Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

• Автор
преди 9 часа, A.com написа:

Истина ли е, че когато мъж си взима кола оглежда и за най-дребните проблемчета, които може да възникнат, а когато си взима жена гледа само екстрите?

С жените е 100 пъти по-важно да не се прекараш, защото като й направиш едно бебе и тя става майка на поколението ти за цял живот. Ако добре си избрал, ще остарееш до нея. При добър късмет, ще ти носи и по ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ евро на месец вкъщи.
Като се прекараш в избора на жената, тогава се почва с едни отчаяни опити за компенсиране на тежката грешка при избора на съпруга, посредством купуване на скъпи ламарини, с цел да излъжеш околните хора че живееш щастливо. Като не си способен да си щастлив с жена, винаги можеш да пробваш да си щастлив от притежаването на ламарини. При младите белгийски пенсионери наблюдавам странното поведение на купуване на скъпа германска ламаринена каруца, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – като за последно.
Все пак, трябва да признаем, че избиването на комплекси за малоценност посредством прахосване на пари по ламарини, е за предпочитане пред изпадането в зависимост от алкохола. На моя брат купуването на скъпо старо Волво, въобще не му реши проблема с лошия му избор на булка. Опитваше се отчаяно да се самозалъгва че е бил „голяма работа“ щото е седнал в голяма каруца, но всяка вечер реалността вкъщи му смачкваше изкуственото самочувствие. Жена му му беше толкова противна, че се беше изнесъл да спи в друга стая за постоянно. Родителите ми не му разрешаваха да я изгони, защото не искаха да изгубят внучката си, а жилището беше тяхна собственост. Та братлето, като не беше собственик на къща, стана собственик на скъпа ламарина, ама не му помогна това самозалъгване, че ламарина ще го направи щастлив. И започна да се налива с вино и ракия, за да избяга от реалността и умря на само 52 годишна възраст, повръщайки кръв.
Аз също съм се замозалъгвал с купуване на скъпи играчки Hi-End Hi-Fi през миналия век. Бях пръснал пари колкото за половин нова кола по разни уж „магически“ свирки. Тогава ходех на държавна работа, където нямаше никаква перспектива за развитие. И без да се усетя, с помощта на един колега, се „заразих“ със аудиофилската страст ( хоби ). Един път бях купил едно Hi-Fi списание на аерогарата в Брюксел и в София показах на един бивш съученик какви играчки си купувам. Същата вечер той се напил от завист в неговия дом, в присъствието на брат ми и бил изказал огромното си учудване, че някой може да си позволи да харчи толкова много пари за едни уредби. Като ми го разказа това нещо брат ми, аз почнах да се замислям леко полеко, че може би прекалявам с прахосването на пари за Hi-Fi елементи. Но хобито страст се беше загнездило яко в съзнанието ми и успях да се отърва от него, чак като реших да работя да себе си. Като си започнах успешен собствен бизнес и вече не ми беше наложително да прахосвам пари, за да компенсирам липсата на развитие на кариера в държавната служба. Интересното е, че по онова време нарочно не влизах в спиралата на купуване на компютри, то и Интернет беше слабо развит, защото ми беше ясно че това е излишно прахосване на пари, за кутии които нямаше как да ме направят още по-щастлив. По компютрите не залитнах, ама по Hi-Fi уредбите се увлякох, без да се усетя колко е опасно създаването на навик на прахосване на пари. В по-скоро време, пред 2014г и 2015 г се оказа, че съм накичил малко множко сателитни чинии в двора ми. И се осъзнах и две от големите от тях, сега са в помещението на парното котле, неизползвани. Имам и две други по-малки вътре в гаража. Навън в двора ГОРДО се перчат само три големи сателитни антени. Това стана възможно благодарение на приемането на по няколко сателити с една и съща антена.
Абе важното е, да се усетиш че прекаляваш в някаква насока и ако е възможно, да намалиш страстта на хобито и се успокоиш.
Осъзнайте се бе колеги, щастието не е в фукането с прахосване на пари, нито за ламаринени каруци, нито за компютри, нито за уредби и т.н.
Взимайте пример от мен, аз съм помъдрял и съм минал на нова евтина Дачия.
Изберете си някоя евтина марка и да не ви пука за Мерцедеси и БМВ-ета.
Възползвайте се безплатно от моя личен пример, за да се отървете от прахосването на пари. За да избегнете изпадането в другата крайност, която е скъперничеството ( сребролюбието), си харчете парички, ама за различни видове предмети. Например можете спокойно да си купите скъп диван, после след време може голям скъп хладилник да си купите, банята може да си ремонтирате основно и т.н. Така не се лишавате от харченето на пари, но избягвате прахосването им задълбавайки само в една насока. Ако си разнообразявате харчовете, ще се чувствате по-добре.

• Отговори 363
  • Прегледи 30,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

Жена и кола не се избират- квото ти се падне...

Жена и кола не се избират- квото ти се падне...

Ако си ги спечелил на покер да....но не мисля така!

Sent from my G2

преди 2 минути, Iliyan Nikolov написа:

Ако си ги спечелил на покер да....но не мисля така!

Sent from my G2

Метаморфозите им във времето са толкова непредвидими, че правят избирането... несъществено.

Бе бюджетна кола е Дачията :) ........аз с моите почти 190 см ръст се събирам идеално ,имам един колега дето е малко по-висок и от мен ма тежи към 140 и той му е комфортно ........е само дето като се кача от Дачията на лагуната ми все едно се местя в параход :) .Ма различен клас каруци са . По повод сигурността един колега от конкурентна фирма се обърна по таван със над 100 км със първата фаза на Дъстера.Късметлия даже одраскано нямаше, ама беше с колан и всички възглавници се бяха отворили .Хубавото на тия Логани и Сандерота е високия просвет ,зимата е като снегорин колата .Е не става за високи скорости щото служебната като е над 100 км имаш чуството на моменти ,че колата се отделя от пътя .Доста лашка и е притеснително .При новите фази гледам ,че са по-ниски .Няма кво да се лъжем,колите им имат доста кусури ,но всеки следващ модел им е подобрен значително съответно и цената се качва.Доста здрави коли са обаче ,а и частите им не са кой знае  колко скъпи.Самия факт ,че са предпочитани за служебни коли говори за здравина и издържливост.Щото на никой шеф не му се дават пари за ремонти :)

преди 21 часа, Белгиеца написа:

...

По принцип си за доктор, ама това е друга тема и не е за тоя раздел. 

Само като чета и си мисля дали наистина това е възможно. Не разбра ли вече, че си си купил възможно най-скапаното комби, което е дълго 449 см. (ако си мислиш, че това е някаква гордост). 

преди 22 часа, Белгиеца написа:

При младите белгийски пенсионери наблюдавам странното поведение на купуване на скъпа германска ламаринена каруца, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – като за последно.

Много точно наблюдение. Не знам дали е, щото жените им са ги отчаяли, по-скоро си мисля, че като малки са си мечтали за луксозна ламарина и понеже са яки бачкатори белгийците - цял живот на нивата, от сутрин до здрач, и вече в залеза на живота събират достатъчно, та да могат да осъществят детската си мечта.

Иначе на мен и една каручка с магаренце ми стига, но нека поне да е с покрив, че като вали да не ми пръска в очите.:D

преди 2 часа, 3,14 написа:

Иначе на мен и една каручка с магаренце ми стига

Че си и скромна ...!

преди 3 часа, 3,14 написа:

Иначе на мен и една каручка с магаренце ми стига, но нека поне да е с покрив, че като вали да не ми пръска в очите.:D

Трабантче, трабантче, ама нали си има таванче.

• Автор
преди 7 часа, 3,14 написа:

Ето тази е твоята каручка - мини кемпер

Белгиец, що спряхте споразумението с Канада бе? Знаеш ли, че там се произвежда най-гоtината кола - Ford Edge? Сега в БГ е 100 000 лева. Що белгийците не ни давате да си купим и Форд бе?

• Автор
преди 8 часа, ostavime написа:

Не разбра ли вече, че си си купил възможно най-скапаното комби, което е дълго 449 см. (ако си мислиш, че това е някаква гордост). 

Купил съм най-евтиното комби за тази дължина, защото ми е дошъл акъла в главата да не си прахосвам парите за скъпи ламарини.
Тези 449 см осигуряват 270 см дължина за товарене вътре, при свалена облегалка на предна дясна седалка ( или лява за обратните британци и японци).

преди 1 минута, Кико написа:

Белгиец, що спряхте споразумението с Канада бе? 

За да го начукаме на хамериканците, дето се готвеха да ни продават техните боклуци, отваряйки филиали в Канада.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Купил съм най-евтиното комби за тази дължина, защото ми е дошъл акъла в главата да не си прахосвам парите за скъпи ламарини.
Тези 449 см осигуряват 270 см дължина за товарене вътре, при свалена облегалка на предна дясна седалка ( или лява за обратните британци и японци).

За да го начукаме на хамериканците, дето се готвеха да ни продават техните боклуци, отваряйки филиали в Канада.

Хаха, вече почна да чукаш и Запада xD.  Имаш напредък. Да те светна нещо, че явно си много далече от автомобилите. За икономии на средства, нито се сменят смъкващите седалки, нито капачката на резервоара си сменя страната, нито ако задната ти врата се отваря към улицата, почва да се отваря към тротоара.

А Edge  си е най-добрия и готин SUV  в България. Ония белгийските пръдни, дето германците правят в Белгия, са ташак работа. Ни хуй не става от тях. Е това е то да си белгиец и да правиш автомобили. 

• Автор
на 26/10/2016 в 18:25, Кико написа:

За икономии на средства, нито се сменят смъкващите седалки, нито капачката на резервоара си сменя страната, нито ако задната ти врата се отваря към улицата, почва да се отваря към тротоара.

Я гледай как й отива една 200 см врата отгоре с 90 км в час по пътя.
Това е келепир, хем евтина каруцата, хем си превозваш с нея това онова.

otstrana.jpg

otpred.jpg

gorevrata.jpg

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Я гледай как й отива една 200 см врата отгоре с 90 км в час по пътя.
Това е келепир, хем евтина каруцата, хем си превозваш с нея това онова.

otstrana.jpg

otpred.jpg

gorevrata.jpg

Да бе, нищо не съм казал. Ти цитираш нещо от контекста, без явно да си даваш зор да разбереш защо го казвам. Всъщност, аз там отговорих на един твой коментар. Никой не си прави труда да пренастройва пресите за страни с ляво и страни с дясно движение. Това имах предвид. 

Иначе аз не бих си купил такава кола, защото знам колко повече предлагат истинските коли, а не псевдорената от Мароко. 

преди 29 минути, Кико написа:

Иначе аз не бих си купил такава кола, защото знам колко повече предлагат истинските коли, а не псевдорената от Мароко. 

Тя руската лада 2104 от преди 40 години по има вид на кола сравнена с този куфар дялан с брадвата.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Тя руската лада 2104 от преди 40 години по има вид на кола сравнена с този куфар дялан с брадвата.

Ясно, че белгиецът е провокативен дразнител, но това твоето си е долнопробен хейт.

Съвременните дизайни на групата Renault/Nissan/Mitsubishi/Dacia са повече от прилични. Естествено не можеш да искаш да изглежда като луксозните модели:

01-2015-nissan-murano-lt-1.jpg

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

• Автор

Доминиканецът просто завижда, че някой е помъдрял и си е щастлив с най-евтината каруца. Понеже той този номер не го може. Той без фукане с ламарини не може да живее, това е положението. Ако не се запише на сериозна психотерапия, така ще си я кара чак до дълбока старост.

преди 24 минути, Белгиеца написа:

и си е щастлив с най-евтината каруца.

Не е сигурно !

Не е ли малко тесничка, на човек му се свива душичката вътре,и още по се свива като види белия цвят на колата.И още поече му се свива душичката  на мъжа, като знае ,че са го залъгали с евтина кола.И това ти стига, защото като един мъж ,който знае , и може , да се задоволява с даденото от жена му. се прмирява с това.

преди 14 часа, zemonti написа:

Съвременните дизайни на групата Renault/Nissan/Mitsubishi/Dacia ....

01-2015-nissan-murano-lt-1.jpg

Mitsubishi е друга бира....!

преди 5 часа, balki65 написа:

И това ти стига, защото като един мъж ,който знае , и може , да се задоволява с даденото от жена му. се прмирява с това.

Ще ви издвам един секрет, но да си остане между нас. Белгийките са корназ жени и са в пъти по-взискателни от българките и много бързо могат да ти бият шута. Щом Белжо толкова време го търпи белгийка, значи има качества юнакът. 

• Автор
преди 5 часа, balki65 написа:

И още поече му се свива душичката  на мъжа, като знае ,че са го залъгали с евтина кола.

Булката искаше пак от същата германска марка да купуваме каруца, щото искаше пак да е с автоматични скорости. Ама някакси й дойде акъла у главата и купихме най-евтиното комби на пазара.

преди 1 час, Iliyan Nikolov написа:

Mitsubishi е друга бира....!

Вече не е. Купиха ги . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.