Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Историята доказва: Русия е враг на България. Интересите на Русия и българските интереси. Русия - явният и таен враг на България.

Featured Replies

преди 7 часа, miro20 написа:

Хайде да се посмеем още а ? :) 

Добре!!! :) 

Някои смятат, че Русия не е фактор в световното развитие,  нали??? = НО, е нали???

Щото не би следвало ти да си сериозен, спрямо това дали е Путлер или Путин или Курнишова. :)

= ОК, забрах, че си заврян зет, но на коя персона???!!! = На Екатерина Велика ли??? :)

Мире, това, че си слуга е видно, НО, до колко ти си демократ??? 

Не виждам нищо демократично в твоето деяние и.или дело. = Мен така или иначе Слънце ме грее, а теб се Луната те превлича. ;) 

Понякога си мисля, че ще ти тегля един чеп, но ...... не съм манЪф!!! :) 

Аз казах!!!

• Отговори 530
  • Прегледи 56,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Преди 20г. Тато се целуваше с руските управници уста в уста и народа му беше щастлив, бирата истинска. циците на жените също, и най бедните ходиха на море поне за 14 дена. Сега Бойко целува дъртия зад

• И Тоя Е от Платените - Споко.

• Не е известна друга държава, организирала преврати, метежи и атентати в България освен Русия. Това е само малка част от престъпленията на Империята на Злото срещу България. Ето по-подробен списък,

Публикувани изображения

преди 7 часа, dioib написа:

Понякога си мисля, че ще ти тегля един чеп, но ...... не съм манЪф!!! :) 

Каквото и да теглиш, хвърляш върху себе си .  :) 

Нещо по тов акоето цитирах имаш ли да кажеш или си изливаш комплексите от това че съм те затапил за пореден път :) 

• 4 месеца по-късно...
на 7.11.2016 г. в 18:19, bdenkov написа:

http://turknet.freesmfhosting.com/index.php?topic=359.0;wap2

Райхщадско споразумение

Документ №1.

РАЙХЩАДСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ (на руски: Рейхштадтское соглашение) е дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Австро-Унгария, част от подготовката на Руско-османската война (1877-1878). На 26 юни/8 юли 1876-та година. Руският император Александър II и министърът на външните работи княз Александър Горчаков, се срещат с австро-унгарския император Франц Йосиф, и министъра на външните работи граф Дюла Андраши. Срещата се провежда в замъка „Райхщад“. Страните подписват тайно споразумение.
Съгласно руския текст на това споразумение, ако се постигне победа над османската империя, АВСТРО-УНГАРИЯ И РУСИЯ СЕ СЪГЛАСЯВАТ, ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ НЯМА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА (т. 2, б.Б), а БЪЛГАРИЯ И РУМЕЛИЯ ДА ОБРАЗУВАТ НЕЗАВИСИМИ КНЯЖЕСТВА. Това съгласие на Русия означава, че още през 1876-та година. Преди т.нар. „освободителна война” е ОТРЕЧЕНО като възможност създаването на Санстефанска България.

Документ №2.

БУДАПЕЩЕНСКАТА КОНВЕНЦИЯ е дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Австро-Унгария, част от подготовката на Руско-османската война (1877-1878). На 3/15 януари 1877 година, малко преди да завърши Цариградската конференция, в Будапеща се подписва ТАЙНА КОНВЕНЦИЯ МЕЖДУ РУСИЯ И АВСТРО-УНГАРИЯ - резултат от преговорите между руския посланик Новиков, и министъра на външните работи Гюла Андраши. Конвенцията потвърждава Райхщадското споразумение, с което СТРАНИТЕ СА СЕ СЪГЛАСИЛИ НА БАЛКАНИТЕ ДА НЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕНА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА.

Документ №3.

ЛОНДОНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ е дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Великобритания, част от подготовката за Берлинския конгрес. По-важните точки на споразумението са включени, както следва в: 

1. На юг БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗГРАНИЧЕНА ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ИЗЛАЗ НА ЕГЕЙСКО МОРЕ. 

2. България ще бъде разделена на две провинции - едната от тях, на север от Балкана, ще получи автономия под княжеско правителство, а другата - на юг от Балкана, ще получи широка административна автономия с губернатор-християнин, назначаван в съгласие с Европа. Във втори Меморандум директно се говори за „ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА И ХАРАКТЕРА НА РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ”.

А след това, другарите русофили ми обясняват. Как благодарение на Русия, България е била освободена. И че непризнаването на тези исторически фалшификации, били израз на неблагодарност, че и на русофобия. И че българина е било трябвало винаги да и бъде благодарен на вековната агресорка и окупаторка Русия на чужди земи, поробила не малко народи, за да им усвоява сега природните им залежи и богатства. 

А ето какви са ги планували руснаците срещу България, и благодарение на президенти като Удроу Уйлсън, с неговите четиринадесет точки, България се е разминала с този направо пъклен руски замисъл, България да бъде разпокъсана между съседите и. 

Южна България и Тракия да бъдат дадени на Гърция и на Турция сега. 

Северна България и Добруджа да бъде дадена на Румъния.

А София, софийско, северозападна България, и Пиринска Македония да бъдат дадени на Сърбия. 

И нека след това пак да ми се обяснява. АЗ колко съм бил трябвало да бъда благодарен, че ме били освободили от турското им робство, на тези считащи се себе си за роби, и изискващи и аз да се считам за роб като тях, а като не се считам за такъв. А се считам за свободен човек, необременен от историческите фалшификации на Москва.

Но не мисля да пиша повече. А смятам да дам думата на един виден русофил, при това православен духовник, изрекъл рефрена. (Има православие, има я България. Няма православие, няма я България). И този същият духовник, който е имал определени симпатии към Русия. Но с времето изстива към тази империя Русия заради действията и, който са си били направо открито враждебни към УЖ славянските им събратя в България, който били ги освбодили. Но нека все пак на трибуната да заповяда Митрополит Методий Кусев...

Добре е да се знае историята. Искам обаче да попитам какво общо има Руската империя през 19 век и сегашната Русия? Защо трябва да сме благодарни на Русия или обратно да я критикуваме, че през 19 век, нейният предшествник е направил каквото и да е било? Без значение дали е добро или зло? Същото се отнася и за СССР, който обяви война на България и я окупира. Наистина Русия е правоприемник на СССР, но хората, които в момента живеят в нея са съвсем други. Онези, които са ни окупирали са отдавна измрели. Дори да има някой останал жив, е грохнал старец, от който нищо не зависи. Демек в момента в Русия живеят други хора, които не са ни направили нищо лошо. Защо трябва да харесваме Русия или да я мразим? Това да не е футболен отбор, който харесваш или ненавиждаш, без да знаеш точно защо? Според мен не трябва нито да харесваме Русия, нито да я мразим, а да извличаме изгода от отношенията си с нея без да се конфронтираме. 

Помислете, ще харесвате или мразите човек чиито дядо е направил нещо добро или лошо на вашия дядо? Би трябвало нито да го харесвате, нито да го мразите. 

преди 32 минути, Мечо Хубавеца написа:

Същото се отнася и за СССР, който обяви война на България и я окупира.

Ако СССР не беше оставил войски у нас, гърците и сърбите (като победители във войната) щяха да претендират и да си вземат територии, тъй като ние все пак сме били от губещата страна във ВСВ. Как ти звучи всичко на юг от Асеновград да е гръцко, а на запад от Радомир да е сръбско? Найс, а?

преди 53 минути, ivottoshev написа:

Ако СССР не беше оставил войски у нас, гърците и сърбите (като победители във войната) щяха да претендират и да си вземат територии, тъй като ние все пак сме били от губещата страна във ВСВ. Как ти звучи всичко на юг от Асеновград да е гръцко, а на запад от Радомир да е сръбско? Найс, а?

Това са глупости. Няма как гърците и сърбите да ни завладеят, още повече че в Гърция малко след ВСВ има гражданска война. Ние сме били немците при Драва, с тях ли нямаше да се справим? Но добре, не споря, да приемем, че си прав. Щели сме да загубим територии, но да се възползваме от плана Маршал и България нямаше да бъде 45 години тоталитарна държава. Всичко това са обаче само хипотези....Каквото и да е щяло да стане, тези хора, които са ни направили добро или зло тогава са отдавна умрели. В Русия в момента живеят други хора, които не заслужават нито благодарности, нито омраза заради миналото.  Живеем в настоящето, а не в миналото. 

• 1 месец по-късно...

Ето кой винаги е бил, и продължава да е, против българските интереси!

Австрия: Няма да вдигнем ветото за влизането на България по суша в Шенген

• 1 месец по-късно...
на 5.03.2024 г. в 0:51, M.Николов написа:

Ето кой винаги е бил, и продължава да е, против българските интереси!

Австрия: Няма да вдигнем ветото за влизането на България по суша в Шенген

Чакай малко ... Нима казваш че българските интереси са влизането в Шенгенското пространство ?

:giggle1:

Това ви е проблема на всичките комундели копейки ... Постоянно цитирате и симпатизирате на прорашистки и анти-ЕС статии и действия, но едновременно още по усърдно цитирате когато европейците не ни харесват.

Когнитивен дисонанс ?

Ехоооо балоните... Австрийците и др европейци не ни искат именно заради такива комундели копейки като вас бре.

Дето  ни дърпате извън ЕС и към евразийското рашистко пространство !

И защото сме троянски кон и в ЕС и в НАТО с превес на рашистките анти-ЕС интереси  !

на 28.01.2024 г. в 22:20, ivottoshev написа:

Щеше да е.

Ако във войната "капитани срещу генерали " не бяхме наритали сръбските з'дници.

Когато руснаците ни обезглавиха младата армия, изтеглиха си командния състав, и ни оставиха с надеждата да ни смачкат и смелят.

Тогава щеше ли да има България бре, комундел копейка ?

на 28.01.2024 г. в 21:47, Мечо Хубавеца написа:

Искам обаче да попитам какво общо има Руската империя през 19 век и сегашната Русия?

Ами много хора се чудят също така какво общо има фашизма и рашизма...

Е, сега го виждаме.

Отделно много хора в темите  за Украйна мечтаят за възраждане на новорусии, на старите граници на руската империя, за унищожаване на държави които ги е нямало, и т.н. и т.н.

Защо го искат, аз идея си нямам , но може би ще ти дадат отговор.

Паралелно ги питай - искат ли възраждане и на османската имнперия в тези тогавашни граници ?

И да заличим държави / като нашата/ които са владели 5 века ?

Защото точно това искат рашистките пропагандисти тролченца.

току-що, M.Николов написа:

Теб освен към кланицата, не виждам накъде другаде биха могли да те дърпат.

Ти отдавна си на дръвника, но ближеш този който ти размахва сатъра.

Когнитивен дисонанс... мозъка ти не може да го осмисли ... :)

Не разбрах, влизането в шенгенското пространство добре ли е според теб или зле ? :)

преди 3 часа, miro20 написа:

Ами много хора се чудят също така какво общо има фашизма и рашизма...

Е, сега го виждаме.

Отделно много хора в темите  за Украйна мечтаят за възраждане на новорусии, на старите граници на руската империя, за унищожаване на държави които ги е нямало, и т.н. и т.н.

Защо го искат, аз идея си нямам , но може би ще ти дадат отговор.

Паралелно ги питай - искат ли възраждане и на османската имнперия в тези тогавашни граници ?

И да заличим държави / като нашата/ които са владели 5 века ?

Защото точно това искат рашистките пропагандисти тролченца.

Няма вечни врагове и вечни приятели, има вечни интереси. Нямаме интерес да сме в лоши отношения с Русия, но заради хатъра на САЩ и ЕС сме.

Османската империя е била халифат. Как да се възроди, като нито една държава включително и Турция не е съгласна? Че Русия иска да си разшири границите си е нейна агресивна външна политика, която обаче нас не ни засяга. Кои сме ние, че да се месим? Ако нападне страна членка на ЕС и/или НАТО, тогава ще е друго. 

на 28.01.2024 г. в 22:20, ivottoshev написа:

Дискутирали сме го. Югославия не е имала претенции, а само Гърция. Армията ни е била готова да отблъсне гръцката, още повече, че тогава там се е зараждала гражданска война. 

преди 5 часа, miro20 написа:

Когато руснаците ни обезглавиха младата армия, изтеглиха си командния състав...

Ама тук нещо не разбирам. Ти хем си против руснаците, хем си против изтеглянето им от нашата армия. Я първо се разбери сам със себе си и после ела и напиши какво сте се разбрали ти и ти, та да дискутираме по темата :)

на 2.05.2024 г. в 2:00, ivottoshev написа:

Ама тук нещо не разбирам. Ти хем си против руснаците, хем си против изтеглянето им от нашата армия. Я първо се разбери сам със себе си и после ела и напиши какво сте се разбрали ти и ти, та да дискутираме по темата :)

Всичко си е пределно ясно . Именно че не сме били суверенна независима държава, а реално - "задунайская губерния" , затова е и имало окупационен, повтарям специално за теб думата окупационен военен руски корпус , който да ръководи и командва българските военни .

И който е бил изцяло на наша издръжка, можеш да гугълнеш колко е струвало.

Основниямомент който пак ще ти повторя, и който неистово избягваш е че в точно този критичен момент, когато е поставена съдбата на държавата ни, руснаците се изтеглят, като едновременно дават знак и на султана че няма да се намесят ако те решат да ни нападнат заради акта на Съединението .

За радост, султана не посмява, но сърбите са насъскани и ентусиазирани от този "жест" на обезглавяване и оттегляне на руското командване, всички те надявайки се на бърз наш разгром.

И който разгром ако се бе случил, ако не проявиха българите героизъм в тази война "капитани срещу генерали" , България наистина щеше да бъде разкъсана и заличена.

С "любезното съдействие" на руската страна.

:hush:

Ноо... ти разбира се ще останеш вечно благодарен на руската империя за това че винаги те клати ... А може и да не си българин... истински българин не би плямпал като вас толкова антибългарска унизителна пропаганда на "вечнопризнателни" .

Алоу, неукия трол пишман-историк, я прочети Египет колко години е бил окупиран от Великобритания след "освобождението" му от Османската империя.

преди 8 часа, miro20 написа:

Отново само бла-бла-бла от теб, защото не ти изнася отговорът който трябва да дадеш. Нищо. Нали си знаеш че аз пак ще те питам, г-н Насраний? Въпросчето ми беше:

Ти против да е имало руснаци в управлението на нашата войска ли си, или си против изтеглянето им?

преди 11 часа, M.Николов написа:

Алоу, неукия трол пишман-историк, я прочети Египет колко години е бил окупиран от Великобритания след "освобождението" му от Османската империя.

Направо изби рибата, комундел :lol6:

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Отново само бла-бла-бла от теб, защото не ти изнася отговорът който трябва да дадеш. Нищо. Нали си знаеш че аз пак ще те питам, г-н Насраний? Въпросчето ми беше:

Ти против да е имало руснаци в управлението на нашата войска ли си, или си против изтеглянето им?

Отново, защото пак си ме цитирал, но без отговора ми :

Всичко си е пределно ясно . Именно че не сме били суверенна независима държава, а реално - "задунайская губерния" , затова е и имало окупационен, повтарям специално за теб думата окупационен военен руски корпус , който да ръководи и командва българските военни .

И който е бил изцяло на наша издръжка, можеш да гугълнеш колко е струвало.

Основниямомент който пак ще ти повторя, и който неистово избягваш е че в точно този критичен момент, когато е поставена съдбата на държавата ни, руснаците се изтеглят, като едновременно дават знак и на султана че няма да се намесят ако те решат да ни нападнат заради акта на Съединението .

За радост, султана не посмява, но сърбите са насъскани и ентусиазирани от този "жест" на обезглавяване и оттегляне на руското командване, всички те надявайки се на бърз наш разгром.

И който разгром ако се бе случил, ако не проявиха българите героизъм в тази война "капитани срещу генерали" , България наистина щеше да бъде разкъсана и заличена.

С "любезното съдействие" на руската страна.

:hush:

Ноо... ти разбира се ще останеш вечно благодарен на руската империя за това че винаги те клати ... А може и да не си българин... истински българин не би плямпал като вас толкова антибългарска унизителна пропаганда на "вечнопризнателни" .

И да добавя - Гърция трябваше ли да има окупационен корпус, и защо дори без окупационен корпус не са"вечно благодарни " на руската империя , която ги е освободила в резултат на одринския мирен договор ?

И о , каква наглост... позволяват си да сложат за националоен празник не датата на подписването на мирния договор в тази рускотурска война, а деня на възстанието което е било години прди това !

Бива ли така ? :)

Виждаш ли в сравнение колко сте жалки вечноблагодарние русороби ?

преди 3 часа, miro20 написа:

Нямам намерение да чета целият ти чаршаф с алабализми, целящи да избегнеш пряк отговор на въпроса. Отново трябва да се процедира с теб като с дете в трети клас. Ето, "а" или "б" е отговорът ти: 

а) аз съм против присъствието на руснаците в армията ни

б) аз съм против изтеглянето им от армията ни

Ще има ли отговор, или за пореден път ще докажеш на всички че си овъртолен в ла*на трол?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Нямам намерение да чета

Естествено , ти не си тук да четеш отговори които те затапват и ти показват русоробската комунделска душица, а да си плямпаш простотиите и  осиранията :)

преди 45 минути, miro20 написа:

Естествено , ти не си тук да четеш отговори които те затапват...

Прекрасно се вижда кой е "затапен". Оглушителното ти мълчание по въпросчето, което съм ти задал, говори достатъчно :laughing5:

• 3 месеца по-късно...

/д-р Лазар Петрунов/

"Източният въпрос" не е решен!

Създаден преди три века от имперската амбиция на една обдарена с природни богатства страна, но винаги изоставаща от ренесансова и цивилизована Европа държавност, той е хвърлял мрачна сянка върху съдбите на народите от Скандинавския до Балканския полуостров.

След 11 руско-турски войни, дълга поредица от тайни и явни, двустранни и многостранни „споразумения" на различни участници, след Цариградска конференция, Сан-Стефански договор, Берлински конгрес и безнравствените заключителни документи на две световни войни, той и днес поддържа кървящи рани в душата на тези народи.

Предлаганата книга не само осветлява историческото развитие на източния въпрос.

Чрез богата документация и обективна фактология тя демаскира денационализаторските и асимилационни посегателства на панславизма.

Посочва користните цели на натрапеното „покровителство", самозваното „освободително" и фалшивите „братски" клетви.

Доказва злоупотребата с източното православие.

Логически извежда отговора на въпроса: защо някои народи са по-малко потърпевши и защо българският народ е най-жестоко подложен на горните посегателства.

image.png

• 4 седмици по-късно...

/Емил Джасим/

ЧИЯ Е ТАЗИ СТОЛИЦА?

А сега си представете град, в който двата централни булеварда са кръстени на руския император Александър II и княз Дондуков, между тях е улица „Московска, а малко по-встрани – улица „Граф Игнатиев“.

Целият център е кръстосан от улиците и булевардите "Гурко", "Тотлебен", "Алабин", "Скобелев", "Аксаков" и "Паренсов"...

На булеварда, кръстен на императора Александър II се намира Руската църква и, разбира се, паметник на самия император, възседнал кон точно срещу парламента.

Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на съветската армия.

До улица „Московска“ пък е най-голямата църква в града, издигната в чест на победата в Руско-турската война, която носи името на руски владетел, чието прозвище идва от победата му над други християни, докато за цялото си 11-годишно управление е васал на монголите езичници.

И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на Русия?

Е, възможно е.

Това е София, столицата на България, нашата родина.

България е наистина страната на чудесата. На руските чудеса.

Но от нас зависи това да се промени.

/Емил Джасим/
ЧИЯ Е ТАЗИ СТОЛИЦА?
А сега си представете град, в който двата централни булеварда са кръстени на руския император Александър II и княз Дондуков, между тях е улица „Московска, а малко по-встрани – улица „Граф Игнатиев“.
Целият център е кръстосан от улиците и булевардите "Гурко", "Тотлебен", "Алабин", "Скобелев", "Аксаков" и "Паренсов"...
На булеварда, кръстен на императора Александър II се намира Руската църква и, разбира се, паметник на самия император, възседнал кон точно срещу парламента.
Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на съветската армия.
До улица „Московска“ пък е най-голямата църква в града, издигната в чест на победата в Руско-турската война, която носи името на руски владетел, чието прозвище идва от победата му над други християни, докато за цялото си 11-годишно управление е васал на монголите езичници.
И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на Русия?
Е, възможно е.
Това е София, столицата на България, нашата родина.
България е наистина страната на чудесата. На руските чудеса.
Но от нас зависи това да се промени.
Веднага можеш да направиш предложение да бъдат преименувани на всеки един участвал в бомбардирането на София през Втората световна война. Няма по-подходящи хора, на които да бъдат прекръстени тези улици.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

"Русия – огнище на заговори, посегателка на реда в чужди държави"

Задигането на Батенберга от хора, които минаваха за нейни наемници, и изпращането му от тях под конвой в Рени, вече бяха дали на Русия пред очите на славянския свят образа на пиратска държава.

Метежите в Силистра и Русе показваха още веднъж Русия като огнище на заговори, посегателка на реда в чуждите държави, сеячка на анархия.".

Симеон Радев, "Строителите на съвременна България”, том 3, (изд. СУ "Св. Кл. Охридски”, 2009).

simeonradev.png

преди 55 минути, maxthon написа:

Веднага можеш да направиш предложение да бъдат преименувани на всеки един участвал в бомбардирането на София през Втората световна война. Няма по-подходящи хора, на които да бъдат прекръстени тези улици.

Мога да ти покажа и друго изказване на същият този Джасим, пък всеки да си прави изводите дали той е соросоидна подлога и антибългарин. 

България е имала излаз на три морета само 22години. Какво прави това? ... Ами прави хубави тениски.

Ето го и цялото клипче. Там има и други интересни работи:

• 2 седмици по-късно...

6h  ·

От книгата на българомразеца от Азиатския департамент на руското имперско външно министерство Сергей Татищев "Из миналото на руската дипломация".
На стр. 503 той пише следното: „Убеждавайки се в предателството и измяната на българите, ние трябва и да се отнасяме с тях като с врагове, без да се утешаваме с мнимите различия между настроението на народа и неговите водачи, тъй като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство. Всичко, което бе направено от Русия за България, трябва да бъде демонтирано. Целта на нашите усилия трябва да бъде не "целокупна" България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румънци, сърби и гърци, с изключение на широката полоса покрай крайбрежието на Черно море, която Русия може да поиска да остави за себе си".
По-нататък Татищев подчертава, че с България трябва да се постъпи така, както руската империя е постъпила с Полша, т.е. да бъде "разчленена, размазана и изтрита от лицето на земята за назидание на всички други племена, населяващи Изтока", за да се знае "какъв позорен и трагичен край очаква всеки славянски народ, ако дръзне да вдигне ръка срещу великата Русия".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.