Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

преди 15 часа, zemonti написа:

Ясно, че белгиецът е провокативен дразнител, но това твоето си е долнопробен хейт.

Съвременните дизайни на групата Renault/Nissan/Mitsubishi/Dacia са повече от прилични. Естествено не можеш да искаш да изглежда като луксозните модели:

01-2015-nissan-murano-lt-1.jpg

То това е грозно! Аууу. 

• Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

на 10/30/2016 в 10:35, Белгиеца написа:

Булката искаше пак от същата германска марка да купуваме каруца, щото искаше пак да е с автоматични скорости. Ама някакси й дойде акъла у главата и купихме най-евтиното комби на пазара.

Не разбрах само едно, женати ли я плати или...?

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

току-що, ostavime написа:

Не разбрах само едно, женати ли я плати или...?

Даже и документите на колата са на жена му на името. Нали се сещаш че тези две заплати на жена му, белгийчето ги взема от социалните, но за ...една година. Да не е луда да чака толкова време булката. Току и с Дачийката и е излязъл нейде късмета докато белгийчето монтира поредната врата, докарана от Люксенбург! Дано му я дава сегиз тогиз поне да го види комшийката му че и този мъж може да кара автомобил.И то какъв автомобил, особено за Белгия!

на 30.10.2016 г. в 11:43, Кико написа:

То това е грозно! Аууу. 

И то, много грозно на външен вид. Дачията на белгиеца е по красива .

преди 6 часа, * СТЕФАН * написа:

Даже и документите на колата са на жена му на името. Нали се сещаш че тези две заплати на жена му, белгийчето ги взема от социалните, но за ...една година. Да не е луда да чака толкова време булката. Току и с Дачийката и е излязъл нейде късмета докато белгийчето монтира поредната врата, докарана от Люксенбург! Дано му я дава сегиз тогиз поне да го види комшийката му че и този мъж може да кара автомобил.И то какъв автомобил, особено за Белгия!

И то, много грозно на външен вид. Дачията на белгиеца е по красива .

Не е така, някои си купуваат Дачия за да пренсят гардероби, пък други си купуват коли, мръднали са нали, нещо не паства с гардеробите,така , че момчето  си право.... за себе си.

• Автор
преди 9 часа, * СТЕФАН * написа:

И то какъв автомобил, особено за Белгия!

Еми какъв, френско Рено сглобено в Мароко с румънска емблема отпред и отзад.
На напречните релси за тавана дето се купуват допълнително, пише че са произведени във Франция. Не знам що не им гласуват доверие на румъняските да ги правят.

А на книжката (упътването за колата) пише, че текста е преведен от френски.
То е на френски упътването дето го чета, ама ме информират че е преведено от френски, вероятно за да не си помисля че мамалигари са го писали.
Започвам леко да се съмнявам дали Дачиите за българския пазар са същите като тези дето тука ги внасят. Вчера говорих с една която има предишния модел Логан и в документите му пишело някъде на румънски и че е правена в Румъния, па по моята с лупа да търсиш следи от нещо румънско и няма.

Едва и тези дето са за бразилския пазар имат нещо общо с произвежданото в Румъния, ето на снимка са си Рено:

https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/BR/personal-cars/logan/l52-logan/l52-phase1/hero-images/renault-logan-ambientada-tablet-hero.jpg.ximg.m_12_h.smart.jpg

току-що, Белгиеца написа:

Еми какъв, френско Рено сглобено в Мароко с румънска емблема отпред и отзад.
На напречните релси за тавана дето се купуват допълнително, пише че са произведени във Франция. Не знам що не им гласуват доверие на румъняските да ги правят.

А на книжката (упътването за колата) пише, че текста е преведен от френски.
То е на френски упътването дето го чета, ама ме информират че е преведено от френски, вероятно за да не си помисля че мамалигари са го писали.
Започвам леко да се съмнявам дали Дачиите за българския пазар са същите като тези дето тука ги внасят. Вчера говорих с една която има предишния модел Логан и в документите му пишело някъде на румънски и че е правена в Румъния, па по моята с лупа да търсиш следи от нещо румънско и няма.

Едва и тези дето са за бразилския пазар имат нещо общо с произвежданото в Румъния, ето на снимка са си Рено:

https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/BR/personal-cars/logan/l52-logan/l52-phase1/hero-images/renault-logan-ambientada-tablet-hero.jpg.ximg.m_12_h.smart.jpg

Важното е , да ви върши работа.А дали е Рено или Трабант, ти сам искаше да поддържаме темата и затова и аз ти пиша съвсем закачливо. Но не се обиждаш, нали? Аз съм имал 3 рена и съм бил доволен.Румънците поне правят нещо а ние и такова не можем в 21 век.Поздрави на булката!

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

Поздрави на булката!

На човека с парите!

• Автор
преди 11 часа, * СТЕФАН * написа:

Важното е , да ви върши работа.

И да е евтино, та да има пари за много други неща. А парите като останат от нещо, лесно се харчат за друго.
А може би на някои хора не им се разправя да купуват много стоки, та си харчат всичките пари само да една стара каруца и после като няма повече кинти, си спят спокойно.

Баси хората ,ако мъж купи кола на жена си е пичага и готин .Ако жена му му купи е чехльо ...шшшшшшш събудете се живеем в 21 век дето жените имат равни права .Поне в християнския свят де :) .

И моята жена през зимата печели повече от мен. Няма лошо. Не виждам нищо срамно да поемам по-голяма тежест в домакинската работа в месеците в които съм по-свободен.

• Автор
преди 7 часа, Иво Димов написа:

Ако жена му му купи е чехльо ...

Те сами си пишат сценарии на който да вярват. И социални ми раздават даже щедро. Ама нека да им е кофти и се спукат от завист.
Аз като гледам разликата в цената между една нова Дачия и една нова германска каруца дълга поне 449см и си викам, че в България можеш да си купиш нови прозорци за къщата, или парно котле да си инсталираш ако спестиш пари купувайки по-евтината кола. 

преди 5 часа, zemonti написа:

И моята жена през зимата печели повече от мен. Няма лошо. Не виждам нищо срамно да поемам по-голяма тежест в домакинската работа в месеците в които съм по-свободен.

Сичко ше си признаете вие...:cool:

на 10/25/2016 в 10:27, Распутин написа:

Метаморфозите им във времето са толкова непредвидими, че правят избирането... несъществено.

Хич не са непредвидими. С времето, измененията при остаряване, са винаги към по-лошо. Амортизация, амортизация, амортизация...

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Те сами си пишат сценарии на който да вярват. И социални ми раздават даже щедро. Ама нека да им е кофти и се спукат от завист.
Аз като гледам разликата в цената между една нова Дачия и една нова германска каруца дълга поне 449см и си викам, че в България можеш да си купиш нови прозорци за къщата, или парно котле да си инсталираш ако спестиш пари купувайки по-евтината кола. 

Така е, определено е завист за прекрасното возило, с което си се сдобил. хехе 

То и ти обикаляш цяла Европа, за да се обзаведеш, ама това е друга тема. ;)  Мишкарска история. 

Много лъскане в таз тема ,много словоблудство, празни приказки на вятъра  .Вместо да се коментира предимства и недостатъци се избиват комплекси :) .Made in Bulgariа ................не ги слушай ,взел си перфектна кола за парите които си дал.Ако си я пазиш и поддържаш съвестно ще си я караш дълги години без кой знае какви ремонти.От опит го кзавам с няколко Дачии

• Автор
преди 3 часа, ostavime написа:

То и ти обикаляш цяла Европа, за да се обзаведеш, ама това е друга тема. ;)  Мишкарска история. 

Що да не обикалям ?
Имам си евтино комби и си превозвам каквото ми трябва. А имам пари да плащам за закупуване на много стоки, просто защото съм се поучил от грешките си в миналото и сега не си прахосвам средствата с които разполагам.
Я четете сега внимателно.
От нивото където ми е гаража изхвърлих цели 4 дървени врати, които обаче не са със стандартна височина, по-ниски са с няколко сантиметра. За следващите заместващи ги врати реших да са от пластмаса за да не трябва да ги изхвърлям после пак, ако са от дърво. Да де, ама в Белгия ( в моя район) и в съседния Люксембург, по магазините или не продават врати от пластмаса или пък продават с размери които не стават. И ти предлагат да ти ги направят по поръчка, ама срещу 450 евро на врата + пари да монтирането им и доставянето. И станаха над 2000 евро само защото на търговците не им се занимава да ти намерят врати с размера който те устройва. Е, тях като ги мързи да ти свършат работа на нормални цени, тогава се качваш на каруцата и след 15 км си във Франция и там, о чудо, има врати които стават с цена от само 124 и 130 евро, според това дали имат стъкло или са плътни. Хайде 4 по 130 евро = 520 евро без да плащаш нито за монтиране нито за превоз. Значи като имаш комби, спестяваш цели 1500 евро ( 3000 лв бе) само от едни врати. Цели 4 пъти по-евтино си платил.
Та покупката на евтиното комби се включва в цялостната стратегия за непрахосване на пари.
Да купуваш два пъти по-евтино, когато това е възможно, е равносилно на това да си повишиш два пъти доходите и да купуваш по-скъпото възможно. А младите хора масово бягат от България точно за да си повишат доходите. Щото в родината минималната работна заплата щяла да става цели 460 лв, пък в Люксембург е почти 2000 евро ( 4000 лв) минималната заплата за 40 часа на седмица труд. А на учените в БАН им давали смешни заплати и те протестираха в деня на будителите.

Е, питам ви аз, кой има повече акъл, този дето бачка в БАН за по 660 лв или този който е избягал далече където само със две заплати ( от по 4000 евро) се купува нова Дачия ?
Защото пичове, меракът да се изфукате че имате скъпа каруца е породен от попадането в зависимост от някаква страст по някакви предмети, които уж били имали магическото свойство да ви правят щастливи, ако ги притежавате. Най-лесният начин да проумеете че сте станали зависими от притежаването на предмети е да се сетите, че половината от човечеството не си мечтае за коли, жените гледат да е малка колата за да е лесна за каране. Вие по-глупави ли сте от едни жени, та цял живот не можете да проумеете, че сте изпаднали в зависимост от ламарините, също както се изпада в зависимост от никотин, алкохол, хероин, морфин. Съветвам ви, най-приятелски, да започнете една психотерапия при една добра психоложка, с цел отърваване от непреодолимия ви мерак за прахосване на пари за ламарини.
Като гледате женорята как прахосват пари за парцалки и червилца и пръстенчета , не ви ли е смешно ?
Е, ами и на мен ми е смешно като ви гледам как се напъвате с 18000 лв годишен доход да се качите на каруца която като нова е струвала 60000 лв. И това с единствената цел да се изфукате. И си измисляте оправдания, че нежните ви задници щели да се разглобят ако не са седнали в Мерджан. Или че сте неспособни да си заключите вратата на колата с ключа, та абсолютно задължително трябвало от дистанционното да я заключвате. Или че сте с немощни пилешки мускули не можещи да въртят една ръчка за вдигане на стъклото на вратата, та трябвало задължително електромоторче да го вдига, щото нали е гъзария така да е. Леле като гледам в упътването колко излишни екстри са сложили на по-скъпите модели даже и на Дачиите, та си викам че съм щастливец да не трябва да разучавам множество бутончета, кое каква тъпотия прави. Така както е тръгнало да ви водят за носа производителите, няма да се учудя ако почнат и мини кухничка с кафеварка да монтират в багажниците и който не си е купил такъв модел, направо ще бъде жестоко отхвърлян от обществото на снобарите. Ще му се обяснява, че кола без монтирана кафеварка в нея е нещо ужасно и не трябва да се купува, нищо че е по-евтина.

Страшен сметкаджия, няма що. Не съм ти чел ферманите, щото нямам време да се занимавам с глупости. Както обикновено нещо, което може да бъде казано с 2 думи се казва в 2 страници. Трагедията е пълна. Няма кой да го чете, сори. 

То си е до човек де. Карай, така или иначе всеки сам си прави преценката. 

Успех с 449 см. комби. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Или че сте с немощни пилешки мускули не можещи да въртят една ръчка за вдигане на стъклото на вратата, та трябвало задължително електромоторче да го вдига, щото нали е гъзария така да е.

Само не ми казвай че мароканската дачия е с ръчни стъкла !

Имахме един комшия навремето в панелката и той отказваше да плаща такса за асансьор понеже живееше на третия етаж и се качвал пеша.
Задължаваше жена си и децата си да не го ползват защото да не му правят проблеми пред комшиите защото нали не го плаща.
Та поотраснахме и сина му тръгна да се жени (млад и зелен). Идват тъста и тъщата да се запознават на гости.
Тоя слезе на партера във входа и ги насочи кум стълбището.
Е това вече ако не е жалка история. То бива икономия ама чак пък толкова! Направо си граничи с мизерия.

Едната от служебните даже е без хидравлика :( живо наказание е да се кара ...........ма реално излезе 10 хил.лева преди 5 години.Дет се казва "За толкова пари толкова удобство" :)

преди 5 часа, darkterminal написа:

Хич не са непредвидими. С времето, измененията при остаряване, са винаги към по-лошо. Амортизация, амортизация, амортизация...

Забравяш или умишлено пропускаш, неочакваните демонстрации на характер.

преди 56 минути, Иво Димов написа:

Едната от служебните даже е без хидравлика :( живо наказание е да се кара ...........ма реално излезе 10 хил.лева преди 5 години.Дет се казва "За толкова пари толкова удобство" :)

Ко тръгнеш пеша, ше ти излезе съвсем без пари. Па и здравословно деа...

А Белгиеца го разбирам. Той е общака в къщата и се налага секи ден да пренася стълби, вар,киреч, гардероби, дограми и такива пинизи. Та, правилно се е насочил. Хаирлия да е- тоя път Дачия, другия път Уазка. :)

Белгиец,глей ква красота! Че и 4х4...uaz-trucks.jpg

Редактирано от Распутин (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, BMW Маниак написа:

Имахме един комшия навремето в панелката и той отказваше да плаща такса за асансьор понеже живееше на третия етаж и се качвал пеша.
Задължаваше жена си и децата си да не го ползват защото да не му правят проблеми пред комшиите защото нали не го плаща.
Та поотраснахме и сина му тръгна да се жени (млад и зелен). Идват тъста и тъщата да се запознават на гости.
Е това вече ако не е жалка история. То бива икономия ама чак пък толкова! Направо си граничи с мизерия.

Виж сега доминиканецо незапознат с човешката психика.
То си има болест скъперничество, ето я:

http://dobromirdimitrov.blog.bg/tq-i-toi/2009/10/17/pay-it-forward.417381
Опитай се да не бъркаш нормалното поведение на човек имащ и харчещ редовно пари, с това на болните мозъци като съседа ти.

Да бе, Дачията е с ръчно вдигане на стъклата.
Това беше една от многото причини, помогнали да навия булката евтино комби да купим. Тя иска да има пълен контрол над отварянето на стъклата, а не да се повреди електрическата бъзикня и да не можеш да отвориш стъклото да излезеш от колата ( при блокирани врати). Аз имам специално островърхо чукче в каруцата за трошене на стъклата от вътре, при нужда, ама тя не се сети за него.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Тя иска да има пълен контрол над отварянето на стъклата, а не да се повреди електрическата бъзикня и да не можеш да отвориш стъклото да излезеш от колата ( при блокирани врати).

Аве ти сериозно ли ги пишеш тия глупости ?
Ами защо не си купихте кабрио ?

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Аз му казах да даде снимка вътре, ама не иска. 

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Да бе, Дачията е с ръчно вдигане на стъклата.
Това беше една от многото причини, помогнали да навия булката евтино комби да купим. Тя иска да има пълен контрол над отварянето на стъклата, а не да се повреди електрическата бъзикня и да не можеш да отвориш стъклото да излезеш от колата ( при блокирани врати). Аз имам специално островърхо чукче в каруцата за трошене на стъклата от вътре, при нужда, ама тя не се сети за него.

Бате, доскоро имах една почти 30 годишна вектра с елджамци и сичките си работеха. Е верно Вектра, не Дачия... ма пък на 30.

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Аве ти сериозно ли ги пишеш тия глупости ?
Ами защо не си купихте кабрио ?

Ти па къде си виждал комби- кабрио? И как ше сложи стълбата на тавана? Или пък некой матрак...  :)

E**л съм ги техническите раздели. Тук ще стоя, щото е истински кеф и отмора за душата. Давай белгийче. В теб ми е надеждата.

" Аз имам специално островърхо чукче в каруцата за трошене на стъклата от вътре, при нужда, ама тя не се сети за него. " Ти си единственият, който го има в колата си от цял свят. Важното е, че си се сетил овреме да си го поставиш! Но то май се изисква по Европейските разпоредби.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.