Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

преди 11 минути, ostavime написа:

Сори, моя грешка, 98-ма lol.gif

Добре, като не ги разбираш, защо само даваш оффтопик? Нито имам кола 98ма, нито 95-та!

• Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

преди 2 минути, simtech написа:

Вече не карам голф, колко пъти да ти го кажа? Карам нещо малко по-премиум, като за улегнали хора. :)

Браво! Върви ти бизнеса значи.
Виж белгиеца как от премиум мина на дачия и ни обяснява че е направил сделката на живота си. След жена си де.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

Виж белгиеца как от премиум мина на дачия...

Белгиеца е стиснат. А т.нар "премиум" такъв ми се падна. Малко постен, но си ми работи. Място бол, само малко в града некомфортна, понеже е дългичка. От евтините коли само голф 2-ките зачитам и фиеста 2/3. Чисто нова ниска класа ще ми създаде много повече проблеми, отколкото сегашния ми кошник. Аз не обичам проблеми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 16 часа, simtech написа:

Карам нещо малко по-премиум, като за улегнали хора. :)

Стана ми интересно. Аз карам 2004 Mitsubishi Endeavor (full size SUV), което възприемам за много дърт трък. Отдавна го чакам да му се счупи нещо та да го скрапирам, ама пущината се държи.

Какво е за теб "премиум кола за улегнал човек"?

Абе, дачията е евтина ,но бял цвят на боята, мотор ,като на москвич,тясна ,като Заска,по мои впечетления , за да поискаш колата да направи това което искаш трябва да е поне 90кс.,бензин.Казвам го ,защото карах една Вектра 90-години., ,от Германия до БГ, в Румъния, когато трябваше да изпреварвам не се изложи.Той Белгиеца , ако тръгне за БГ с Дачията, майкооо, по баирите на Карпатите и колата ще плаче и шофьора.В Белгия изкачване на баир не прилича на изкачване в Румъния трябва мн динамика.Тогава ,ще разбере предимствата на евтиното комби.

преди 1 час, balki65 написа:

но бял цвят на боята

Коли, с бял цвят на боята, участват в най-малко ПТП-та.

Ако се сетя от къде е статистиката ще си допълня коментара.

преди 19 минути, A.com написа:

Бялото не е цвят ;) Белите коли са гадни, особено ако струват над 100 бона. Направо не мога да ги гледам, а тия дето карат такива, смятам за мръднали. Освен ако не си я е купил на старо от автокъща де, щото така цвят не се избира. Но бялата мода е пълна простотия и кич последните години. За мен има само един цвят, както и за Хенри Форд - черния :P Нищо, че и черното не е цвят. 

• Автор
преди 15 часа, balki65 написа:

Той Белгиеца , ако тръгне за БГ с Дачията, майкооо, по баирите на Карпатите и колата ще плаче и шофьора.

Никога не съм го правил това упражнение да карам до България кола. Тука имаме само една магистрала към гр. Liège с повече стръмни наклони, ама аз натам не съм ходил последните 10 години. Във Франция има баири но на 4-та скорост си върви. Има само едно близко френско градче, долу към гарата му е стръмно, ама на там нямам път. Нищо няма да й стане 5 минути да кара и на 3-та скорост.
Сега, ако я натоваря някой ден с торби цимент, тогава не знам какво ще се получи при изкачване на стръмен байр. Но това едва ли ще се случи баш пък такава комбинация от неблагоприятни фактори.
Значи, по-мощният двигател вдига цената на колата и пътния данък и застраховките и разхода на гориво при обичайни нормални условия на каране.
Не съм по прахосването на пари, да ми излиза по-скъпо всеки ден за еднакъв пробег.

Когато бях малък, по пътя през Витиня старата Варшава на баща ми с нейните 55 к.с. си караше по камионите с 60 км\ч и пак си пристигаше.

преди 13 часа, bildera_ написа:

Бялото не е цвят ;) Белите коли са гадни, ...

Ами те нарочно не ти дават да избираш цвят ако искаш да е базовия модел. Жена ми искаше червена, ама щеше да излезе 1000 евро по-скъпа. Това са ти два телевизора, или две перални за 2000 лв. 

преди 16 часа, balki65 написа:

Абе, дачията е евтина ,но бял цвят на боята, мотор ,като на москвич,тясна ,като Заска,по мои впечетления , за да поискаш колата да направи това което искаш трябва да е поне 90кс.,бензин.Казвам го ,защото карах една Вектра 90-години., ,от Германия до БГ, в Румъния, когато трябваше да изпреварвам не се изложи.Той Белгиеца , ако тръгне за БГ с Дачията, майкооо, по баирите на Карпатите и колата ще плаче и шофьора.В Белгия изкачване на баир не прилича на изкачване в Румъния трябва мн динамика.Тогава ,ще разбере предимствата на евтиното комби.

Нашите служебните са саде само бели : ) ма са дизел ,наскоро взеха една Докер 100 катъра бензин.Да ти кажа бая широка е ,шефа ми е малко на 190 см и към 120 кила , доволно се сбира в нея и зад него мое седне още един дангалак .

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Ами те нарочно не ти дават да избираш цвят ако искаш да е базовия модел. Жена ми искаше червена, ама щеше да излезе 1000 евро по-скъпа. Това са ти два телевизора, или две перални за 2000 лв. 

При Форд имаше три базови цвята без доплащане - бяло, червено и тъмно синьо, но нито един не ми хареса. Сега вече искат и доплащане за бялото, защото от 3-4 години е на мода. 

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Значи, по-мощният двигател вдига цената на колата и пътния данък и застраховките и разхода на гориво при обичайни нормални условия на каране.

Напротив, доста често по-мощните мотори са по-икономични от базовите по две причини. Първо, натискаш педала на газта по-малко, защото моторът не се тормози с теглото и. Второ, обикновено базовите мотори са някакви стари разработки, а новите усъвършенствани. Това означава, че още на хартия моторът е напрвен по-икономичен от предшественика. При Дачия има малки икономични мотори с турбина, които са по-мощни от базовия, но горят по-малко. 

Ето от ценовата листа на Сандеро. Там 73 к.с. моторът е нов.

2016-12-24_143127.jpg

Турбокомпресорът ти дава по-голям въртящ момент в ниските обороти, което ще те и кара да превключваш по-малко и да натискаш педала на газта по-малко. Проблемът му е във високите обороти на магистрала, когато разходът се покачва заради необходимостта от охлаждане на цилиндрите, което се извършва с впръскване на повече бензин.  Имаш 97 срещу 140 Nm  въртящ момент, което е голяма разлика за такава кола.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Да не решиш, че се заяждам, ама турската думичка баир се изписва с И, а не с Й. Гледам, че в пореден коментар си я пишеш с й. Така, както я изписваш, ако няма пояснение, се чудя какво означава.

преди 23 минути, Белгиеца написа:

байр.

преди 17 часа, bildera_ написа:

Бялото не е цвят ;) Белите коли са гадни, особено ако струват над 100 бона. Направо не мога да ги гледам, а тия дето карат такива, смятам за мръднали. Освен ако не си я е купил на старо от автокъща де, щото така цвят не се избира. Но бялата мода е пълна простотия и кич последните години. За мен има само един цвят, както и за Хенри Форд - черния :P Нищо, че и черното не е цвят. 

"Можете да си поръчате какъвто искате цвят автомобил,стига той да е черен." Причината обаче, не е че Форд толкова много е обичал черното.

преди 3 минути, язе написа:

"Можете да си поръчате какъвто искате цвят автомобил,стига той да е черен." Причината обаче, не е че Форд толкова много е обичал черното.

Обичал е паричките :P

Не ме засичай така, няма смисъл. Все пак Хенри Форд е бил спонсор и приятел на Хитлер. Естествено, не е знаел какво ще направи. 

Черното обаче си има предимствата. Някои гледат само недостатъците, как лятото загрявало повече купето, а климатика бичел повече. Само е зимата е обратно. Черния цвят привлича и малкото топлина, в купето е по-топло, ако автомобилът е стоял на място и е имало леко слънце, а моторът загрява по-бързо, пак по същата причина - стартира загряването от по-висока начална температура. 

На белите автомобили навремето им викаха "бойлери на колела" и това бе непродаваем цвят. само че последните години първо сребърното, после бялото излязоха на мода, но нищо чудно няма в това. Все пак светът обърна поглед и към хора като Азис и Евгени Минчев. Излязоха и розовите маратонки на мода, което пък е още по-голям кич. Направо се изпедерасчиха и хората и политиците и цветовете на колите и обувките :P

Не те засичам. До колкото знам,причината е , че по онова време не са можели да направят друг цвят боя,толкова устойчива колкото черната.

Иначе... бяла кола- линейка. Черна- катафалка...Лично мнение.

преди 57 минути, bildera_ написа:

Черния цвят привлича и малкото топлина,

Към това като се добави и "черното привлича Слънцето" и... :) Някой хора наистина го вярват. Да не решиш, че визирам теб.

• Автор
преди 22 часа, bildera_ написа:

Второ, обикновено базовите мотори са някакви стари разработки, а новите усъвършенствани.

И от много усъвършенстване се повреждат по-бързо, нали така.
И ремонтът им струва по-скъпо.

Абе аз знам как става с харчене на пари да е по-приятно за каране, ама ти ми кажи как да стане с малко пари.
Щото аз като знам колко много неща мога да си купя със спестените 9000 евро, дето не съм ги похарчил (щото не съм взел каруца за 18000 евро) и съм си доволен от избора.

А и с евтина кола те мразят по-малко съседите, щото не ти завиждат поне заради нея.

на 23.12.2016 в 22:49, A.com написа:

Да не си с грешка,с жълт цвят са .

Аз всъщност от известно време избирам нова кола (старата заминава напролет), но противно на заглавието не бих си взел нито една "немска" кола.

• Автор
преди 1 час, zemonti написа:

Аз всъщност от известно време избирам нова кола (старата заминава напролет), но противно на заглавието не бих си взел нито една "немска" кола.

Ти нещо обърка темите, тази не е за немските коли.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Ти нещо обърка темите, тази не е за немските коли.

Тази е за евтините комбита! Де съседа ще си умира от яд де се е набутал 100к€ за кола.

Аз обаче кога един ден реша да си купя кола то ще бъде задължително немска и бяла. Бялото няма какво да се лъжем но държи много на мърлящина.
За палачор като мен е най подходящия цвят. Инак ако има някой да пази и поддържа черното най си ме кефи но всяка забележка (драскотина) си личи.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Тази е за евтините комбита! Де съседа ще си умира от яд де се е набутал 100к€ за кола.

Аз обаче кога един ден реша да си купя кола то ще бъде задължително немска и бяла. Бялото няма какво да се лъжем но държи много на мърлящина.
За палачор като мен е най подходящия цвят. Инак ако има някой да пази и поддържа черното най си ме кефи но всяка забележка (драскотина) си личи.

Колкото ще да се цапа, никога няма да взема бяла кола. Особено чисто бяла.  Черната си я мия 4-5 пъти в годината, а по-миналата година мисля само веднъж успях. Понякога се вманиачавам и я мия всека седмица, но напоследък просто нямам нерви да чакам за свободна клетка на автомивката, както и да чакам за смяна на зимни гуми. Едва от седмия път смених зимните гуми и то като почаках някакъв преди мен. Обаче на автомивка не чакам. Не знам какво е това чудо, но дори оня ден по обяд нямаше свободни клетки на автомивката, на която ходя. Тая кола от 5 години и половина не съм давал да я мие на никой друг. Затова си и ходя на автомивка 5 минути, дето се обслужваш сам. Другия вариант е през почивката на работа да изкарам маркуча и за един час съм готов.  Обаче една мръсотия никога няма да ме накара да взема бяла кола. Друг цвят може някой ден, но не и бяла. Абсолютно профански цвят.

Бежово, златисто и всички нюанси на сивото са цветовете за мързеливци. Ако няма да я миеш всеки мокър ден е кощунство да си вземеш бяло,черно, или червено.

cardrt.jpg

Моята е бяла перла, предишнта беше черна, сегашната е 100 пъти по-добре. Черно - повече никога!

Sent from my phone using Tapatalk

преди 8 часа, balki65 написа:

Да не си с грешка,с жълт цвят са .

Може. Споменаха го в някакво предаване за автомобили, ама не съм запомнил в кое.

При положение, че всички таксита са жълти, няма как да е вярно. Поне за България...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.