Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

преди 1 минута, Neext написа:

защо си слагаш г*за като си ги мерим

Мани, защо въобще се пръкнах във "форум", където аргументите са заменени с лафене по льохмански, ЕЙ ТВА Е ВЪПРОСЪТ!

Докоснал съм я техниката, следях ѝ развитието и като решиха, че ще модват биоса с микро кодове против base clock OC + ъпдейтчета на операционната, реших да не хвърлям зарове и евентуално набутвам някой да се чуди защо не му тръгвал windows-ът! ТОЛКОВА! Искаш клок - зимай си Z дъно. 200 лева е.

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Neext написа:

Ти пък направо се скривай , от където си изпълзял!

Нагло хлапе си!Нагло и безочливо.Наака се с твоята барака втора ръка от много акъл,сега акъл на други ще даваш!Писал си глупост до глупост!Състезавате се по малоумие и идиотия с някои от горните.

преди 20 минути, Кюнко написа:

Нагло хлапе си!Нагло и безочливо.Наака се с твоята барака втора ръка от много акъл,сега акъл на други ще даваш!Писал си глупост до глупост!Състезавате се по малоумие и идиотия с някои от горните.

Аз ли съм нагъл бе злобарче? Кво да ти обяснявам , че това дъно е част от комплект с 3770к , 8гб рам и Be Quiet Dark Rock 2 , който купих за 500лв , а след това само на процесора му взех 450лв айде жив и здрав :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, Кюнко написа:

Щото се събраха баш "разбирачите" начело с цитирания,за да те напраскат с глупости.

Моля те свястно дъно Асус и Корсарките си ги защитавам!;) Кутията е скъпа и тря се избира по вкус на автора за външен вид. Глупости са дъната Н110 резани които ще останат на пазара още доста дълго, както и Н81 Н61 ко беше че ги забравих вече.

преди 25 минути, hudyr написа:

Мани, защо въобще се пръкнах във "форум", където аргументите са заменени с лафене по льохмански, ЕЙ ТВА Е ВЪПРОСЪТ!

Докоснал съм я техниката, следях ѝ развитието и като решиха, че ще модват биоса с микро кодове против base clock OC + ъпдейтчета на операционната, реших да не хвърлям зарове и евентуално набутвам някой да се чуди защо не му тръгвал windows-ът! ТОЛКОВА! Искаш клок - зимай си Z дъно. 200 лева е.

Значи , аз когато не съм прав имам доблестта да си го призная за 1151 сокета не съм чел нищо карам на обща култура от опита , който имам с 1150 след поста ти се поразтърсих и си прав!

Съвета ми е купете си фх 8300 :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 20 минути, meleager написа:

Гледам една малко по-скъпа, но поне за моите очи подобна конфигурация, и ми прави впечатление, че използваното захранване е 600W. Някакъв коментар?

А да, този магазин го бях забравил! По американски форуми го предлагаха!

Замислих се колко струва една година гаранция повече! Добре 50лв. отгоре за Гигабайт В150 пълноразмерно вместо  АСРок Н110 резано?

преди 38 минути, meleager написа:

Така и никой нищо не каза за конфигурацията на Roujin Z...

много скъпа тая кутия  неква ламарина 160 лв >...  на дъното пише 2133 рам на рамта пише 2400 

аз като ги гледам  тея дъна от най -евтиното до  най скъпото почти никаква разлика само с максималнта рам честота и multi  gpu  e  Разликата.

Няма как да ги тествате всички захранвания! Като се види един Сийсоник бронз колко струва и каква гаранция дават на избраното е достатъчно. То средно 5 години се стои с една конфигурация и да има запас някакъв!

• Автор
току-що, Yvan Sergeev написа:

много скъпа тая кутия  неква ламарина 160 лв >...  на дъното пише 2133 рам на рамта пише 2400 

аз като ги гледам  тея дъна от най -евтиното до  най скъпото почти никаква разлика само с максималнта рам честота и multi  gpu  e  Разликата.

Допреди малко гледах клипове за кутията и вече нямам съмнения, че ще е тя. Другата предложена е за по-напреднали в хардуера. Тази е точно като за мен. Кажете за захранването...

преди 30 минути, Кюнко написа:

Способно е само да ти пукне главата,която нищо не вдява.Пълен ташак е!

Щото се събраха баш "разбирачите" начело с цитирания,за да те напраскат с глупости.

Само дето никога не си го помирисвал. Тествал съм го на толкова конфигурации, колкото ти никога няма да сглобиш варирайки с 3570К! Даже издържа клокнат 4790К с двучипова ATI без да гъкне. Хайде и ти като другия колега премини на отсрешния тротоар по посока ляво. 

П.П. Понякога се чудя наистина ли си с побеляла брада или си хлапето от крайния квартал, защото се изразяваш много различно в дадени моменти, но все пак спазваш традицията на неграмотен футболен запалянко. 

П.П.П. Към автора. Ако сте си избрал конфигурация след 8 изписани страници е време темата логично да приключи своето съществование. Помолете тя да бъде заключена с цел избягване на писания от рода на по-горните.

преди 1 минута, meleager написа:

Допреди малко гледах клипове за кутията и вече нямам съмнения, че ще е тя. Другата предложена е за по-напреднали в хардуера. Тази е точно като за мен. Кажете за захранването...

Брат , ти не знаеш какво искаш уж бюджетна конфигурация пък кутия за 160лв ... 

Аз винаги съм бил ЗА относно качествени компоненти защото ако вземе моя конфигурация и се оплаче ще ми бъде неудобно.

• Автор
преди 2 минути, XECUTIONER написа:

П.П.П. Към автора. Ако сте си избрал конфигурация след 8 изписани страници е време темата логично да приключи своето съществование. Помолете тя да бъде заключена с цел избягване на писания от рода на по-горните.

Новак съм, както става ясно. Иска ми се темата да остане отворена, за да си доизясня някои детайли. Но също ми се иска да споделя и впечатления, след като сглобя лично първата си конфигурация (досега не съм го правил сам). Както и да попитам, ако срещна затруднения при асемблирането.

Брат , ти не знаеш какво искаш уж бюджетна конфигурация пък кутия за 160лв ... 

Е, ще го напънем малко бюджета. Кутията е важна...:)

преди 6 минути, XECUTIONER написа:

Само дето никога не си го помирисвал. Тествал съм го на толкова конфигурации, колкото ти никога няма да сглобиш варирайки с 3570К! Даже издържа клокнат 4790К с двучипова ATI без да гъкне. Хайде и ти като другия колега премини на отсрешния тротоар по посока ляво. 

П.П. Понякога се чудя наистина ли си с побеляла брада или си хлапето от крайния квартал, защото се изразяваш много различно в дадени моменти, но все пак спазваш традицията на неграмотен футболен запалянко. 

Ай,спри да се излагаш бе,смешник!Тествал си на дядо ти кавала.Захранването е гола вода,ама се лепиш в момента да не си по гръб,пък и тия тук нищо не разбират,та да ти се смеят цяла вечер,че и до съмване и затова се пънеш.Що се не появят регистрирани преди 2014ста да обяснят на тези,за които се пънеш,колко струваш.Бегай лягай,че пак стана за резил,даже се оля с невежество и незнание.

преди 1 минута, meleager написа:

Новак съм, както става ясно. Иска ми се темата да остане отворена, за да си доизясня някои детайли. Но също ми се иска да споделя и впечатления, след като сглобя лично първата си конфигурация (досега не съм го правил сам). Както и да попитам, ако срещна затруднения при асемблирането.

Съгласен съм напълно, но виждате в какво се изражда една иначе смислена тема. Според мен най-добрият подход е да се опитате сам да направите нещо без да се съветвате с форумните гурута. Четете, мислете, творете и след това се радвайте или тъжете на / от крайните резултати. И разбира се ги споделете.

преди 1 минута, Кюнко написа:

Ай,спри да се излагаш бе,смешник!Тествал си на дядо ти кавала.Захранването е гола вода,ама се лепиш в момента да не си по гръб,пък и тия тук нищо не разбират,та да ти се смеят цяла вечер,че и до съмване и затова се пънеш.Що се не появят регистрирани преди 2014ста да обяснят на тези,за които се пънеш,колко струваш.Бегай лягай,че пак стана за резил,даже се оля с невежество и незнание.

Ха-ха, регистрирани преди 2014-та няма да се появят, защото ги е срам. Само ти остана да се излагаш и в най-скоро време ще се обърна към собственика на сайта да обсъдим един примерен изпит за такива като теб. Тогава ще си пишеш на село с козичките кое захранване става и кое не. 

П.П. Специално за такива като теб ще отделя 5 минути от времето си да ги просветля относно захранващите блокове. Но естествено ще се наложи да ме помолят.;) А за конкретният пример - в момента имам под ръка такова захранване подхранващо клокнат FX 83.. + различен набор от видеокарти. Заповядай сам да се увериш колко гола вода е VS серията. 

преди 9 минути, Кюнко написа:

Добре бе , ти пък от къде си сигурен какво е тествал човека??? Към колегата @XECUTIONER качи пет снимки и му затвори устата на тоя един път завинаги!

Добре бе , ти пък от къде си сигурен какво е тествал човека??? Към колегата @XECUTIONER качи пет снимки и му затвори устата на тоя един път завинаги!

Нищо не помага. Човека е от друга планета. Но все пак ми даде идея и ако утре след работа ми остане време ще кача някоя снимка.

Лека вечер на всички!

на 9/29/2016 в 20:14, meleager написа:

бюджетът ми е силно ограничен - около 1000 лв.

на 9/29/2016 в 20:14, meleager написа:

Много ме впечатли играта The Witcher 3 (системни изисквания) и ми се иска да може да върви гладко на машината

Minimum System Requirements 

• Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz 
  • AMD CPU Phenom II X4 940 
  • Nvidia GPU GeForce GTX 660 
  • AMD GPU Radeon HD 7870 
  • RAM 6GB 
  • OS 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) 
  • DirectX 11 
  • HDD Space 40 GB 

Recommended System Requirements 

• Intel CPU Core i7 3770 3,4 GHz 
  • AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz 
  • Nvidia GPU GeForce GTX 770 
  • AMD GPU Radeon R9 290 
  • RAM 8GB 
  • OS 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) 
  • DirectX 11 търси намирай и купувай :D
преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

...Н61 ко беше че ги забравих вече.

Склерозата те е хванала май. За последно купих H61  дъно (ново), дори след Z170.  Всяко нещо с приложението си. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 5 минути, Кико написа:

Склерозата те е хванала май. За последно купих H61  дъно (ново), дори след Z170.  Всяко нещо с приложението си. 

Твойта сага я знаеме! Ама за G процесор нали?

:P

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Твойта сага я знаеме! Ама за G процесор нали?

:P

Естествено, за какво друго? Казах, че всяко нещо с предназначението си. И капута е само за мъже, макар и жените да се надяват на него :P

преди 14 часа, XECUTIONER написа:

Нищо не помага. Човека е от друга планета. Но все пак ми даде идея и ако утре след работа ми остане време ще кача някоя снимка.

Лека вечер на всички!

Съгласен съм напълно, но виждате в какво се изражда една иначе смислена тема. Според мен най-добрият подход е да се опитате сам да направите нещо без да се съветвате с форумните гурута. Четете, мислете, творете и след това се радвайте или тъжете на / от крайните резултати. И разбира се ги споделете.

Ха-ха, регистрирани преди 2014-та няма да се появят, защото ги е срам. Само ти остана да се излагаш и в най-скоро време ще се обърна към собственика на сайта да обсъдим един примерен изпит за такива като теб. Тогава ще си пишеш на село с козичките кое захранване става и кое не. 

П.П. Специално за такива като теб ще отделя 5 минути от времето си да ги просветля относно захранващите блокове. Но естествено ще се наложи да ме помолят.;) А за конкретният пример - в момента имам под ръка такова захранване подхранващо клокнат FX 83.. + различен набор от видеокарти. Заповядай сам да се увериш колко гола вода е VS серията. 

Като ти гледам темите,които си пускал,ти не можеш да си различиш пишката от пръста.За какви двучипове карти ми говориш и какви тестове?!Кога си помирисвал подобно нещо (не броим душенето на екрана на компа с картинката :) ,че май само това правиш)?Да си кажел на собственика на сайта за изпит-ало,я се събуди,поспри с фантазирането.Я аз да те питам-научи ли какво е BIOS?:lol6:Допреди година имаше сериозни тук и си правеха гаргара с теб колко си бос,а искаш да се изкараш като някаква значима личност,от която целият хардуер в БГ зависи,присмиваха ти се яко.Една конфигурация не си написал,едно захранване не си препоръчал,един проблем с хардуер или клок на хардуер не си решил-само голяма уста.То този,който няма друго-уста вади.Юркаха те още щом се логнеш във форума.Нали нямаше да пишеш повече,май жалкият ти безсъдържателен животец друго не предлага.Помисли си кой да е у "лево" ;) .За пореден път се излагаш на тема хардуер,дигайки патардия за това насрано захранване,вместо да си траеш,щот нищо не знаеш.

• Автор

Последно минах предложената от Roujin Z конфигурация през compatibility check на uk.pcpartpicker.com (не защото му нямам доверие, а защото съм новак и ми е интересно), и системата потвърди, че няма несъвместимости. Друго което ме изненада е цената - £463.34 или 1007 лв., при цена от Vario 1 044 лв. Очаквах драстична разлика, но не би. :)

Буквално ще го изгладувам този компютър, но се мятам в играта. 

• Автор
преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Откъде идва компютъра и колко ще платиш за доставката?

vario.bg - 100% безплатна доставка. Поне така пише...:)

Редактирано от meleager (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.