Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

преди 2 часа, ostavime написа:

Моята е бяла перла, предишнта беше черна, сегашната е 100 пъти по-добре. Черно - повече никога!

Sent from my phone using Tapatalk

Айде, поредния...

преди 25 минути, язе написа:

При положение, че всички таксита са жълти, няма как да е вярно. Поне за България...

Светлите коли са по-безопасни. Само че тия изследвания са правени във времената, когато се караше без светнати фарове през деня. Чел съм го преди 20 години може би. Днес обаче са опасни коли, без светнати фарове или с някакви едва блестукащи дневни лед светлини, които изобщо не се забелязват . Да не говорим, че при дневни светлини габаритите са изгасени, което е още един проблем за свикналите, срещу тях и пред тях да има автомобил със светнати къси светлини или габарите. Аз често се хващам в крачка, когато някой засилен зад мен без светнати фарове, ме изпреварва. Без значение бял или черен. Просто човек свиква да вижда само светнати фарове в огледалата и когато няма такива, може да се получи фатална грешка.Особено ако си се отпуснал с максимално разрешената скорост от 80, а пред теб се движи някой с 60.  Забелязал съм, че в България никой не спаззва ограниченията. Това, че не ги спазва нагоре, е всеизвестно. По-лошото е, че никой не ги спазва и надолу, та често някой се влачи с 60 при ограничение 80, а другия кара поне със 100 при същото ограничение. На практика се оказва, че аз единствен карам с разрешените 80 км/ч всеки ден и всеки ден се налага да псувам тия, дето се влачат с 60, както и ония, дето карат с над 100, та ме застигат доста бързо. И точно тогава ако са с изгасени фарове, могат да станат сакатлъците.

преди 33 минути, язе написа:

При положение, че всички таксита са жълти, няма как да е вярно. Поне за България...

По-скоро жълтите автомобили са по-безопасни. Бялото се слива с околността и не е далече от сивотата. Жълто и червено са безопасните цветове. 

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

• Автор

Eй пичове, рахат работа си е това комбито.
След обяд сме отишли със синчето да търсим едно пластмасово кошче за боклук в една хипер бакалия, ама не намерихме подходящо и минах да скивам сезонните разпродажби на телевизорите. Там един 40 инчов Самсунляк го намалили от 450 на 350 евро и му предложих на синчето да му го купя. Пък той рече че не го иска, малък му се виждал. И продавача вика че имал и по-големи намалени от 650 на 400 евро. И го взех по-големия, да се радва синчето, като му е мерак. А той 50 инча ( 125 см диагонал), значи 3 инча по-голям от моя Панасоник дето го купувах точно преди 2 години. За Панасоника мерих предварително, дали ще се събере в германската каруца кутията му, че ако се развали да мога да им го карам да го върна. А за Самсунляка сега, нищо не съм мерил и влезна в комбито изправен даже, свалих само една трета от задната облегалка и си го прекарах спокойно. Май ще влезе и 60 инчов телевизор в комбито. Ама с тия СД телевизии от сателитите не става да ги гледа човек на 60 инчов.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Eй пичове, рахат работа си е това комбито.

Нали се сещаш, че мога да те натоваря в багажника  със все комбито,  телевизора, и цялата рода. И после да тръгна нагоре по стръмен баир в дебел сняг. 

преди 9 часа, Белгиеца написа:

А той 50 инча ( 125 см диагонал), значи 3 инча по-голям от моя Панасоник дето ...

Защо се излагаш да пишеш какви никакви товари качваш. Аз помислих че като почна от телевизора ще стигнеш и до рояла и трите контрабаса ...

Остави го. Не виждаш ли, че от време на време трябва сам да си похвали тая  "измита чиния", че иначе няма кой. Абе самонавива се, че е направил сделката на живота си. :)

• Автор
преди 6 часа, ostavime написа:

Абе самонавива се, че е направил сделката на живота си.

Това е то да го можеш !
А който не го може - плаща двойно.

преди 14 часа, zemonti написа:

Нали се сещаш, че мога да те натоваря в багажника  със все комбито,  телевизора, и цялата рода. И после да тръгна нагоре по стръмен баир в дебел сняг. 

Не съм те карал да ходиш там където редовно ви затрупва дебел сняг.
Аз като се запознах с моята булка, на другия ден бях в Народната библиотека "Кирил и Методи" да чета за Белгия на английски, за климат, езици и т.н. Питах даже и един мой познат англичанин работещ в неговото посолство, какво мисли за Белгия. Да не взема да се прекарам нещо. Щото момата като беше хубава и беше опасно пак да се срещаме, щото съм много влюбчив в естествено руси.
А пък ти си отишъл на най-големия възможен франкофонски студ и после мен ме караш камиони снегорини да купувам.
Един братчед отиде и той там, ама издържа само докато му дадат документи да живее постоянно в Канада и избяга веднага от Монреал в Торонто.
Премести се във Ванкувър, на умерен климат, да не мръзнеш така, че дядо ми като имаше шипове знаеш ли колко е кофти на студено. Боли, върти и мира не ти дава и нощно време. Щото нещо законче ви гласували да ви мъчат до 67 годинки да се трудите, та на тоя студ там с дърти кокали - не си е работа.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А пък ти си отишъл на най-големия възможен франкофонски студ

Нещо си се объркал. Точно обратното. Монреал (както и повечето други големи канадски градове) е в южната част на Канада. Климатът тук не е драстично по-различен от софийския. Зимата е малко (!!) по-тежка, но токът и бензинът са доста евтини, така, че не ни дреме много. Всеки студент, безработник и пенсионер си има кола. Да не говорим, че предпочитам бял сняг пред кал и киша.

Лятото е дълго и горещо. Няма жилище без климатик.

o-CANADA-MAP-facebook.jpg

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Един братчед отиде и той там, ама издържа само докато му дадат документи да живее постоянно в Канада и избяга веднага от Монреал в Торонто.

Това е опашата лъжа. Картата за постоянно пребиваване се издава още с кацането на летището. Да не говорим, че монреалци много обичат тези дето не успяват да научат езика и ходят да се пробват другаде. :)  

На крива ракета космосът и виновен.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Премести се във Ванкувър, на умерен климат

Влажният ванкувърски климат хич не е "умерен". Предпочитам сняг пред дъжд, а и лятото там е калпаво.

Това подгизналото тъмно синьо долу в ляво са дъждовете във Ванкувър:

Rain.jpg

преди 10 часа, ostavime написа:

Остави го. Не виждаш ли, че от време на време трябва сам да си похвали тая  "измита чиния", че иначе няма кой. Абе самонавива се, че е направил сделката на живота си. :)

Той я направил (зделката), а пък жена му я платила!

• Автор
на 06/01/2017 в 21:19, * СТЕФАН * написа:

Той я направил (зделката), а пък жена му я платила!

Тя жена ми може да те купи и тебе барабар със старите ти радиостанции и антени.

• Автор
преди 41 минути, ostavime написа:

Личи си, за това карате най-големия кош... ever.

Аз имам белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг.
Та понеже им знам номерцата за зарибяване на мъжкарчета, съм свободен да не се прекарвам повече да им плащам заплатите на германските работници.
Като имаш пари все ще ги похарчиш за разни неща.
Ама ако искаш можеш да ги похарчиш за повече на брои стоки, като не купуваш излишно скъпи модели, вършещи същата работа като базовите.
За спестените 9000 евро знаеш ли колко Самсунляци мога да си накупя ?
И забележи че нямам смартфон даже, щото не ми трябва. Като се сети синчето че на него му трябва, ще му купя да се радва. И жена ми няма смартфон, те така.

Бах тва комби ..........още ли циклите :) ?

преди 50 минути, Белгиеца написа:

И забележи че нямам смартфон даже, щото не ми трябва.

Ти и хората покрай теб (жена и деца) ще си останете за винаги в каменната ера. Цял живот с калкулатора ...

преди 53 минути, Белгиеца написа:

Като се сети синчето че на него му трябва, ще му купя да се радва.

Елка задължително да му купиш от сега още.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Аз имам белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг.

Аз не бих се хвалил с тази подробност, защото всъщност това е засуканият термин за "продавач".

преди 1 час, Белгиеца написа:

С това още по-малко бих се хвалил. Не мисли, че някой ти вярва (освен ти самия) , че причината била,че не ти трябвал. 

Ъъъъъъъъ и аз нямам таквоз тамагочи :)  неква нокия с фенерче ...........пък колко е падала .......ко беше смартфон щеше да за рециклиране отдавна .Стана ли сте роби на тез  боклуци :) .........кът ше ползвам нет си отварям лаптопа няма се цъкля на  екран с големината на цигарена кутия

• Автор
преди 55 минути, BMW Маниак написа:

Ааааа, аз го уча да смята и без калкулатор. Та да не се минава из магазините, ако го е забравил. И го уча да сравнява цените, да не плаща 2 или 3 пъти повече за стока вършеща една и съща работа. Например 2015 есента му бях обещал че напролет 2016 ще му купя по-голямо колело. Три седмици преди рождения му ден, необмислено като бяхме с него у Францата в един спортен магазин се зазяпах във велосипедите, да скивам кво продават. И синчето се качи на едно колело и вика - искам го. Чакай бе дете, няма предпазител на веригата и няма калници, ще видим в другите магазини кво продават и ако няма по-добри, пак ще се върнем тук да го вземем. На другия ден обикаляме по магазините продаващи велосипеди и имаше и за по 250 и повече евро с калници. А в последния белгийски магазин, същото синьо колело като онова във Францата, ама само за 85 евро вместо за 115. И му викам на синчето, че след като сме проучили пазара и сме видели какво има, ще го купим това най-евтиното и за 7 евро два пластмасови калници ( предвидени за неговия размер ) и готово. Значи вместо 250 евро, само 92 за същия размер велосипед и същия брой скорости. Те така се прави, когато имаш избор. За предишното бях дал 150 евро, така като си беше доста по-малко, ама нямаше избор при малките размери.
После сутринта на рождения му ден питам майка му дали е предвидила падаръче и на самия ден нещо за дечко, ама тя вика - нали му купи колело вече. И като отиде тя на работа, аз го питах дали да не да му купя и един глобус да си гледа континентите и държавите, та да си има и подаръче на самия рожден ден. Той каза че иска глобус. Да де, иска детето, ама търговците много лакоми бе, 69 евро цена им турили за една пластмасова топка с диаметър 30 см. И ето го тънкия възпитателен момент, обясних му на малкото човече, че не съм купил глобуса, защото не може едно колело да е 85 евро а една нищо и никаква пластмаса да е 69 евро. Значи вместо глобус му купих един пластмасов плакат с карта на Европа. Следващата седмица пак от един магазин във Франция ( и там гледахме за глобуси на нормални цени , ама нямаха) му купих и плакат карта на Света. И чак по-късно, намерихме в друг магазин във Франция глобус за само 19 евро.
Я кажи ти сега, кое е по-добре, глобус за 69 евро или глобус за 19 евро ( същия размер, със същите континенти и държави и пак лампа в него), плюс два плаката на които се виждат по-добре държавите ?
Учи си твоите доминиканчета да пазаруват правилно, че майките им пари няма да имат да им купуват джипове като станат на по 18г. Докато ги обучаваш твоите деца, кажи им и че има моменти в които не можеш да избираш, ами взимаш каквото ти предлагат, понеже си на зор.
Например един ден реших да сменям силикона покрай ваната и влязох в един магазин за професионалисти, да ми продадат лепило приличащо на бял силикон, да залепя едно отрязано парче плексиглас ( вместо плочките, които бяха на дърво лепени). Намери ми оня лепилото и го питах дали има за силикона формичките с различни размери, да не мърлям с пръст. Донесе оня една кутийка с три ситни парченца пластмаса и каза че струват 35 евро . Еми братче, първо му казах че са безбожно скъпи, за това което са и после му казах че ще ги взема, щото нямам време да ходя в друг магазин да ги търся. А така, след 10 дена, след като вече си бях свършил работа със скъпите, видях и купих напълно подобни и за 3 евро и половина. И после като се занимавах пак със силикон, представи си че ползвах много повече евтините, щото по-добре пасваха за това което вършех. Ама и двата варианта са полезни де, само дето едните са с надута цена, като за професионалисти работещи всеки ден с тях и изкарващи пари.

Същото е и с каруците.

Дачията върши работа за кола, ама ако искаш да се фукаш че си похарчил повече пари, си взимаш джип с наклонен покрив, да се чудиш после как да прекараш на покрива дъски, ха ха ха ... ( абе ти ме утрепа с тия дъски бе ...)

• Автор
преди 41 минути, zemonti написа:

С това още по-малко бих се хвалил. Не мисли, че някой ти вярва (освен ти самия) , че причината била,че не ти трябвал. 

Виж сега канадец, на моята възраст трябва да слагам очила за четене отблизо.
На тези ситни екранчета на смартфончетата, просто няма да им виждам микроскопичните буквички да си напиша паролата в и-мейла бе. Апа да почна да боцкам текст на такова екранче, ще ми се види истинско наказание. Имам накупени очила с различни диоптри, включително и за четене на лекарствените указания, които са шампиони по минитюаризацията. Ама тези цайси ти позволяват само около 5 см дълбочина на ясно изразеното пространство, да е на фокус бе. И са крайно неудобни, дори за четене на вестник.

През 2014г мислех да взема един таблет за лятото като ходя в София, щото щяхме да продаваме една земя, та да имам Интернет на разположение. Еми от предложените ми таблети, много бързо разбрах че по-малък от 10 инча е голям ситнорак. И като стана да ми показват как се пише на екрана и се отказах окончателно от таблет. Егати наказанието, егати чудото и то от какъв зор да е таблет, като имаше 11 инчови лаптопчета. Три седмици по-късно видях една реклама за пролетно намаление на цени във Франция ( на 17 км от мен), отидох там и купих едно лаптопче за само 200 евро с двоен процесор от 1 Гига херца само, ама си работи и си пишеш като човек на клавиатура. Аз навсякъде с кола ходя, та ако ми е изтрябвал достъп до Интернет, мога да си го карам където си искам. А моят абонамент към Интернет ми дава право да се свързвам безплатно по Уай-Фай към рутерите на случайни хора в цяла Белгия и Франция.
Та за кво викаш ми е смартфон ???
Даже Джиесема ми не го пускам да работи, ако не сме се разбрали с някой, че ще ме търси в някой определен ден. Ако му трябвам на някого, ще ме намери на стационарния телефон, щото и Скайп не пускам да стой включен. Или ще ми драсне и-мейл да си го чета на спокойствие вкъщи, а не да ми дрънчи когато карам кола.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

На тези ситни екранчета на смартфончетата, просто няма да им виждам микроскопичните буквички да си напиша паролата в и-мейла бе.

Взимаш си за 60-80 Евро от Амазон един BLU, Lenovo, или подобен полу-марков 6" фаблет (не таблет!), зумваш с 2 пръста и буквите стават цял сантиметър.

blu-5.jpg?9be635

Или освен кьорав си и кльощав та те събарят допълнителните 30-50 грама в джоба?

Абе човек в Белгия ли, където ще да си, от много време ти се чудя , защо си захванал да си разказваш толкова подробно биографията в някакъв форум??

преди 25 минути, miazmatik написа:

Абе човек в Белгия ли, където ще да си, от много време ти се чудя , защо си захванал да си разказваш толкова подробно биографията в някакъв форум??

Никой не те кара да я четеш. Така обаче хората се разбират по-добре еди друг, а тия без "биографии" се игнорират. 

По темата...аз да попитам, тая Дачия върви ли зимата? Днес се насладих на една гледка. BMW  пета серия се опитва да изкачи 15-20 метра баир. Не толкова голям, но не и толкова малък. Първия път го издърпва някакъв джип. Бяха препречили пътя и нямаше отде да минем. После тръгна по другия път, който е алтернативен на първия и пак на половината баир закъса. Имах късмета, че с Фиестата бях последен и дадох газ през преспите, които никак не бяха малки, щото и БМВ-то бе разрошило яко снега. Е, оставих ги да се чудят как да изкачат БМВ-то по баира и отидох да си върша работата. Мисълтая ми е, че евтина или скъпа колата, не се спасява в подобни ситуации, ако нищо не става от нея като това БМВ. Има вицове за Форд и БМВ зимата, но само тия за БМВ са напълно вярнио. След това на връщане видях и закъсал Мерцедес, дето собственика му разриваше. Та такива ми ти работи. Мерцедес и БМВ никога. За работа не стават. Те и затова вече им слагат 4х4, че излагация голяма. Вицовете ще се роят ли роят, ако продължава така. Иначе Фордовете 11 зими палят винаги при подобни температури и то с 45 Ач акумулатор. 

преди 7 часа, Белгиеца написа:

И аз нямам смартфон, няма и да си купувам близките години. Това са глупости.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Ти и хората покрай теб (жена и деца) ще си останете за винаги в каменната ера. Цял живот с калкулатора ...

Като ти гледам ника, ме обхвана един смях XD

преди 2 часа, zemonti написа:

Взимаш си за 60-80 Евро от Амазон един BLU, Lenovo, или подобен полу-марков 6" фаблет (не таблет!), зумваш с 2 пръста и буквите стават цял сантиметър.

blu-5.jpg?9be635

Или освен кьорав си и кльощав та те събарят допълнителните 30-50 грама в джоба?

То това не е за джоба. За чантата да. Само че нека правим разграничение между таблет и смартфон. Първото върши работа, второто е губи време и неудобство. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 13 минути, sennheiser написа:

Само че нека правим разграничение между таблет и смартфон. Първото върши работа, второто е губи време и неудобство.

Именно! Аз за това написах следното:

преди 2 часа, zemonti написа:

фаблет (не таблет!)

• Автор
преди 1 час, miazmatik написа:

За да съм център на внимание, да ми се радвате като на боядисвано яйце.

преди 1 час, sennheiser написа:

По темата...аз да попитам, тая Дачия върви ли зимата? 

Ами не знам още.
Трябва да стачкуват белгийските влакове, та да карам жената до първото люксембургско село при натрупал сняг, за да мога да ти кажа какво се получава.
Но тука само един път натрупа 30 см сняг. А ако вали ноща, камионите ще са го изчистили сутринта преди 6 ч по главните улици. Става интересно само по второстепенните улици.
Преди години един бивш съсед с един голем Мерцедес комби ( като катафалка , той служебен на жена му, ама тя не го кара, щото й е дал неговото малко служебно БМВ) не можа на преден ход да изкачи лек байр една неделя. Та се опитва на заден ход и жена му бута ли бута, а никой от съседите не излиза да бутне. Защото и двамата бяха особено необщителни, трябва да им вадиш думите от устата с ченгел. Та не е хубаво да закъсваш с Мерцедес, няма кой да ти помагне, ха ха ха ...

преди 27 минути, Белгиеца написа:

За да съм център на внимание, да ми се радвате като на боядисвано яйце.

Ами не знам още.
Трябва да стачкуват белгийските влакове, та да карам жената до първото люксембургско село при натрупал сняг, за да мога да ти кажа какво се получава.
Но тука само един път натрупа 30 см сняг. А ако вали ноща, камионите ще са го изчистили сутринта преди 6 ч по главните улици. Става интересно само по второстепенните улици.
Преди години един бивш съсед с един голем Мерцедес комби ( като катафалка , той служебен на жена му, ама тя не го кара, щото й е дал неговото малко служебно БМВ) не можа на преден ход да изкачи лек байр една неделя. Та се опитва на заден ход и жена му бута ли бута, а никой от съседите не излиза да бутне. Защото и двамата бяха особено необщителни, трябва да им вадиш думите от устата с ченгел. Та не е хубаво да закъсваш с Мерцедес, няма кой да ти помагне, ха ха ха ...

Ей, комшията закъса само за минута със ситроена си и докато се осъзная, че е закъсал, 5 човека слязоха да го бутат :) Така сме си в България. Не знам за Белгия. Преди две зими ни изненада една зима в края на януари в полето, запушиха пътя, почнахме да обръщаме назад, влзох в пряспа. Веднага хората скочиха и ми помогнаха. Не ги познавам, сигурно се псуваме по пътищата, ама помагат :). Но на едно БМВ как да помогнеш? Аз не виждам начин, освен сам да се кача зад волана.  Преди години един с Тойота Ярис закъса пред мен на същия баир. Слязох да го тикам назад, той взе да ми се прави на шофьор. Викам му, дай назад, аз да мина пръв и да направя път, че никой не бе минавал. Докато го кандардисам...разбрах, че има 4х4 автмобил, ама не го карал зимата, щото бил малко ръждив, та взел Яриса на майка си.  Минах, направих партина и той след мен. Ей това е то евтиния автомобил, в случая Форд Фиеста. Не че е проходим, ама то малко акъл се иска, не само да даваш газ и въртиш волана. Иначе историйките за Мерцедес и останалите са хубави, но без реално покритие. За БМВ историйките същите работи. Навремето гледам някакъв ML  от първите, се качи на тротоара в 30 сантима пресен сняг. Е не можа да излезе. И това 4х4 автомобил на Мерцедес. Направо останах поразен.  Дачията е куча марка и като всяка куча марка върви навсякъде. Понякога това е много по-добрата покупка, почти без пари. Дето викаш, ако спестя от ML и взема примерно Куга, ще имам парички и за една Дачия. Ама някои хора не мислят. Дори си вземат сплескани БМВ-та, дето за нищо не стават, че и от цвета им недоволни. То работа не им върши, те от черното недоволни. Изабел1, за теб се отнася. 

преди 17 часа, sennheiser написа:

То работа не им върши, те от черното недоволни. Изабел1, за теб се отнася. 

На мен за каквото ми трябва ми върши идеална работа. Никога не ме е плашил и снега. Макар че сняг не съм виждал от петилетки.
Карай си форда щом като си доволен.
Жалко че в този живот няма как да се засечем с теб или белгийчето на някоя спирка и да видим пътничките от спирката на какво мнение са и при кого ще се качат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.