но само след конкретен цитат на моя лъжа, какъвто цитат обаче няма  :)

• 2 седмици по-късно...

В последно време много говорят политиците ни за присъединяването ни към Еврозоната. Бившият "прецедент" е един от тези гласове. Дано не им се получи, но народът не трябва да го допуска и да си сдаваме и минималния паричен суверенитет. Трябва да противостоим. Щом ГЕРБ натиска за прокарването на нещо, това е добър признак, че има нещо гнило в него. Ето един кратък коментар по темата:

Цитат

Еврозоната – зона за парични фалшификации и финансови престъпления в особено огромни размери.

Срам, позор и престъпление е евентуалното присъединяване към такава фалшификаторска зона на финансови престъпници.

Драги и кликата му произвеждат “пари” произволно от нищото, които веднага след това раздават на приближени до тях и политическата власт в Брюксел банки и корпорации; например срещу “ценни книжа”, наричани корпоративни облигации. Произвол и огромно престъпление!

Заедно с това те поддържат изкуствено ниски (реално отрицателни) лихвени равнища, които предоставят “евтини пари” (на привилегировано занижена цена на финансиране) за приближените до тях играчи (банки, правителства, корпорации); по този начин изкуствено поддържат и надуват инвестиционно-спекулативни балони, създавайки предпоставки за все по-разрушителни крахове и кризи.

А тук разни политически и масмедийни паразити писукат и пригласят, заедно с псевдо-експерти “икономисти”, колко “елитно” е да ни приемат в тази “елитна” еврозона на финансови престъпници, мошеници и фалшификатори.

Да приемем за “парична единица” техните фалшификаторски заклинания, наричани “евра”…

Всички те са съучастници в това огромно престъпление срещу хората и заедно с това национални предатели.

Добрил Русев, Фейсбук

Само си спомнете за рекета, който упражниха спрямо Гърция, когато Ципрас преговаряше с Брюксел. Но това се получава, когато централната ти банка не е твоя, а чужда. Лесно могат да ти спрат парите.

на 18.04.2018 г. в 10:35, miro20 написа:

Не знам, други да кажат, но опонентите ми една лъжа не могат да ми намерят да цитират :) 

Ти наистина ли си вярваш на това, или го правиш, за да дразниш? Че кой въобще за нещо се връзва на "лъжливото овчарче"? Викаш "не можем"? Че то твоите лъжи с лопата да ги ринеш по цял ден, пак не можеш да ги изринеш... Яж си кървавите пари и си живей живота, защото времето ти ще изтече рано или късно, и тогава ще има много грубо и болезнено приземяване, ако не и по-лошо.

Европейските либерали: Изключете националистите от властта в България

Цитат
Да бъдат изключени националистите от властта в България, призоваха европейските либерали – АЛДЕ, по време на форума си, който продължава втори ден в София. Причината е позицията на "Атака" в подкрепа на анексирането на Крим и на ВМРО срещу приемането на Сърбия в Европейския съюз заради провокация към българите в Западните покрайнини, съобщава бТВ.

"Вчера нападнах "Атака" защото не е отговорно такава партия да е в управлението", обяви Ханс Ван Баален, президент на АЛДЕ.

"При участие на националисти във властта чуваме тревожни изявления от Крим и се получи декларацията на другите им партньори за присъединяването на Западните Балкани в ЕС като приоритет. Че Сърбия не трябва да е част от ЕС се твърди в декларация на партия, която има вицепремиер", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

От името на националистите реагира евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО).

„Защо се случват тези истерии, защото ДПС е извън властта и обществените поръчки, загива, разпада се. Оценката на президента на АЛДЕ не означава нищо за нас, защото тя е основана на лицемерие”, каза Джамбазки.

От "Атака" ще отговорят утре на провокацията. 

Наглеци! :mad:

Кой им позволява да диктуват кои партии да присъстват в парламента на суверенна държава?

Либерализъм=Тоталитаризъм

Европейските либерали са заплаха за България!

преди 9 минути, Мойра написа:

Кой им позволява да диктуват кои партии да присъстват в парламента на суверенна държава?

Сега вече на Борисов ще му се вдигне кръвното.  Коалицията отива на кино от шест до пет.

Spoiler
преди 3 часа, Lumberman написа:

Ти наистина ли си вярваш на това, или го правиш, за да дразниш? Че кой въобще за нещо се връзва на "лъжливото овчарче"? Викаш "не можем"? Че то твоите лъжи с лопата да ги ринеш по цял ден, пак не можеш да ги изринеш... Яж си кървавите пари и си живей живота, защото времето ти ще изтече рано или късно, и тогава ще има много грубо и болезнено приземяване, ако не и по-лошо.

Ми ето пак. Нито един цитат :)  Избери си поне една едничка от "изринатото с лопатата" де  :)

За приземяването , кълненето ти и останалата обременена личностна помия  вече съм ти посочвал мястото. Реви си някъде другаде. Приземяването винаг ие за твоя сметка както знаеш.

И за това не ти е виновен нито Миро, нито някой друг, а самия ТИ.

преди 38 минути, Мойра написа:

Хората просто съветват и между другото съветват умно. Аз специално бих послушал съветът им и бих предпочел да ги няма във властта заедно с гербаджиите  ама другата алтернатива е БСП и ДПС което е още по отвратително. Така че в момента положението е цунгцванг.- какъвто и ход да предприемем все ще сбъркаме. Така че уважаема най - малката заплаха за България са точно европейските либерали.

преди 32 минути, nikssi написа:

Сега вече на Борисов ще му се вдигне кръвното.  Коалицията отива на кино от шест до пет.

Отдавна трябваше да се разпадне този "брак по сметка".

т.нар. националисти / те са всичко друго но не и български такива/  от явно по явно започнаха да работят в една определена очертана посока. С диктовка от едни конкретни външни сили, идващи от северо-изток :)

Така че кокло по зле може да му стане на ББ ? Той и сега търпи единствено негативи от ситуацията.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Хората просто съветват и между другото съветват умно. Аз специално бих послушал съветът им и бих предпочел да ги няма във властта заедно с гербаджиите  ама другата алтернатива е БСП и ДПС което е още по отвратително. Така че в момента положението е цунгцванг.- какъвто и ход да предприемем все ще сбъркаме. Така че уважаема най - малката заплаха за България са точно европейските либерали.

Така е. Но пропагандата обръща леко настроенията в това което преповтаря Мойра.

А ходове много . ББ например спокойно може да развали рахатлъка на някой дето много им се вурна носа с техните 3-4 % реални на изборите, и да предприеме някои смени на министри .

преди 22 минути, lsmurf написа:

Умен съвет от либерали не можеш да получиш, а само такъв, който е изгоден за тях, пък и кой им е искал съвет.

Добро от либерали не чакай!

Най-доброто за България и българите е да се смени час по-скоро формата на държавно управление.

преди 1 час, nikssi написа:

Нека му се вдига кръвното, щом не мисли с главата си, пък и е крайно време това правителство да падне.

Но...мисля, че при едни предсрочни избори в парламента ще влязат още националистически партии, ако изборите не бъдат манипулирани, разбира се.

преди 41 минути, miro20 написа:

Отдавна трябваше да се разпадне този "брак по сметка".

т.нар. националисти / те са всичко друго но не и български такива/  от явно по явно започнаха да работят в една определена очертана посока. С диктовка от едни конкретни външни сили, идващи от северо-изток :)

Айде пак се завъртя на изток. Човече имаш фобия от тия руснаци все за тях мислиш, я погледни под дивана да не се е скрил някой.  :biggrin:

преди 24 минути, Мойра написа:

Умен съвет от либерали не можеш да получиш, а само такъв, който е изгоден за тях, пък и кой им е искал съвет.

Добро от либерали не чакай!

Най-доброто за България и българите е да се смени час по-скоро формата на държавно управление.

Извинявай не разбрах каква форма на държавно управление предлагаш като решение.

преди 20 минути, Мойра написа:

Но...мисля, че при едни предсрочни избори в парламента ще влязат още националистически партии, ако изборите не бъдат манипулирани, разбира се.

Не, Ъ! Отидоха в коша както стана и с ужким реформаторите. Лошото, е че ДПС ще вземат повече проценти и примерно ГЕРБ ако спечели пак ще трябва да влиза в коалиция с турска партия. Ама той вече е навикнал да се кланя на турски управници. Затова и ДПС клатят лодката на Борисов за да се метнат те в нея.

преди 2 минути, lsmurf написа:

Извинявай не разбрах каква форма на държавно управление предлагаш като решение.

Президентска или Полупрезидентска република.

преди 3 минути, nikssi написа:

Не, Ъ! Отидоха в коша както стана и с ужким реформаторите. Лошото, е че ДПС ще вземат повече проценти и примерно ГЕРБ ако спечели пак ще трябва да влиза в коалиция с турска партия. Ама той вече е навикнал да се кланя на турски управници. Затова и ДПС клатят лодката на Борисов за да се метнат те в нея.

Така е.

Омагьосаният кръг, в който е попаднала България може да бъде разкъсан само при смяна на формата на държавното управление, което обаче не желае нито една от партиите, представени в парламента, понятно защо.

преди 9 минути, Мойра написа:

Омагьосаният кръг, в който е попаднала България може да бъде разкъсан само при смяна на формата на държавното управление, което обаче не желае нито една от партиите, представени в парламента, понятно защо.

Никога няма да позволят смяна формата на управление. Пък и не мисля,че това е начина. Представи си ББ президент в една президентска република.

преди 44 минути, Мойра написа:

Президентска или Полупрезидентска република.

Предполагах че ще предложиш "диктатура на пролетариата" . :)

Ако говорим сериозно формите които предлагаш крият реална опасност от диктатура. Много власт съсредоточена в ръцете на един човек е нещо много опасно .Има си и своите предимства разбира се но смятам че в България ще се изроди в нещо много неприятно.

преди 16 минути, lsmurf написа:

Ако говорим сериозно формите които предлагаш крият реална опасност от диктатура. Много власт съсредоточена в ръцете на един човек е нещо много опасно .Има си и своите предимства разбира се но смятам че в България ще се изроди в нещо много неприятно.

При Полупрезидентската Република властта не е съсредоточена в ръцете на един човек.

преди 52 минути, nikssi написа:

Никога няма да позволят смяна формата на управление. Пък и не мисля,че това е начина. Представи си ББ президент в една президентска република.

А кой според теб е начина?

преди 2 часа, nikssi написа:

Айде пак се завъртя на изток. Човече имаш фобия от тия руснаци все за тях мислиш, я погледни под дивана да не се е скрил някой.  :biggrin:

Каква "фобия" бре :)  не нужно да си кой знае какъв експерт в политиката , за да видиш  накъде са обърнати нашите т.нар. "националисти" и чий флаг веят пред българския.

:lol6:

преди 1 час, lsmurf написа:

Връщане на чл.1-ви за ръководната роля на партията.

За радост, едва ли в близко бъдеще ще стане това.

преди 49 минути, Мойра написа:

При Полупрезидентската Република властта не е съсредоточена в ръцете на един човек.

И това добре ли е ?

Към момента за теб ти е удобно, защото е повече от очевидно че си фен на Радев, предложен от червените ви любимци , и съгласуван със службите на Решетников.

В темата за Радев съм цитирал една камара гафове, ама понеже "харизмата" и изкуствения имидж надеделяват,  не ти прави впечатление че той е в пъти по безпринципен и колеблив дори от мекия ухилен Плевнелиев.

Ами утре ако се избере Плевнелиев 2 ? Или  Петър стоянов, или някой като покойния Желю Желев ??

Тогава ще ревете колко не е добре  да се съсредоточава толкова власт в един човек. Особенно след масираната подигравателна и фейк кампания срещу Плевнелиев, която не бях виждал при никой друг президент, нещата стават доста неудобни  и безпринципни за вас.

преди 1 час, lsmurf написа:

Ще станем като Казахстан  или Беларус. Или ще вървим там откъдето някои се връщат - като Армения сега. Където хората се вдигнаха заради опитите  институцията да се превърне в монархия / ако може  пожизнено наследствена като в КАзахстан/

Отврат.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

Каква "фобия" бре :) 

Тази, която я дириш под кревата.

Абе хора вие освен да кълвете тука друга работа нямате ли ? Семейство , това онова, някоя компания, ракийка , биричка. Стига с тая политика. Е за тази фобия говоря. Ама явно при тебе това е работа , та може и да не съм прав.

пп. Ай кълви си, оборвай нещо си - аз през това време ще се забавлявам. 

преди 1 час, Мойра написа:

Moже власт в ръцете на съветите, по съветски тертип, която те така и не са реализирали. Аз виждам по-добри перспективи в децентрализация на властта. Много власт в ръцете на малко хора или един човек може да произведе добро, стига човекът да е читав, но ако не е (както е в повечето случаи), негативите са страшно много. А и хората научиха, че така наречените избори нищо не променят, защото някой друг контролира кой да е избираем и кой избран.

преди 28 минути, miro20 написа:

Тогава ще ревете колко не е добре  да се съсредоточава толкова власт в един човек. Особенно след масираната подигравателна и фейк кампания срещу Плевнелиев, която не бях виждал при никой друг президент, нещата стават доста неудобни  и безпринципни за вас.

Брей, "фейк кампания"... ами ти прецедента ли си тръгнал да защитаваш? Поспри се малко, какво толкова те привлича в изгубени каузи и политически трупове? Миро, ако едно нещо научиш в тоя форум, това ще ти е завинаги от полза - мълчанието. Но все едно на папагал го казвам.

преди 9 минути, Lumberman написа:

какво толкова те привлича в изгубени каузи и политически трупове?

Обективността. Тази дума е непозната виждам за теб :) 

Отделно че мнението ти какво е "изгубена кауза и политически трупове " често не съвпада с моите представи.

преди 11 минути, Lumberman написа:

Moже власт в ръцете на съветите, по съветски тертип, която те така и не са реализирали.

Нали знаеш какъв е парадокса на съветите ?  Мечтаете за нещо което някои са го постигнали вече.  И парадокса е че това е което по принцип плюете - "западната зла демокрация" :)

Затворен кръг на всеки цоциалист, от който не може да излезе. :)

Като говорим за заплахи... Нови грантове за рашистките пропагандатори :

http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/kremalskiyat-fond-gorchakov-razvarzva-kesiyata-s-rubli-za-grantadzhii-v-balgariya

Интересна е историческата справка  :

Цитат

За България финансирането на руски стратегии на наша територия чрез фонд „Горчаков” има и друго

важно за националното ни достойнство и идентичност послание

Княз Горчаков е един от най-изтъкнатите дипломати на имперска Русия. Министър на външните работи на Русия (1856-1882). Държавен канцлер. Близък сътрудник на император Александър I. Името му се преплита и с драматични моменти от българската история.

Князът се оказва главно действащо лице около незаконния съдебен процес, довел до обесването на Левски. За това свидетелства писмо от 25 януари 1973 година на граф Игнатиев до княз Горчаков. Оригиналът беше открит преди година в архива на Патриарх Кирил, съхраняван в ЦДА (виж ТУК оригинала на писмото на френски и български, б.р.). В него Игнатиев докладва самодоволно на княз Горчаков (държавен канцлер и министър на външните работи на Руската империя), че относно „процесът” османските власти са „последвали нашите съвети”, а „Софийското съзаклятие е получило задоволително решение“. Игнативев се подписва в края на писмото: „ най-смирен и най-покорен слуга”. От кореспонденцията между двамата става ясно, че графът се отчита пред държавния канцлер, тоест – поръчката за „Софийския процес” е дошла от Горчаков и той е направлявал руските интереси около съдбата на Апостола и никнещите по това време революционни комитети.

На Берлинския конгрес през 1878 г. Горчаков ръководи руската делегация, а по негово настояване Добруджа е откъсната от България и дадена на Румъния. Така над 50 хил. добруджански българи стават роби на румънците. А граф Игнатиев лъже българите, че временно са под румънска власт. Така Русия отново вбива клин между Българи и Румъния за години напред.
Най-скандалното днес е, че от фонд, наречен на името на човек, който е бил враг на България и е работил срещу интересите й, ще се раздават грантове за пропаганда и кремълско влияние в страната ни.

на 18.04.2018 г. в 10:35, miro20 написа:

И за "отравянето" на Скрипал лъжеш и за използването на БОВ в Дума, Сирия. И ти посочваме лъжите ти след като ги постнеш.

Ама Мирчо Краставицата не лъжел, само дето не казва/пише истината:D

преди 11 минути, karadzha написа:

И ти посочваме лъжите ти след като ги постнеш.

Я малко  по конкретно ? :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Я малко  по конкретно ? :)

Я се скрий. Ти ако си водиш отчет на всичко, аз не водя такъв. Знаеш си кво си писал, няма да ти го търся. Бре, че нагъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.