Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Белгиеца

Препоръчан отговор

преди 4 часа, Кико написа:

...Или може би е рисковано да управляваш музиката си от волана без да се отплескваш? Вероятно и един блутут и гласово набиране на телефона в автомобила е риск за сигурността? По ли е безопасно да си извадиш джиесема от джоба или чантата и да се обадиш?

Спориш с някакъв фантом за глупости, но си постнал мой цитат отгоре. Би ли се редактирал, моля!

Иначе саморазмразяващото се предно стъкло не крие риск АКО въпреки наличието на тази екстра слагаш ръкавиците и изстъргваш страничните стъкла ПРЕДИ да тръгнеш. И също така не тръгваш преди нагревателя да е размразил изцяло предното стъкло. Само дето знаем, че от мързел, или бързане много пъти ще тръгваш със заледени стъкла, разчитайки на тази "екстра за безопасност".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 363
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Белгиецо ,силовата част им е същата само екстрите ,като климатик и разни други глезотии определят цената :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, zemonti написа:

Спориш с някакъв фантом за глупости, но си постнал мой цитат отгоре. Би ли се редактирал, моля!

Иначе саморазмразяващото се предно стъкло не крие риск АКО въпреки наличието на тази екстра слагаш ръкавиците и изстъргваш страничните стъкла ПРЕДИ да тръгнеш. И също така не тръгваш преди нагревателя да е размразил изцяло предното стъкло. Само дето знаем, че от мързел, или бързане много пъти ще тръгваш със заледени стъкла, разчитайки на тази "екстра за безопасност".

А, не. Реотаните на джама не могат да размразят при по-голям студ и дебел лед, но те помагат със стъргалката да стане по-лесно ;) Нямам от вчера тая екстра и знам как е. А докато разчистиш останалия сняг от покрива, капаците, фаровете... джамовете вече са с омекнал лед и...Виж, при около 0 градуса и слана, става за минута размразяването. Не знам как със стъргалката ще драскаш стъклото, но щом казваш...Дано стъргалката ти не е от ония, дето от едно ползване се окривяват и почват да драскат стъклото, а не да чистят. 

А за горното признавам, че не съм чел всички постове, затова се извинявам, ако има нещо. 

И за ръкавиците...често си нося такива, но доста често ги и забравям :P Да не говорим, че стъргалката може да е в багажника, а ако колата е 8000 евро, тоя багажник се отваря само с ключа. И познай. Палиш при -20, сещаш се, че стъргалката в замръзналия багажник, изгасяш мотора за да отвориш багажника ако можеш( щото не мърда от леда), вземаш стъргалката и зацепваш, че всъщност не може да запалиш при -20, щото вече си палил веднъж, взел си малкото ток в акумулатора и...Кофти, а? Случи ми се веднъж. Паля при -20, заплава от раз и се сещам, че стъргалката в багажника. Изгасям на момента и се сещам, че не трябва да го правя, хаха. После въртя и чакам някоя друга минута да се възбуди акумулатора. И добре, че това е Форд и пали винаги при -20. Е, от първия път де, докато акумулатора не е източен. От втория може и да не запали, ама какво да правиш, количката е 8000 евро, багажника се отваря с ключ и изобщо, каквото, такова.

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

АЗ зиме ползвам спрей ,фъс-фъс и след няма и минута джама е размразен :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Кико написа:

Не знам как със стъргалката ще драскаш стъклото, но щом казваш...Дано стъргалката ти не е от ония, дето от едно ползване се окривяват и почват да драскат стъклото, а не да чистят. 

Тукашният "скреж" е на съвсем различно ниво:

article-2099435-11AA6A4F000005DC-481_634

...така, че по-голямата част от Монреал зимата изглежда така:

car-inside-a-shelter-during-a-winter-day

Редактирано от zemonti (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои мъжкари имат странната способност да се влюбват в коли.

Пък те тези ламаринени каруци служат просто за да те закарат от тази улица до една друга или някъде извън града.

От 1981г., до сега единственото подобрение което ми върши някаква работа е сервоусилвателя, позволяващ да въртиш по лесно волана на място.

А в Европа колите са ни по-къси и по-малки, в сравнение с тези в САЩ. Паркингите на магазините са ги мерили като за малки коли, та си в доста неудобна ситуация с по-дълга кола на тях, да не говориме за по-широките, които едвам влизат в гаражите ни.

Абе що ли не искам да плащам ( доброволно ) за разни екстри ?

На японската капака на багажника се отваряше и с една ръчка под волана вляво. И какво от това ? На германската имах 6 бутона на волана да управлявам музиките от там, просто не ги ползвах, пипах си по радиото копчетата.

Производителите само се чудят как да ни вземат повече пари за едни и същи ламарини.

Преди 2 години виждам една реклама за промоция на един по-висок Ситроен. Отивам при най-близкия продавач, показвам му рекламата и го питам колко ще ми струва ако искам да няма педал за съединителя, щото жена ми така ме тормози да са каруците. Човекът каза че моделът от промоцията не е предвиден да идва с автоматични скорости, трябвало друг вариант да взема, ама той пък струвал точно 5000 евро по-скъпо. Еми казах му че при това положение, просто няма да си купя Ситроен. Преди този случай и с един продавач на Фолксфагени просто не се разбрахме. Виждам аз промоция и отивам да питам колко ще струва кола от този модел. Оня льольо ми вади едни по-високи цени и нямало по-евтино, на което му напомням че съм получил реклама вкъщи и му цитирам цената. Аааааа, ама това било промоционална цена и не му излизала в компютъра. Еми казах му че лош продавач и лично той няма да успее да ми продаде никаква кола, от никаква марка. Те cе опитват да прецакват клиентите си, ама и аз не им оставам длъжен, казвам им истината право в oчите.

Днес съм отишъл в един друг сервиз на Рено да купя постелки ( килимчета ) за Дачията, щото нямам доверие на тази която ми продаде колата, относно цените които няма как да ги проверя по независим начин, дали не ме будалка. Усетих я че се опитва да менти мадамата. Та в другия сервиз го питам и колко струват железните напречни летви дето се закрепват над покрива и колко струват гуми Гудиар Вектор 2 четири сезонни. Еми за гумите направо му казах че са прекалено скъпи при тях и му казах в кой магазин ще ги купя и колко струват там, да си знае. За желязоряците пак му казах че вместо 99 евро струват само 55 в един магазин, който продава за всички марки, но ги поръчах при него, защото при ония не отварят кутиите да ги скиваш захващането какво е. Казах му и че нарочно са им надути цените в магазин Рено, за да печелят повече от аксесоари. Постелките при тях ще ги платя 39 евро, а в магазин където продават за различни коли има само за по 8 евро ( и четирите ). Но, понеже това са дребни цени, отишъл съм в магазина Рено и ги поръчам там. Но като почнат да се опитват да ме минават при покупка на цяла кола с по няколко хиляди евро, еми ни им минава номера.

Екстри било трябвало да има, щото те имали желание да печелят повече пари.

Ами аз знам да карам кола и без екстри, да плащат по-скъпо леваците дето им трябват екстри и не могат да се гарират между две коли на заден ход, ако не им пищи нещо или не бие спирачки самата каруца. Още малко и екстра кафеварка ще включат, само и само да пробутат на двойна цена една и съща ламарина на някоя наивна дама.

Е па няма да им плащам за екстри, само базов модел ще купувам. Да си ги ядат те ненужните им екстри.

Той и моя телевизор за 650 евро бил смарт, ама като отида на сайт директно от неговия смотан браузър и пусна видео, спира понякога и ми излиза надпис, че потока е прекалено голям и не може да го поеме, та му пращам сигнал с 5м кабел от компютъра. На последния от големите ми фотоапарати му сложили задължителна екстра видео да снимал, ама аз не го ползвам него за видео. Всичката тая идиотщина с екстрите е за да ти взимат повече пари, а не че са загрижени ти като клиент от какво имаш нужда.
Па в каруците GPS трябвало, па не знам какво си друго било трябвало. Еми аз си имам добра пространствена ориентация и си карам без да ми диктува машина на коя пресечка да завия наляво или надясно. Па за телефони трябвало да плащаш за оборудване в каруцата, от какъв зор? Моят телефон GSM не го пускам да ме тормозят на него. Нося си го с мен, ама е изключен, те така.

Абе я да ви кажа една друга смешка. Тука в Белгия архитектите се опитват да те излъжат да платиш 10000 евро за шумна система от тръби и вентилатори, щото трябвало да се обновява въздуха в къщата ти, по начин който те измислили. Не могло било да си отвориш прозореца и да проветриш, както дядо ти и баба ти са го правили още.

Абе във всякa професия искат да те прекарат да им плащаш все повече и повече.

Не им се ловете на въдиците с екстрите, купувайте най-евтиния базов модел и си свиркайте безгрижно.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, zemonti написа:

Тукашният "скреж" е на съвсем различно ниво:

article-2099435-11AA6A4F000005DC-481_634

...така, че по-голямата част от Монреал зимата изглежда така:

car-inside-a-shelter-during-a-winter-day

Тук може да не е цяла зима така, ни напоследък имаше няколко зими, дето ни държа подобен лед два месеца без да отпусне. И точно при тоя лед е добре да имаш и подгряване на стъклата, защото няма как със стъргалка да изстържеш бързо, лесно и безопасно. Подгряването осигурява омекване на леда в долната част и след това със стъргалка е много лесно леда да бъде премахнат. Лично аз правя това главно на предното и задното стъкла при подобен лед, а страничните просто чакам да се разтопят, щото за жалост там липсва подгряване. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Някои мъжкари имат странната способност да се влюбват в коли.

Това не е порок. Някои мъжкари пък обичат да се влюбват и в плазми, тоалетни чинии, музика и какво ли не. Сигурно и това не приемаш за нормално, както и ония мъжкари, влюбени да пишат и се дразнят из форумите :P

Аз по-горе казах, що не мисля, че кола за 9000 евро е нормална. Не, това не е нормална кола. За придвижване има градски транспорт, влак, самолет, че и кораб. Защо трябва това да е автомобил за 9000 евро? Ами като е така, ползвай си такси и си наеми бус за пренасяне на покъщнина или стоки от магазина, още повече, че днес всичко се доставя и безплатно .

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Кико написа:

Аз по-горе казах, що не мисля, че кола за 9000 евро е нормална. Не, това не е нормална кола. За придвижване има градски транспорт, влак, самолет, че и кораб. Защо трябва това да е автомобил за 9000 евро? 

За да се спукаш от яд, че хората могат да си купят чисто нова кола и да останеш без клиенти бе господин Автомонтьорски.

Ти искаш да си купуват 15 годишни прогнили таратайки, за да има какво да поправяш.

Да, ама аз съм учил маркетинг миналия век и знам как се заблуждават клиенти, да им вземеш повече пари, пробутвайки им абсолютно ненужни за тях тъпотии.
А комунистите ми подариха шофьорска книжка за камион, щото в казармата им трябваха шофьори. Баща ми е карал цял живот големи камиони, даже и Татра с 4 оси, Краз, Зил, Ифа па и чешки автобус 2 години в Балкантурист ( на въздушни възглавници беше). В казармата е бил танкист. Вкъщи каруците се поправяха при домашни условия, на сервиз не ходеха.

Аз съм карал УАЗ-ка джипка бе с брезент и Ниса даже и Лада 1500, като служебни.

Ти ли ще ме плашиш мене, какво не било кола ?

Аз мога да карам всякаква каруца бе, не съм като смотаните ти клиенти снобари, да гледат марката и да си въобразяват че щастието е в ламарините.

Спукай се от яд, че жена ми взима по 4000 евро на месец заплата и за две заплати изкарва от магазина чисто нова кола. На тебе колко литра масло трябва да ти изкапе във врата, докато се завираш да ги ремонтираш старите щайги, за да вземеш чисти 4000 евро ?

В родното ми село казват за такиви като тебе следното:
„Хем голо, хем на големо“
Пари нямаш за да си купуваш нов Мерджан на всеки 5 години, ама акъл даваш на другите стар да си купят, та да имаш работа после да им го поправяш. Не ти минава номера с мошеническата ти агитация старо да се купува, щото новото не било кола. В България какъв процент от хората имат пари за нови Аудита да купуват ?

Твоята провинциална колиба за колко пари можеш да я продадеш ? Каква кола можеш да купиш с парите за къщата ти ?

И като ги похарчиш за ламарини, които след 5 години са си изгубили 54% от цената ( без да си ги смачкал), голяма работа ли ще си ? Ако ти я смачка някой пиян циганин каруцата, толкова ще ти платят застрахователите за нея.

Това което е умно е, да имаш западни доходи и да плащаш румънски и марокански заплати, на бачкаторите дето ти сглобяват каруцата. А при теб е обратното, ти си на българска заплата с която се напъваш да платиш немски заплати, щото искаш такава каруца. Ама си тръгнал акъл да се опитваш да ми даваш на мене. Аз имам наследствена къща в София, която стои празна - без наематели. Ако акъла ми беше като твоя, да съм я продал и парите са щели да стигнат за две големи скъпи германски каруци. И след 10 години парите похарчени, ламарините се обезценили и къща няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много странно е как някой се опитва да убеди друг, да не кара това, което втория иска. В случая, да ме убеждаваш, че твоята Дачия е по-добра от моята Мазда (и двете са бели комбита и май до там спираме с приликите, да не говорим и за качеството на боята дори). Не го разбирам това, честно. Не е ли въпрос на личен избор? За мен най-важна е сигурността. Съмнявам се твоята Дачия да има сигурността на моята кола. Но все пак живота си е твой и щом той струва разликата в цената, която е 20 000 хил. - О.К., всичко е точно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята каруца си има един много добър шофьор, който до сега не е смачкал нито една кола, никаква катастрофа няма. Щото знае и да се пази от самоубийците по пътищата, които разчитат на търговските трикове на марките, които ги омайват със сладки приказки за сигурност.

Въобще не убеждавам никого че Рено-Дачия е по-добро или по-лошо от която и да е друга марка. От японските съм карал Нисан. Те сега Рено и Нисан са дупе и гащи. Слагат френски двигатели в японски ламарини и естествено пише на емблемата отпред на колата, че била Нисан.

Аз не мисля че моят български задник е по-нежен от румънски задник, та да ме е страх че щяло нещо да му стане, ако се вози на Дачия. Тука в Белгия го нямат нашия български спомен от Дачиите от времето на Чаушеско, та си ги купуват с кеф, още повече че ги продават в същите магазини, където продават и Рено. Заводите където сглобяват Дачии и в Румъния и в Мароко са собственост на Рено и са доста нови поточните им линии. При мен и Шкода Октавия си я купуват спокойно, щото знаят какъв е двигателят вътре, не е чешко творение. Виж, Мазди нещо рядко купуват, за разлика от Тойотите например. И Фиатчетата ги отбягват доста сериозно, пък те едва ли са по-лоши от Дачиите, ама като им е по-висока цената и така. Ситроен Берлинго е доста успешно продаван модел, но Фиат Добло е рядко продаван. Иди ги разбери що така.

Та за мен не е важна прехвалената сигурност на кола, която щяла да спира вместо мен, за мен е важен вътрешния й обем спрямо цената й. Аз си знам да карам и по поледица и по сняг и в мъгли и силни странични ветрове на високи мостове. Жена ми много се впечатлява от аргументи за сигурност, та днес похарчих 376 евро за нови гуми, нищо че колата си идва с чисто нови летни Гудиярки.

А иначе, най-сигурното е да си седи вкъщи човек и да не му стъпва кракът навън, щото може да се подхлъзне и падне и си строши крак. Още по-сигурно е и да не яде месо като братовчеда, когото го е страх че имало луди крави и няма кола, каза че си е купил карта за 365 дни за градския транспорт в София и си му е добре така.
Аз като бях дете и почнаха и жени да карат тролеите, съм виждал мъже които не се качват ако кара жена и чакат следващия да дойде. И те така, от съображения за сигурност, не са си рискували живота, жена да ги вози. Абе това шубето си е голям страх. А страхът е яхнат от маркетинговите отдели на производителите на коли и предлагат „сигурност“, ама срещу няколко хиляди евро повече, за едни и същи ламарини. Те и екология много обичат да продават, природата да сме опазвали. Ама нещо електрическите коли са много по-скъпи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Белгиеца написа:

каза че си е купил карта за 365 дни за градския транспорт в София и си му е добре така.

Off: Кое му е добре ? Вечната тъпканица, огромния каталог от различни аромати, най-различните видове заяждане от страна на бабешкерките, или пък това, че шофьора някой път кара все едно кара картофи на село ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От всичките ти писания разбрах едно. Опитваш да убедиш себе си, че си си купил най-хубавата кола и че си направил сделката на живота си с тая каруца. Е не си.

Факт е обаче, че все още не успяваш да убедиш себе си, камо ли някой друг. Просто продължава да те е яд. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Белгиеца написа:

...мога да карам всякаква каруца бе, не съм като смотаните ти клиенти снобари, да гледат марката и да си въобразяват че щастието е в ламарините...

Същото трябва да кажа и за теб и такива като теб, дето намират щастието в щракане на голи баджаци по улиците :P Това не е ли снобарство? Що ги щракаш мадамите като не искат? Приеми, че има хора, дето се кефят да се движат. Нещо като теб, дето се кефи да щрака тоя и оня. Признавам, че автомобила е за движение, но има движение и движение и движение. Може да се придвижваш как да е от точка А дои т.Б и да пристигаш раздразнен от шофирането, после ако това е работата ти, колегите да го отнасят, щото видиш ли, влезнал си в дупка, някой идиот ти сякал пътя, а някаква котка незнайно как за малко да мине под колелата ти. Другия обаче, дето си е взел по-скъпичка кола, не обръща внимание на тия неща толкова, щото си е взел адаптивно окачване или многозвенно отзад ( трик и при Голф и при Пежо и при други автомобили, дето при базовия модел ти пробутват твърд заден мост). Третият пък просто се кефи като кара. Нещо като ти да снимаш голи баджаци. Казват му хоби и не знам защо наричаш тия хора снобари. Еми то така и фотаджиите дето все щракат са снобари, а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да се продават, различните марки започнаха луда надпревара в технологичната сфера и сферата на сигурноста!Няма вече несигурни коли! Зад бюджетните решения стоят сириозни имена, които не биха се изложили! Търговска политика! Масовата продажба на бюджетни коли, покрива до известна степен дефицита обособен около по - скъпия и неликвиден сегмент. В крайна сметка фирмите печелят! Относно това за качеството на компонентите влагани в автомобилите, то знаете, че заводи за автокомпоненти има и у нас! Работил съм в такъв завод! Заготовките се закупуват от един и същи доставчик! Работниците и технологията са една и съща! Качеството е едно и също, но готовите компоненти  се отправят както за евтиния сегмент, то така и за скъпия! За скъпия просто се слага по - висока надценка!

Ето предимствата на евтиното возило! 

- Не го мислиш

- Товариш и експлоатираш също без много мислене

- По евтини части и аксесоари

Имайки предвид колко живот притежава един автомобил, то аз също съм на мнение, че "по - така" не си заслужава! Не си заслужава хвърлени пари на вятъра,  да бъдат унищожени от някое блонди, което бърка червения със зеления светофар на кръстовището!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Кумчо вълчооо написа:

Имайки предвид колко живот притежава един автомобил, то аз също съм на мнение, че "по - така" не си заслужава! Не си заслужава хвърлени пари на вятъра,  да бъдат унищожени от някое блонди, което бърка червения със зеления светофар на кръстовището!

Охооо, една освирка баща ми, че беше спрял на улица, която е еднопосочна. (искаше да влезе от страната със знака за "Забранено влизането") Друга случка: На Бул. България, на едно от най-натоварените кръстовища, една (няма как някой от мъжки пол да кара розов мерцедес) прелетя отгоре на долу, като за малко да предизвика доста злопоучна катастрофа. 

П.П. Друга пък, не можа да паркира смартче, в място достатъчно за 2 коли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, ostavime написа:

От всичките ти писания разбрах едно. Опитваш да убедиш себе си, че си си купил най-хубавата кола и че си направил сделката на живота си с тая каруца. 

Факт е обаче, че все още не успяваш да убедиш себе си, камо ли някой друг. Просто продължава да те е яд. 

Грешно си разбрал писаното от мен.
1. Въобще не съм купил най-хубавата кола.
2. Сделката на живота ми я направих при последното закупуване на имот от мен. Там числото е шест цифрено.
Прав си обаче че ме е яд. 
Причината поради която ме е яд е, че портата на гаража ми е висока  само 180 см и не мога да вкарам вътре едно WV Caddy. Над портата е бетон, та нагоре няма как да се кърти. Един съсед изкопа 20 см отдолу, за да го реши този проблем. Но при него двора му е наклонен от гаража към улицата. Докато при мен е леко наклонен от улицата към гаража ( който е в къщата). Та не съм го измислил как да стане, без да си вкарам автогол и да не почне да се пълни с вода при силно проливен дъжд, ако изкопам и аз отдолу с 20 см. 
Та понеже ме е яд, се опитвам да се самоуспокоявам, че товаренето на багаж на релсите на покрива е по-удобно при комбито, в сравнение с по-висока кола като Кадди или Берлинго.
Щото аз с германската каруца прекарах две двуметрови пластмасови врати чак от Франция на релсите отгоре. Трябва да купувам още една, но метална. Нея най-вероятно от Люксембург ще я прекарвам. Знам че може да си платя да ми я доставят, ама трябва да съм цял ден дежурен да ги чакам португалците, па те имат лошия навик да не дойдат. Пък и дворът ми е на две еднопосочни улици, гаража е от към тази където няма номера и няма как да им обясниш на шофьори които не ги виждаш предварително, как да намерят правилното място. А като се явят от към улицата на която е официалния адрес, пък трябва да ги пращам да направят една обиколка из квартала, по улици които не са прави, ами извити.
Ето виждаш ли сега, какви конкретни проблеми трябва да разрешавам аз, пък автомонтьорът ми говори за ненужни екстри, все едно че ще ми стане разтегателно комбито, щото щяло да ми се подгрява предното стъкло, ако съм дал 5000 евро повече.
Тука при мен в Бенелюкса, Францата и Немция стоките са различни, щото вносителите са различни, та не знаеш къде ще ти излезе късмета да го намериш някой продукт. Две сателитни антени от Германия съм си ги докарал, от Франция две стълби по 3 метра, от които е станала стълба от над 6 метра, да си се качвам да си чистя улуците от падащите листа в тях. Последния телевизор му избирах размера, според това дали ще му влезе кутията в германската каруца, щото ако почне да се поврежда, аз трябва да го закарам там където съм го купил, за да си ми върнат парите. Те за доставяне ги доставят, ама да дойдат да си го приберат едва ли ще се случи, като знаят че трябва да ти върнат парите. На французите съм им връщал два пъти телевизори. Праща ли са ми техник от 60 км да идва да се пробва да ги накара да проработят, за да не ми върнат парите, ама не е успял. 
Та така, комбито върши работа за прекарване на потребителски стоки. Когато намериш врата само за 124 евро, вместо да даваш по 450 евро, тогава я товариш на покрива и я караш веднага. На другия ден пак товариш още една и си спестил 620 евро. А от Франция никой няма да тръгне да се разправя да ми доставя врата за 124 евро. Щото те ще си ги продадат на французи с ремаркета, без никакъв зор на тази цена. И от Германия няма кой да тръгне да се разправя да ми доставя сателитна мултифокусна антена чак до Белгия. Ако я поръчаш от Интернет, тя па ще дойде покривена (ако изобщо пристигне), щото ония льольовци дето разкарват стоките въобще си нямат на понятие, че крива антена нищо няма да лови. Подметат ги като чували с картофи.
Абе голяма работа са някой приятелчета тука на форума. Като стане въпрос да купуват самолетни билети, Лоу-кост превозвач избират за до Европата, за да спестят някое евро даже те си чекират багажа през Интернет. Ама като се отвори дума за евтина кола, тогава ела ги виж какви паралии са, те карат най-най-скъпото ( нищо че е на 15 години 5 ръка). И екстри имали, леле мале ... направо да ти умре коня от гъдел, като ги четеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна ми текат лигите по това "евтино комби", но макар и да харчи колкото mid-size SUV, всъщност побира много по-малко и далеч не е толкова издръжливо:

001.jpg

Бях си казал обаче, че ако сегашнният ми трък изненадващо издъхне след края на зимата ще си взема един Magnum за лятото да се изкефя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, ostavime написа:

От всичките ти писания разбрах едно. Опитваш да убедиш себе си, че си си купил най-хубавата кола и че си направил сделката на живота си с тая каруца. Е не си.

За него неговата кола е най-хубавата :) .Въпрос на избор !

п.п..........Твоята мазда като почнат да и гният веждите и праговете ще виеш като линейка.На Дачия са поцинковани ламарините ,абе ................френска му работа :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За него неговата кола е най-хубавата .Въпрос на избор !

п.п..........Твоята мазда като почнат да и гният веждите и праговете ще виеш като линейка.На Дачия са поцинковани ламарините ,абе ................френска му работа

Да гният кога точно веждите? След 10 години ли? На това комби?

4024aad4b4c55115bcfd5cc7bd427fcc_120x90.jpg

Sent from my NOKIA 3310 using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно па на сите мазди тва им е слабото място .Хайде да не сме виждали :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нисанът ми прогни под заден ляв калник и го кърпиха, едно парче ламарина отгоре заварено на точки на разстояние една от друга, иначе щяла да се сцепи заварката при угъване при друсане. Като ми прогни и задния десен и ме върнаха от технически преглед и в сервиза казаха че за всичките събрали се поправки ще ми струва 800 евро, го смених за германска каруца. Този който ми продаде германската ми даде 250 евро за него. Обаждах се на разни прекупвачи, те по телефона обещаваха не повече от 300 евро.
А продавачката на Дачията ми даде 500 евро за германската с повредената скоростна кутия.
Това наливането на пари в гниещи ламарини, не е особено умно деяние.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чета темата / и другите на белгиеца де/ и наистина се забавлявам. Просто престани да си мислиш, че хората ги е яд и ти завиждат за нещо. Колите не са ти важни-ок, но заплатата на жена ти е. Нормално. И сега, ако на мен не са ми приоритет парите и съм си задоволил напълно своите ЛИЧНИ потребности- за какво точно да ти завиждам и да ме е яд. Въпрос на приоритети и ценностна система. Разни хора, разни идеали, пъстър свят.
П.с. това ми е първото и единствено мнение/забележка. Не ми отговаряй. Рядко пиша, но пък чета...с интерес

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чта по - горе! Та, ламарините ли ще си мерим? 

При мен кола не се задържа повече от 5 г. и в този ред на мисли не ми се хвърлят пари за гниещи ламарини, които в никакъв случай няма да останат с мен до края на живота ми! При това състояние на пътищата, при тези "умения" на останалите шофьори, купувам само бюджетки!

Купувам, експлоаятирам жестоко и не се вталявам за нищо! За мен атомобила не е марка, а купчина железор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, tbmtbm написа:

Рядко пиша, но пък чета...с интерес

Ами тогава прочети с интерес и ето това, ще ти се изясни защо някои мъжкари ги гони грандоманията ( мегаломанията).

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/bigorexia-what-is-muscle-dysmorphia-and-how-many-people-does-it-affect-10511964.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_dysmorphia

извинявам се че нямам под ръка линкове с текстове на български, но нашият език е малък и трябва да свиквате с инглиша.

п.п.
Може би ще им просветне на някои хора, защо незадоволеният човек иска да се качи на скъпа кола.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Белгиеца написа:

но нашият език е малък и трябва да свиквате с инглиша

:shock11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...