Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся един филм, но не му знам името.

Featured Replies

Кой е гледал този филм?

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 479,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Здравейте на всички! И аз да попитам за един филм, който търся доста време... Ако си спомням правилно съм го гледал по телевизията между 1990 и 1995 година, тогава го извъртяха няколко пъти по почти всички кабеларки... Разказваше се за за група момчета, в някакъв пансион (по спомени май нещо като поправително училище), нападна ги някаква група терористи, не помня вече по каква причина, оказа се, че момчетата трябва сами да се справят с тях. Това е което си спомням за филма, беше приятно екшънче за запълване на свободното време, Някой ако може да помогне със заглавието, ще съм благодарен!

преди 20 часа, Йордан Панайотов написа:

Здравейте на всички! И аз да попитам за един филм, който търся доста време... Ако си спомням правилно съм го гледал по телевизията между 1990 и 1995 година, тогава го извъртяха няколко пъти по почти всички кабеларки... Разказваше се за за група момчета, в някакъв пансион (по спомени май нещо като поправително училище), нападна ги някаква група терористи, не помня вече по каква причина, оказа се, че момчетата трябва сами да се справят с тях. Това е което си спомням за филма, беше приятно екшънче за запълване на свободното време, Някой ако може да помогне със заглавието, ще съм благодарен!

Toy Soldiers

ще ви помоля искам да ми кажете от къде да сваля филм разказва се за деца с бейзбол и откриват на едното момче дядо му е бил от най или е бил най добрия на бейзбол     Бък мак хенри със сигурност го знаете филм е къде мога да го сваля благодаря предварително 

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.
От дълго време си търся всички стари филми от моето детство.Става въпрос за началото на 90те години и филмите които гледахме на видео касети.Намерих доста от тях, но за един така и така ненамерих нищо.По мой спомен филмът се казваше "Кентавър 4".....но това казваше дубльорът на български.Където и да търся с това заглавие не излиза нищо и затова ще направя едно кратко описание. Помня, че филмът започваше как един от героите сънува, че срещу него тръгва куцащ ранен мъж с нож в ръка. Когато се опитва да го застреля с пушка тип "помпа", пушката засича и докато той презареди този с ножа го наръгва и той се буди.После в филма това му се случваше не на сън но тогава презареждаше навреме и убиваше човека, който беше и главният лош във филма.Също така помня, че част от действието се развиваше в нещо като затвор в пустинята, и там караха някакви бъгита самоделки, като от филма Лудия Макс. Също така един от затворниците гълташе някакви радиочасти и по нататък във филма сглоби някаква бомба от глътнатите части.След това затворниците помня че избягаха от затвора с въпросните бъгита и така......Дано някой се сети за заглавието на филма....ще съм му много благодарен.
Лека вечер.

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Привет! Търся филм на ужасите, в който тъмнина завладяваше света и убиваше хората, когато се добере до тях. Не мога да се сетя за името. Ще съм благодарен, ако някой помогне.

преди 31 минути, trip70 написа:

Привет! Търся филм на ужасите, в който тъмнина завладяваше света и убиваше хората, когато се добере до тях. Не мога да се сетя за името. Ще съм благодарен, ако някой помогне.

Vanishing on 7th Street - https://www.imdb.com/title/tt1452628/

• 3 седмици по-късно...

Аз търся филма Бай Иван? От къде мога да го сваля?

• 5 седмици по-късно...

Търся няколко филма / сериала / научно-популярни програми:

1. Филм или кратък филм или епизод от сериал даван най-вероятно по Канал 1 между 2000 и 2004-2005г.
Главните герои май бяха един или двама(по-вероятно) тийнейджъри / ученици или някакъв учен - не помня. Някакъв учен или негов асистент (който май беше азиатец) прави машина на времето и той (или други хора) пътуват (назад) във времето за да променят нещо (не съм сигурен защо и в каква посока). Също не съм напълно сигурен че беше точно машина на времето, а не някакъв друг вид транспортиране, но най-вероятно беше във времето. Това което помня по-добре, беше че краят на филма беше как той изпраща учениците във времето за да оправят някакви събития за последен път. Когато идва време те да се върнат, той вижда че машината няма мощност (достатъчно "жива материя") за да ги върне, и жертва себе си, потапяйки ръцете си в съда за жива материя (където преди това е имало някакво животно или подобно нещо) и той изчезва(бива унищожен) и те успяват да се върнат. Тогава те намират идентификационната му карта и виждат, че в същност той е бил много по-млад (20-30г) отколкото когато те последно са го виждали (40-60г) и разбират, че в пътуванията във времето са имали страничния ефект да го състарят много. Не помня дали и те бяха състарени. И така (може би) свършва филма (или серията). Може да е бил ниско-бюджетен филм/сериал, не помня от каква националност.

2. Филм или кратък филм или епизод от сериал даван най-вероятно по Канал 1 между 2000 и 2004-2005г. Възможно е да е друг епизод от същия сериал или да е даван скоро преди или след него във времето.
Главните герои май бяха двама или трима тийнейджъри / ученици. Мисля, че главните герои в този филм бяха по-млади отколкото в предишния. Възможно е в този филм да е имало учен, който им е давал често съвети. Възможно е той да е бил азиатец.
Учениците искаха да наблюдават някакво космическо явление (което се случва рядко) (минаваща комета или нареждане на планети или затъмнение), през телескоп или нещо подобно. Но им трябваше леща - може би защото оригиналната липсваше или беше счупена или те правиха телескопа. Търсиха леща и намериха някакъв (може би възрастен) учен, който може би първоначално не искаше да има я даде, но в последствие им я даде. Тогава мина известно време до космическото събитие, но в някакъв момент, по невнимание, те счупиха лещата. Тогава те се притесниха, че човекът, от когото са я взели ще се разсърди и отидоха да му кажат какво се е случило. Той ги попита дали са успели да я използват, и като разбра, че не са успели, каза че не е проблем, че са я счупили. Логиката на това изказване звучеше много странно - защо няма да им се сърди ако не са успели да видят нещо през телескопа, а ще им се сърди ако са успели. Мисля че този филм беше по-безинтересен от другия или по-нискобюджетен. За този съм по-сигурен, че може би беше епизод от сериал.

3. Научно-популярна програма, давана най-вероятно по Канал 1 между 2000 и 2004-2005г.
Предаването се състоеше от няколко епизода (май) и беше снимано изцяло в едно помещение (поне това помня). Имаше вид на ниско-бюджетен предаване. Предаването разглеждаше основно физични експерименти и тези, които помня са основно от механиката. Стаята където беше обикновено беше общо-взето празна, с изключение на една или множество маси където бяха отделните експерименти. Масите май бяха прости на вид и в един основен цвят (син или червен или бежов или нещо такова). (Може напълно да бъркам за някои от тези неща.) Водещите бяха някакъв учен и някакво момче или момиче.
Частта от епизодът, която помня беше как ученият попита момчето как би наредило няколко дървени блокчета (подобни на тухли, но малки, може би с размери близки до 7 x 15 x 1.5-2 см), така, че да стърчат от ръба на масата, възможно най-далече. Той ги нареди в хаотичен вид, добавяйки много блокчета зад всяко едно, като противотежест, но след малко те паднаха или не стигнаха далече. После ученият показа, че има конкретен начин, те да се наредят, така, че да се гарантира най-добре балансирана конструкция, която да се подава максимално разстояние навън от масата.

4. Игрален филм, даван може би по Канал 1 (или по-малко вероятно BTV) между 2000 и 2004-2007г.
Филмът беше стандартен научно-фантастичен / екшън за това време. Филмът е бил правен правен 80те или най-вероятно 90те или малко по-късно. Беше малко подобен на Chain Reaction и Universal Soldier и подобни. Възможно е да е бил с известни актьори.
Имаше малко положителни герои - може би един мъж и жена и може би други. Имаше повече отрицателни герои. Основното, което помня, е че се разказваше за разработена технология, за преобразуване на човек в "електронен" вид или нещо като плазма, което имаше вида на човека но не нямаше фактически материя и не можеше да взаимодейства с нищо физически. Единствено можеше да пише на компютърна клавиатура (или май на лаптоп), изпращайки й електрически импулси през бутоните. За да преобразуват това нещо в състояние което може да взаимодейства с физически предмети, на него трябваше да се отлее "кожа" от някакъв материал. (Звучи като доста смахнат филм, но тогава някак си не изглеждаше толкова налудничаво. :D ) Май главният герой беше убит някак си, но беше спасен, преобразувайки го в такава "електронна форма", и после отиде някъде за да му се отлее физическо тяло и да може да победи отрицателните герои.

5. Игрален филм, даван между 2000 и 2004-2006г, не по Канал 1 или BTV, а по някоя по-бедна на вид кабелна MSAT, NovaTV, или друга - не помня.
Гледал съм само края му, и не помня много: Тийнейджър главен герой (момче или момиче - не помня). Може да е бил сериен филм.
Главният герой трябваше да се бие срещу нещо или нещо такова или му трябваше информация за да разреши някакъв (може би глобален) проблем. В някаква пещера, в пустиня (или поне камъка и пясъка бяха жълти на вид май) имаше на нещо като олтар, нещо като мъртво извънземно в ужасен вид. Не помня да имаше друго в пещерата. То имаше човекоподобен вид май, но беше видимо не човек. Също беше стояло там стотици или хиляди години след като е имало някаква мисия преди или нещо такова и просто е останало там. То се събужда, (неясно как) (не помня дали това беше показано), преобразява се в нормален (не мъртво-изглеждащ) вид или в човешки вид и отива да помага на главния герой да реши какъвто проблем съществува. После идва краят на фирма. Това е частта, която помня повече: Главния герой се сприятелява с него и вежда, че извънземното или каквото и да е било, е всъщност добро същество. Главният герой пита извънземното нещо като: "Защо не ме вземеш с теб в твоя свят(там където живееш)" и извънземното му отговаря "Няма да ти хареса, там от където идвам.". Тогава извънземното се връща в пещерата (без главният герой да знае) и пак се превръща в това умряло-изглеждащо нещо, което е било. То е било в нещо като хибернация или може би съзнанието му е било запазено в нещо друго, а тялото му е било оставено да се разлага или може би просто толкова зле си е изглеждало в извънземното си или хибернирано състояние. Т.е. то не е било реално живо през останалото време, така че то не е отивало никъде - просто е преминавало в хибернация или е "умирало". Не съм сигурен, че е било точно извънземно.

6. Сериен, игрален филм, даван редовно между 2000 и 2004-2005г, не по Канал 1 или BTV, а по някоя кабелна.
Корабокрушенци(може би - не помня как отиват там) попадат на някакъв остров, който изглежда ненаселен(не помня да е имало местно население), но възрастен човек в същност има камери или по-просто устройства по целия остров с които ги наблюдава. Може би също и им създава проблеми. Възможно е сигурно и да е контролирал някои неща по острова. Възрастния човек също имаше някаква база от която управляваше всичко - или подземна база или подводница. Сериалът се върти около това те да отрият този човек, да решат проблемите си и може би да използват технологиите му, за да се върнат към цивилизования свят.

7. Игрален филм, даван между 2000 и 2004-2005г по Канал 1 или BTV най-вероятно:
Мисля, че беше свързан с думата "дракон" или нещо подобно или може би беше в заглавието му. Имаше няколко, може би известни актьори, които играеха положителни герои и се биеха срещу отрицателни герои (един или повече или нещо друго - не помня). Възможно е да е имал азиатски герои и/или режисьор/сценарист, но мисля че самият филм не беше азиатски. Екшън / приключенски. Помня, че беше много приятен. Беше като цяло с положителна тематика и добрите победиха на края. Не помня нищо характерно от самия филм. Възможно е да е свършил с идеята, че може да има продължение, но не съм гледал продължение.

• 2 месеца по-късно...

Споделена история от Други

Търся филм с Жан-Клод Ван Дам
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 615 пъти
Здравейте, от много време търся един филм с участието на Жан-Клод Ван Дам, спомням си само една сцена в която той бягаше от някакви хора и имаше и едно бебе с него, и трябваше да го накара да спре да плаче за да не го разберат .

преди 3 часа, gano написа:

Споделена история от Други

Търся филм с Жан-Клод Ван Дам
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 615 пъти
Здравейте, от много време търся един филм с участието на Жан-Клод Ван Дам, спомням си само една сцена в която той бягаше от някакви хора и имаше и едно бебе с него, и трябваше да го накара да спре да плаче за да не го разберат .

• 2 седмици по-късно...
преди 12 часа, JKirilov написа:

Как се казваше оня велик английски сериал, в който в реално време фалшифицираха видеото от градските камери? Сравнително нов, 3-4 години?

Да не е този -> The Capture (TV Mini Series 2019– ) - IMDb

Този е, благодаря.:goahead:

Препоръчвам силно!!!

Дай сега другия - само 3 епизода. Лети космически кораб 100 години (май) към далечна планета да създаде цивилизация, щото земята най-сетне е гръмнала. На 101-та година примерно става убийство и убиецът го изхвърлят от кораба навън...?

Търся един определено бе черно-бял филм. Гледах го в кино "Тракия" - Бургас.Година 87-88.

Цялото действие се развиваше на една сцена, показвайки хронологично периодите на миналия век.Артистите, които не говореха, а само танцуваха облечени в модните тенденции за времето което изобразяваха.Примерно декора при сухия режим- мафиоти, пиячка и музика, После нацисти-униформи, после Елвис рокендрол и т.н.Или италиански или френски бе, пък може и испански.Имаше един зализан висок танцьор.Такъв тип филми ги даваха по скромните кино салони, защото много хора не ги гледаха

• 1 месец по-късно...

спомням си много стар филм в който един баща обучава малката си дъщеря как да се предпазва от змиите около тях защото живеят в гориста местност и че ако змиите са двойка трябва да убие и двете и никога да не убива само едната .но след време се случва така че дъщерята убива само едната от двойката и другата змия я следва в живота и и когато тя има и детенце змията я убива

на 22.06.2022 г. в 22:58, ivaim написа:

спомням си много стар филм в който един баща обучава малката си дъщеря как да се предпазва от змиите около тях защото живеят в гориста местност и че ако змиите са двойка трябва да убие и двете и никога да не убива само едната .но след време се случва така че дъщерята убива само едната от двойката и другата змия я следва в живота и и когато тя има и детенце змията я убива

Мисля, че се сещам за кой филм говориш, но и аз не му помня името. Ще ти дам малко допълнително информация за този филм (ако е същият), която може да ти помогне да го намериш или на някой да се сети за името му. Бащата имаше 2 дъщери, едната беше типичната девойка тип кифла, а тази, която той е учеше беше като мъж, тя му помагаше с работата и т.н, след като бащата умря, тя движеше всичко по къщата, двора и т.н. Действието мисля се развиваше в Африка. Главната героиня имаше приятел, който го удари кон по главата и загуби ума си. Въпросната жена си имаше приятел, тя забременя, после се разделиха, оказа се обаче, че детето не е от приятеля, а от момчето, което го удари коня. След това сестрата на главната героиня се гаджоса с приятеля й, мисля, че не можеха да имат дете, за това взеха детето на главната героиня като нея я пратиха в лудница (майката и сестрата), не помня дали беше действително луда или нарочно го направиха за да и вземат детето. След време жената излезе от лудница и си отиде в къщата, майката и сестрата ги нямаше. Накрая на филма змия (мисля, че беше кобра) уби кучето й и тя тръгна към гората да убие змията и го направи, но както си писала ти, забрави това, което беше и казвал баща й, че змиите са по две и другата я ухапа и мисля почина и така свърши филма.

Успех в намирането, забравих да кажа мисля съм го гледал преди 15 може и повече години по телевизията (bTV, но не съм сигурен).

• 5 седмици по-късно...

Търся един филм, но не мога да си спомня името му. 
Майка, баща, син и дъщеря живеят в провинцията. В двора си откриват под земята едни звлени създания (малко на шрек или на тролчета приличащи, не съм сигурна 😄) те също са семейства, които живеят под земята, в каналите мисля. 
Моля, помогнете , отдавна го търся🍀🙏.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.