Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

Кой цървул ми трие мненията?

ТЪП ли къв си? Проблем, ли е че споменавам конкурентен форум?

Да ви еба и форумната политика, комунизма го няма отдавна бе другари!

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кюнко конфигурацията ми за 2700  е  трепач  и  няма 1   некачествена част във нея. Всичките предложени  компоненти са над средното ниво   и като гаранция и като характеристики ,а някой от тях са дори във  високия ценови клас  и сертификати. Конкретно за захранването мога да ти кажа ,че е номер 1 във европа по производителност и качество. Кутията също е една от най добрите предлагани на начия пазар.  Дъното е със толкова екстри ,че ще му трябва  цяло лято само  да чете   опътването му за да проумее кое как се прави. Ето ти едно клипче за кутията да  гледаш колко е   некачествена :) 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

на 30.09.2016 г. в 0:06, _Alex&Vanko_ написа:

На минимум изисквания предполагам няма да лагва! i5 2500 без клок е i3 6300 а GTX660 е GTX950 някъде. Нали за 1920х1080р.?

По-скоро GTX660  е по-близо до Palit GTX750Ti StormX Duall 2G. GTX950 е доста по-бърза. 

2016-10-02_120722.jpg

Според тоя тест, около 20% спрямо GTX750ti на Palit, която споменах.  

Относно процесора...аз не бих взел i5 6400. По-скоро бих направил компромис и бих взел малко по-скъп процесор. i5 6400  работи на 3.1 GHz  след буст. Това е доста ниска честота и препоръчителния i7 3770  на 3.4 GHz ( това ще рече, че след буст е на 3.7 GHz). Това са 600MHz  разлика, което е 20%. Дори да се вземат предвид разликите в архитектурите, то няма как да се вземат предвид и останалите 4 нишки при включен HT.  За тая игра според мен трябва мааалко по-бърз процесор...поне ако се вярва на изискванията. Не я играя и не съм я пробвал дори. 

Пиша тия неща, защото едно от изискванията е играта да върви плавно. А тя може да върви плавно в два случая - включена вертикална синхронизация и достатъчно бърз процесор!!!

преди 56 минути, Ивайло Костов написа:

Кой цървул ми трие мненията?

ТЪП ли къв си? Проблем, ли е че споменавам конкурентен форум?

Да ви еба и форумната политика, комунизма го няма отдавна бе другари!

Ай по-полека. Трият ти мненията по някаква причина и тя не е заради комунизма. Като ти гледам поста, аз бих те изтрил за определено време от листата на форума. 

преди 29 минути, AlkatrazBG написа:

Кюнко конфигурацията ми за 2700  е  трепач  и  няма 1   некачествена част във нея. Всичките предложени  компоненти са над средното ниво   и като гаранция и като характеристики ,а някой от тях са дори във  високия ценови клас  и сертификати. Конкретно за захранването мога да ти кажа ,че е номер 1 във европа по производителност и качество. Кутията също е една от най добрите предлагани на начия пазар.  Дъното е със толкова екстри ,че ще му трябва  цяло лято само  да чете   опътването му за да проумее кое как се прави. Ето ти едно клипче за кутията да  гледаш колко е   некачествена :) 

Сега,ето ти четиво преди да идеш да опъваш кабели,защото хардуерът не ти е силатата:

i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 
be quiet! DARK ROCK PRO 3 BK019 -скъп,един Мачо за 92 лв ще се справи подобаващо и не пречи на рама
SSD Samsung 850 EVO Series 120GB -малък обем,скъпо,ТЛЦ
2TB SEAGATE ST2000VX000 64MB -SV35,колко да ви се обяснява за него?!
XFX RX 480 8GB RX-480P8DFA6 
G.SKILL DDR4 2x8 3000 TridentZ F4-3000C15D-16GTZB -тук си улучил без да искаш на самсунг,но:1-скъпа и на 1.35в,няма да се събере под кулера и трябва фана да се махне или вдигне толкова,че да му се намали ефекта
CASE In Win GR One Full Tower EATX BLACK RED-пълна глупост за 250 лв,а даже на хваща 200мм фанове и напълно ненужна за конфигурацията,като има 10 много по-добри на тая цена,но няма смисъл от тях 
be quiet STRAIGHT POWER 10 800W CM Gold BN237-не дотам качествено,за да се конкурира с другите на тая цена изпълнение на ФСП с 20А линийки на +12 и пълна простотия да се сложи на конфигурация,която клокната ще е 250 вата
GB Z170X-ULTRA GAMING LGA1151-шарена глупост за 340 лв с 6 фази,даже без digi power design,шибан биос-не е за клок дъното,а за шарения,едно Екстрем4 за 280 лв го мачка отвсякъде 

Изобщо направих ти показно за 2100 лв,а не за тези:

Обща стойност - 2 715.51 лв. с ДДС

преди 8 часа, AlkatrazBG написа:

Кюнко  Ето ти едно клипче за кутията да  гледаш колко е   некачествена :) 

Седнах да ти разгледам кутията,ама не тоя рошавия на клипа,че и той разбира колкото тебе и пак казвам,че е пълна глупост.Та:

-прекалено висока цена;

-евтина и смотана пластмаса,която ще се раздрънка;

-тънка ламарина;

-филтрите на тая кутия са пълна глупост,демонтажът им-недоразумение;има много места да влиза въздух без всякакъв филтър.тая кутия ще е мъка,ще се пълни с прах яко;

-отгоре панелът и предния са просто под всякаква критика;

-фан контролерът е жив ташак-5 и 12V,на нивото на евтините Залман и Дипкул,че и по-зле,защото е без стоп фан;да се внимава колко фана се връзват,да няма-"ох";

-не поддържа 200 и 230мм фанове;

-конзолата за хардове не може цялата да се премахне и запушва долен и преден долен фан;дори цялата да се демонтира-няма къде да се закачат хардове;

-пластмасовите шейни за хардовете са гола вода и ще вибрират;

-фановете на фона на некачествената кутия-едва ли ги бива,но не знам;

-ламаринената планка за монтаж на дъното е голяма и не е оребрена за здравина-ще огъва;

-няма скоби и връзки на гърба на планката за дъното да си навържеш кабелите.

Да не се заглеждам повече,че и други дертове ще намеря,но тая кутия е смотана,а е 250 лв;по-добре една DefineS за 140 лв,а за 250 лв какви чудесии има... Тази In-Win,не стига,че е некачествена,а и не е дори и среден клас кутия,просто един голям и глупав кашон,и само малоумник би я предложил или купил за тия пари.

преди 18 минути, AlkatrazBG написа:

Не философствай  ми покажи хубава кутия   . 

Няма да те нарека идиот,макар да си го мисля.Самото ти изказване да не философствам показва простотия,безсилие и незнание.Философите във форума много добре се знаете кои сте.Като искаш да научиш нещо-следи постовете ми.Кутиите са според бюджета и най-вече спрямо конфигурацията.Реших нещо да ви кажа и покажа за захранвания,събрана есенция в два поста,но пък от вас философите-аман,заради @tahumba изтрих постовете.Сега си учете сами нещата,което едва ли ще стане,като досега не сте ги разбрали.Самото ти заяждане за "хубава кутия" е лишено от смисъл,но на нашия пазар се появи една BeQuiet,която засега е пусната малко скъпо.В тази кутия е вкаран замисъл и качество.Погледнах я преди време и ми хареса.Евентуално ще я разгледам обстойно,за да преценя заслужава ли си парите. ;) Но да речем е хубава кутия- BeQuiet 800 279 лв. 

ММММ да пак се почна от 1к и се стигна до 3К. Към автора... Взимаш си една i5-ца с боксов охладител, читава кутия да държи хладничко вътре(тия клокове си ги избий от главата,  че там всичко отива много нагоре). Така, колкото до Witcher-а , на PC за 1000лв. с тоя монитор ще имаш много по-добра картина и стабилни фреймове (със заигравка с настройките естествено, забрави там да цъкнеш на ултра и всичко да лети) отколкото на конзола със заключени 30 фрейма. Играта предлага много графични настройки и ако се заиграеш можеш да докараш много приличен перформанс  от доста слаба конфигурация. Имай предвид, че играта има страхотна физика, особено с динамичното време, та може да бъде страшно CPU лакома(за това и тази i7-ца в изискванията и тук наистина я ползва играта повярвай), но както казах настройки много за всеки му по нещо. Виждал съм го тва чудо на 4к монитор и мога да кажа,че по-добре изглеждаща игра  не съм виждал. Взимай PC , смърт за конзолите :) .

на 2.10.2016 г. в 21:23, Кюнко написа:

Затвори скритото съдържание

Няма да те нарека идиот,макар да си го мисля.Самото ти изказване да не философствам показва простотия,безсилие и незнание.Философите във форума много добре се знаете кои сте.Като искаш да научиш нещо-следи постовете ми.Кутиите са според бюджета и най-вече спрямо конфигурацията.Реших нещо да ви кажа и покажа за захранвания,събрана есенция в два поста,но пък от вас философите-аман,заради @tahumba изтрих постовете.Сега си учете сами нещата,което едва ли ще стане,като досега не сте ги разбрали.Самото ти заяждане за "хубава кутия" е лишено от смисъл,но на нашия пазар се появи една BeQuiet,която засега е пусната малко скъпо.В тази кутия е вкаран замисъл и качество.Погледнах я преди време и ми хареса.Евентуално ще я разгледам обстойно,за да преценя заслужава ли си парите. ;) Но да речем е хубава кутия- BeQuiet 800 279 лв. 

Пиши ми на лично, но най-вероятно ще ти отговоря утре вечерта, имам 1 кашон с въпроси :D 

преди 4 минути, kyoshinn написа:

Пиши ми на лично, но най-вероятно ще ти отговоря утре вечерта, имам 1 кашон с въпроси :D 

Откъде да вземеш пари и да си купиш хубави части!:clown:

• Автор
преди 6 часа, XoBoT написа:

Към автора... Взимаш си една i5-ца с боксов охладител, читава кутия да държи хладничко вътре(тия клокове си ги избий от главата,  че там всичко отива много нагоре). Така, колкото до Witcher-а , на PC за 1000лв. с тоя монитор ще имаш много по-добра картина и стабилни фреймове (със заигравка с настройките естествено, забрави там да цъкнеш на ултра и всичко да лети) отколкото на конзола със заключени 30 фрейма. Играта предлага много графични настройки и ако се заиграеш можеш да докараш много приличен перформанс  от доста слаба конфигурация. Имай предвид, че играта има страхотна физика, особено с динамичното време, та може да бъде страшно CPU лакома(за това и тази i7-ца в изискванията и тук наистина я ползва играта повярвай), но както казах настройки много за всеки му по нещо. Виждал съм го тва чудо на 4к монитор и мога да кажа,че по-добре изглеждаща игра  не съм виждал. Взимай PC , смърт за конзолите :) .

След месец излиза новата конзола PS4 Pro (800 лв.), която поддържа 4к и е с по-добър процесор и двойно по-мощен видео адаптер от предната; обещават висока производителност... доста се колебая. Иначе и аз винаги съм бил фен на PC, но пусто безпаричие... а и си мисля дали пък не е предимство да си поджиткаш удобно излегнат на канапето, вместо да чупиш гръбнак пред компа (което така или иначе правя, докато копам на дигиталната нива за някой друг долар повече). :)

Само дето разработчиците на Вещера няма да изкарат пач за 4к за PS4 версията. Но пък чакам и други игри да излязат... :)

Редактирано от meleager (преглед на промените)

Все тая , след 2 години новите игри ще искат още по як хардуер от сега.

След 2 години като излезе playstation не знам си кой номер пак няма да играеш новите игри.

За конфигурация съвет се дава но конзла не ти трябва , вземаш и палиш.

преди 4 часа, meleager написа:

Между другото, какво мислите за подобна конфигурация, и според вас опция ли е да се поръчват части от британския Амазон?

Нископрофилни автоматично означава по-скъпи. А и тоя е нашибал клокърски процесор, който е напълно ненужен. Скъпо дъно, 32 гиги ненужна рам за момента, не толкова добро захранване (за още 30 лева се взима захранване с 10 години гаранция) и имали смисъл да продължавам ?

преди 36 минути, Mariyan Raynov написа:

Нископрофилни автоматично означава по-скъпи. А и тоя е нашибал клокърски процесор, който е напълно ненужен. Скъпо дъно, 32 гиги ненужна рам за момента, не толкова добро захранване (за още 30 лева се взима захранване с 10 години гаранция) и имали смисъл да продължавам ?

Не си прав.Изобщо компонентите са добре подбрани и е направил чудесен билд,като искаш кукла-не събираш парцали и не си броиш стотинките.

Това за "Нископрофилни автоматично означава по-скъпи"-не го разбрах,ако е за миниИТХ кутията,не е вярно.Захранването е добро,със 7 години гаранция и като при RM-с 0 об. режим.

Аз не бих го направил заради температурите и прашенето,но като му е кеф на човека-защо не,си я закачи някъде за гъзария,а не да лепне четвърт кубик кашон на бюрото и да не може да си събере пада на мишката.

преди 3 часа, Кюнко написа:

Не си прав.Изобщо компонентите са добре подбрани и е направил чудесен билд,като искаш кукла-не събираш парцали и не си броиш стотинките.

Това за "Нископрофилни автоматично означава по-скъпи"-не го разбрах,ако е за миниИТХ кутията,не е вярно.Захранването е добро,със 7 години гаранция и като при RM-с 0 об. режим.

Аз не бих го направил заради температурите и прашенето,но като му е кеф на човека-защо не,си я закачи някъде за гъзария,а не да лепне четвърт кубик кашон на бюрото и да не може да си събере пада на мишката.

Опитах се да не пиша, но като видях какви си ги сътворил се изринах. Какво му е чудесното на този ''билд''? Нима се доверяваш на платени тролове в тубата? Кутията е пълен боклук. Виж само разположението за захранващия блок. Ако се задълбая ще накарам този смотаняк от клипа да се занимава с подходящите за него дейности, а именно... сещаш се. Като при теб.

Как ще се охлажда 6700К в тази кутия с посоченото охлаждане? Поне да бяха сложили nh-l9i! Сигурен съм, че след създаването на клипа моментално са разглобили конфига. Какъв е смисъла от такова захранване? Все пак имаме в случая I7 6700K + GTX 1060. И двата компомента клокнати ще бъдат издържани от далеч по-евтино захранване. Нали имаш уред да си мериш потреблението, че там на село ви лъжат като стой та гледай.;)

преди 9 часа, meleager написа:

Между другото, какво мислите за подобна конфигурация, и според вас опция ли е да се поръчват части от британския Амазон?

Не виждам проблем при поръчка от https://www.amazon.co.uk/.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Виждам,че доста се замисляте каква машина да си купите.Според мен колкото повече предложения гледате,толкова повече ще се обърквате.

преди 5 часа, meleager написа:

А за тази мини конфигурация твърдят, че ще подкара гладко Вещера (в коментарите някой споменава, че ще върви на ultra с 60fps на 1080p res.).

Няма на ултра баш, щото ако се пусне хейъруъркс и картата ще припадне. Но на high да.

Закъде са ви 60 фпс точно за RPG игра ? Въпроса е да не пада под 40 при Вещера. 

преди 5 минути, Julius Decimus написа:

твърдят, че ще подкара гладко Вещера

Това да.

на 29.9.2016 в 19:14, meleager написа:

Разбира се идеята ми е да я ползвам тенденциозно и за други неща, изискващи повече ресурси, например запис и обработка на аудио

Понеже съм се занимавал, за аудиото ти трябват 2 харда или 1 ssd и хард (1 за OS и другото за работата). 

Само ssd големите файлове бързо го чупят, а ако е 1 хард докато обработва нещо и браузера няма да може са се ползва.

Трябва между 2 и 4 gb рам свободна за спокойна работа.

ЦПУ-то колкото по-мощно, по-добре. 4 ядрено върши чудесна работа. Програмите за аудиото ти засичат предимно физическите ядра колко са.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, onogondur написа:

Виждам,че доста се замисляте каква машина да си купите.Според мен колкото повече предложения гледате,толкова повече ще се обърквате.

Да, изглежда точно това се случва...:)

преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Закъде са ви 60 фпс точно за RPG игра ? Въпроса е да не пада под 40 при Вещера. 

Просто примерен горен праг (ако изобщо е вярно твърдението). Наистина едва ли ще са ми нужни, но е някак успокояващо да знае човек, че могат да се постигнат. До гуша ми е дошло от немощен хардуер...:)  

преди 19 минути, Julius Decimus написа:

Понеже съм се занимавал, за аудиото ти трябват 2 харда или 1 ssd и хард (1 за OS и другото за работата). 

Само ssd големите файлове бързо го чупят, а ако е 1 хард докато обработва нещо и браузера няма да може са се ползва.

Трябва между 2 и 4 gb рам свободна за спокойна работа.

ЦПУ-то колкото по-мощно, по-добре. 4 ядрено върши чудесна работа. Програмите за аудиото ти засичат предимно физическите ядра колко са.

Един приятел ме съветва, ако реша да се занимавам по-сериозно с аудио обработка, да си сглобя отделна конфигурация само за това. Принципно съм склонен да приема такъв вариант, но са нужни доста средства и на фона на настоящата ми реалност си изглежда като свръхглезотия. От друга страна се убедих, че е хубаво различните дейности да се разпределят на различни машини. Занимавам се основно с преводи (засега) и незаменим за работа се оказа 10 годишен лаптоп Lenovo Thinkpad T60. И въпреки, че разполагам с голям монитор, се хващам, че почти не сядам пред него по работа.

Това е и причината да се колебая, и да се замислям и за конзола (особено като чух за новата PS4 Pro), защото ми харесва идеята да разделя игрите от всичко друго.

В крайна сметка всичко зависи от парите, които ще успея да отделя. Защото поне при мен "бюджет" е плаващо понятие. Обявеният тук може да се стопи много бързо (и да не успея да си купя дори конзола), но имам и някакъв шанс да изкарам още толкова (че и повече) до Коледа (във втория случай определено бих се замислил за PC над 1000 лв.).

Редактирано от meleager (преглед на промените)

Аз самия ще поръчвам компютър тези дни и според мен за 1500лв една i5+1060/480 ще подкарат Уичъра перфектно. Скоро излиза и 1050 модела на Инвидия, който ще е около 450лв и също може да е перфектен за нуждите ти.

Всякакви глупости за клок и допълнителни екстри просто ги забрави - клока отдавна не е безплатна екстра. Купуваш най-евтиното дъно, което почва с H или B, слагаш i5, една плочка от 8гб рам (dual channel оказва много малко влияние ако не ползваш вградената графика) и събираш още 300-350лв за видео картата.

Ето виж тази конфигурация, някой я беше пуснал по-горе. http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2242p1r56381p2r2172p1r56658p1r54995p1rf.html Само вземи една плочка рам 8гб вместо две по 4.

Взимаш старото ХДД и го местиш на новия комп (стига да е SATA). От тук цената пада на 800лв. Взимаш една Радеон Карта 470/480 4 ГБ за под 500лв и за 1300лв си готов. Ако не те кефи АМД чакаш 1050 от Нвидия или купуваш 970 на старо за 400-450лв. Тази конфигурация няма да може да подкарва всичко ново на Ultra разбира се, но Уичъра ще върви по мед и масло. Както и всички нови игри в следващите 1-2 год ако не държиш на максната графика.

В последствие като събереш кинти добавяш едно 240ГБ ССД за 130-140лв и ако ти потрябва РАМ още една плочка от 8ГБ. i5 6500 ти е предостатъчно за аудио обработка, поне в началото щом си любител още.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.