Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът забива при използване на интернет

Featured Replies

преди 5 часа, Слави Маринов написа:

Бавни!?Хах,та те са 4-5ПЪТИ по-бързи от обикновените!Да не си ги слагал на SATA1 или SATA2 интерфейс?Това с краткия живот е поредната прочетена от някъде рецензия била актуална преди 2-3 години!Сегашните ссд дискове са вече с по 5 години гаранция!Или са ти малко?Самсунг имат ссд с 10 години гаранция,би ли ми показал обикновен hdd с такава гаранция?Единственото вярно твърдение е,че са по-скъпи,но цените напрекъснато падат и до 2-3 години предполагам , обикновените потребители масово ще ползват само ссд.Обикновените hdd ще се ползват само за storage хранилища,за сървъри и т.н.

На Sata3 на нова дънна платка и беше бавен. На Sata1 слот харддисковете не работят, дори някои си мислят че дънните им платки са повредени. Магнитния запис издържа на най-много цикли на запис-триене, а те се повреждат по други причини, предимно механични. Последния компютър който правих, харддиска му е на 8г. и работи перфектно, като изключим обичайната интерфейсна грешка, характерна за всеки стар харддиск. Въпреки че собственика е геймър, а новият харддиск, Toshiba, постоянно се бъгваше и затова му върнах стария и диск и му върнах парите.

• Отговори 175
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, Иво Димов написа:

От всичко казано  излиза ,че нещо по сата контролерите не е наред .

и как го определи след като работи нормално в сейф мод  ?

Прост човек си няма да разбереш :)

преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Добре тоя лаптоп ако е със Сата1 да сложиш ССД си е чиста набутвация!

Поради какви причини е набутвация ?

преди 24 минути, Yvan Sergeev написа:

и как го определи след като работи нормално в сейф мод  ?

Понеже си улав индивид ,хомо еректус щи обясня и спирам да се занимавам с теб .Safe mode е режим за диагностика ,който стартира машината и ОС със минимум драйвери ,програми,услуги и сервизи .

преди 7 минути, Иво Димов написа:

Safe mode е режим за диагностика ,който стартира машината и ОС със минимум драйвери ,програми,услуги и сервизи

значи излиза че   сата контролерите са наред.

Излиза ,че си малоумен :)

преди 15 минути, Иво Димов написа:

Поради какви причини е набутвация ?.

Как да не е като ограничава скоростта на трансфер. ССД-тата изпълват Сата2 изцяло даже и от Сата3 черпят.

По-бърз ще е диска от HDD :)

То за това преди да се прави нещо подобно се проверява и се търси инфо доколко е рентабилно ,дали има някакъв биос ,който би подобрил работата на машината .

преди 39 минути, peppone1 написа:

На Sata1 слот харддисковете не работят,

И по каква причина не работят?Това ,ако е така не съм го знаел,мисля си че рабятят,но със съответната за интерфейса скорост на трансфер.

преди 41 минути, peppone1 написа:

новият харддиск, Toshiba, постоянно се бъгваше и затова му върнах стария и диск и му върнах парите.

Не знам кво значи-"бъгваше".Аз също мога да ти дам примери за hdd дискове на по 2  -3 месеца дето дават фира,то затова има и гаранция,но да правиш генерални изводи заради 1 конкретен случай е меко казано некоректно.

преди 45 минути, peppone1 написа:

На Sata3 на нова дънна платка и беше бавен

Бавен е и това си знаеш само!Но какво значи това-не казвашПрави ли му тест за скорост на трансфер?Наясно ли си въобще със скоростите на ссд диска и на hdd диска,за да казваш,че ссд е бавен?Ако ссд е бавен,то ми се ще да чуя мнението ти за обикновения диск, какъв е?И пак казвам,това ако си попаднал на дефектна бройка,то не значи,че изводите ти са верни за всички ссд дискове!Моя ссд тошиба сега през септември започна трета година и върви перфектно и никога не съм имал каквито и да е проблеми,макар че съм правил поне 7-8 инсталации и прейнсталации на уйндоус за това време.

преди 19 минути, Иво Димов написа:

По-бърз ще е диска от HDD :)

Тествай си трансфера с HD tune отстрани пише. 200МВ х 8 се умножаваше май и е 1.6 гигабита а Сата1 е 1.5 гигабита.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

За 3 години 7 инсталации ...аз за 5 години 2 ,много хакове сваляш :D

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Тествай си трансфера с HD tune отстрани пише. 200МВ х 8 се умножаваше май и е 1.6 гигабита а Сата1 е 1.5 гигабита.

Чиляко вече го е купил :) .Моя от подписа е САТА 2 ,ма още не съм взел ССД .Обмислям нещо 32 гб ,по-голям н еми трябва

току-що, Иво Димов написа:

Чиляко вече го е купил :) .Моя от подписа е САТА 2 ,ма още не съм взел ССД .Обмислям нещо 32 гб ,по-голям н еми трябва

земи си флашка

Да твоя купен харддиск да го тестваш! Сата2 е 3 гигабита! Трябват ти 370МВ а ти с колко изоставаш да се види!

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

За 3 години 7 инсталации ...аз за 5 години 2 ,много хакове сваляш :D

Кви хакове,бре?Що гадаеш(несполучливо)като не знаеш кое,какво и защо съм правил?

преди 1 минута, Иво Димов написа:

Обмислям нещо 32 гб

По-малък диск<=>по-бавен диск (по-стара технология)(основно им страда скоростта на запис)

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Що гадаеш(несполучливо)

Той май само това прави из този форум.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

По-малък диск<=>по-бавен диск (по-стара технология)(основно им страда скоростта на запис)

ТУЙ няма ли да върши работа ?

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Кви хакове,бре?Що гадаеш(несполучливо)като не знаеш кое,какво и защо съм правил?

ами гадая аз при първите ми срещи с PC  свалях хакове и после преинсталация  по толкова колкото казваш даже и триех системни папки какво може да освободя място :D 

преди 2 минути, Иво Димов написа:

ТУЙ няма ли да върши работа ?

казах ти да вземеш флашка ама експертите нарочно не искат да ми харесат коментара.

СерГейев с теб човек да се смее ли да плаче ли :) ................ужасен и досаден индивид си

Warranty

3 Years

даже за 5 се скръндзарат

пък ромите ми  дадоха 15 години гаранция за покрива където ми правиха

Не!По принцип трябва да остане около 25% свободни,а и както ти казаха по-бавни са и с по-стара технология и най-важното,понеже са много стари са и нейзгодно скъпи,плащаш почти 2 лв за гб,не ми се струваш,чак толко найвен.http://www.emag.bg/solid-state-drive-ssd-kingston-ssdnow-uv400-120gb-2-5-sata-iii-suv400s37-120g/pd/DW25R3BBM/#120 GB Това е 3 пъти по-голямо и само с 23 лв повече,предполагам елементарни сметки можеш да правиш!В наи-лошият случат поне 64гб трябва да е,но пак казвам-колкото по- малък толкова по-скъп и нейзгоден е.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 35 минути, Слави Маринов написа:

И по каква причина не работят?Това ,ако е така не съм го знаел,мисля си че рабятят,но със съответната за интерфейса скорост на трансфер.

Не знам кво значи-"бъгваше".Аз също мога да ти дам примери за hdd дискове на по 2  -3 месеца дето дават фира,то затова има и гаранция,но да правиш генерални изводи заради 1 конкретен случай е меко казано некоректно.

Бавен е и това си знаеш само!Но какво значи това-не казвашПрави ли му тест за скорост на трансфер?Наясно ли си въобще със скоростите на ссд диска и на hdd диска,за да казваш,че ссд е бавен?Ако ссд е бавен,то ми се ще да чуя мнението ти за обикновения диск, какъв е?И пак казвам,това ако си попаднал на дефектна бройка,то не значи,че изводите ти са верни за всички ссд дискове!Моя ссд тошиба сега през септември започна трета година и върви перфектно и никога не съм имал каквито и да е проблеми,макар че съм правил поне 7-8 инсталации и прейнсталации на уйндоус за това време.

Дънните платки със Sata1 интерфейс изобщо не засичат харддиск с интерфейс над тази, освен ако не превключи от джъмпера (предимно при Western Digital).

Ето в тази тема съм изложил резултати от измерването на новият SSD диск:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.