Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зимни гуми

Featured Replies

преди 4 часа, Кико написа:

Шофьор съм от 1990 година и то професионален, категория "C". Не че е нещо, но е доста различно от любителя щофьор

Това че имаш категория "C" от 1990 година абсолютно нищо не означава!
Аз например съм любител шофьор !
Имах един приятел де ги имаше всичките "D и Е" и не беше нещо особено зад волана на лек автомобил. Де свикнал да върти геврека на тия автобуси направо лягаше все едно с мотор на ляво или на дясно като завиваше !!!

преди 2 часа, Кико написа:

Взех аз на сляпо...нали уж Googyear-а ми бяха френски. Оказаха се турски, едната от които крива още като ми я доставиха. Преди 3 години бях поръчал Goodyear, само че зимни, произведени в Германия. След 1-2 седмици пак тях слагам. Супер са...макар и с условности, че "супер" е нещо относително и си има граници. Турските обаче се оказаха доста зле, за разлика от германските и френските. И от фен на Goodyear,  изведнъж турския завод ме направи антифен. Няма как да разбера къде са произведени, преди да ги получа или видя на живо.

Гуми от един и също завод, една и съща марка и модел могат да ти дадат разлика даже в годината на производство. Като симулираш със симулатори обаче няма как да го знаеш. Аз обаче съм си патил от опит.

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Означава че е по-млад от мен, понеже моята е още от преди тази дата.
А застрахователят ни, писал в договара че аз съм основния водач на новата каруца, та да може да намали с 100 евро цената на застраховките. Демек, мадам няма да я кара. Виждаш ли какво значи, от кога ти е книжката ?

току-що, Белгиеца написа:

Означава че е по-млад от мен, понеже моята е още от преди тази дата.
А застрахователят ни, писал в договара че аз съм основния водач на новата каруца, та да може да намали с 100 евро цената на застраховките. Демек, мадам няма да я кара. Виждаш ли какво значи, от кога ти е книжката ?

Виждам че Андрешко се включи неподготвен. Аз дали ще плащам застраховка 2800 долара или 2900 ми е през оная работа да знаеш.
Имах предвид разликата от 100 долара а 2900 си ме боли ама ми минава с времето.

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Виждам че Андрешко се включи неподготвен. Аз дали ще плащам застраховка 2800 долара или 2900 ми е през оная работа да знаеш.
Имах предвид разликата от 100 долара а 2900 си ме боли ама ми минава с времето.

Две хиляди и деветстотин кинта! Бая са те намузили... Аз за две коли, пълна застраховка, плащам около 1600 годишно...

преди 36 минути, darkterminal написа:

Две хиляди и деветстотин кинта! Бая са те намузили... Аз за две коли, пълна застраховка, плащам около 1600 годишно...

:offtopic_s:Е ама то в щатите са ви почти двойно по евтини колите. При мен новото X6 е почти 130 хиляди а в щатите е малко над 70.

Ами малко над 4% от цената на която я оценява застрахователя и която трябва да ми плати ако я направя тоталка. Не е много в този случай. Отделно че и още 1% ми вземат при изплащането на всяка щета. Някой щети даже не ги обявявам ако са дребни че ми излиза по евтино сам да си ги оправя и да не плащам 1% от застрахователната стойност.
За да ме разбереш правилно. Ако имам щета за 300 долара примерно (някакво ожулване) застрахователя ще ми го оправи но накрая ще ми вземе 1% от стойността на която ми е застраховал колата.
Но пък ако я направя тоталка ще ми я изплати 63 000 и пак ще ми вземе 1% ама той се губи в изплатената сума.
Разбира се има опция и без да се плаща 1% на всяка щета ама тогава застраховката отива на 7-8 процента от застрахователната стойност.

преди 15 часа, BMW Маниак написа:

Имах един приятел де ги имаше всичките "D и Е" и не беше нещо особено зад волана на лек автомобил. Де свикнал да върти геврека на тия автобуси направо лягаше все едно с мотор на ляво или на дясно като завиваше !!!

Не се стягай веднага, имах предвид, че след като съм професионален шофьор, това ми е било и като хоби. Тоест, чета и за гуми, понеже в тая тема става въпрос за гуми, а не за други шофьорски навици. Та както си чета, всяка година има поне по две подробни статии за гумите в разни автомобилни списания. Просто споделям какво съм прочел. Така става ли? Никъде не съм казал, че съм шофьор, защото да кажем зад гърба си имам 150 000 км. Но пък обичам да чета на тая тема, не само да лая. Всъщност, имам доста повече зад волана, ако прибавя и виртуалния :P Бих казал доста повече от теб, ЛюБИТЕЛЯ шофьор. 

преди 15 часа, BMW Маниак написа:

Гуми от един и също завод, една и съща марка и модел могат да ти дадат разлика даже в годината на производство. Като симулираш със симулатори обаче няма как да го знаеш. Аз обаче съм си патил от опит.

За разлика от теб, аз работя в производството, включително за автомобилната промишленост и много по-добре от теб знам как стоят нещата. Едно е дребно производство на неизвестен производител, друго на известен. Примерно си неизвестен. Доставките ти на суровини и материали не са ритмични. Дават ти каквото остане след големите производители. Ти един път правиш качество, друг път не. Обратно - ако си голям производител, доставките ти са разчетени до минутата, а качеството на суровини и материали винаги е екстра, защото никой не иска да те изгуби като клиент. Ти може колкото искаш рекламации да правиш на доставчика, за разлика от дребния производител, който ако се опита да направи рекламация, просто ще го отсвирят. Така, че има значение завода производител. Това, че някоя марка била подмарка на друга известна марка, не означава нищо. Щото ако тая подмарка наистина поравеше качество, то първо щеше да се конкурира с марката над нея и второ, марката над нея просто щеше да си лепне своят надпис на гумата ;) 

Трета зима слагам Continental TS850 на БМВ е36 /със задно/ и съм супер доволен. Няма никакъв проблем /няма закъсване/. Вярно по-скъпи са, но си заслужават всяка стотинка. Карал съм с Debica, от Кауфланд и повече няма да сложа такава гума на моя кола. От средния клас около 80 лева съм доволен от Kleber. Много добри гуми, изключително меки и осигуряват много комфортна возия. Continental-а съответно са класа над Kleber-а. На другата ми кола в момента съм с Fulda  - не стават, въпреки предното. В поста съм писал само за зимни гуми от посочените марки, които съм ползвал.

1. Continental - най-добри, от висок клас.

2. Kleber - добри, от среден клас.

3. Fulda - не стават, от среден клас.

4. Debica - "гола вода", от бюджетен клас.

на 19.10.2016 г. в 9:01, Кико написа:

Всъщност, имам доста повече зад волана, ако прибавя и виртуалния :P Бих казал доста повече от теб, ЛюБИТЕЛЯ шофьор. 

Това изобщо не е сигурно.  Еле пък виртуални километри зад някоя игра на pc-то! 
Не забравяй че минаването на километри е и времеемко (изисква и време) макар и виртуални. Или ти виртуалните ги въртиш с 800-900км/ч ?
Сметни 1 300 000км -1 400 000км колко време е зад волана и сложи средна скорост да речем 60 км/ч макар че е доста висока за средна скорост за работна кола..

А сега вече сериозно. Намери ми щом много се занимаваш с гуми и производство на подобни каква е оптималната температура на работа на гуми

Achilles 123S 235/45/17 аз се убих да търся в нета и така не открих. Намерих много противоречиви мнения. Опита показва че 18 psi налягане е най подходящо стига да не се отлепят в първите обиколки докато загреят и станат поне 21-23psi от 23psi нагоре почват вече да се пързалят. Интересува ме производителя на какво мнение е !

Понеже питащия не знае какво иска и офтопиците са много - една обширна тема за мераклиите да четат http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/166893

На личната ми кола съм с Дебица Фриго /само предни/ отзад съм със летните .3 зими поред така карам и нямам никви грижи .Служебните коли са със Firestone ,среден клас гума ,доста добре се справят при повечко сняг

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.