Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

на 8.01.2017 г. в 12:53, Белгиеца написа:

Аз имам белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг.
Та понеже им знам номерцата за зарибяване на мъжкарчета, съм свободен да не се прекарвам повече да им плащам заплатите на германските работници.
Като имаш пари все ще ги похарчиш за разни неща.
Ама ако искаш можеш да ги похарчиш за повече на брои стоки, като не купуваш излишно скъпи модели, вършещи същата работа като базовите.
За спестените 9000 евро знаеш ли колко Самсунляци мога да си накупя ?
И забележи че нямам смартфон даже, щото не ми трябва. Като се сети синчето че на него му трябва, ще му купя да се радва. И жена ми няма смартфон, те така.

За какво ти е смартфон, като ще го гледаш като индианец - афиш! А жена ти наистина може да ме купи и без пари. Но първо трябва да се справи с теб, което

не е много далеч. За белгийската ти диплома - и нея женати ти е подарила като се има предвид, че баща и е бил директор. Налягай си парцалите щото сега единственото което може да очакваш като подарък , е 500 евро за бензин и към...България!

• Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

Тия шосейни SUV дето сега им казват са пълна скръб зимата ...........не е ли Дъскавъри или Дефендер евем ти и жипката :) .Всеки ден карам Логан .........сега зимата е идеална ,с висок просвет ........никви грижи да прегази 20-25 см сняг

преди 31 минути, Иво Димов написа:

не е ли Дъскавъри или Дефендер евем ти и жипката

Тоест те са по-жипки и от Джип?

11917787_130379770655403_1926726667_n.jp

И кат закъсат ги дърпат с това:

lada-niva-4x4-off-road.jpg

преди 13 часа, zemonti написа:

Тоест те са по-жипки и от Джип?

11917787_130379770655403_1926726667_n.jp

Това брутална самоделка :) щи тря ватенка и юрган да го караш зимата

преди 11 часа, zemonti написа:

Всъщност аз съм по-фен на това "магистрално" возило:

fjrear_1.JPG

Тях ги забравих :)

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Това брутална самоделка :) щи тря ватенка и юрган да го караш зимата

Ok са си за зимата:

938fbf7f5e00da0409e9aaba582b7d13.jpg

Съвпадение. Току що карах зад един такъв TJ. За да набере 100 и да се включи в магистралата бръмчеше така, че го чувах повече от радиото си. Нормално е да ги няма много из градовете на гъсто населената Европа. Това е истински Жип. Особено тъпо ми е като видя такъв с гуми за дъжд. :(

FJ...

преди 25 минути, язе написа:

Добре бе, за Канада може да е "Т".

Навсякъде е TJ

tj-wrangler-showcase-header.jpg

Не съм разбрал явно. Говорех за жълтата тойота...

• 3 седмици по-късно...

И Витеци, Митеци и секви други ТЕЦ-и biggrin.gif

Днеска побръмчах с Dacia Logan 1.5dci.

photo.jpg

По-добре недей, оу, оу, по-добре недей.... biggrin.gif

Купена е чисто нова преди 2 години и е на 90-тина хил.км вече.

В дясната врата пластмасата и проскърцва, като такова скърцане не съм чул от мойта амнайсе годишна кола до сега. Само когато е студено ми прибръждява кората на багажника, но след стоплянето на купето не се чува. То така или иначе сега като надуя музиката в огледалото за обратно виждане виждам как ми се клати задното стъкло от баса. biggrin.gif

Дачията бръмчи доста, не върви, абе въобще biggrin.gif

КоБчетата за сваляне на прозорците са монтирани на централната конзола - колко гениално biggrin.gif и нямат режим Auto, трябва да ги държиш постоянно натиснати, за да работят. Като забележете - кобчето за дясното стъкло е отдясно на конзолата и за да борави с него, водачът трябва да се пресяга почти до жабката. Изключително удобно по време на движение. Вграденото радио хваща около 10 станции по-малко в града от колкото хваща моя пайнер, като станциите в града са общо 11-12 biggrin.gif

Мога само да похваля спирачките, сервото на волана е добро и адекватно, друго май не мога да похваля. biggrin.gif

За мигачите се чува едвам чуваемо електронно тиктакане, което в шумна среда е просто невъзможно да се чуе...

Превключването на къси от дълги е с лявото лостче - опъваш максимум назад, при което движение се минава през "светкавицата", не знам дали се отразява на насрещно движещите се, но изглежда тъпо като решение... rolleyes.gif

Ниско бюджетните нови автомобили ме бяха загубили на теория, сега ме загубиха и на практика. За толкова пари просто си е грехота да се взима нещо толкова недодялано.... redface.gif

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/194568-Избор-на-автомобил-продължение/page5

на 1/29/2017 в 11:57, turbox написа:

кобчето за дясното стъкло е отдясно на конзолата и за да борави с него, водачът трябва да се пресяга почти до жабката. Изключително удобно по време на движение.

Да ти се чуди човек как съумяваш да включиш на 5-та. Или не смееш " в движение"?

renault-logan-1.5-dci-mt-7-seat--2008-13

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Бравос, честито!

И мен ми се кара нещо с ръчни скорости. Ама като те четох какви данъци, застраховки, пък гуми за всяка зодия, пък карбонов отпечатък, аз като се знам сигурно щях да предложа тия пари на убер и да ме возят без пари две три години. То цената за колата идва направо нищо в сравнение с това коет ще дадеш за следващите 5 години.

на 1/9/2017 в 15:46, zemonti написа:

Всъщност аз съм по-фен на това "магистрално" возило:

fjrear_1.JPG

Добро е, но не бих го имал като лична кола. Постоянно имаш чувството че не знаеш къде точно е половината трафик около теб.

на 1/10/2017 в 6:43, zemonti написа:

Съвпадение. Току що карах зад един такъв TJ. За да набере 100 и да се включи в магистралата бръмчеше така, че го чувах повече от радиото си. Нормално е да ги няма много из градовете на гъсто населената Европа. Това е истински Жип. Особено тъпо ми е като видя такъв с гуми за дъжд. :(

Това 4-цилиндровото ли? Какво радио, в това нещо ти трябва само радиостанция, а пък 6-цилиндровото така приятно пее че съвсем е безсмислено да си разваляш удоволствието с радио. Аз всъщност предпочитам чероки с все недостатъците му, само да е с ръчни скорости. Бе не, мина ми времето на джипките на мен. Само служебно.

на 31.01.2017 г. в 10:35, Белгиеца написа:

Това е старият модел.

Освен тва е с фул екстри- тасове, халогени, боядисани брони...:D   Сигурно има и радио даже.

на 9.01.2017 г. в 20:24, Иво Димов написа:

Тия шосейни SUV дето сега им казват са пълна скръб зимата ...........не е ли Дъскавъри или Дефендер евем ти и жипката :) .Всеки ден карам Логан .........сега зимата е идеална ,с висок просвет ........никви грижи да прегази 20-25 см сняг

Абе човек, зимата и обикновена кола с предно върви, че и със задно. Повдигнатия автомобил е предимство за преспите, а някои имат и специални режими за сняг, дори да са само с предно предаване. Не знам за какво ви е 4х4 автомобил зимата. Лично аз си карам Фиестата нон стоп тая зима, въпреки многото сняг. Нямам пропуск,, за разлика от други хора, но при тях причините не са в проходимостта на автомобилите им, а в други неща, като например несменени подгряващи свещи или мързел да си разринат колата, както и страх, че като я разринат, някой ще се намести на тяхното място. Всеки автомобил върви зимата. Разбира се, трябва и хардуер зад волана. 

на 29.01.2017 г. в 18:57, turbox написа:

КоБчетата за сваляне на прозорците са монтирани на централната конзола - колко гениално biggrin.gif и нямат режим Auto, трябва да ги държиш постоянно натиснати, за да работят.

В новите модели коБчетата са във вратите вече, споко. 

Мога само да похваля спирачките, сервото на волана е добро и адекватно, друго май не мога да похваля. biggrin.gif

Всъщност, базовите Дачии от тая генерация нямат и серво. Късметлия си. 

За мигачите се чува едвам чуваемо електронно тиктакане, което в шумна среда е просто невъзможно да се чуе...

Мразя пиуканията. Затова хората и дублират звуковия сигнал със светлинен. Представи си сега, че си пуснал музика. За какво ти е звуков сигнал? Не е ли по-добре да имаш ясна индикация на таблото за включен ляв или десен мигач? Лично аз никога не карам без музика така, че няма как да чуя тиктакането на мигачите, колкото и да е силно. А ако е силно, дразни. Идеалния случай е леко цъкане, без излишна интонация. 

Превключването на къси от дълги е с лявото лостче - опъваш максимум назад, при което движение се минава през "светкавицата", не знам дали се отразява на насрещно движещите се, но изглежда тъпо като решение... rolleyes.gif

Е ти как искаш да се минава? И при Форд е така. Смятам го за нормално. При теб светкавицата как е? И няма никаква светкавица при включване на дълги. Просто дългите продължават да си светят. 

Ниско бюджетните нови автомобили ме бяха загубили на теория, сега ме загубиха и на практика. За толкова пари просто си е грехота да се взима нещо толкова недодялано.... redface.gif

Е колко пари? 16 000? Какво високобюджетно ще вземеш за толкова и дори за 20 000? Не само за 20 000 няма да намериш, а базовото нещо почва от 25 000. Прави си сметката колко си на далавера, само заради едни коБчета. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 23 часа, sennheiser написа:

Абе човек, зимата и обикновена кола с предно върви, че и със задно.

Хем си прав, хем понякога си струва кефа. Аз никога не съм закъсвал зимата, но съм имал кофти изживявания с баири, преспи и подобни та преди 4 години си начесах крастата с един голям AWD Truck. Разликата ми е над половин тон бензин годишно, та вече се оглеждам за миниван, но кефа в снега е голям. Живеем в къща и като мине снегорина да изчисти улицата аз изкопавам само това което е нахвърляно пред седана на жена ми и се забавлявам да минавам отгоре с моята. Играчки за зрели мъже. :despicable-me-2-minion-6:

преди 7 минути, zemonti написа:

Хем си прав, хем понякога си струва кефа. Аз никога не съм закъсвал зимата, но съм имал кофти изживявания с баири, преспи и подобни та преди 4 години си начесах крастата с един голям AWD Truck. Разликата ми е над половин тон бензин годишно, та вече се оглеждам за миниван, но кефа в снега е голям. Живеем в къща и като мине снегорина да изчисти улицата аз изкопавам само това което е нахвърляно пред седана на жена ми и се забавлявам да минавам отгоре с моята. Играчки за зрели мъже. :despicable-me-2-minion-6:

Всъщност, по-голям кеф е с автомобил с предно, да минеш от там, където се предполага, че не може и 4х4. А това го може автомобилът с предно. Не винаги, но в много случаи.  А и автомобилът с две задвижващи колела, най-често си има и ръчна за зимата. . Не е важно с колко задвижващи колела си, а как ще си направиш кефа, независимо от задвижващите колела. Сега...ако си далече от шофирането, не само 4х4 няма да ти помогнат за кефа,, ами и 6х6.  Моето мнение е, че всеки автомобил драпа зимата. Тая зима не съм закъсвал, а на практика в България имаше толкова сняг, колкото за 3 зими през последните години. Да, 4х4 е по-добре, но не мисля, че кефа от карането е по-голям. 

преди 3 минути, sennheiser написа:

Всъщност, по-голям кеф е с автомобил с предно, да минеш от там, където се предполага, че не може и 4х4. А това го може автомобилът с предно. Не винаги, но в много случаи.

Разпали ми любопитвството. Някакви примери, или клипове?

преди 15 минути, zemonti написа:

Разпали ми любопитвството. Някакви примери, или клипове?

Аз примери много съм давал тук. Дори последния бе отпреди 3 седмици. 

преди 7 минути, sennheiser написа:

Аз примери много съм давал тук. Дори последния бе отпреди 3 седмици. 

Примери като този не ги уважавам:

wallpaper-for-desktop-hd-6.jpg

Ето ме тук  на гости на възрастните си родители, на които им е невъзможно да разчистят паркинг място за гости пред къщата си. Въпреки внушителния баир на предния двор и купчината сняг, избутана от снегорина, моят трък спокойно се изкатери нагоре.

SnowEndeavor_zps8fd4a4ea.jpg

Аре да ми кажеш как ще стане това с предно?

Много симпатична антена има. Такава антена из Българско не оцелява повече от няколко часа. :)

Не е лошо човек да има подобна машина ако живее в район, където тежките зимни условия не са нещо необичайно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.