Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът забива при използване на интернет

Featured Replies

Тук се говори само за чипове, а се забравя, че връзката между тях са разните шини, чийто параметри като максимална честота , са определящи. ССДто може да е много бързо, но когато връзката с процесора (шината) е бавна, нищо няма да се подобри. Най-бързата шина е FSB, която свързва ЦПУ с чипсета. Ако ССДто е свързано на мястото на оптичното устройство, няма да може да работи бързо, защото на повечето конфигурации това е "Южния мост". Паметта може да е за един милион мегахерца, но ако шината я ограничи, няма полза. При повишаване на честотата всеки сантиметър от шината започва да работи като антена на предавател и в края й може да няма сигнал. Един прост пример-една и съща флашка , с един и същ файл, се копира на лаптопа примерно за 10сек, а на много по-бързия десктоп компютър-за 25сек. Защото USB на лаптопа е много близо до контролера и шината, до като на десктопа е свързан с проводник поне 20 см, който е ограничителят. 

• Отговори 175
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 37 минути, peppone1 написа:

Как един четириядрен процесор ще консумира по-малко от един стар, работещ на честота 200Hz процесор?

Първо не знам от къде го измисли този процесор на 200мhz и дали можеш да свършиш с него нещо сега,но ето ти:http://ark.intel.com/products/49953/Intel-Pentium-Pro-Processor-200-MHz-512K-Cache-66-MHz-FSB и сегашен четириядрен:http://ark.intel.com/products/88200/Intel-Core-i7-6700T-Processor-8M-Cache-up-to-3_60-GHzПовече спирам да ти отговарям,ти си живееш в някакъв си твой свят,много далеч от реалността!                                                                        Ето го и прайсторическият пентиум 4:             http://ark.intel.com/products/27447/Intel-Pentium-4-Processor-2_80-GHz-512K-Cache-533-MHz-FSB                                                                                            

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 4 минути, hudyr написа:

С този въпрос избяга от реалното сравнение. Сравни сегашен Pentium G4xxx с някой от старите на същата тактова честота, някой Pentium 4, например. Добре, дори да не ти се играе да им наблюдаваш консумацията, виж им радиаторите. Сравни някой актуален i3 или i5 с Core 2 Quad Q6600, например, или някой от Q9xxx серията. Въобще не намесвай праисторическите процесори, които са стояли в шкафове.

Недей да се изказваш много бързо и за новите захранвания, ако обичаш. И 300W блокове се произвеждат. Хората не са забравили, че на тоя свят съществуват и офисни машини, който си карат с някакъв pentium/celeron, 4GB рам(даже и по-малко) и някаква вградена графика, на които реално и 150W са им предостатъчно, като включим консумацията на диска/дъното/паметта(нищожна) и евентуално някоя перка.

Не загряването определя консумацията. Загрява се от загубите, не отричам че новите технологии повишават КПД, при еднаква консумация, но я сравни един нов двуядрен и един четириядрен процесор от една марка и с еднаква мощност, то четириядрения може да консумира същата мощност, но ще е двойно по-слаб, а за да бъдат всички ядра с равни мощности, той ще гори двойно повече енергия и ма по-голяма вероятност той да се повреди, поради технологичните си несъвършенства. Производственият процес предимно за евтините чипове е непредсказуем и вместо желаните праметри излизат други и за да не изхвърлят боклуците, те ги продават като аналози с по-малка мощност и на по-ниска цена. Същото е и при процесорите- всеки има определен толеранс, означаващ се с послените букви от номера, а когато толеранса е прегалено голям му се печат друг номер.

преди 1 минута, peppone1 написа:

...

Колкото повече пишеш, толкова повече се оплиташ. Добре е човек да може да си слага спирачката.

преди 6 минути, peppone1 написа:

Не загряването определя консумацията

https://en.wikipedia.org/wiki/Average_CPU_power Ще го оставя без коментар.

Не аз започнах. Другите ме питат и им отговарям. Но тъй като любознателнстта е голяма, нека първо участниците научат какво е електрическо съпротивление.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 24 минути, peppone1 написа:

Не аз започнах. Другите ме питат и им отговарям. Но тъй като любознателнстта е голяма, нека първо участниците научат какво е електрическо съпротивление.

Не знам кой какво те пита,но втори ден ръсиш небивалици,съществуващи само в твойта глава.Вчера беше за ссд и хдд,днес за това как старите процесори били по-надеждни и по-икономични.Още след първата ми реплика относно икономичността на старите процесори можеше с два клика за 30сек да отвориш и да провериш как стоят нещата относно това ти твърдение,но не би!Дори и този труд не си направи,ами продължи си развиваш  очевидно грешните си и далеч от реалността теории!

А аз може ли да ви помоля да мерите разни работи в друга тема, създадена за целта? Нека не е тук - трудно се намират нужните отговори в плявата...
Проблемът се откри - оказа се файлова система с грешки, които забиват ОС.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Много глупости се изписаха :) в таз тема.Последно оправи ли се машинката на автора ?

Win 7 e OK. Win 10 е в процес на ремонт. :) 
Предстои оправяне на boot partition  и BCD Store, че стартира системата от твърдия диск.

Бравос ,той явно е омацал и двете инсталации с триене на драйвери и прочие .Два дена се мъчи чиляко :) дано поне е понаучил нещо полезно за друг път .

Търсихте ли драйвери по производител за 10-ката ?Или остава със уиндоуските .

Както писах - проблемът е в дефекти в здравето на файлова система! Как го измисли това с драйвърите?

• Автор
преди 11 минути, Иво Димов написа:

Два дена се мъчи чиляко :) 

Два дена... аз се мъча от 2 месеца... 

Добре, че е ExaFlop, който се занимава с мен цял ден. Направо не знам как ще му се отблагодаря 

преди 23 минути, Иво Димов написа:

Търсихте ли драйвери по производител

Драйвърите са си ОК - фирмени са.

преди 35 минути, unstoppable7 написа:

Два дена... аз се мъча от 2 месеца... 

Добре, че е ExaFlop, който се занимава с мен цял ден. Направо не знам как ще му се отблагодаря 

Му пратиш бутилка Джак :)

преди 3 часа, peppone1 написа:

Как един четириядрен процесор ще консумира по-малко от един стар, работещ на честота 200Hz процесор? Старите компютри работеха със захранване само 250W, докато на друг по-малко стар му сложих 350W захранване и то прегря,  а всички нови захранвания са над 500W. Новите компютри трябва да поддържат по-детайлна графика, вършат повече задачи, повече контролери работещи в паралел. Това да не е сво бодна енергия? Като изключим новата по-добра технология, загубите биха се намалили от една страна.

енергоспестяващи са  на старите  нагревателите са  реотанни  а на новите са индукционни

преди 1 час, ExaFlop написа:

Проблемът се откри - оказа се файлова система с грешки, които забиват ОС.

аз какво ви казвам ама никой  не ме слуша.

преди 14 минути, Yvan Sergeev написа:

аз какво ви казвам ама никой  не ме слуша.

Я, пак! И ако може дай линк към поста си, моля! Иначе ще си е отново твоето дрънкане за количество постове!

Забавен е СергеЙеев :) не може да му се отрече

преди 49 минути, unstoppable7 написа:

Няма да остане на сухо :) 

Spoiler

Шси чукнем една среща на Арена ди Верона за по инъ гуляма бузъ ф малка чаша.
(just kiddin')

преди 20 часа, Yvan Sergeev написа:
преди 20 часа, Иво Димов написа:

От всичко казано  излиза ,че нещо по сата контролерите не е наред .

преди 19 часа, Yvan Sergeev написа:

значи излиза че   сата контролерите са наред.

и др

Ти гъбаркаш ли се? Т'ва е толкова близо до проблема, колкото аз съм близо до Айфеловата кула...
Т, обаче, на нос падаш, на гръб - никога, а?

преди 20 часа, Иво Димов написа:

Друга причина storage диска да е на място на двд е ,че винаги когато ти потрябва двд-то обратно може безопасно да премахнеш кадито и да ги размениш

:)

на 24.09.2016 г. в 18:10, Иво Димов написа:

Щом забива и на филм проблема не е във мрежата !!!

Склонен съм да обвиня директно видео чипа ,щом под save mode работи.

:)

Ох, страхувам се, че заради това, че започваш да ме дразниш в стремежа си да паднеш на нос и в духа на добрия тон, ще се наложи да отсвиря темата.
Сега да поразпитам:
1. Защо искаш да си присвоиш чужди думи.
2. Как цитираните над мен два пасажа обясняват повредата във файловата система?

Седя и мисля, седя и мисля. Абе, мисля, че е по-добре да не ми отговаряш.

всъщност повредата не е във файловата система . заблудих ви за да се зарадвате за момент че сте открили проблема. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.