Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация за нови игри и още нещо

Featured Replies

Ааа ясно! Аз мислех от Великобритания ще идва!:biggrin:

• Отговори 331
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вярно е но само при поръчка от 200 лв. нагоре което в твоя случай значи безплатна.

От чужбина ако го поръчаш ми е интересно колко ще стъпи накрая следа като само хардуера ти е 1 007 лв.? :)

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

От чужбина ако го поръчаш ми е интересно колко ще стъпи накрая следа като само хардуера ти е 1 007 лв.? :)

Да бе, аз очаквах оттам поне едно 100-150$ надолу да е, а то точно на кантар. :)

Чакай да те питам преди да забравя... Нали не трябваше да се слага допълнително паста на процесора? Изобщо ще ми трябва ли нещо друго, за да буутне тази конфигурация (например допълнителен вентилатор за кутията), че парите са почти до стотинка?

• Автор
току-що, Roujin Z написа:

Не и на двата въпроса.

Благодаря.

Няма да мине без нова инсталация така че от сега си запиши на една флашка някаква ОС по-свое усмотрение.

Ако ще е Windows най-добре x64 10 за да няма чуденки какво става.

пс. Обнови си и биоса на дъното с последния нищо че веднага ще те посъветват да не пипаш нищо дето работи.

От сега може да си изтеглиш драйверите в дял Д на харда от тук - https://www.asus.com/Motherboards/B150-PRO-GAMING/HelpDesk_Download/

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 26 минути, Roujin Z написа:

Няма да мине без нова инсталация така че от сега си запиши на една флашка някаква ОС по-свое усмотрение.

Ако ще е Windows най-добре x64 10 за да няма чуденки какво става.

пс. Обнови си и биоса на дъното с последния нищо че веднага ще те посъветват да не пипаш нищо дето работи.

От сега може да си изтеглиш драйверите в дял Д на харда от тук - https://www.asus.com/Motherboards/B150-PRO-GAMING/HelpDesk_Download/

Благодаря за линка.

С Windows ще се оправя (въпреки, че още не ми се ще да минавам на 10, карам си със 7 64Bit). За обновяване на биоса ще трябва да попрочета, че съм правил такова нещо само веднъж, още по времето на дискетите. :)

Обикновено след нова инсталация (и ако имам драйвър за мрежовата карта) пускам Driver Booster, да ми намери автоматично последните драйвъри.

преди 18 часа, Кюнко написа:

Тествал си на дядо ти кавала.

Прекаляваш! Хем не си на село в момента, хем разваляш темата на момче, което търси помощ. Ето ти любимите снимка с хвърчащо листче с ника или както ти ме наричаш - 004dcec5f8a847cf90bf58334f4bb087.jpg

Е има малко прах тук-там, но нямам време толкоз в момента да го лъскам.;)

Без Driver Booster! От сайта на дъното дето ти е посочил Наруто. Ръчно се търсят и свалят. Те там са най-добрите.

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Без Driver Booster! От сайта на дъното дето ти е посочил Наруто. Ръчно се търсят и свалят. Те там са най-добрите.

Да, сетих се. :) В момента ги свалям.

Седмицата доста остаря! Сложи 8.1 по-добрата и нова седмица. Едно старт меню е различно ама не го ползвам!

И изобщо не може да бустне драйверите и да ги забърза! Рекламни трикове! И картата няма да стане по-бърза. Не ползвай и оптимизационни програми и чистене на регистри.

• Автор
преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Седмицата доста остаря! Сложи 8.1 по-добрата и нова седмица. Едно старт меню е различно ама не го ползвам!

Може, ще погледна как да си направя инсталационна флашка, че засега имам готова само със 7. Благодаря за съвета.

Редактирано от meleager (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Мен ми е тегаво с тия флашки! Взимам си винаги записвачка.

Махни, аз пък обратно, бягам от всякакви чекмеджета (или както им викат блондинките, поставки за кафе), че или все нещо по тях се разваля или диска се надрасква, и само си мислиш, че имаш инсталационен диск (няма да ти казвам колко инсталационни диска с Windows-и се търкалят вкъщи). Имам едно яко, дебело опаковано с гума "куче" - флашка Trekstor 8Gb, което държи фронта вече няколко години. 

Записвачка и хард са си на късмет! Аз с нея проблеми никога не съм имал, след като разбрах, че захапва дискове Сони без грешка само такива купувам! Преди съм хвърлял дискове други да.

Windows 7 или 10 , ако си някъв болен геймър(или с други изкривявания) слагай 7 , ако си нормален потребител 10ка.

Като може да имаш проблеми със слагането на 7 на нова машина и не се занимавай с глупости , пляскай си 10ката и си ползвай машината.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Засега ще пробвам 8.1, а по-нататък ще тествам и 10. Windows-а ми е последната грижа. :)

А и рибата е още в морето. Чакам едни 300 лв. да пристигнат (надявам се утре) от PayPal, за да се събере цялата сума и поръчвам.

преди 29 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Мен ми е тегаво с тия флашки! Взимам си винаги записвачка.

Олеле малеле и ти си тръгнал да даваш акъл на хората ли бе monicho

преди 19 минути, Neext написа:

Олеле малеле и ти си тръгнал да даваш акъл на хората ли бе monicho

Не си ме разбрал правилно! Купувам корсарки по-хубаво дъно Асус и Евгата ми се връзва по-скъпо от същата Асус Гигабайт и т.н.

и захранване в запас. Не желая два дена Мемтест никакви пиукания и всякакви проблеми. Не ми се занимава. Така и със записвачката. А не че съм тъп да не мога да се науча!

Карам шеста година със сегашния компютър и незнае какво е сервиз и никога не е имало хардуерен проблем!

Дадох 430лв. за GTX660 на Евга! Такъв съм си!;)

• Автор

Засега пристигнаха процесор, дъно и кутия. Останалото - следващата седмица.

Кутията е страшна. Два компютъра можеш да събереш в нея..:)

Roujin Z, кажи какво пиеш и къде да го изпратя? :)

Уаууу....!

Почти 10-та страница още 4 мнения след мен, А още не е събран компа. Сигурно си заслужава! Честит да ти е :01:

• Автор
преди 2 часа, goodly написа:

Уаууу....!

Почти 10-та страница още 4 мнения след мен, А още не е събран компа. Сигурно си заслужава! Честит да ти е :01:

Благодаря. Ще мога да разбера дали пали, едва след като пристигнат RAM-а и захранването. Да се надяваме, че частите (особено процесорът) са преживели транпортирането.

Между другото трябва ли да ме притеснява това, че процесорът е правен във Виетнам?

Ами ако е правен по време на войната може да има проблеми ;) иначе много части се правят там, тъка че това никак да не те притеснява.

Made in Taiwan

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 11 часа, meleager написа:

Ти последно какво си поръчал че тази тема е бати панаира не я следя ?

• Автор

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.