Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

преди 17 часа, zemonti написа:

Примери като този не ги уважавам:

wallpaper-for-desktop-hd-6.jpg

Ето ме тук  на гости на възрастните си родители, на които им е невъзможно да разчистят паркинг място за гости пред къщата си. Въпреки внушителния баир на предния двор и купчината сняг, избутана от снегорина, моят трък спокойно се изкатери нагоре.

SnowEndeavor_zps8fd4a4ea.jpg

Аре да ми кажеш как ще стане това с предно?

Имах друго предвид, ти се заяждаш. А също тая зима минах през два пъти по-дълбок сняг, баир нагоре, щото едно БМВ бе препречило пътя ми на малкия 20 метрова баир. Наложи се да газя директно през подобен сняг, където бе минавало само нещо голямо, но не бе разчистено, а имаше само коловози. За втори път ми се случва да показвам с Фиестата, как се минава по тоя път. Просто няма по пътя ми участък, дето да не мога да мина и с малката си кола, дори в България. Вече ако живееш в планината, може би ще ти помогне много 4х4, макар че честно казано, една зима шарих из Родопите и стара планина с летни гуми и нямах никакви проблеми. Вярно, цяла зима не падна сняг. Мисля бе 2006-207 година зимата. В Родопите и по-специално около Пампорово и Смолян, така и не падна сняг цяла зима, а аз си шарех с летни гуми. Малко на късмет, но само ти давам пример. Защото пък със същите тия летни гуми следващата зима, не можах да изкача баира пред нас. Минах 2 метра и дотам. След това слагам веригите, че не бях купувал зимни гуми. И да продължа какво стана след това. Бе 4 януари 2008 година. Падна голям сняг по Нова година и както казах, ползвах вериги цяла седмица. Само че какво стана първия работен ден? Голямо задръстване, 4 часа чакане на едно място, затворени, без да има откъде да минем. Тогава един с оня пикап на Форд - Рейнджър, реши да се прави на м,ъж и да мине през коловоз, направен от някакво Т. Разбирай, поне 50 сантима сняг. Е 2 метра и после го тикахме обратно 5 човека. 4х4, ама нанайци. Аз бях с вериги и изобщо не си мислех за подобни шуротии,, обаче се отвори един страничен път. Тръгнах по еднио коловози, пак правени от голям трактор, минах двайстина метра и дотам с веригите. Ниския просвет си каза думата и се наложи да се връщам назад. Мисълта ми в тая тема бе, че не винаги е необходимо 4х4 за зимата. Достатъчно е и предно предаване само на някой кросоувър като твоя. Важно е да има достатъчен просвет, за да не ляга колата върху снега. Тогава спасение няма, дори да имаш и 6х6. Аз в казармата карах и една Виетналмка - ГаЗ 66. 4х4, гуми като балони с огромен грайфер. Няма да ти разправям, колко безпомощна бе, когато се наложи да изтеглям един ЗиЛ 130 косо в канавката. Върти на място това 4х4, Виетнамката мърда напред, ЗиЛ-а  не иска назад. Включи тежката артилерия - лебедката. Е, същата работа. ЗиЛ-а не помръдва, виетнамката се плъзга след лебедката. Натискам спирачките, същата работа. Ужас. Има ситуации, дето трябва и акъл. Веднага пепел от печките ни, че бяхме на въглища и дърва и стана работата. Разбира се,могат да се намерят и други варианти, но това са подробности. 

Та какви примери искаше да ти дам? Да, закъсвал съм съвсем глупаво. Примерно преди 2-3 зими пак имаше голям сняг, минавам напряко през един път, но насреща ми друг автомобил. Върнах назад без да съобразя, че навлизам в много дълбок сняг и дотам в баира. Не и за мен. Вадя стелките, слагам ги под гумите и газ. После ги търся, няма ги никъде. Намирам ги 20 метра зад мен, заринати в снега. Или друг случай преди 20 години. Карах Запорожец с летни гуми. И не само летни, а и различни и четирите, купени на старо за 15 лева и на всичко отгоре задните доста по-широки от нормалните за ЗаЗ. Гъзария,, кво да се прави. Отзад газови амортисьори, задницата повдигната високо...само дето зимата не върви, нищо че ЗаЗ са известни с проходимостта си зимата заради тежката задница. При мен нямаше такова нещо. Малко лед и до там. Обаче и там му хванах чалъма. Включвам на скорост, пускам леко съединителя и слизам да тикам. Веднъж обаче захапа яко, докато бях извън колата и за малко в Жигулито на комшията. Не мога да сваря да скоча вътре и да спря. Абе...всеки има интересни ситуации зимата. Да си отворим една тема и да се лъжем, а ;)

• Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

преди 1 час, sennheiser написа:

А също тая зима минах през два пъти по-дълбок сняг, баир нагоре...

"Два пъти по-дълбок сняг" от този ще то стигне до фаровете на Фиестата. За идиоти ли ни взимаш?

преди 19 часа, sennheiser написа:

Всъщност, по-голям кеф е с автомобил с предно, да минеш от там, където се предполага, че не може и 4х4. А това го може автомобилът с предно.

Така и не разбрахме какво може автомобилът с предно, дето AWD да не го може?

преди 1 час, zemonti написа:

"Два пъти по-дълбок сняг" от този ще то стигне до фаровете на Фиестата. За идиоти ли ни взимаш?

Така и не разбрахме какво може автомобилът с предно, дето AWD да не го може?

Отказвам се да споря с камък. 

• Автор

Оказа се че Дачията комби с релсите отгоре е малко по-висока от другите коли, та на голем паркинг да си я намираш отдалече по-лесно.

на 2/2/2017 в 17:10, zemonti написа:

....

Ето ме тук  на гости на възрастните си родители, на които им е невъзможно да разчистят паркинг място за гости пред къщата си. Въпреки внушителния баир на предния двор и купчината сняг, избутана от снегорина, моят трък спокойно се изкатери нагоре.

SnowEndeavor_zps8fd4a4ea.jpg

Аре да ми кажеш как ще стане това с предно?

Това за някакъв подвиг ли го имаш?

Първо, трък не виждам на снимката!

Второ, ако това за теб е стръмен байр, сигурно Монт Роял за теб е планина подобна на Алпите!!

Трето, същите условия по отношение на снега и снегорина, само че наклона определено е по-стръмен, го минавам всеки път, като изкарвам колата от гаража(Да, гаража го ползвам, за да си държа колата в него).Понякога купчината сняг от снегорина е толкова висока, че като я блъсна с предницата снега затрупва предния капак и част от предното  стъкло.И въпреки всичко излизам - досега не ми се е случвало да затъвам!

Разбира се, че 4х4 е по-добре по отношение на проходимостта от предно или задно.Трябва човек да е луд, за да каже обратното!Обаче ти имаш много изкривена представа за проходимост, стръмно и дълбок сняг.

• Автор
преди 20 часа, ostavime написа:

До сега - празни приказки. 

"Празни приказки" ама джобът ми пълен със спестени пари, щото съм взел евтиното.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

"Празни приказки" ама джобът ми пълен със спестени пари, щото съм взел евтиното.

Ма не е много точен превода ти !
Взел си евтиното защото си нямал повече пари а не да ми носиш от девет кладенеца вода и да викаш на черното бяло.
Нали знаеш че всеки се простира според джоба си.

• Автор
преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Ма не е много точен превода ти !
Взел си евтиното защото си нямал повече пари а не да ми носиш от девет кладенеца вода и да викаш на черното бяло.
Нали знаеш че всеки се простира според джоба си.

Тука в Белгия колите ги продават даже и да нямаш пари бе мой човеко. Във Франция също. Производителите са създали за целта техни собствени банки ( които им принадлежат на 100%) и те ти отпускат безлихвен кредит. Което ще рече, че ако имаш желание да платиш 18000 € за едно Рено, ама нямаш спестени пари, ще ти го дадат да го изплащаш няколко години, без лихва. Пак ще си похарчил точно 18000  €.

А аз понеже според тебе съм без пари, сега пак ще купувам телевизор, ама се чудя дали да не е 55 инчов следвация, понеже в комбито има място да влезе спокойно кутията и на по-голем. Изхвърлих на боклука 2 годишен Панасоник платен 650 € , щото техника каза че сме му счупили ние екрана и гаранцията не важела. И понеже съм спестил 9000 €, купувайки евтино комби, сега синчето може да ги замеря телевизорите колкото си иска и татко му даже да не му се кара и да купува нови. Па ако искаш можеш да броиш за телевизор и новия екран за компютъра дето го купих миналата седмица, щото като му мушнеш един HDMI от сателитния приемник и ти показва българска телевизия.
При мен харченето на пари е ограничено само до намирането на добри оферти. След като съм преценил че цената на нещо е на сметка, го купувам. Примерче: на самата граница от френска страна, поръчах два чифта очила на цената на един чифт в Белгия. Оказа се след проучване на пазара, че като не се хванеш на въдиците на търговците на очила и можеш да си купиш повече рамки със стъклата. Също както при колите и очиларите лъжат безсрамно, че ти било трябвало да плащаш двойно по-скъпо. Даже очната докторка ( една румънка ) се опита да ме излъже по-скъпи да купувам. Как ти звучи 1000€ само за двете стъкла и отделно и за рамките 250 ? Като седнеш веднъж на тях и хайде пак да плащаш луди пари за едни стъкалца.
Всички търговци лъжат на всякъде.
Зависи си само от купувачите, до каква степен са съгласни да им вярват.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

И понеже съм спестил 9000 €, купувайки евтино комби,

Нищо не си спестил, не ми носи ти казах от девет кладенеца вода. За 9 хил. евро си получил точно кола за 9 хил евро а не за 18 хил.
С тая кола карането че ти се струва работа а не удоволствие. Ето там е разликата в "спестените" ти пари. Те при теб не са спестени защото си ги нямал а и няма от къде да ги спестиш. Престани да ми говориш за телевизори еле пък 55 инча. Голямата работа, 55 инча като каже някой и все едно е ...
А защо не спести и от телевизор ? Може и на 12 инча да гледате със синчето и щеше да спестиш 400-500 евро и за тия пари да си купиш тоалетна хартия например. Аве от всичко може да спестяваш аз ли да те уча! Дай си къщата под наем за 1000-2000 евро (образно говоря не знам колко са наемите) и се набутай да спиш в колата или под някой мост и така ще ти капят още спестени пари.

преди 10 часа, StoqnS написа:

....

Преди да продължиш с измишльотините ще трябва да покажеш как моторното спиране на лед било по-безопасно.

• Автор
преди 2 часа, BMW Маниак написа:

А защо не спести и от телевизор ? 

Спестих и от 50 инчовия дето го купих, когато синчето не иска 40 инчов. Само 398 евро за Самсунляк UE50J6100.
Като се върнах след 15 дена да взема още един ( щото 47 инчовия Панасоник замина на боклука), вече ги бяха продали.
На този модел не му насича картинката, както е на 5 серията.
Тука при мен при възможност за пазаруване от 4 държави, зяпаш къде има промоции по сайтовете и купуваш 30% по-евтино. Хей така, щото имаш комби и товариш в него без да се замисляш големи предмети.
Сега има 55 инчови, ама 4К за по 600 евро.
Цаката му е да ги изчакаш търпеливо и като изкочи някъде промоцията, взимаш бързо една кутия и товариш в комбито. Те самите продавачи не знаят предварително, вносителите кой модел ще им пуснат на ниска цена.
Абе да ти кажа, преди години като си купих първата цифрова сапунерка и после след три месеца като я видях яко намалена, се почувствах леко излъган. Та от тогава ги чакам да го намалят някой модел, я на фотоапарат, я на сушилна машина, я на телевизор и тогава купувам. Щото на тези стоки им падат лесно цените.

В същото време в София къщата ми стои празна, не я давам под наем. Сметнал съм че може да ми излезе скъпо да пускам квартиранти, щото няма как да ги управлявам от 2000 км разстояние. Виж сега в Интернет какъв наем може да се вземе за 120 кв метра жилищна площ в София, да видиш по колко губя на месец, заради това че стои празна къщата.
Има неща от които може да се пести, а от други не става.
От каруците лесно може да се пести, стига само да ти е узряла кратуната и да си проумял, че са едни и същи ламарини, вършещи една и съща работа.
Е например твоята грозна каруца ( скосена отгоре ), ако ми я дадат за 9000 евро с същия Рено двигател като тоя дето е сега в моята, може да се позамисля дали да не я купя нова. Ама не искат да ги продават евтино германците ламарините. Едно време руснаците слагаха на тежките Волги дизелови двигатели от Пежо. Значи може и на БМВ да му турят малък Рено двигател като за Дачия, ама не искат. А може и да не му слагат хиляди излишни копчета също, ама и това не искат. Защото те искат да продават скъпо, на хора на които им трябва да се фукат, че са платили една торба пари за ламарини.
Това да имаш потребност да се изфукаш, че си платил излишно много пари си е породено от предишно състояние на лишения, когато не си ги имал парите, та сега ти се иска целият Свят да те види че си ги похарчил.
Купуването на каруци като твоето БМВ си е чиста мода. Тези германци преди не правеха джипки, ама сега нали клиентите искат да се покажат с нещо различно и така. Даже и поршета станали на джипки. Ще отмине и тази мода, на огромното мнозинство от купуващите тези смотани SUV въобще не им трябва да се качват на подобно возило, в гората не карат.

преди 4 часа, zemonti написа:

Преди да продължиш с измишльотините ще трябва да покажеш как моторното спиране на лед било по-безопасно.

Много добре знаеш, след кое ще го направя!Отдавна ти го написах в онази тема - твой ред е, мишок!

Спестих и от 50 инчовия дето го купих, когато синчето не иска 40 инчов. Само 398 евро за Самсунляк UE50J6100.

Като се върнах след 15 дена да взема още един ( щото 47 инчовия Панасоник замина на боклука), вече ги бяха продали.

На този модел не му насича картинката, както е на 5 серията.

Тука при мен при възможност за пазаруване от 4 държави, зяпаш къде има промоции по сайтовете и купуваш 30% по-евтино. Хей така, щото имаш комби и товариш в него без да се замисляш големи предмети.

Сега има 55 инчови, ама 4К за по 600 евро.

Цаката му е да ги изчакаш търпеливо и като изкочи някъде промоцията, взимаш бързо една кутия и товариш в комбито. Те самите продавачи не знаят предварително, вносителите кой модел ще им пуснат на ниска цена.

Абе да ти кажа, преди години като си купих първата цифрова сапунерка и после след три месеца като я видях яко намалена, се почувствах леко излъган. Та от тогава ги чакам да го намалят някой модел, я на фотоапарат, я на сушилна машина, я на телевизор и тогава купувам. Щото на тези стоки им падат лесно цените.

В същото време в София къщата ми стои празна, не я давам под наем. Сметнал съм че може да ми излезе скъпо да пускам квартиранти, щото няма как да ги управлявам от 2000 км разстояние. Виж сега в Интернет какъв наем може да се вземе за 120 кв метра жилищна площ в София, да видиш по колко губя на месец, заради това че стои празна къщата.

Има неща от които може да се пести, а от други не става.

От каруците лесно може да се пести, стига само да ти е узряла кратуната и да си проумял, че са едни и същи ламарини, вършещи една и съща работа.

Е например твоята грозна каруца ( скосена отгоре ), ако ми я дадат за 9000 евро с същия Рено двигател като тоя дето е сега в моята, може да се позамисля дали да не я купя нова. Ама не искат да ги продават евтино германците ламарините. Едно време руснаците слагаха на тежките Волги дизелови двигатели от Пежо. Значи може и на БМВ да му турят малък Рено двигател като за Дачия, ама не искат. А може и да не му слагат хиляди излишни копчета също, ама и това не искат. Защото те искат да продават скъпо, на хора на които им трябва да се фукат, че са платили една торба пари за ламарини.

Това да имаш потребност да се изфукаш, че си платил излишно много пари си е породено от предишно състояние на лишения, когато не си ги имал парите, та сега ти се иска целият Свят да те види че си ги похарчил.

Купуването на каруци като твоето БМВ си е чиста мода. Тези германци преди не правеха джипки, ама сега нали клиентите искат да се покажат с нещо различно и така. Даже и поршета станали на джипки. Ще отмине и тази мода, на огромното мнозинство от купуващите тези смотани SUV въобще не им трябва да се качват на подобно возило, в гората не карат.

Ето за това не става евтиното ти комби.

Да излезеш със семейството си да разпуснеш в неделя.

Ти само го товариш ама с тоя джет ще се озори малкия ти двигател де няма коне. А пък от пясъка няма да говорим дали ще може да потегли.

Това е от мен. Както обичаш да казваш да си умираме от яд че си спестил и от джет.

db3539b95c51dd341edb2977c1b352bd.jpg

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

преди 1 час, StoqnS написа:

Много добре знаеш, след кое ще го направя!Отдавна ти го написах в онази тема - твой ред е, мишок!

Това обаче не ти пречи да повдигаш нови въпроси. 

Естествено, с нищо не си ми длъжен. Драскай каквото искаш.

на 2/5/2017 в 13:21, zemonti написа:

Това обаче не ти пречи да повдигаш нови въпроси. 

Естествено, с нищо не си ми длъжен. Драскай каквото искаш.

По-скоро констатации!

Всеки тинейджър тук знае какво е трък.Гледам обаче, ти... не знаеш.

Лек наклон.... за теб става внушителен байр.

Всеки с критериите си :-)

преди 10 минути, StoqnS написа:

...

FYI: Вписвам те във форумния игнор лист.

Предполагам, ще заявиш, че не ти дреме (въпреки вниманието което ми отделяше до сега), но вече няма да го виждам. 

bye

преди 29 минути, StoqnS написа:

По-скоро констатации!

Всеки тинейджър тук знае какво е трък.Гледам обаче, ти... не знаеш.

Лек наклон.... за теб става внушителен байр.

Всеки с критериите си :-)

Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то винаги има по-голяма риба. Колите, знаем, са продължение на най-голямото ни притеснение. Удължение по-тоточно :)

Бах тва ефтино комби бре ......................аз си мислех веке ,че е станало на скрабЪ :) ....още ли я кометирате тази кола

• Автор
преди 11 часа, Пaчo написа:

Колите, знаем, са продължение на най-голямото ни притеснение. Удължение по-тоточно.

Желанието за се изфука човек води и чак до такива покупки.
Това Порше е на единият син на съседката ( в Монако живее).
Както добре виждате, човекът е избрал да е бяло, въпреки че жена му е доста по-млада от него африканка и децата му не са бели.
Тука някой не харесваше бялото.

porche1.jpg

на 05/02/2017 в 19:17, BMW Маниак написа:

Ето за това не става евтиното ти комби.

Да излезеш със семейството си да разпуснеш в неделя.

Ти само го товариш ама с тоя джет ще се озори малкия ти двигател де няма коне. А пък от пясъка няма да говорим дали ще може да потегли.

Това е от мен. Както обичаш да казваш да си умираме от яд че си спестил и от джет.

db3539b95c51dd341edb2977c1b352bd.jpg

Едно време Молотовките май бяха с 95 конски сили двигател, за цял камион.

А този джет ква работа върши на улегнал мъж ?

преди 17 часа, zemonti написа:

FYI: Вписвам те във форумния игнор лист.

Предполагам, ще заявиш, че не ти дреме (въпреки вниманието което ми отделяше до сега), но вече няма да го виждам. 

bye

Естествено, как да бъде другояче!?

Между другото, дезертьорите(мишоците), друго не умеят ;-)

преди 16 часа, Пaчo написа:

Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то винаги има по-голяма риба. Колите, знаем, са продължение на най-голямото ни притеснение. Удължение по-тоточно :)

;)

• 1 година по-късно...

Какво стана с това комби ? Белгиец, в движение ли е още ? Дай малко информация, колко врати докара от Люксембург ?

• Автор
на 9.12.2018 г. в 6:39, BMW Маниак написа:

Какво стана с това комби ? Белгиец, в движение ли е още ? Дай малко информация, колко врати докара от Люксембург ?

Движи яко братче, нищо че са негативни температурите от няколко дена.
Вчера ми докара от Люксембург един мобилен телефон с големи бутони и отделни странични копчета за усилване и намаляване на звука.
А бялото Порше от снимката по-горе е спряно от движение, собственикът му премина на Фиат комби и живее с негърката си при майка си за постоянно, точно срещу моята къща. Поршето го е вкарал в двора до къщата в която майка му е наемателка и му е сложил едни фалшиви белгийски номера, понеже тука е забранено да си държиш колата в собствения ти двор, ако е видима от улицата и няма регистрация. Разни джендъри са писали забраните, кво да правиш.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Пичове да ви похваля пак комбито , значи влезна матрак 200 на 90 см дебел 31 см без да го сгъвам, само вратата отзад не можа да се зтвори, та я вързах с едно тънко въженце, да не вземе нещо да се отвори на магистралата и си го закарах вкъщи. 
hokkasen-pocket-sprung-mattress__0605830

той е дебел щото както виждате е на два слоя ( реда ) пружини.
На сайта на българското Икеа не се показва в размер 90 см, само 140 см излиза, та ви го пускам от тукашния сайт
https://www.ikea.com/be/fr/p/hokkasen-matelas-a-ressorts-ensaches-mi-ferme-blanc-70425948/

Значи може и два такива матрака един върху друг да се прекарат в комбито.
Матраците са по-трудни за превоз от леглата. Едно дъбово легло 200 на 90 см лесно се прекарва, само страничните дъски са дълги иначе останалите се събират в багажника и без да свалям облегалките напред.
Ама да не се прекарате да си купите същия, ако си нямате и легло с по-твърд матрак, че за някои гимнастики няма да имате добра упора в коленете, ха ха ха ... тия пусти шведи не са помислили за кво се ползват матраците брей.
За спане на него е върхът направо !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.