Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът забива при използване на интернет

Featured Replies

Аз съм сигурен, че новостите в десетката не ги ползваш и зарад нея и биоса ли сменяш?

• Отговори 175
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бъговете очевидно ги има.С коя версия на биоса си?

Инструкция за Bios update

Кабел ли търси момъка :) ..................

• Автор

Това е моделът satellite c660 - 1xt

part no. PSC1SE-012002B3

serial no. 7B315600K

Atheros AR9002WB-1NG wireless network adapter
Realtek PCIe FE Family Controller

Кабелааа не го търся, но тази вечер няма да успея да сложа кабела, защото в момента и други хора използват уай фая, а и нямам на идея ай пи-то какво е и как ще го пусна (упражнение, което не съм правил от години)

SMBIOSBIOSVersion 1.00

Редактирано от unstoppable7 (преглед на промените)

Баш най-старият и драглив биос. Дори са го премахнали от поддръжката, но все пак ако има възможност се опитай да го съхраниш.

Те да си ползват wi-fi бе джанъм ..........ти вкарай лан кабела от рутера към лаптопа ти

Абе ти да не точиш от нейде интернет :) ?КОлко други хора го ползват ?

преди 1 минута, peppone1 написа:

Баш най-старият и драглив биос. Дори са го премахнали от поддръжката, но все пак ако има възможност се опитай да го съхраниш.

Е каза ,че го е обновявал :)

• Автор

Аз мислех, че трябва да ръгна главния кабел, по който директно идва интернетът. Пичове, имайте търпение с мен :emoji_smiley-02: не съм много на ,,Ти" с нещата. 

Най-интересното е, че на Safe Mode with Networking си разглеждам сайтове без да забива

Казах, че опитах да го обновя :д

Не, не точа интернет. У дома е, но всеки цъка я с телефон, я с таблет

Оппп тук има решение ! ЛИНК

• Автор

Ама аз нямам проблем със свързването? Проблемът идва след като се свържа.

Без ай пито няма как да стане номера с кабела...

Рутера ще раздаде автоматично ip ...........спокойно

• Автор

Нямам втори кабел, който да пусна от рутера към лаптопа... ще

гледам да намеря и ще пробвам. Сега ще опитам с решението от линка. 

Съответно нищо не стана

преди 3 часа, unstoppable7 написа:

Веднага щом тръгна интернетът започна пак да забива (всички драйвъри са ъпдейтнати). В сейф мод + интернет си работи нормално.

не ти трябват ъпдейтнати драйвери а оригиналните.  и ако работи не ти трябват и драйвери.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

и ако работи не ти трябват и драйвери.

Тъй, ами, може и без драйвъри.

@unstoppable7, копирай долните три файла на работния плот.

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\HardwareEvents.evtx

Архивирай ги в един файл и го качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 часа, peppone1 написа:

SSD дисковете са боклуци

Това пък от къде го измисли,прочете или знаеш някаква тайна само ти?ССД дисковете доста се развиха и усъвършенстваха,пък и цената им непрекъснато пада и отдавна са несравнимо по-добри от традиционните дискове,на който им тече финалното броене на краят им!

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Това пък от къде го измисли,прочете или знаеш някаква тайна само ти?ССД дисковете доста се развиха и усъвършенстваха,пък и цената им непрекъснато пада и отдавна са несравнимо по-добри от традиционните дискове,на който им тече финалното броене на краят им!

няма как да стане използват се за различни работи.едните са бързи другите са обемни.

сега се правели някакви хибридни чувам между двете

преди 4 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ако не ти харесва 10 си сложи 8.1 Седмицата остаря и вече почват проблеми с ъпдейтите. Тука хора се оплакват.

Аз ъпдейтвам 7цата до дупка и нещо не се оплаквам. Даже имаше един ъпдейт, който разкарва всикчи боклуци свързани с подканата за 10.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Автор
преди 12 часа, ExaFlop написа:

Тъй, ами, може и без драйвъри.

@unstoppable7, копирай долните три файла на работния плот.

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\HardwareEvents.evtx

Архивирай ги в един файл и го качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Application -  http://dox.bg/files/dw?a=bfaee2ed09
System -  http://dox.bg/files/dw?a=4710e28d5b
Hardware -  http://dox.bg/files/dw?a=c753a347eb
Overall -  http://dox.bg/files/dw?a=e29916d75c

Не знам дали е точно това 

Пробвах номера с кабела, но дори и без wireless-а пак забива след 3-4 минути. 

Редактирано от unstoppable7 (преглед на промените)

преди 14 часа, Слави Маринов написа:

Пробвал съм ги и са бавни, освен това имат кратък живот, а в съотношение с обем са много по-скъпи от обикновените харддискове.

преди 5 минути, peppone1 написа:

Пробвал съм ги и са бавни, освен това имат кратък живот, а в съотношение с обем са много по-скъпи от обикновените харддискове.

Бавни!?Хах,та те са 4-5ПЪТИ по-бързи от обикновените!Да не си ги слагал на SATA1 или SATA2 интерфейс?Това с краткия живот е поредната прочетена от някъде рецензия била актуална преди 2-3 години!Сегашните ссд дискове са вече с по 5 години гаранция!Или са ти малко?Самсунг имат ссд с 10 години гаранция,би ли ми показал обикновен hdd с такава гаранция?Единственото вярно твърдение е,че са по-скъпи,но цените напрекъснато падат и до 2-3 години предполагам , обикновените потребители масово ще ползват само ссд.Обикновените hdd ще се ползват само за storage хранилища,за сървъри и т.н.

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

...

а и технологиите се развиваш и ssd ще стават още по-надеждни. А сигуно ще се появят и още по-бързи дискове с друга технология.
Навремето флашка от 4GB беше някакво чудовище, а сега...

преди 17 часа, unstoppable7 написа:

Аз мислех, че трябва да ръгна

Нищо не ръгаш - включваш един прав мрежов кабел в лаптопа, а другият край - в един от четирите еднакви на цвят мрежови съдинителя.

• Автор

Това го направих. Тръгна интернетът чрез кабела, но пак забива

преди 9 минути, ExaFlop написа:

а и технологиите се развиваш и ssd ще стават още по-надеждни. А сигуно ще се появят и още по-бързи дискове с друга технологи

https://www.kaldata.com/Хардуер/Samsung-анонсира-свръхскоростните-SSD-960-Pro-и-960-EVO-113735.htmlТова е съвсем пресно,надявам се,че ще задоволят откъм скорост peppone1,че са му бавни сегашните.

преди 20 минути, Слави Маринов написа:

Сегашните ссд дискове са вече с по 5 години гаранция!

това е нищожно трябва са минимум 10 години и какво ще купуваш хард през 5 години къде ще му излезе края

unstoppable7, да саи беше направил труда сбереш лог файловете в един архив, както бях помолил ли?
В домашната мрежа полваш ли споделяне на файлове/папки между машините? Ако не ползваш, стартирай services.msc и забрани следните услуги:
Computer Browser
Server
Workstation

Рестартирай компютъра.

Изтегли на десктопа инструмента от линка и го стартирай. следвай съветника. Като завърши, рестартирай:
https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/2545227

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

това е нищожно трябва са минимум 10 години и какво ще купуваш хард през 5 години къде ще му излезе края

Ти май само така си пишеш в тая тема? Колко производители дават 10 год. гаранция? Моля!
И да помоля да спрете за известно време офтопика, за са намират отговорите...

Странно е ,че машината работи коректно в save mode :) .Автора да каже има ли проблеми докато гледа филм или слуша музика в нормален режим

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.