Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

Компютър се купува, за да върши работа. Овърклокът е нещо съвсем допълнително и незадължително.

преди 38 минути, Can Oa написа:

едит: @hudyr не знам какво работиш но най-вероятно е с хора(нямам предвид колеги) да напишеш толкова ясно с едно изречение :)

ЧеСНо казано не работя. Дажен е съм работил с хора, както ти го имаш предвид. Чисто и просто логично мислене на база на това какво са ме питали хората, когато си търсят компютър.

преди 13 минути, Roujin Z написа:

2. Потребителя иска да бъде "натоварен".

Това не знам от къде и как го измисли, ама абсолютно не е вярно. Говорим за ПОТРЕБИТЕЛЯ, а не за СУПЕР ПОТРЕБИТЕЛЯ!

преди 15 минути, Roujin Z написа:

и да му обяснявате колко е тъп и че няма нужда от това и онова...

Не искаш да разбереш, че не всеки иска да вкара занимавка в купената стока, за да работи задоволително.

Аз може и да съм готов да си root-на телефона и директно да му сменя андроида, ама братовчед ми, примерно, не иска да го прави. Ей това трябва да съобразиш.

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, Roujin Z написа:

1. Човек не се ражда научен. 

2. Потребителя иска да бъде "натоварен".

пс. Не знам защо смятате че човек които иска да научи нещо което ще му е полезно е грешка?

По-тая логика да плащаме на "специалист" да ни инсталира ОС и да ни конфигурира програмите за да не се натоварваме?

Далеч съм от мисълта да убеждавам в каквото и да е някой които го мързи да мисли точно за това се въздържам от спорове и не обръщам внимание на повечето коментари

но човекът сам изяви желание и сега какво трябва да го нарека тъп че иска нещо по-добро щото видиш ли нямало да се справи?

А явно се работи и с музика? Тоест защо да му предлагам най-ниския клас вградено аудио вместо най-високия?

Сега някой ще каже че за истински добро аудио трябва външно? Ами хубаво измислете нещо и му го предложете

вместо само да скопявате машината и да му обяснявате колко е тъп и че няма нужда от това и онова...

Когато човек поиска нещо с макс. производителност за игри и уточни че не му пука за нищо и иска максимално евтино за да сбере видео

се заяждате за фази за аудио как и без клок фабричния охл. не струва и за какво ли не а когато се търси обратното се почва с евтинията?

Наруто,колкото и да се правиш на ощипан,колкото и реда да надраскаш без запетайки,факт е,че наръси ред глупости в тая тема (бе,да беше само тая).Факт е,че не си се занимавал с клок,факт е,че си нямаш идея как ще се клокне по шина.Добре,гледаш и четеш в нета разни неща,ама не ги вдяваш.Тия дъна (Hyper) ги знаем отдавна,но са скъпи и не си заслужава.Не е като преди с евтино дъно да гониш клок на НоК (още от Санди).Както виждаш бараме леко с тая идея,а ти,който никога не си виждал и пипал-"айде народе!".Успокой се и да видим бюджетката Hyper на каква цена ще е и ще се осмисли ли подобна идея.

Кво направи-много пари за дъно и кулер,другото мармалад,че и без видео карта;захранването 430ска Еко (дето преди викаше,че е китайски боклук с лепенка Сисоник) и не се знае какво видео ще се вземе,та дали ще е подходящо захранването.И кво правим-вземаме боклуци,дето няма да им използваме "екстрите" и чакаме от леля наследство...Спри се,осъзнай се и вкарай мисъл,че и последователи си имаш,та стана мармалад раздела.

на 9/29/2016 в 20:57, meleager написа:

Признавам, че само съм чувал за овърклок. Но защо пък да го няма като възможност?!

На това трябва да му се обърне особено внимание. Тва не е като да цъкнеш копче някъде в колата и автоматично да ускориш до 200 км/ч. Клокът е играчка, която преди време не беше толкова сложна, понеже интел не се опитваха да го предотвратят, а и на всичкото отгоре вече съществува микрокод пуснат в windows update, с който дограмата просто няма да зареди, ако усети бутана шина на заключена бройка.

XFX за 96лв. не е 500 вата! То зеления Сийсоник е толкова 430 вата. И Наруто като правиш конфигурация се обосноваваш че игрите ще вървят заради проца и видеото а останалото нямало значение! Това е много странно! От малко фази може да прегрее мисля и изобщо диша по-добре тоз процесор при повече фази. Тука преди и VRM-и се обсъждаха ся нищо. Те твоите конфигурации са като готови сглобки с надут процесор и видео!

Разбира се, че не е. И аз като те гледам, страдаш от язва.

преди 10 минути, _Alex&Vanko_ написа:

XFX за 96лв. не е 500 вата! То зеления Сийсоник е толкова 430 вата. И Наруто като правиш конфигурация се обосноваваш че игрите ще вървят заради проца и видеото а останалото нямало значение! Това е много странно! От малко фази може да прегрее мисля и изобщо диша по-добре тоз процесор при повече фази. Тука преди и VRM-и се обсъждаха ся нищо. Те твоите конфигурации са като готови сглобки с надут процесор и видео!

Той Наруто се изложи и с двете.Първо на 430Еко му викаше,че е китайски боклук с 2+12 и не си струва цената само заради лепенката Сисоник.Като му се показа и онагледи,че е с една +12 и е едно към едно с другите S12II,ската се кат пръднал в асансьор,а като се показа пак-почна да го слага от офис до гейминг с клок.Е,тогава имало кой да му обясни,ама сега нямаше и Нарутко взе да праска навсякъде XFX XT 500,обаче баш тва 500 е китайски боклук с лепенка Сисоник на "вътрешната страна" и нещата пак станаха за резил.Но като се има предвид,че Наруто е хардуерният гуру на раздела,повлече и всички хлапетии и "разбирачи",като @goodly , @kyoshinn , @tahumba и други,та настана мъка и хаос тук.

преди 16 минути, hudyr написа:

Разбира се, че не е. И аз като те гледам, страдаш от язва.

Това за язвата не го разбрах!

И какво значи китайски боклук? Китаеца е лош майстор ли? Не, каквито материали му дадат и машини такава и стоката!

Този дето пусна темата  забрави  за нея а вие още си спорите за неща дето няма да бъдат купени :) Човек  дето разбира от клок няма да ви пита изобщо какво да си купи ми ще иде да си го вземе без да сте и разбрали. Клока не е за технически неграмотни потребители и средни цъкачи в Калдата разделите.Питаха ви за една играта със препоръчителни изисквания за желязо дето само видеото ,рамта и  процесора са колкото бюджета  му и вие се сцепихте от припирни и предложения. Има разлика между това кво му се иска и за какво има пари та е излишно да си ги мерите (конфигурациите) щото за 1000  лева се са ви малки :) 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 4 часа, hudyr написа:

Ама ги пишете едни... Единият предлага B150 дъно за 240 лева, другият се мята на 3 бона...

Ако си направите труда да прочетете изискванията и темата като цяло евентуално(по-скоро не) ще разберете какво имам в предвид. Както и други пишещи тук, които явно мразят да четат.

преди 4 часа, hudyr написа:

Лично се заиграх в Dying Light и Doom, всичко на макс(в Doom с Vulkan API) - забравям, че седя пред компютър!

Пробвай да се бъзикаш на седянката пред блока. DL с такава конфигурация върви доста зле според моите разбирания, а Doom никога няма да я подкараш на максимални настройки пак с тази конфигурация със задоволителни кадри.

То се превърна в български форум както си е било и едно време. Ти го питаш като човек а той ти вика колко си бил тъп за това дето не знаеш и задаваш въпроси. Вие като разбирате толкова много научете и другите. Предлагайте конфигурации вие, а не само да влизате в темите с крак и да казвате колко е бил тъп и къв идиот бил, и колко са били тъпи предложенията му та чак нямало смисъл да пише изобщо във форума. Не цитирам никой от казаното, ама направо тъка си излиза. Аз мога да си призная ако не разбирам, ама каква е файдата като никой тук от "разбирачите" няма да го отрази. Напълно ясно ми е кои хора от тук разбират, и на тях им е ясно кой не разбира, ама вместо да скачате и да крещите с букви, обяснявайте спокойно къде е грешката, защо това а не онова. Доста хора тук предлагат конфигурации, и какво на всеки трябва да се казва какъв идиот бил. Ами вие както сте били идиоти и не сте разбирали и са ви го казали, какво ся ще си отмъщавате ли? И не давам на никой наклон на к*ра!

Тук преди имаше други модератори и разбираха повече от Наруто и му свиваха перките!:rolleyes: И не може да си идими дойдими! Човек трябва да е с твърди позиции ако разбира!

преди 50 минути, AlkatrazBG написа:

Този дето пусна темата  забрави  за нея а вие още си спорите за неща дето няма да бъдат купени :) Човек  дето разбира от клок няма да ви пита изобщо какво да си купи ми ще иде да си го вземе без да сте и разбрали. Клока не е за технически неграмотни потребители и средни цъкачи в Калдата разделите.Питаха ви за една играта със препоръчителни изисквания за желязо дето само видеото ,рамта и  процесора са колкото бюджета  му и вие се сцепихте от припирни и предложения. Има разлика между това кво му се иска и за какво има пари та е излишно да си ги мерите (конфигурациите) щото за 1000  лева се са ви малки :) 

Не съвсем.Написах му конфигурация в завършен вид за 980 лв и 20 лв за доставка.Конфиг с 6100+460,която ще му позволи да играе играта.Също така и да види що-годе сносна за 2100 лв,но от "разбирачи"-стана пълен мармалад.

Ако това "А бе,пич..." е за мен,ето ти клипче с 6100+460: 

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

Абе пич не е нормално да се пуска тема за бюджетна конфигурация  и да се посочва игра за която само цената на видео картата е половината бюджет. Па има клипчета мама му стара в тоя интернет  и да седнат и да ги погледнат кое с какво и на какви настройки върви,и чак тогава да питат за конфигурация дето е малко от малко  реалистична. Едно е да  попита човек ако се колебае между  1-2 части  ама съвсем друго е да искаш  да се качиш на еверест  с гумени ботуши. Гейминга не е само видео,процесор и рам  си мисля аз.Хората търсят и качествени слушалки,мишка ,монитор  и тн. Не случайно един геймърски комп е от 2500  нагоре ,а за клокърски бюджета няма таван. То  ще се появи мерак и за туич и за канал в тубата и за някоя и друга програмка за едит на видео и тн. И се пита за конфигурация когато имаш поне 80% от сумата за нея а не да нямаш 5 лева и да мечтаеш за космоса. След 3 месеца ни цената ще е  тая ни чарколяците  . Какво ми показваш  на това клипче тия пикливи 35 FPS  и графика като от 2000  тип Age  3 ? Тая игра е 80% графика и 20 геймплей  и се  иска сериозно желязо  за да ги видиш. Това дето е на клипа е се едно  да си купиш спортен автомобил и да ти го ограничат само до  140 км .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 12 минути, XECUTIONER написа:

Ако си направите труда да прочетете изискванията и темата като цяло евентуално(по-скоро не) ще разберете какво имам в предвид. Както и други пишещи тук, които явно мразят да четат.

Пробвай да се бъзикаш на седянката пред блока. DL с такава конфигурация върви доста зле според моите разбирания, а Doom никога няма да я подкараш на максимални настройки пак с тази конфигурация със задоволителни кадри.

Аз темата я изчетох. Бавно и мъчително. С монитора също се запознах. Колкото се "бъзикам" аз, толкова се бъзикаш и ти. Сам каза "според моите разбирания". Аз не писах според разбирания, а според това, което видя окото ми. И не, няма да си променя мнението. 6500 с 8GB рам и GTX960 спокойно задоволява DL и Doom, НАЙ-ВЕЧЕ Doom! Достатъчен е първият пост на автора + монитора му. Най-обикновено B150, даже и H110 дъно с i5-6500, 8GB рам, склад по лично осмотрение и една бъдеща видео карта, подходяща за процесора. Няма АБСОЛЮТНО никаква нужда целият компютър да струва повече от 1500 лева за 1080р гейминг! Всичко по-скъпо е колкото да кажеш "виж на ко играя". Като заговорим за 1440р и нагоре, тогава може да намесваш по-сериозен хардуер. До тогава си пази "разбиранията" за себе си.

преди 14 минути, hudyr написа:

До тогава си пази "разбиранията" за себе си.

Явно тези неща не си ги тествал лично. Ще ти покажа клип, който все едно за тази тема го правих вчера - https://youtu.be/48sYUGShcBk. Според теб дали всички настройки са максимални? Да не говорим, че с 8 гъбки RAM ми се наложи да си включа пейдж файла. За DL - накъсана картина със сериозен спад на кадрите на места. Хайде ако обичаш да се придвижиш в ляво и като си научиш уроците да се включиш отново.

Edit: забравих да спомена, че този Strix е с немалък оувърклок от моя страна, а именно 1500 ядро / 8000 Vram.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Видеокартите на Нвидиа с архитектура Паскал предлагат въможност за 10 увеличаване на фрейм рейта така че не се занимавайте с овърклок на процесора.

Става дума за манипулиране профила на играта и регистър хак променящ начина на рендериране на триизмерното изображение  през видеодрайвъра

Напълно безопасно е  и се  постига по висок фрейм рейт в сравнение с овърклока на процесора

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Явно тези неща не си ги тествал лично. Ще ти покажа клип, който все едно за тази тема го правих вчера - https://youtu.be/48sYUGShcBk. Според теб дали всички настройки са максимални? Да не говорим, че с 8 гъбки RAM ми се наложи да си включа пейдж файла. За DL - накъсана картина със сериозен спад на кадрите на места. Хайде ако обичаш да се придвижиш в ляво и като си научиш уроците да се включиш отново.

Аз пак ще кажа, след като явно не си прочел - VULKAN, А НЕ OPENGL! Има фундаментална разлика в кадрите! Айде, ще се придвижа вляво, пък вие си хвърляте прах в очите. Ако се докопам до машината и имам възможност, в близко бъдеще ще опитам да запиша гемплей.

Стига сте се чоплили... Направете 1 тема и всеки с аргументите си там.

Ето едно предложение от мен с 4 ядрен процесор.

ASROCK H110M-HDS LGA1151 
8G DDR4 2133 ADATA 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
Zalman Case ATX Z1 USB3.0 
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 

Обща стойност - 764.36 лв. с ДДС количка + Sapphire Radeon RX 460 2GB Доставката от Vario е безплатна.

преди 4 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Незнам що е тоя зор от Никем? В Скай има по интересни работи!

Някой от двата сайта да е с безплатна доставка малко извън темата ама сори

преди 55 минути, AlkatrazBG написа:

Абе пич не е нормално да се пуска тема за бюджетна конфигурация  и да се посочва игра за която само цената на видео картата е половината бюджет. Па има клипчета мама му стара в тоя интернет  и да седнат и да ги погледнат кое с какво и на какви настройки върви,и чак тогава да питат за конфигурация дето е малко от малко  реалистична. Едно е да  попита човек ако се колебае между  1-2 части  ама съвсем друго е да искаш  да се качиш на еверест  с гумени ботуши. Гейминга не е само видео,процесор и рам  си мисля аз.Хората търсят и качествени слушалки,мишка ,монитор  и тн. Не случайно един геймърски комп е от 2500  нагоре ,а за клокърски бюджета няма таван. То  ще се появи мерак и за туич и за канал в тубата и за някоя и друга програмка за едит на видео и тн. И се пита за конфигурация когато имаш поне 80% от сумата за нея а не да нямаш 5 лева и да мечтаеш за космоса. След 3 месеца ни цената ще е  тая ни чарколяците  . Какво ми показваш  на това клипче тия пикливи 35 FPS  и графика като от 2000  тип Age  3 ? Тая игра е 80% графика и 20 геймплей  и се  иска сериозно желязо  за да ги видиш. Това дето е на клипа е се едно  да си купиш спортен автомобил и да ти го ограничат само до  140 км .

А бе,кабеларче,направо се чудя на себе си,защо ти се обяснявам,а не те пратя си опъваш кабели м/у диреците.

Не ми се прави на интересен,защото съм му написал как реално изглеждат нещата за 2100 лв,а не раздувки и балони като теб за 2700 лв с безсмислени и не дотам качествени за парите си кутия и захранване,а и какво може да вземе с 1000та си лева.

преди 30 минути, Neext написа:

Някой от двата сайта да е с безплатна доставка малко извън темата ама сори

Не, виж Vario предлагат безплатна доставка за покупка над 200 лева.

• Автор

Благодаря на всички за предложенията и съветите. И да, съгласен съм, че може би трябваше да попрочета повече преди да питам, но кое по-напред...:) Честно казано, предвид това, че отдавна не съм поглеждал докъде са стигнали нещата с хардуера, не очаквах да са дръпнали толкова напред (или по-скоро аз назад). XECUTIONER ще излезе прав, че поддържането на оптимална компютърна конфигурация с всеки изминал ден се превръща в екзотика.

Ще помисля дали си струва да инвестирам в някоя от конфигурациите, които предложихте или засега да се кротна с щайгите, които имам (два архаични лаптопа и още по-архаично PC). Така или иначе обработката на аудио, което споменах е още в сферата на пожелателното мислене, а и ако изобщо стигна дотам, на първо време мога да плащам "на парче" на професионалист (имам такъв подръка и е доста евтин като за у нас), ако се наложи да се пипне записано от мен аудио. А и оборудването за запис (сносен микрофон + аксесоари, екстри), което планирам да закупя натежава като някакъв финансов фактор (доколкото рабрах, дори с допотопния си хардуер мога да правя прилични записи - става дума за voice over). 

Друг вариант е да се опитам да събера значително по-голяма сума (доста нереалистичен засега) и тогава да редактирам питането си, тук във форума.

Колкото до гейминга, наистина се замислям дали да не изчакам промоциите например на Емаг и на първо време да си взема един PS4 (гледам, че и друга игра, която чакам излиза скоро и за конзолата). Тук предимството е, че освен монитора имам и нов (макар и нисък клас) 32" телевизор, на който би трябвало да се играе нормално. А и няма да се налага да мисля за скъпа гейминг периферия, която също е финансов фактор (както някой уместно отбеляза по-горе).

Редактирано от meleager (преглед на промените)

преди 8 часа, Кюнко написа:

А бе,кабеларче,направо се чудя на себе си,защо ти се обяснявам,а не те пратя си опъваш кабели м/у диреците.

Не ми се прави на интересен,защото съм му написал как реално изглеждат нещата за 2100 лв,а не раздувки и балони като теб за 2700 лв с безсмислени и не дотам качествени за парите си кутия и захранване,а и какво може да вземе с 1000та си лева.

Всеки има собствено мнение ... и не е нужно да има агресия.

Агресията е породила много проблеми ,но не е решила НИТО ЕДИН.

пс

Темата не съм я следил ама явно си е за коша!

Бе различава два три кондензатора в едно захранване, дали са му да пробва как се клоква по шина, и вече е велик конфигуратор че и агресивен потребител. Бегай от такива разбирачи дето не си пият хаповете редовно и не могат да обясняват и да комуникират нормално като нормалните хора. Нямахме такъв, ей го тук е, ядосан е явно на себе си, и праща хората на работа да опъват кабели. Чакай малко шефче успокой се, обясни нормално както всички други го правят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.