Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Белгиеца

Препоръчан отговор

Аз пък си представям КТП на Дачията с един автомобил средна класа за около 30000€-40000€, и си мисля, дали детето от първата марка, ще е по здраво от детето от средна класа кола.Така, че цената определя някои фактори,ако се замислим.Не лоша Дачията, но е тесничка да си говорим право, аз си имам принцип купувам кола, на която ще разчитам при ситуации.така че всеки сам си преценява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 363
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами ти ако си широчък, може и да ти е тесничка.

Аз днес я мерих, цели 270 см дълго платно широко 70 см мога да вкарам в нея, демек цял гардероб разглобен.
А новата Рено Меган, дето позволява същата дължина е точно 2 пъти по скъпа.
А пък новото 4 метрово Рено Клио струва колкото Ситроен Берлинго. Пък другото Клио дето са му отпуснали още 25 см дължина е още по-скъпо.
Да са ми живи и здрави братята французи, че са направили кола за по-малко пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човек си купува кола,която му е по джоба и може да поддържа в последствие .Всичко друго е комплексарщина,дебилизъм и проява на егоцентризъм.Повечто постове в темата са амилазна екстензия..............демек разстягане на локуми :) .Чиляко иска да обясни що си е купил евтина кола ,избора си е негов ...........той ще си я кара и поддържа .

П.П Имам приятел около 60 годишен ,построил къща 3 етажна със жилищна площ над 350 кв и търговска 70 кв.Пазарната оценка и е към 350 000 щото е в централната част на града .Същия кара БМВ 318 1992 внесено лично от него от Австрия преди 12 години .Пита се в задачата дал да си продаде имота и да си купи някво жилище и тузарска кола за остатъка :) .Умните хора си имат приоритети в живота ,и придобиването на скъпа "уличница" за сметка на други по-важни неща не им е в списъка .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В моя частен случай и аз и жена ми можем да си купим, независимо един от друг, чисто нова кола и да я платим в брой с готови спестени пари. Значи, можем да си купим две коли наведнъж. Обаче, като имаш парици и виждаш че е добро да си купуваш с тях това онова, що да си ги прахосваш да правиш кеф на производители и продавачи, плащайки два пъти по-скъпо за стока вършеща една и съща работа ?
Тия производителите са „голяма“ работа. Със всяка нова каруца искат да ти продадат ново радио например. В предишната германската си имаше нейно радио, което ако ти го извади и открадне някой, нямало да тръгне да работи на друг модел кола. Аз го оставих в колата като я закарах на продавачката на Дачията. Ама в новата сега не сложили радио и каза мадамата че ще ми струва 320 евро да ми сложат радио допълнително и високоговорители във вратите. Аз питах в другия сервиз дето си поръчах постелките, дали могат да ми сложат едно радио дето съм го купувал преди много време и работи и на къси вълни. Цели 500 евро съм платил преди за него. Ама оня чукундур рече, че нямало някаква ламарина около него, трябвало да съм я бил свалил от предишната кола, на която е било. Аз му показвам фактурата да скива че е скъп продукт и те нямат сега радио ловещо къси вълни, ама на него не му се разправя мое радио да ми инсталират, иска от тях да си купя ново пак, нищо че няма да ми върши никаква работа друго да купувам, след като си имам работещо.
Те такова им е цялото отношение на производителите, искат да те изнудят да им дадеш повече пари, като ти пробутват ненужни боклуци.
И се копират едни други, кой какви успешни техники на изнудване прилага. Като купувахме германската каруца преди години, можеше да се сложи автоматична скоростна кутия на базовия модел, без да плащаш задължително за излишни екстри. Сега обаче, същата марка и същия модел не предлага такава възможност. И те видели че другите успяват да те принудят да платиш цели 5000 евро повече, ако искаш кола без съединител и те ти казват че само ако си купиш по-мощен мотор и излишни екстри, ще имаш автоматична скоростна кутия.
Еми не им мина номера, аз мога да карам и с ръчни скорости. Не съм инвалид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност в края на 2016 разликата между ръчна скоростна кутия и CVT е напълно изкуствена. Това е технология прилагана от четвърт век, с 2 ролки и ремък управлявани от компютър, вместо множество стоманени зъбчатки, лостове, жила... Да не говорим за допълнителните приходи от производството и продажбата на втора CVT, когато първата се скапе непоправимо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При потегляне на байр мотора не гасне никога като го няма съединителя, за жени е чудесно, ама много пари искат за него вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Белгиеца написа:

Ами ти ако си широчък, може и да ти е тесничка.

Аз днес я мерих, цели 270 см дълго платно широко 70 см мога да вкарам в нея, демек цял гардероб разглобен.
А новата Рено Меган, дето позволява същата дължина е точно 2 пъти по скъпа.
А пък новото 4 метрово Рено Клио струва колкото Ситроен Берлинго. Пък другото Клио дето са му отпуснали още 25 см дължина е още по-скъпо.
Да са ми живи и здрави братята французи, че са направили кола за по-малко пари.

Обещаваш ли да пишеш , за напред ,кога и за какво си ходил на сервиз и за какво. просто бъди честен ,може да ни склониш към Дачия, прекрасната кола

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както споменах, по горе имам известен опит с Дачия! Не ходи на сервиз по - често от която и да е друга кола! За нашите родни пътища и условия си е добра! Предпочита я и бизнеса като цяло! Вярно не е изящна , но е добре обурудвана от към екстри и това на разумна цена! Марката даде възможност и на мнозина да усетят това що е то нова кола, закупена от магазин! Това поради разположението на марката в бюджетния клас! Аз бих предпочел нова кола от магазина, та макар и бюджетна пред 10-15 годишна лимузина на 3 пъти по - висока цена и с вече проявяващи се проблеми! Впрочем първородното братче на Дачия - Рено, отнесе бая критики за някои от новите си модели, та били с клас по - горе! Повечето критики бяха за използвани некачествени материали, лоша сглобка, висок разход!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, balki65 написа:

Обещаваш ли да пишеш , за напред ,кога и за какво си ходил на сервиз и за какво ? Просто бъди честен , може да ни склониш към Дачия, прекрасната кола.

Ама тя тази думичка Дачия, румънците са си я избрали защото означава географската територия горе-долу отговаряща на техните сегашни земи. После французите са ги превзели на 100%, сега заводите в Румъния са френска собственост, по колата не видях някъде да има надпис на румънски, всичко е на френски или английски по стъклата.
Истината е, че Дачията не е никаква Дачия, това си е едно Рено, което извън Европа си се продава като Рено, а не с румънската дума. Моята е сглобявана в държавата Мароко, продаваните в България от кой завод пристигат ?
Та двигателят на каруцата която съм купил си е от Рено.
Какво да му се разваля повече от друга бройка двигател сложен в ламарини с емблема Рено ?

Сега, ако в България ви пробутват чарколяци второ качество от Рено, щото нещо гледам че там е само 7800 евро същата при 9000 в Белгия, тогава може и нещо да не сте доволни. Не ви знам.
От Рено я ползват тази румънска дума за марка, за да се извиняват за това че продават много по-евтини коли, като ги обявяват че били за пазара в източна Европа и други пазари с по-бедно население. Демек, извиняват се във Франция, че те Дачиите уж били там за в бедните държави. На разни сайтове за тестове се чудят как да ви откажат да не си купите Дачия, ами да похарчите повече пари за Рено. Била й нещо пластмасата не по вкуса на журналистите, пък тя не се поврежда или напуква или криви, щото е вътре на завет. Па базовите модели нямали много екстри видите ли, взе едно че нещо от тях зависи. Като няма радио инсталирано в моята, не може ли да върви колата ? Като не й се вдигат с електрически мотор стъклата, нещо пречи ли ми да ги вдигна въртейки на ръка ?
Значи аз, както и много други западняци, се изхитрих и си взех тази евтина каруца, която може да завива и на ляво и на дясно и има задна скорост, също като струващите два пъти по-скъпо за същия вътрешен обем за товарене. Отпред лепнали марката Дачия, а като отвориш капака на двигателя пише Рено, на акумулатора пък пише Нисан. На едните стъкла пише на френски, на другите на английски, кой ги знае кои къде са правени.
За твое сведение и малкото Шкоде комби струва само 10000 евро ( ама е по-късо де). Па вътре в него немски мотор са сложили, нали така. И то ли трябва задължително да се разваля повече, просто защото отвън на ламарината виждаш марката Шкода ?
Както съм ви разправял вече, тази година едни румънци ми правиха едно бетонно стълбище за 1763 евро, а най-нахалните от белгийските фирми искаха за същата работа 5000 евро.
Според тебе бетона наливан от румънците ще се строши, щото не е наливан от белгийци, така ли ?
Еми плащай си ти 2 или 3 пъти по-скъпо за едно и също нещо, пък аз като по-глупав ще плащам по-евтино и ще имам пари за повече неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я тука да видите как се трошат пружините на германска каруца само на 39636 км. Значи строшена предна дясна и задна лява и върната колата от технически преглед юни 2014г.
На предишната японската, на много повече километри пружините не са се трошили, а шофьорът съм бил все аз.
Като не е била евтина германската каруца като Дачията, що се е трошила така ?
А миналата година и масло беше потекло от уплътнението на една ос по двигателя, та и за това плащах за ремонт, а понеже така и така сваляха ремъка на динамото та и него го смених. Ама германски бил двигателя, та вярвайте че няма да се поврежда. Е, няма да се ловя повече на германски и японски въдици. Този път съм захапал здраво френска кукичка, ама по-евтинка та да не ме е яд.

faktura1.jpg

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хем съм съгласен, че базов модел нова кола е по-добър избор от дърта премиум гъзария,  хем предпочитам третия вариант - ползвана кола модел предназначен за работа и издръжливост. Това са обикновено здрави, но прости модели предназначени за таксита, рентакари,  контрактори и подобни.

Предишният ми ван беше най-караната контракторска кола в Америка. Сегашния ми SUV е за рентакар и американските сухопътни сили. И двете бяха орязани откъм шибидах, кожа, хромирани елементи и подобни глезотии, но издържаха по над 200'000 км (вкл ден днешен) почти без ремонти. 

Естествено, ако имах излишни пари (децата ми да са напълно осигурени) със сигурност би се качил на  луксозна кола с глезотийки. Обаче не бих рязал от друго заради премиум возило.

Редактирано от zemonti (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мъж в магазин за авточасти: - Ще ми дадете ли едни чистачки за Дачията? - Офертата Ви е добра, но не правим бартери...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, zemonti написа:

Естествено, ако имах излишни пари (децата ми да са напълно осигурени) със сигурност бих се качил на  луксозна кола с глезотийки. 

Аз ако имам "излишни" пари, ще си посторя нова къща с вътрешен басейн в южна Франция. И пак няма да карам Мерджан, нито Порше.
Вътре за в къщата може да си слагам скъпи Hi-End глезотийки ако имам потребност от прахосване на пари. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 10/12/2016 в 13:54, BMW Маниак написа:

:shock11:

Не се учудвай. Порасна му работата, а като си помислиш какъв е цървулан с тая Дачия... тц тц тц. Пази Боже. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, ostavime написа:

Не се учудвай. Порасна му работата, а като си помислиш какъв е цървулан с тая Дачия... тц тц тц. Пази Боже. 

Ти собственик ли си поне на някаква малка холандска къщичка в Амстердам ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Това какво изменя факта че караш Дачия ?
И трябва ли някой задължително да е собственик на имот в Амстердам !!! За да изкаже мнение как те е преценил ?
Аз ако карах дачия щях да избягвам всякакви теми за коли че да не се излъже някой да ме попита какво карам!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Аз ако карах Дачия щях да избягвам всякакви теми за коли че да не се излъже някой да ме попита какво карам!

Аз пък съм особено горд, че съм дал само 9000 евро за комби дълго 449 см.
Вчера си лафиме със съседа, който миналата година купи едно още по-дълго ново Пежо. Той каза че имал камера и гледал в екран вътре като кара на заден ход, пък аз му казах че нямам нито камера нито радио, щото моята каруца струва само 9000 евро. Нека да си знае, че е дал два пъти повече пари за ламарини и на неговата възраст още не е собственик на нищо и наследство даже няма да получи от родителите му, щото и те живеят под наем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Нека да си знае, че е дал два пъти повече пари за ламарини и на неговата възраст още не е собственик на нищо и наследство даже няма да получи от родителите му, щото и те живеят под наем.

Знаеш ли колко хора познавам такива и ще те замерват с пачки от Белгия до България през Амстердам !
На теб женати заработи малко пари да си купите една къща, тъста и те помогнаха и не спря да я повтаряш !!!
И големия келепир че била в Белгия !!! Най бедната държава в западна Европа.
Хиляда пъти е по добре да си пръв на село отколкото последен в града. За теб съм сигурен че кога си подадеш носа от вас и се сливаш с обществото. Безгласна буква си във всички аспекти на обществото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Абсолютно съм. Да ти покажа документи, ако искаш? 

Ти какво ще направиш, ако аз го направя? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Снимчица покажи една, от към улицата, щото от документите ще ти намерят адреса по номерирането от кадастралния план и ще ти дойдат неканени гости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще ми избута готината тема още един път нагоре сред активните и още повече хора ще я прочетат. Което е добре за сайта.
Може и от стрийтвюто на гугъл да я пуснеш, един нотариус тука така прави, щото го мързи да ходи са снима къщите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та да може още повече хората да ти се смеят ли? Остави тая работа, срамота е, но ако това ти е целта, ще ти вдигам темата всеки ден. 

323f61fccb46141c370398396431ba00_120x90.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе гледам ги дачииити , пак ги ледам теснички са, Клиото или Фиестите, по са широки, и за друго се питам дачиити нямат ли друг цвят на боята освен белия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ostavime написа:

Та да може още повече хората да ти се смеят ли? Остави тая работа, срамота е, ...

Аз в качеството ми на дипломиран консултант по маркетинг, съм се заел с благородната задача да ги възпитам хората от форума да си харчат разумно парите.
Давам личен пример, че МОЖЕ и човек живеещ още от миналия век в Белгия, да си купи Дачия комби само за 9000 евро, вместо да даде двойно повече за същите килограми ламарина. Защото съм достатъчно помъдрял, че ламарината си е ламарина и в никакъв случай не може да ме направи по-щастлив, ако съм дал два пъти повече пари за нея.
Тази френско-румънско-мароканска каруца ще я карам абсолютно по същия начин и като предишната ми германска. До същите градове ще ходя, на същите разстояния. Еми пичове, Дачията въобще не друса повече от германската кола. Сложил съм й същите гуми като на предишната германска каручка.
За да им просветне повече на заблудените стари младежи, какво означава да си прахосваш парите на вятъра, ето ви и нещо друго струващо пак около 9000 евро.
http://www.kamera-express.be/product/1220748891/nikon-d5-xqd-24-70mm-vr-f-2-8e-ed/

Що не сте луди да си го купите ?
Нали сте големи паралии бе, майсторите !
Нали целта ви е да се изфукате с нещо, че уж имате многооооо пари, купете си го де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...