Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, Azmodael написа:

Аз самия ще поръчвам компютър тези дни и според мен за 1500лв една i5+1060/480 ще подкарат Уичъра перфектно. Скоро излиза и 1050 модела на Инвидия, който ще е около 450лв и също може да е перфектен за нуждите ти.

Всякакви глупости за клок и допълнителни екстри просто ги забрави - клока отдавна не е безплатна екстра. Купуваш най-евтиното дъно, което почва с H или B, слагаш i5, една плочка от 8гб рам (dual channel оказва много малко влияние ако не ползваш вградената графика) и събираш още 300-350лв за видео картата.

Ето виж тази конфигурация, някой я беше пуснал по-горе. http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2242p1r56381p2r2172p1r56658p1r54995p1rf.html Само вземи една плочка рам 8гб вместо две по 4.

Взимаш старото ХДД и го местиш на новия комп (стига да е SATA). От тук цената пада на 800лв. Взимаш една Радеон Карта 470/480 4 ГБ за под 500лв и за 1300лв си готов. Ако не те кефи АМД чакаш 1050 от Нвидия или купуваш 970 на старо за 400-450лв. Тази конфигурация няма да може да подкарва всичко ново на Ultra разбира се, но Уичъра ще върви по мед и масло. Както и всички нови игри в следващите 1-2 год ако не държиш на максната графика.

В последствие като събереш кинти добавяш едно 240ГБ ССД за 130-140лв и ако ти потрябва РАМ още една плочка от 8ГБ. i5 6500 ти е предостатъчно за аудио обработка, поне в началото щом си любител още.

В интерес на истината, цял ден, в паузите от бачкането, чета точно за i5 6500. Много добре ми звучи този процесор.

Притеснява ме купуването на видеокарта втора ръка. Бих предпочел да карам на вградената, докато събирам за нова и по-мощна. Позагледах на първо четене тази, като потенциален компромисен вариант. Някакви мнения за нея?

Евтино дъно казваш... хмм... аз пък си мислех, че е добра идея да инвестирам в яко дъно, което ще позволява дълго време ъпгрейд. Предполагам греша...

За клока съм съгласен. Не мисля, че ще се захвана с това, на който и да е етап.

Редактирано от meleager (преглед на промените)

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интелските дъна са такива, че можеш да забучиш и i7 на дъно за 150лв и пак ще върви. Естествено това е тъпа идея ако имаш пари за i7, но ще върви :). Старите АМД FX процесори дърпат ток като змейове и не са препоръчителни за евтините дъна, но с Интел няма подобни проблеми

А що се отнася до ъпгрейд идеята - поне в последните 5 години, откакто АМД изостанаха, развитието в процесорите е в рамките на 10-15% за година. Което прави нуждата от бърз ъпдейт ъпгрейд нулева. Видео картата ще я смениш 2 пъти за всяка смяна на процесора.

Тази 470-ца е точно каквото ти трябва в момента, но защо не 480 за 12лв отгоре? Аз ще поръчвам във вторник, дано да изтраят промоциите до тогава :)

ПС: RX 480 ти дава производителност колкото GTX 970, която беше recommended картата когато излезе Уичъра. R470-цата е малко по-бавна от това.

ПС2: А колко точно ти е стара сегашната щайга? Колкото и да е стара сигурно можеш да и вземеш поне 80-100лв за части на старо.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Azmodael написа:

Тази 470-ца е точно каквото ти трябва в момента, но защо не 480 за 12лв отгоре?

Защото от теб научавам, че има такава ("фабрично овърклокната" - ?). Благодаря за което. ..:)

Аз пък се чудя има ли смисъл да изчаквам разните черни петъци и др. такива, или направо да взема тези дни дъно, процесор, рам, захранване и кутия, а картата, при следващия по-добър хонорар. То се е видяло, че PC ще се сглобява. :)

П. С. Ще се радвам ако споделиш впечатления от новата конфигурация, като я вземеш. А ако намериш време и желание да тестваш и Вещера, и да кажеш как се държи, цена няма да имаш. :)

преди 31 минути, meleager написа:

Евтино дъно казваш... хмм... аз пък си мислех, че е добра идея да инвестирам в яко дъно, което ще позволява дълго време ъпгрейд

И как точно си го представяш 

преди 7 минути, Neext написа:

И как точно си го представяш 

Висок, строен, космат и с къси крака като за тебе!

От черен петък винаги има смисъл, макар, че ме съмнява да има някакво съществено намаление на i5 6500 или пък на видеото - което са ти най-скъпите компоненти.

Виж, някакво ставащо захранване обикновено може да се вземе, също както и РАМ и ХДД/ССД. Аз миналата година грабнах хард за 60лв, а по-миналата ССД за 168 (тогава цените бяха други).

Обикновено картите на производителите са с по-хубаво охлаждане от стоковото и това им позволява да клокнат малко картата над заводската честота.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Висок, строен, космат и с къси крака като за тебе!

Я тъпото келешче кво стаа бре и в тая тема ли дойде да се изходиш

преди 1 минута, Neext написа:

Я тъпото келешче кво стаа бре и в тая тема ли дойде да се изходиш

Млъквай и без това нищо не разбираш!

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Млъквай и без това нищо не разбираш!

Компютър не съм виждал през живота си

20161008_162940.jpg

Бива ли , брат?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 12 часа, Neext написа:

Компютър не съм виждал през живота си

20161008_162940.jpg

Бива ли , брат?

Това че имаш компютър с водно охлаждане за 50лв, не означава че разбираш от компютри, нито означава че сам си си го сглобил. 

• Автор
преди 20 часа, Azmodael написа:

ПС: RX 480 ти дава производителност колкото GTX 970, която беше recommended картата когато излезе Уичъра. R470-цата е малко по-бавна от това.

• Определено ми харесва това, което казваш за RX 480! :) Освен ако не изперкам окончателно и не хукна по петите на някой 8 гигабайтов змей, много е вероятно точно на нея да се спра.

ПС2: А колко точно ти е стара сегашната щайга? Колкото и да е стара сигурно можеш да и вземеш поне 80-100лв за части на старо.

• Единственият настолен компютър, който имам е с дъно (не се смейте) Albatron Socket 478 PX865 PE PRO. Не е при мен в момента, а не му помня другите параметри наизуст. Не си струва да го продавам, а и едва ли някой ще поиска да го купи. Ако че е вече прадядо на някои от най-старите PC-та на пазара в момента, той си е в пълна изправност, и дори си джиткам стари игрички на него от време на време. 
  • Иначе съм стационизирал стария си лаптоп на кръстата стойка и съм го превърнал на практика в PC (отдавна е без батерия). Той е сбирщайн, сглобяван от вече несъществуваща фирма в Амстердам (хванаха ги, че укриват данъци и ги затвориха). "Марката" е Xxodd. Спомням си, че дадох 1200 Евро за него навремето и тогава беше пушка. Той също е непродаваем, а и очаквам във всеки един момент окончателно да сгъне (вече един път му е сменяна видокартата - оригиналната изгоря).

преди 7 часа, m0nss7erKill написа:

Това че имаш компютър с водно охлаждане за 50лв, не означава че разбираш от компютри, нито означава че сам си си го сглобил. 

Хахахах!

преди 10 часа, m0nss7erKill написа:

Да ти докажа , ако искаш?

преди 5 минути, Neext написа:

Да ти докажа , ако искаш?

Аве може ли да купиш водно охлаждане за 50лв.?! Жалко че не се вижда маркуча в кофата!:lol6:

Леле, леле... и аз се мислех за слаб геймър с волан, ама като гледам как ги бия...

Въпросът тук е, водното дали знаеш, че е водно. Обикновено тоя, дето си е взел и водно, се интересува и защо аджаба му е това водно. Ама тоя с H110 или B150  дъно  едва ли си задава подобни въпроси. 

Между другото, до 25 годишен съм учел главно програмиране и няколко програмни езика. В интерес на истината в момента  нищо не вдявам, хаха. Това, дали си учил нещо, дали работиш нещо и дали нещо ти е хоби, са три съвсем различни неща! Няма как да учиш нещо и да не го ползваш в практиката, пък след това да твърдиш, че си спец голям. Няма как да работиш нещо, на ден да минават поне по 5 конфигурации да кажем и да твърдиш, че знаеш как рабоятт тия конфигурации. Откъде знаеш как работят? Защо тогава има толкова вицове и мнения за компютърните ни сервизи и магазини и по-точно за работещите в тия магазини и сервизи?  И няма как да си фен на нещо - било то компютри, игри, автомобили, та ако щеш и бормашини и да не си спец в тия области! "Спец" е малко пресилено разбира се, но аз предпочитам мнение от геймър за геймърска машина, от човек , дето се занимава събота и неделя с измазване и ремонти, както и от човек, дето в свободното си време просто се кефи с коалта си, а не се придвижва от точка А до точка Б и сменя автомобила през 2 години! 

преди 35 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аве може ли да купиш водно охлаждане за 50лв.?! Жалко че не се вижда маркуча в кофата!:lol6:

Точно това го бяха пуснали на промоция, някъде около тази цена. Може и 60лв. да е било. Много ми е интересно Neext как ще докаже че разбира от компютри, след като 1000 пъти му се повтори че skylake има възможност за ъпгрейд, а неговите отговори бяха, че AMD-то не се било натоварвало на 100% и някви си простотии за TDP и сЕкви глупости.
Това че имаш скъп или мощен компютър не означава абсолютно нищо. Означава единствено че си имал пари. 

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

Как напълнихте 5 страници  тема за бюджет дето се лови  в 5  мнения ? Вече 11 дена  бистрите  видео,процесор и рам  :) Колкото и двойки да  имате по математика се до 1000  ще може да сметнете 3-4 чарка  ми се струва. Друга тема е ,че  с тия чаркове  ще се впише в "бюджетна"   и във "още нещо" без да  включва  нови тежки игри.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Лапето не си е снимало физиономията жалко! Разочарован съм! Кат гледам тоя балатум и евтиното перде ясно защо водното е от 50лв.

преди 2 часа, m0nss7erKill написа:

Точно това го бяха пуснали на промоция, някъде около тази цена. Може и 60лв. да е било. Много ми е интересно Neext как ще докаже че разбира от компютри, след като 1000 пъти му се повтори че skylake има възможност за ъпгрейд, а неговите отговори бяха, че AMD-то не се било натоварвало на 100% и някви си простотии за TDP и сЕкви глупости.
Това че имаш скъп или мощен компютър не означава абсолютно нищо. Означава единствено че си имал пари. 

Нека аз да съм простия нито ми пука за мнението ви нито съм очаквал признания или нещо подобно заяждайте се с мен все едно говоря някакви космически глупости все пак сравнявам процесор от преди доста години с чисто нов и два пъти по-скъп и пак има място за спор на мен това ми е достатъчно!

Нека аз да съм простия нито ми пука за мнението ви нито съм очаквал признания или нещо подобно заяждайте се с мен все едно говоря някакви космически глупости все пак сравнявам процесор от преди доста години с чисто нов и два пъти по-скъп и пак има място за спор на мен това ми е достатъчно!

Никой не ти е казал че си прост бе човек. Що тъй палиш веднага. Бих използвал FX8, както и старо поколение intel втора ръка. За всичко си има място. Просто аргументите ти ги нямаше никакви (повтори едно и също нещо 100 пъти, въпреки че се говореше за друго). Признавам си че конфигурации не съм правил, нито съм специалист в това. Повечето неща ги знам само на теория, защото се сещаш че всичко е свързано с пари. Уча и искам да науча много нови неща, но заради подобни неща, не мога да вярвам и да се доверявам много на разни хора по форуми, щото чета нещо на 100 места, уж всички са верни ама всъщност нищо общо.

преди 12 минути, m0nss7erKill написа:

Никой не ти е казал че си прост бе човек. Що тъй палиш веднага. Бих използвал FX8, както и старо поколение intel втора ръка. За всичко си има място. Просто аргументите ти ги нямаше никакви (повтори едно и също нещо 100 пъти, въпреки че се говореше за друго). Признавам си че конфигурации не съм правил, нито съм специалист в това. Повечето неща ги знам само на теория, защото се сещаш че всичко е свързано с пари. Уча и искам да науча много нови неща, но заради подобни неща, не мога да вярвам и да се доверявам много на разни хора по форуми, щото чета нещо на 100 места, уж всички са верни ама всъщност нищо общо.

Ами то това е на първо място колко процента от потенциала си ползва тъпото нещо даже фх-а е архитектурно като i7 , 4 ядра всяко от които се обслужва от две нишки , а i5 точно в това е по-слаб еднонишков е!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Само дето игрите са  еднонишкови  и не им пука особенно  за многонишкови процесори. Има софтуери дето се  възползват от  многонишкови процесори ама  пича  ще ползва такова когато  Витоша  задмине Еверест по височина. И защо да  инвестира в технология на 3 години след като за   малко отгоре се взима актуалната  към днешниня ден. Идеята  на темата не е да спорите  кой процесор  какъв е ,а да  му предложите  такъв спрямо мизерния бюджет който има. И да му харесва и да не му харесва  за толкова пари толкова може да се предложи. Висока тактова честота  може да компенсира ядра   все още при игрите. А дали ще играе с 45 или 55 кадъра  е все едно щом има монитор  на 60 херца  и  със закъснение поне 8 мс. А и АМД-то не е 8 ядрен ми е 4 ядрен със 4 виртуални ядра. Няма АМД  процесор  дето да бие Интел като няма и видео карта на АМД  дето да бие такава на NVIDIA.   Много зависи и играта за коя точно фирмичка е оптимизирана  и от там идват и разликите .Има игри дето не са оптимизирани изобщо и ако ще и 2 титана да  имате пак ще вървят смотано.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, AlkatrazBG написа:

... монитор  на 60 херца и със закъснение поне 8 мс.

Не че се заяждам, но мониторът е с време за реакция 4 мс. :) А и като цяло не съм особено доволен от него и при възможност ще стане втори монитор.

А подобни изказвания - "Има софтуери дето се възползват от многонишкови процесори ама пича ще ползва такова когато Витоша задмине Еверест по височина." - са абсолютно безсмислени. Нито ти, нито аз можем да знаем какво ще ползвам в бъдеще. Можем само да предположим.

преди 8 часа, AlkatrazBG написа:

Само дето игрите са  еднонишкови  и не им пука особенно  за многонишкови процесори. Има софтуери дето се  възползват от  многонишкови процесори ама  пича  ще ползва такова когато  Витоша  задмине Еверест по височина. И защо да  инвестира в технология на 3 години след като за   малко отгоре се взима актуалната  към днешниня ден. Идеята  на темата не е да спорите  кой процесор  какъв е ,а да  му предложите  такъв спрямо мизерния бюджет който има. И да му харесва и да не му харесва  за толкова пари толкова може да се предложи. Висока тактова честота  може да компенсира ядра   все още при игрите. А дали ще играе с 45 или 55 кадъра  е все едно щом има монитор  на 60 херца  и  със закъснение поне 8 мс. А и АМД-то не е 8 ядрен ми е 4 ядрен със 4 виртуални ядра. Няма АМД  процесор  дето да бие Интел като няма и видео карта на АМД  дето да бие такава на NVIDIA.   Много зависи и играта за коя точно фирмичка е оптимизирана  и от там идват и разликите .Има игри дето не са оптимизирани изобщо и ако ще и 2 титана да  имате пак ще вървят смотано.

Тогава i7 по какво друго се различава от i5 за да е по-добър в игрите?

Тогава i7 по какво друго се различава от i5 за да е по-добър в игрите?

В голяма част от случаите, i7 e безсмислен за игри, освен ако играта не е зависима от него. I7 е повече за хора които се занимават с видео обработка, стрийминг и сЕкви други глупости, които "обикновения" потребител не прави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.