Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

преди 13 часа, onogondur написа:

Така или иначе бюджета е ограничен.Заложете на добър процесор,може ида не е клокърски.Даже и някой Ксеон ще свърши работа,той е същият като Core i7, но без вградено видео.Купувате си някоя най-проста видеокарта,колкото да извади картина.Можете да минете и без клокерско дъно.И постепенно събирате пари да закупите и видеокарта.Радвате се на живота така или иначе.Същевременно разбирате,че гоненето на най-нови и върхови части е безсмислено,защото има други важни неща в битието на един мъж.

Количка

GB B150M-DS3H LGA1151 
Xeon e3-1240V5 3.5 GHz 8M Cache LGA1151 box 
8G DDR4 2133 ADATA 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W 
DeepCool 120mm Xfan DP-FDC-XF120 

Обща стойност - 1 034.26 лв. с ДДС

И вземате някоя проста видеокарта от продавалника.Колкото да изкара сигнал към монитора.След няколко месеца събирате още парички  и си купувате достатъчно мощна видеокарта,за да играете съвременните игри спокойно.Това е общо взето.ССД и още рам винаги могат да се добавят.

Ако няма да клоква не е нужно да взима по-скъпия вариант на кутията тъй като няма да завира обемист охладител с което ще спести някой лев.

http://nikem-bg.net/cart/55270p1r54992p1r55274p1r54995p1rf.html 

Да им чете спецификациите в зависимост какви части ще завира вътре. Първата си има 2 вента втората също но не събира толкова големи охл. а последните две са с един вент. въпреки което изл. по-евтино.

Xeon-а също иска дъно над 200 лв. тоест не пести пари отделно няма и вгр. графика тоест няма как по-късно да купи картата.

Вариант е заключения I7 (тук някой ще се заяде че дори без клок му трябва по-добър охладител ) ако се орежат доста нещата но изискванията са за дъно с добри възможности. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз имам въпрос към Roujin, защо да избере тези DeepCool кутии (за около 70 лева) пред този Zalman - Цък

П.С. Не това не е нападка и не се заяждам... Просто питам, тъй като смятам, че Zalman-a е по-добър избор.

Търсих бюджетна кутия която да събира големи охладители. Не казвам че е най-добрия избор просто за тая се сетих ако питаш за предложението ми.

R1 не е лоша бюджетна кутия но не бих я избрал ако търся максимум въздушен поток (знам че мога да отворя панела) дори да събираше охладителя.

преди 36 минути, Roujin Z написа:

Търсих бюджетна кутия която да събира големи охладители. Не казвам че е най-добрия избор просто за тая се сетих ако питаш за предложението ми.

Търси,ама не улучи,с Lucifer-няма да ѝ се затвори капака.Време ти е вече да почнеш да научаваш хардуера и да спреш да се излагаш.Започни от тук-кутия,която ще събере Lucifer и е 73 лв-Dukase, сайт и ревю. ;)

преди 1 минута, Кюнко написа:

Търси,ама не улучи,с Lucifer-няма да ѝ се затвори капака.Време ти е вече да почнеш да научаваш хардуера и да спреш да се излагаш.Започни от тук-кутия,която ще събере Lucifer и е 73 лв-Dukase, сайт и ревю. ;)

Тази кутия Dukase четох, че е добър избор, какво е твоето мнение ?

• Автор
преди 22 часа, _Alex&Vanko_ написа:

На минимум изисквания предполагам няма да лагва! i5 2500 без клок е i3 6300 а GTX660 е GTX950 някъде. Нали за 1920х1080р.?

Да, това е препоръчителната резделителна способност на монитора, ако съм разбрал правилно въпроса.

Явно няма да мине номера с евтина конфигурация, както се надявах, и ще трябва да купувам отделните елементи един по един или в пакет, според парите, които успея да изкарам. Може би на първо време хубаво дъно и процесор. Започвам да се чудя обаче има ли изобщо смисъл от такъв подход. Мога да откарам и година (че и повече), събирайки части, които ще ми седят неизползваеми на рафта, а като успея най-сетне да съчленя работеща конфигурация, да се окаже, че тя вече върви към остаряване. Почти се изкушавам да поръчам един Плейстешън (600 лв.) + The Witcher 3 (70 лв.), да си начеша крастата и да мирясам, пък после каквото сабя покаже. :) Предполагам, че вие, PC маниаците недолюбвате конзолите, но пък проклетата игра би трябвало да върви без проблеми.    

Редактирано от meleager (преглед на промените)

Ама за тия конзоли се купуват игрите нали? Готина игра е 100 кинта!

Ама компютъра не е само за игри! Ще сърфираш може уърд или ексел да ти потрябват. И с една GTX 750 Ti се играят игри и с GTX 950. Точно тая може да не е!

Ами като не си сигурен че ще можеш да купиш и събереш частите за по малко от от 3 месеца не се мятай от магаре на кон. Все пак ако искаш да я играеш, има вариант разбира и е единствен вариант ако трябва да се опитаме да не надвишаваме бюджета.  

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Zalman Case mATX ZM-T2 Plus USB3.0 Black 1 35.48 лв. 35.48 лв.
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 1 82.95 лв. 82.95 лв.
ASROCK H110M-DGS LGA1151 1 100.31 лв. 100.31 лв.
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 1 370.94 лв. 370.94 лв.
8G DDR4 2133 ADATA 1 71.53 лв. 71.53 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 98.17 лв. 98.17 лв.
POWER C AX RX 460 2GBD5-DH OC 1 256.43 лв. 256.43 лв.
Междинна стойност: 1 015.81 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 11.24 лв.
Обща стойност: 1 004.57 лв. с ДДС

Тъка ще върви на medium гладко без ядове!

Ако мислиш ще можеш да дадеш още някой лев отгоре, вземи 4гб версия PowerColor Red Dragon RX 460 4GB 278.47лв.

Какви игри искаш,с какви настройки е едно (написах ти,обаче за 2000+ лв),но парите ми говорят това (без прехвърляне на бюджета и 20 лв за доставка):

ASROCK H110M-DVP LGA1151 1 121.75 лв. 121.75 лв.
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX 1 238.00 лв. 238.00 лв.
Team Group SSD L7 EVO 120GB T253L7120GTC101 1 76.98 лв. 76.98 лв.
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 1 95.11 лв. 95.11 лв.
PowerColor Red Dragon RX 460 4GB GDDR5 4GBD5-DHV2/OC 1 278.47 лв. 278.47 лв.
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 1 44.49 лв. 44.49 лв.
RAIDMAX 120mm HD120LR Red LED Light 1 2.22 лв. 2.22 лв.
CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052 1 65.96 лв. 65.96 лв.
Междинна стойност: 994.52 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 15.13 лв.
Обща стойност: 979.39 лв. с ДДС

преди 11 минути, goodly написа:

Ами като не си сигурен че ще можеш да купиш и събереш частите за по малко от от 3 месеца не се мятай от магаре на кон. Все пак ако искаш да я играеш, има вариант разбира и е единствен вариант ако трябва да се опитаме да не надвишаваме бюджета.  

Zalman Case mATX ZM-T2 Plus USB3.0 Black 1 35.48 лв. 35.48 лв.
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 1 82.95 лв. 82.95 лв.
ASROCK H110M-DGS LGA1151 1 100.31 лв. 100.31 лв.
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 1 370.94 лв. 370.94 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 98.17 лв. 98.17 лв.
POWER C AX RX 460 2GBD5-DH OC 1 256.43 лв. 256.43 лв.
Междинна стойност: 1 015.81 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 11.24 лв.
Обща стойност: 1 004.57 лв. с ДДС

Тъка ще върви на medium гладко без ядове!

Ако мислиш ще можеш да дадеш още някой лев отгоре, вземи 4гб версия PowerColor Red Dragon RX 460 4GB 278.47лв.

Ти по-добре не пиши конфигурации!

Просто обърках процесора знаех че точно ти ще ме захапиш, процесора е i5-6400. С него ще има повече производителност от твоята сглобка с i3! По добре ти не пиши и не гледай как върви на high с i3-6100 и дъно z170.

Сега ще ми говориш за НТ и херцове предполагам...

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 1 час, meleager написа:

Почти се изкушавам да поръчам един Плейстешън (600 лв.) + The Witcher 3 (70 лв.), да си начеша крастата и да мирясам, пък после каквото сабя покаже. :) Предполагам, че вие, PC маниаците недолюбвате конзолите, но пък проклетата игра би трябвало да върви без проблеми.    

Като че ли това е правилният избор за теб.

Десктопа ще става все по-екзотична величина(за съжаление на всички пишещи в този раздел((включително мен))). Но това е бъдещето. Даже преди доста време едни умни хорица споделиха, че отдавна можехме да избегнем днешната действителност с монитор, клавиатура, мишка и операционни системи в този си вид. Но не би. Защо да ползваме операционна система ''Windows" като можем да работим и контактуваме по съвсем различен начин?! 

Както и да е. Успех на автора! Нека вземе правилното решение!

За 200/300лв. може да вземе някоя хубава видео карта втора ръка и пак да си остане със скайлейк. цъкцъкцък. Само не разбрах някой хора как сметнаха че трябва да даде 3000лв за компютър за да играе Witcher 3. Преди време имаше една 970 SC за 320лв. С още 300/400лв може да си вземе хубава видео карта

на 30.09.2016 г. в 0:06, _Alex&Vanko_ написа:

На минимум изисквания предполагам няма да лагва! i5 2500 без клок е i3 6300 а GTX660 е GTX950 някъде. Нали за 1920х1080р.?

760 по-може , а един 2500к е под 200лв втора ръка и е 100 пъти по-добре от 6300

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 28 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Малко се преувеличават нещата тука! Ако питаш Кико под GTX 970 не си струва.:P

За 1080р всичко под 970ка си е компромис даже в момента една 1060ка била тя и 3гб е по-добре , а Кико защо се е изръсил 1000лв за 1151 платформа за мен остава загадка аз съм с 2600к и 980 ти и съм супер доволен даже съм доста любопитен как ще е с 1080ка , но на този етап нямам възможност

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кико не участва в темата, ако на Кюнко му викате Кико, е друг въпрос. Защото аз не знам как се казва Кюнко. Не че ме интересува, но ми е интересно защо си мисли че само той разбира от компоненти и конфигурации. Че от горе на това и пали от първия път като зебра кибрит. Не че имам нещо против него и се заяждам, но му поснах два три бисера и го зарибих и ся са напъва на лоста срещу мене и бълва магии ;) 

преди 2 часа, goodly написа:

Кико не участва в темата, ако на Кюнко му викате Кико, е друг въпрос. Защото аз не знам как се казва Кюнко. Не че ме интересува, но ми е интересно защо си мисли че само той разбира от компоненти и конфигурации. Че от горе на това и пали от първия път като зебра кибрит. Не че имам нещо против него и се заяждам, но му поснах два три бисера и го зарибих и ся са напъва на лоста срещу мене и бълва магии ;) 

Да,Кюнко ще си върже черно на смока,че се е появил нов форумен идиот,който,подобно на предшествениците си,не разбира нищо от хардуер и пише глупости... 

Автора - както си го намислил няма да стане, парите са малко ама те и 3к пак са малко ако загъзарееш. Вземи си евтино дъно без "екстри" ако не ти трябват -аудио и т.н. може и М да е, сметни си какво ползваш като изходи и не давай пари за неща които няма да ползваш. Махни ссд-то и вземи заключен I5 - дето не се клоква, клока иска скъпо дъно, скъпо захранване, охлаждане и по-скъпа кутия  - демек ако няма да го правиш не си давай парите че е скъпо и не е за всеки и иска много четене а евентуалните ти ползи за сллед 3 г. са никакви ако ще вземеш тогава  "к" процесор. Събираш компютърчето и след 2-3 месеца си вземи една 1060 -ка и ще си играеш без грижи.

Ама ги пишете едни... Единият предлага B150 дъно за 240 лева, другият се мята на 3 бона... Спорите за клок на един 6400... Какво правите бе хора?

http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2242p1r56381p2r2172p1r56658p1r54995p1rf.html
Това с една STRIX GTX960 2GB в момента играе ВСИЧКО на високи настройки, 1080p БЕЗ ЗАСЕЧКА! Лично се заиграх в Dying Light и Doom, всичко на макс(в Doom с Vulkan API) - забравям, че седя пред компютър! Компютър за ~1400 лева с 4 сносни ядра и СМИСЛЕНА видео карта ИГРАЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО! Ама седнете поне веднъж пред такъв компютър, преди да ръсите наред. Още повече, че авторът може да бодне карта по-ново поколение, вместо 960, и пак да е доволен. Защо я внушавате тая психоза за скъпи компютри, не разбирам?!?!?! Наближава една година и още не съм чул собственика на споменатата от мен машина да ми се оплаче, че някъде нещо трябвало да се намаля, че да се играе гладко. Вие какво искате? За 1080р гейминг 1500 смислено похарчени лева са ПРЕдостатъчни. Отделно, скоро ще плъзнат нови биоси за 1151 дъната с поддръжка за седмата генерация Core процесори.

П.С. Малка разлика - захранването е 430W и хардът е баракуда, всичко друго е идентично.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Дъното е 236 лв. а дъното което му предлагаш ти е 146 лв. тоест 90 лв. разлика. 

Чудесно ще спести малко пари но защо му предлагаш процесор с 50 лв. по-скъп заради малко по-високи честоти ако е безсмислено?

По-скъпото дъно се купува не заради по-доброто аудио то е бонус (с по-нисък клас е 9 лв. по-евтино та спестяването е минимално)

а заради възможността за клок независимо с кой биос е въпреки разни малоумни коментари.

Тоест получава процесор над 4GHz с добро охлаждане и дъно което е много по-добре и се връзва в бюджета.

пс. И хубаво му говорите за видеокарти но колкото и да я орежете машината за 100 лв. може да си купи единствено алтернатива на вграденото видео.

А и на старо по-добро от HD7770 е съмнително да открие тоест както и да го въртите и сучете ще трябва да се купува видеокарта в бъдеще!

преди 33 минути, Roujin Z написа:

Чудесно ще спести малко пари но защо му предлагаш процесор с 50 лв. по-скъп заради малко по-високи честоти ако е безсмислено?

Защото няма да му се налага да го овърклоква. Иначе казано(на жаргон) - палиш и караш(в случая "играеш).

преди 33 минути, Roujin Z написа:

По-скъпото дъно се купува не заради по-доброто аудио то е бонус (с по-нисък клас е 9 лв. по-евтино та спестяването е минимално)

а заради възможността за клок независимо с кой биос е въпреки разни малоумни коментари.

Предлагаш клок на някой, който трудно би се справил дори след като разучи въпросния термин. Защо да натоварваш крайния потребител с нещо, без което спокойно може да мине?

преди 34 минути, Roujin Z написа:

пс. И хубаво му говорите за видеокарти но колкото и да я орежете машината за 100 лв. може да си купи единствено алтернатива на вграденото видео.

Да съм казал, че с оставащите 100 лева е задължително да си купува видео? НЕ! Към тия 100 лева по-късно ще донади и ще си купи карта среден клас от рода на 1060/1050/470/460.

преди 30 минути, Roujin Z написа:

Дъното е 236 лв. а дъното което му предлагаш ти е 146 лв. тоест 90 лв. разлика. 

Тоест получава процесор над 4GHz с добро охлаждане и дъно което е много по-добре и се връзва в бюджета.

А и на старо по-добро от HD7770 е съмнително да открие тоест както и да го въртите и сучете ще трябва да се купува видеокарта в бъдеще!

Наруто,хайде престани да пишеш безумия и че другите ръсели "разни малоумни коментари".Малоумни са твоите конфигурации!Кажи клоквал ли си Intel по шина (то и друг не си)?Самата ти идея да даде 200 лв отгоре и я успее да направи клок,я-не е тъпа и безумна,при положения,че ще си вземе един 6600 за 110 лв по-скъп от 6400 и ще ги има мегахерците,а и ще спести 90 лв за едно ССД например или за повече рам-няма да се чуди как да клоква,няма да търпи мизериите от клока;ти не знаеш,ама винаги има номера и издънки с клока.Пълни глупости са дъно за 240 лв и 80 за кулер,като ще си вземе дъно за 100,няма да купува кулер,а мегахерците ще ги има с един 6600!Смятай дъно 240+кулер 80+370 за 6400 равно ли е на дъно за 100 и 6600 за 480 лв и тепърва да го гониш 6600... Пълни глупости! Тази идея ще има логика,ако Asrosk H110Hyper се появи и то да не е повече от 140-150 лв + някакъв кулер за 60 лв,дето го бива за едни 4-4.2ГХз.Ай бегай!

преди 15 минути, hudyr написа:

Предлагаш клок на някой, който трудно би се справил дори след като разучи въпросния термин. Защо да натоварваш крайния потребител с нещо, без което спокойно може да мине?

+1 за коментара

едит: @hudyr не знам какво работиш но най-вероятно е с хора(нямам предвид колеги) да напишеш толкова ясно с едно изречение :) бях почнал да пиша нещо такова но стана около 20 реда.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

1. Човек не се ражда научен. 

2. Потребителя иска да бъде "натоварен".

пс. Не знам защо смятате че човек които иска да научи нещо което ще му е полезно е грешка?

По-тая логика да плащаме на "специалист" да ни инсталира ОС и да ни конфигурира програмите за да не се натоварваме?

Далеч съм от мисълта да убеждавам в каквото и да е някой които го мързи да мисли точно за това се въздържам от спорове и не обръщам внимание на повечето коментари

но човекът сам изяви желание и сега какво трябва да го нарека тъп че иска нещо по-добро щото видиш ли нямало да се справи?

А явно се работи и с музика? Тоест защо да му предлагам най-ниския клас вградено аудио вместо най-високия?

Сега някой ще каже че за истински добро аудио трябва външно? Ами хубаво измислете нещо и му го предложете

вместо само да скопявате машината и да му обяснявате колко е тъп и че няма нужда от това и онова...

Когато човек поиска нещо с макс. производителност за игри и уточни че не му пука за нищо и иска максимално евтино за да сбере видео

се заяждате за фази за аудио как и без клок фабричния охл. не струва и за какво ли не а когато се търси обратното се почва с евтинията?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.