Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Историята доказва: Русия е враг на България. Интересите на Русия и българските интереси. Русия - явният и таен враг на България.

Featured Replies

Защо Въобще Отговаряте И Се Занимавате С Човек, Който Не Знае Че Репарации И Територии Не Се пише с "Й". :D

• Отговори 534
  • Прегледи 57,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Преди 20г. Тато се целуваше с руските управници уста в уста и народа му беше щастлив, бирата истинска. циците на жените също, и най бедните ходиха на море поне за 14 дена. Сега Бойко целува дъртия зад

• И Тоя Е от Платените - Споко.

• Не е известна друга държава, организирала преврати, метежи и атентати в България освен Русия. Това е само малка част от престъпленията на Империята на Злото срещу България. Ето по-подробен списък,

Публикувани изображения

• Автор
преди 7 часа, A.com написа:

Турците и помаците, след 1946 година ли си ги внасяме? Ако са били в България и преди 1946 година, защо не си ги посочил в първото изречение? На такъв прочит на данните знаеш ли коя сентенция отговаря - "както дявола чете евангелието". Ти защо го правиш по същия начин?

Eто ти е и отговора във вид на графика и снимки.

на 22.11.2016 г. в 10:46, bdenkov написа:

Ето Ви е и доказателства с Документи и Снимки. за УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ линка по- надолу.

Социалистически Реализъм.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=774849719216886&set=a.649916501710209.1073741830.100000755940878&type=3&theater

Цар Киро не е роден в България. Роден е в Гевгели - Югославия. Първо доказателство за внос на роми.

Народната певица / Забравих и името / авторка на песните Беломорие и Смиляна е от Гърция през Чехословакия. От 1956 в НРБ.

Във Врачанско има Гръцко говорящи роми. Наричат се Лизгари, Торлаци и копанари.

Доказателство № 2. Днешните 40-50 годишни роми да не мислиш, че са раждани и живяли през демокрацията.

Поздравлявам Ви със следният клип: Сашка Васева-ЧРД (Happy Birthday)

преди 10 часа, bdenkov написа:

Eто ти е и отговора във вид на графика и снимки.

Нямам фейсбук, та нищо не мога да видя.

Цар Киро не е роден в България. Роден е в Гевгели - Югославия. Първо доказателство за внос на роми.

Народната певица / Забравих и името / авторка на песните Беломорие и Смиляна е от Гърция през Чехословакия. От 1956 в НРБ.

Във Врачанско има Гръцко говорящи роми. Наричат се Лизгари, Торлаци и копанари.

Доказателство № 2. Днешните 40-50 годишни роми да не мислиш, че са раждани и живяли през демокрацията.

Поздравлявам Ви със следният клип: Сашка Васева-ЧРД (Happy Birthday)

1. Някога да си виждал карта на Санстефанска България? Да знаеш защо е във вида, в който ще я видиш?

2. Кажи ми пак каква е Любка Рондова, къде е Гевгели и т.н.

3. Прадядо ми като е роден в днешна БЮРМ, а прабаба ми в днешна Гърция не са ли българи(виж пак точка 1)? И ако не са българи, защо са се преселили в България и са напуснали родините си?

преди 12 часа, Momolord написа:

Защо Въобще Отговаряте И Се Занимавате С Човек, Който Не Знае Че Репарации И Територии Не Се пише с "Й". :D

В един форум има тема: "Малко за правопис. Търси се дума в мн.ч, завършваща на Й.".

Цитат

Малко за правопис!
Дали съществува или някой знае дума в българския език, която в множествено число да завършва на й?
Не помня, а и не намерих правило за изписване, ама знае ли човек. #-o
Също не мога и да измисля такава. Сещам се само за думи от рода на имена римски императори като Тиберий, Аврелий или растението фий, но не са в множествено число. :)

Любознателен е, не може да му се отрече.

• Автор

http://www.pan.bg/?page=view_article&section_id=62&article_id=25751

Митовете за руската любов – коварството, а не братството
Манипулации и лъжи десетилетия наред тровят българския национален дух и унизяват умишлено достойнството ни
Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен

http://www.pan.bg/?page=view_article§ion_id=62&article_id=25751#sthash.KwR6dfg6.dpuf

Наскоро се сдобих от министерство на отбраната на Руската федерация със „Сборник със секретни договори на Царство Русия 1856-1917г.”

За първи път българският народ има възможност да види текстовете на секретните договори на Русия с Австро-Унгария от 1876 г. – 1877 г., станали основа на Берлинскят договор. Договори между две империи, обрекли на разпокъсване българските земи и довели до неизброими мъки и страдания в опити да се постигне българският национален идеал.

Манипулации и лъжи десетилетия наред тровят българския национален дух и унизяват умишлено и целенасочено българското достойнство. Нека всеки сам си отговори на въпросите, взимайки предвид факта, че в Априлското въстание и Руско-Турската война българският народ дава около 30 000 жертви в бой и общо около 200 000 жертви заедно с цивилното население.

Руската армия дава около 15 000 жертви, много от тях финландци и украинци...

Редактирано от bdenkov (преглед на промените)

на ‎17‎.‎11‎.‎2016‎ г. в 18:14, nedko6 написа:

хората масово започнаха да стават русофили...

Къде това? Вероятно масово хората са почнали да слушат руска музика и да гледат руски сапунки, да следят руски медии, а - както отбелязаха по- горе - младите натегат на руски език: може и да е така .... някъде, но не и в България към днешна дата.

Не, че хората масово стават русофили, ами просто някои, като чуят Русия и пълнят гащите, без нищо - сиреч фобия.

преди 17 часа, sound написа:

Къде това? Вероятно масово хората са почнали да слушат руска музика и да гледат руски сапунки, да следят руски медии, а - както отбелязаха по- горе - младите натегат на руски език: може и да е така .... някъде, но не и в България към днешна дата.

Не, че хората масово стават русофили, ами просто някои, като чуят Русия и пълнят гащите, без нищо - сиреч фобия.

В този форум, пък и не само,ако не плюеш мощно по Русия, означава че си русофил. Ако не дай си Боже кажеш някоя хубава дума за Русия,значи лично Путин ти снася заплатата, а цялото КГБ е зад гърба ти и дебне дали постваш усърдно "рашистка пропаганда" в калдата.ком.

Глупости. Ако имаш позитивни примери за България от "дружбата" ни със РФ - заповядай.

Това че някои хора не сме доволни от неща като :

- осъждането на България в междунаароден съд да плаща реактора за Белене на милиардна сума, на фона че самата РФ не признава приоритета на  международнте съдилища ?

http://rusnext.ru/news/1436866433

http://www.rbc.ru/politics/16/11/2016/582c37779a7947fb0f3f7e99

- монопола на скъпа, безалтернативна суровинна зависимост, чрез Лукойл и Газпром , едно от които бе и стария спрян ЮП , с който щяха да окопаят монопола още повече за десетилетия напред

- мачкане и унищожаване на български продукти не заради международните санкции от ЕС, а заради техните руски абсолютно нелогични контра-санкции, като паралелно нищо не ти пречи да изнасяш в РФ и лекарства и запчасти и др несанкционна продукция.

- влияние и то крайно негативно в политическия живот с техните откровенно явни пряко ръководени проекти като Атака и БСП.

- разпалването на близки и далечни военни конфликти, а не решаването на такива

и т.н. и т.н. не ни прави русоФОБИ.

Това дарги, няма нищо общо със за-против  "русофилството" като понятие.

С изключение на последната точка - за военните конфликти - то за всичко останало, което си изброил сме си виновни самите ние. Докато това не се осъзнае от масата - отговорността за положението в нашата държава, ще продължава да се прехвърля я на Русия, я на ЕС, я на САЩ, извънземните, евреите, бог, рептилите и прочие обекти (и субекти), които в повечето случаи, дори не знаят за нашето съществуване.

преди 10 часа, miro20 написа:

Глупости. Ако имаш позитивни примери за България от "дружбата" ни със РФ - заповядай.

Това че някои хора не сме доволни от неща като :

1- осъждането на България в междунаароден съд да плаща реактора за Белене на милиардна сума, на фона че самата РФ не признава приоритета на  международнте съдилища ?

http://rusnext.ru/news/1436866433

http://www.rbc.ru/politics/16/11/2016/582c37779a7947fb0f3f7e99

2- монопола на скъпа, безалтернативна суровинна зависимост, чрез Лукойл и Газпром , едно от които бе и стария спрян ЮП , с който щяха да окопаят монопола още повече за десетилетия напред

3- мачкане и унищожаване на български продукти не заради международните санкции от ЕС, а заради техните руски абсолютно нелогични контра-санкции, като паралелно нищо не ти пречи да изнасяш в РФ и лекарства и запчасти и др несанкционна продукция.

4- влияние и то крайно негативно в политическия живот с техните откровенно явни пряко ръководени проекти като Атака и БСП.

5- разпалването на близки и далечни военни конфликти, а не решаването на такива

и т.н. и т.н. не ни прави русоФОБИ.

Това дарги, няма нищо общо със за-против  "русофилството" като понятие.

1. Викаш на ви реактори, ний пари не щем! Ми да си поръчам и аз една дузина...

2. Нормални действия на всеки монополист. Не е луд който яде баницата... В друга тема бях дал пример с Топлофикация, която отиде още по- далеч.Тя също ли е на Путин?

3. Санкциите са си санкции, а на българските продукти пише "Made in EU".

4. Интерпретация в стил Иво... Но, и Атака и БСП съществуват от времена, в които РФ нямаше влияние дори в самата себе си.

5. Ми пазят си задниците,явно са им ценни. Това че ние нашите за нищо ги нямаме,едва ли е пример за подражание.

А платените драскачи не са нито фоби,нито фили... Проституцията е само един от инструментите.

1 - ми поръчай си де . Проблема е в договорите, и това че уж братските другари така са се окопали с тези договори, че винаги ние да сме си виновни. Те защо  произвеждат реактор, за който няма все още никаква официална позиция на държавата ? Даже не знаем дали е произеден този реактор, ако трябва да бъдем точни . Но умело впрегват лобитат си тук, които с усмивка и "братушки" като ало-измамници ти подлагат да подписваш договори.

2 - и кое е "нормалното" ? Даваш реципрочен пример, добре , но защо го обвързваш с Пу ? Естествео че всеки яде баницата, но тяхното е умишлено лобиране, с което си разчистват пътя за своите нови монополни договори. даже поправки щяха да внасят в парламента, ако не си забравил. А стария ЮП щеше да се реализира именно заради подконтролните им путински  проекти и управление тук - на БСП, Атака и ДПС. В лицето на Орешарски / който дойде със златното пръстче знаеш на кого /

3 . Санкциите  си имат причина. Всички забравяте простичкото нещо че санции и контра-санкции не е надпревара кой по по - най. Нито е редно да се слагат в една плоскост.

Санкциите са заради военната офанзива и агресия , довела до хиляди жертви и дестабилизация в Украйна. Няма как да има алтернатива на санкциите , освен извеждане на войските.

Не може нормална държава , па дори и човек да си промени мнението или да си затвори очите за  избиването на хора, само заради премахване на "контрасанкциите"  и да не ни мачкат чушките.

Това отделно от парадокса че с контра санкцитие те си санкционират СОБСТВЕНИТЕ граждани. Да мачкаш внос, е да ощетяваш себе си .

И преди съм казвал - ако искаш въвеждане на конктрасанкции спрямо ЕС , ами спри газта и изведи Лукойл де.

Което никога няма да стане, защото олигарсите на Пу  ще скочат веднага за милиардите си печалби, а смачканите чушки и портокали не ги бърка въобще. Те и така си ядат  най доброто и си имат други канали.

4 . Аз не съм казал че са съзадени , а че са контролирани и модерирани от руска страна. За Атака е очевидно от няколко години насам, а БСП си пролича красноречиво с издънката с кандидатурата на Радев и смешните оправдания на Корнелия и Решетников.

Всъщност бих добавил и ДПС . и Атака и ДПС са удобните проекти на БСП , с които винаги са си дружки.

преди 11 часа, язе написа:

А платените драскачи не са нито фоби,нито фили... Проституцията е само един от инструментите.

Да, така е. Абсолютно си прав. Те нямат собствено мислене, а каквото им се спусне. Користно или безкористно.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Абе, Миро... Ти Жена Немаш Ли Си?

Реторичен Въпрос Е, Да Знаеш.

на 7.12.2016 г. в 5:14, miro20 написа:

запчасти

Кога ще ни споделиш личната си драма кога изучаваше руския с представителите на езика ?
На български израза  е резервни части а не запасни !

Spoiler

преди 10 часа, Momolord написа:

Да Знаеш

Знам бе. Просто не смея да отговоря, че каквото и да кажа ще бъда напъплен ОТНОВО от вашата мъжка любоф :):)

Ей го още един от сервиза на БМВ се обади :) 

А аз такива не споделям. Така че... еднополовия ви интерес го насочете нейде другаде... има и сайтове такива ...

айде по баира...

Да Ти Намеря Някоя Сгодна Женица, Да Бистрите Политиката Докато Ти Плете Вълнени Чарапе?

Spoiler

Виж колко твои колеги по еднополова любоффф ще те лайкнат, обръщай се към тях :)

преди 11 часа, miro20 написа:

1 - ми поръчай си де . Проблема е в договорите, и това че уж братските другари така са се окопали с тези договори, че винаги ние да сме си виновни. Те защо  произвеждат реактор, за който няма все още никаква официална позиция на държавата ? Даже не знаем дали е произеден този реактор, ако трябва да бъдем точни . Но умело впрегват лобитат си тук, които с усмивка и "братушки" като ало-измамници ти подлагат да подписваш договори.

2 - и кое е "нормалното" ? Даваш реципрочен пример, добре , но защо го обвързваш с Пу ? Естествео че всеки яде баницата, но тяхното е умишлено лобиране, с което си разчистват пътя за своите нови монополни договори. даже поправки щяха да внасят в парламента, ако не си забравил. А стария ЮП щеше да се реализира именно заради подконтролните им путински  проекти и управление тук - на БСП, Атака и ДПС. В лицето на Орешарски / който дойде със златното пръстче знаеш на кого /

3 . Санкциите  си имат причина. Всички забравяте простичкото нещо че санции и контра-санкции не е надпревара кой по по - най. Нито е редно да се слагат в една плоскост.

Санкциите са заради военната офанзива и агресия , довела до хиляди жертви и дестабилизация в Украйна. Няма как да има алтернатива на санкциите , освен извеждане на войските.

Не може нормална държава , па дори и човек да си промени мнението или да си затвори очите за  избиването на хора, само заради премахване на "контрасанкциите"  и да не ни мачкат чушките.

Това отделно от парадокса че с контра санкцитие те си санкционират СОБСТВЕНИТЕ граждани. Да мачкаш внос, е да ощетяваш себе си .

И преди съм казвал - ако искаш въвеждане на конктрасанкции спрямо ЕС , ами спри газта и изведи Лукойл де.

Което никога няма да стане, защото олигарсите на Пу  ще скочат веднага за милиардите си печалби, а смачканите чушки и портокали не ги бърка въобще. Те и така си ядат  най доброто и си имат други канали.

4 . Аз не съм казал че са съзадени , а че са контролирани и модерирани от руска страна. За Атака е очевидно от няколко години насам, а БСП си пролича красноречиво с издънката с кандидатурата на Радев и смешните оправдания на Корнелия и Решетников.

Всъщност бих добавил и ДПС . и Атака и ДПС са удобните проекти на БСП , с които винаги са си дружки.

Да, така е. Абсолютно си прав. Те нямат собствено мислене, а каквото им се спусне. Користно или безкористно.

1. Аз не се сещам за по- официална позиция от подписан договор...

2. Ревът ти срещу Лукойл и Газпром, не е рев срещу монополистите и ти не можеш да заблудиш никой вече. У нас има и други монополисти, но те не те вълнуват по никакъв начин.

3. ЕС всъщност наложи "санкциите", но пък не спря да купува газ от "агресора".

4. Създадени не, но контролирани да- така ли? Нали уж без руската подкрепа, те нямало да съществуват? Или не е точно така? М? А какво още не е точно така? Никога няма да вденеш, че да си про- нещо си настроен, не означава че нещото те притежава. Защото съдиш по себе си.:cool:

1. Я се запознай кой какви договори е подписвал. Поръчката е на НЕК без да се има цялостен договор за Белене. Но те нещата не са толкова прости по принцип

2. И кои са другите монополисти на българския пазар за суровини ? Аз освен руските фирми , владеещи 80-90 % от пазара,  не съм чувал за друг монопол. Просветли ме. :)

3. Пак нещо си в грешка за понятието "санкции". От какъв зор ЕС трябва да налага санкции върху себе си ?  простотията която руска страна направи с контрасанкциите върху собствените си граждани , моля, не прехвърляй върху нормалните хора :)

Да го кажа по ясно - логиката ти е все едно да кажем - ние ще накажем джхдистите не като те правят атентати в цивилзиована Европа, ние ще ги накажем чрез атентати които САМИ ще си направим в Европа.Нека да ги е яд !

звучи тъпо , нали ? Но .. това ти е логиката, това е логиката на руските контра-санкции.

4. Аз много неща "вдявам" , но не съм виждал по красноречиво модериране на червената мафия от не кой да е, а  от чужд полу-официален разузнавателен център за лобиране, и по красноречиво прокарване на интереси чрез Орешарски и издигналите го БСП, ДПС и Атака.

Отделно че не съм виждал по света по кастрирана националистическа партия , която да развява  чужди флагове, без значение какви са. Повече не мисля да коментирам.

Треа се прекръстиш на Желязко Логичков...

• Автор

Под турско робство се строяха църкви и манастири. Под съветско робство се рушеха църкви и манастири.
В Османската империя взимали на 5 години по едно момче от семейство и го правели еничар. В Съветската империя за 5 години взеха един милион българи от Македония и ги направиха еничари.
По турско имало вездесъщи паши. По съветско имаше вездесъщи партийни секретари.
По турско агите си взимали българки за жени. По съветско директорите си взимаха българки за секлецарки.
По турско, раята работела ангария. По съветско, ученици и студенти работеха ангария.
По турско било почти невъзможно да осъдиш мюсюлманин, особено ако е имотен, да не говорим ако е паша. По съветско беше почти невъзможно да осъдиш комунист, особено ако е активен борец, да не говорим ако е партиен секретар.
В Османската империя границите били отворени. В Съветската империя границите бяха затворени.
В Османската империя много българи, подложени на тормоз, са се изселили. В Съветската империя много българи, подложени на тормоз, са емигрирали с риск за живота си.
В Османската империя черни арапи отвличали българки. В Съветската империя черни студенти си купуваха българки.
В Османската империя имало бунтове и чети. В Съветската империя имаше бунтове и горяни.
Османците, при разширяването на империята, избивали аристокрацията. Комунистите при разширяването на империята избиваха интелигенцията.
Османската империя е феодална, с порядки от мрачните средни векове. Съветската империя е тоталитарна, с порядки от мрачните средни векове.
Когато руснаците влезли в България през 1877 г., останали потресени от хубавите домакинства на българите. Когато европейците влязоха в България през 1990 г., останаха потресени от мизерните домакинства на българите...
Въобще... за 45 години комунистите съсипаха България, както турците за 500 не можаха.

И сега след уж 27 години демокрация направо сме цъфнали и вързали....

на 14.12.2016 г. в 18:41, bdenkov написа:

Под турско робство се строяха църкви и манастири. Под съветско робство се рушеха църкви и манастири.

Прочиташ това и... просто спираш да четеш.:getout:

bdenkov,приятелю...след употреба на упойващи вещества и транквиланти не е хубаво да пишеш по форумите в такива теми...

Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk

на 12/14/2016 в 18:41, bdenkov написа:

Въобще... за 45 години комунистите съсипаха България, както турците за 500 не можаха.

Ми имаме остра нужда пак да ни съсипят. По комунистическо време БГ приключи 89-та година с повече танкове от турците и гърците взети заедно. Отделно нивата на безработица са несравними. Да не говорим за правата на българите тогава и сега спрямо малцинствата (гледай наши цигани как ритат германки, а стипендийте на БГ ученици ще бъдат тройно по-ниски от тези на мангалоидите). Ъм и всичко това което в момента е "в развалини" в милата ни родина е строено по времето на комунистите - колко заводи от строените тогава работят сега? Не ги защитавам, най-малкото съм от област осеяна с паметници на "Горяни", но исторически взаимоотношенията на Ру-БГ имат и светли и тъмни моменти. Сами сме си заслужили и избрали и двете крайности.

• Автор
преди 18 часа, язе написа:

Прочиташ това и... просто спираш да четеш.:getout:

Черквата в Батак, кога е построена. Черквата в Златоград, кога е построена. Потърси малко информация в Гугъл.

преди 4 часа, mitosandov написа:

По комунистическо време БГ приключи 89-та година с повече танкове от турците и гърците взети заедно.      всичко това което в момента е "в развалини" в милата ни родина е строено по времето на комунистите - колко заводи от строените тогава работят сега? Не ги защитавам, най-малкото съм от област осеяна с паметници на "Горяни", но исторически взаимоотношенията на Ру-БГ имат и светли и тъмни моменти.

Само, като прочета Първото изречение и веднага ми става ясно, че авторът пише измислици.

За Второто изречение. Чувал си за Амортизация и Амортизационни отчисления?

Това, което съм изтрил. Истанбул само в Европейската си част е с радиус 165 км. гъсто населен. София- Пловдив е 145 км. Бедна ти е фантазията Турция, каква икономика има. Остави настрана най- долнокачествените Турски стоки.

Заставаш на околовръстното шосе край София и Турските тирове са един след Друг за Калотина.

преди 8 часа, bdenkov написа:

Черквата в Батак, кога е построена. Черквата в Златоград, кога е построена. Потърси малко информация в Гугъл.

A ти си набий в главата, че гугъл и история на България, са различни книжки. Комунистите не са строили църкви,но не са и събаряли такива...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.