Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Историята доказва: Русия е враг на България. Интересите на Русия и българските интереси. Русия - явният и таен враг на България.

Featured Replies

на 20.09.2022 г. в 11:08, ivottoshev написа:

Руски войник в качеството си на такъв, НЕ Е УБИЛ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН. Не е влизал в битка с българи. Криминални прояви на отделни индивиди е имало и ще има навсякъде по света.

И пак лъжеш ;) 

Явно е патологично. 

• Отговори 534
  • Прегледи 57,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Преди 20г. Тато се целуваше с руските управници уста в уста и народа му беше щастлив, бирата истинска. циците на жените също, и най бедните ходиха на море поне за 14 дена. Сега Бойко целува дъртия зад

• И Тоя Е от Платените - Споко.

• Не е известна друга държава, организирала преврати, метежи и атентати в България освен Русия. Това е само малка част от престъпленията на Империята на Злото срещу България. Ето по-подробен списък,

Публикувани изображения

преди 3 часа, N1K17Y написа:

И пак лъжеш ;) 

Явно е патологично. 

И пак не казваш кое точно е лъжа в поста ми. 

Явно ти е невъзможно.

преди 40 минути, ivottoshev написа:

И пак не казваш кое точно е лъжа в поста ми. 

Явно ти е невъзможно.

Еее, тоя път наистина забравих

на 20.09.2022 г. в 11:08, ivottoshev написа:

Руски войник в качеството си на такъв, НЕ Е УБИЛ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН. Не е влизал в битка с българи.

Ето ти ги лъжите. 

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Еее, тоя път наистина забравих

Ето ти ги лъжите. 

Кое е лъжа? И - защо?

преди 21 часа, N1K17Y написа:

Явно е патологично. 

леле как се е осрал пак тошеффффф . При него е наистина патология. циклическа, неизлечима. :)

на 20.09.2022 г. в 10:34, N1K17Y написа:
на 14.09.2022 г. в 0:19, ivottoshev написа:

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ  - РУСКИ ВОЙНИК НЕ Е УБИЛ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН!!!

Фактът е, че пак лъжеш. Да влезеш да обереш някого и да го застреляш, злополука. Щом е от съветски войник, какво друго да е, няма да е убийство. А, не, злополука е, защото така пишело в моето клипче. Представям ви русороб, в пълния му блясък, дами и господа. И да изнасилваш е злопулука. Тошев, ти инцидентно, изнасилваш ли баби ? Или само ги обираш ? Колко души си застрелял досега, инцидентно рабира се ? 

аааахахаха :) 

:laughing4:

...и руския атом е мирен атом... да не се бърка с лошия Западен атом :giggle1:

Не знам с какво са ги инжектирали тия соц путинисти че толкова им е увредено директно ДНК-то.

преди 1 час, miro20 написа:

леле как се е осрал пак тошеффффф . При него е наистина патология. циклическа, неизлечима. :)

аааахахаха :) 

Така става, когато няма как да ме обориш. Винаги в такива случаи, според думите ти ставам "осран", "патологичен" и тн. :lol6:

Нямаш аргументи и почваш с обиди. Това е явен признак на безсилие да докажеш тезата си :hit:

• 2 седмици по-късно...
на 22.09.2022 г. в 12:07, ivottoshev написа:

Така става, когато няма как да ме обориш. Винаги в такива случаи, според думите ти ставам "осран", "патологичен" и тн. :lol6:

Нямаш аргументи и почваш с обиди. Това е явен признак на безсилие да докажеш тезата си :hit:

Какви обиди бре. Цитирах друг който те навря там дето кучето облизва с език , че пак лъжеш и говориш пълни простотии  .

:) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Какви обиди бре. Цитирах друг който те навря там дето кучето облизва с език , че пак лъжеш и говориш пълни простотии  .

:) 

Пак само общи приказки, но нещо с което да ме обориш... за пореден път няма :giggle1:

hrpopov.png

Човекът на снимката се казва Христо Георгиев Попов и е национален герой. Роден е в Шумен през 1858г. и на 17 години е станал учител. Дошла Руско-турската война и помагал на руснаците. После се записал още в първия випуск на Военното училище, а след това учил и във Военната академия в Санкт Петербург. Става офицер в българската армия. Князът го гледа как води войниците си на едно учение в местността Топли гьол (днес Овча Купел) и остава възхитен от уменията му. Малко преди Сръбско-българската война бива назначен за командир на 1-ви пехотен софийски на Н.В. княз Александър полк. Капитан, който да води полк от 4000 души. Тогава сме имали един-единствен майор де (Гуджев) или нека са двама, ако броим Данаил Николаев в Източна Румелия. Войната започва и на петия ден сърбите атакуват Сливница (5-ти ноември). На разположение имат 3 дивизии, а четвърта, Моравската, обхожда Сливница от юг и заплашва левия ни фланг, а така и цялата позиция. За да спре пристигането й на Сливница е пратен Радомирския отряд (1949 души), под командването на кап. Кисов, който сутринта на 6-ти ноември извършва безумна атака по фланга на Моравската дивизия с цел да я забави, а най-добре да я увлече в преследване. Отрядът е разбит, дивизията е забавена, но сърбите бързо съобразяват, че могат да застрашат направо София през Владая. До генщаба достигат тревожни донесения, че в село Владая има сръбски конски патрули. София няма никаква защита. През нощта на 6-ти срещу 7-ми, кап. Олимпий Панов предлага на княза, срещу Моравската дивизия да бъде пратен нов отряд, наречен "Рекогнисцировъчен Брезнишко-Трънски отряд" под командването на кап. Христо Попов. Дават му 3 дружини, 1 полубатарея и един ескадрон, което е приблизително един полк. Срещу него е дивизия с 3 полка. В 7:45 частите тръгват и в 10:00 срещат сърбите до с. Гургулят. До 13:00ч. всички резерви са вече в боя, но от левия сектор на Сливнишката позиция, кап. Михаил Савов си е позволил да прати помощ от 2 роти и една батарея. В 16:00 идва писмо от княза, че през Банкя и Владая скоро ще дойде помощ. Кап. Попов пуска писмото до ротните командири и въодушевлението е толкова голямо, че войниците сами тръгват в атака, без въобще да чакат въпросното подкрепление. Мисълта, че то идва им е била достатъчна. В спомените си кап. Попов пише лаконично: "Почна се щиковата работа." От лозята излизат селяни с брадви, пушки и коси, и се включват в "щиковата работа". Има дори жени. Сърбите обръщат на бяг, а една рота се предава. Столицата и левият фланг на Сливница са спасени, а по същото време десния фланг завзема Три уши и цялата сливнишка позиция започва екзалтирана атака във всички сектори.

След войната Христо Попов е повишен в чин майор и остава командир на 1-ви пехотен софийски полк. Идват тежките дни август, 1886г., когато продажният Драган Цанков и група офицери-русофили, начело с Радко Димитриев и Атанас Бендерев изпялняват внушенията на руския император и извършват преврат срещу княза, нарушавайки офицерската си клетва. Първата им задача е да овладеят командваето на всички гарнизони като най-важен е софийския. Все пак 1-ви пехотен полк се нарича "на Н.В. княз Александър". Съзаклятниците се страхуват лично от Христо Попов. С. Радев пише: "Попова знаеха го: фанатически предан на княза, лудо смел, какъвто се показа на Гургулята; полкът му — най-образцовият полк в цяла България — вярваше в него като в бога. Затова няколко дена преди преврата две дружини от първия полк бидоха изпратени на Сливница под предлог да строят укрепления. Първата дружина, която бе оставена в София на лагер, биде обезоръжена на 9-и сутринта; Попов арестуван призори." Обаче офицерът, който арестува майора бива засрамен от измяната си. Казва на Попов, че ще стои на 200м. от него и да прави каквото иска, само да не го излага. Попов праща вестоносци да върнат дружините му в София, но те заварват офицерите под арест. Към 10ч. обаче идва кап. Яблански (по-късно кмет на София, предприемач, собственик на къщата, която по-късно стана "Китайското посолство") и отвежда майор Попов във Военното министерство. По пътя дори го заплашва с разстрел. В министерството го чака Радко Димитриев, който също го заплашва с разстрел. Попов ги обявява за предатели и бива отведен в къщата си на днешната улица "6-ти септември", където стои под арест. Следобедът обаче стражата от Струмски полк е сменена с войници от Софийски полк, които оставят командира си да прави каквото поиска. Майорът започва да приема посетители и сам той да излиза. На посетителите си казва: „Това, което се извърши, е грях, престъпление. Тия хора забодоха меча в сърцето на България. Те са оръдия на чужда държава.“ По това време вече Стамболов организира контра-преврата от Търново, печелейки гарнизон след гарнизон с железния си тон по телеграфа. На 10-ти майорът праща един офицер (З. Митов) да намери начин да доведе двете дружини от Сливница. Митов успява да освободи арестуваните офицери под предлог, че Попов иска от тях да положат клетва през новото правителство. На 11-ти офицерите-изменници на свой ред са арестувани и дружините тръгват към София, която се пази от 1-ви артилерийски и 2-ри пехотен Струмски полкове. Далеч преди да пристигнат, Попов вече е господар на столицата. Той няма никаква идея за действията на Стамболов от Търново и назначения от Стамболов главнокомандващ на войската подполк. Сава Муткуров. Христо Попов действа сам. На 12-ти дружините на софийския полк спират пред София на 15 метра (!) от войниците на Струмския полк. Христо Попов препуска дотам, за да предотврати кръвопролитието. Успява. Връща се в София следобеда и с 1 рота взема обратно контрола върху Военното министерство, комендантското управление, телеграфната станция и юнкерското училище. Среща кап. Кесяков, който излиза от Руското консулство - същият участва в арестуването на княза няколко дни по-рано и се изплюва върху лицето на Н.В. Симеон Радев пише:

— Попов — каза Кесяков, — какво правите? Елате да се споразумеем.

— Аз с предатели споразумение не ща — отговори Попов, — а ти да си идеш вкъщи и да си смъкнеш униформата, че не отговарям за себе си.

Кесяков наведе глава, отмина. Нахалният авантюрист, който на 9 август бе плюл върху княза, сега бе се свил и искаше да мине незабелязан. Впрочем, нямаше кой да се занимава с него. Публиката, която пълнеше улиците от двореца до градския съвет, бе буквално луда от възторг. Тя акламираше Попова, първия полк и с всичката си опиянена душа викаше: „Да живее княз Александър“. Попов, който бе предмет на нескончаеми овации, едва можа да си пробие път.

Във военното министерство майор Попов намира Каравелов (в малодушно състояние), военния министър (също), Константин Стоилов, г-жа Каравелова и офицерите Бендерев и Груев. Те не могат да повярват, че той е свободен, но скоро разбират, че София е негова. "Конското" е жестоко. После майорът отива и в митрополията, за да продължи конското и над митрополит Климент (руска маша), където се оказва и Драган Цанков. Смаяни, те го молят само да не пролива кръв. После съдбата го среща с преждеспоменатия Яблански. Попов го заплашва с физическо насилие и му дава команда "кръгом!". Яблански потъва в земята. След час се разбира, че Радко Димитриев е избягал, а скоро го последва и Бендерев. Превратаджийте се предават, а София е под контрола на майор Попов и неговите момчета от 1-ви пехотен Софийски полк.

През 1889г. вече подполк. Попов се уволнява от армията и завършва право в Женева. През 1899г. става кмет на "неговата" София. Столицата се сдобива с електрическо осветление (1 ноември, 1900г.) и трамваи. Създаден е и одобрен гербът на София. Христо Попов е в инициативния комитет за паметник на цар Александър II Освободител. Въвежда се безплатна медицинска помощ за бедни.

През 1912г. Христо Попов не пропуска да се включи в Балканската война, а през 1915г. е назначен за министър на вътрешните работи и народното здраве в правителството на Васил Радославов. Заради последното е осъден от Държавния съд на БЗНС през 1923г. на доживотен затвор, но е амнистиран през 1924г. Умира в 1951г.

Този човек няма една паметна плоча или паметник в София или където и да е. В Луковит (!) има улица на неговото име. На предателя Драган Цанков е наречен знаков булевард - този пред Руското посолство. Това се случва с всеки българин, който си е позволил да пази България напряко на волята на руските ни "братя". Това го пускам само, за да отбележа, че цялата ни история и всичките ни учебници трябва да се пренапишат.

на 14.09.2022 г. в 0:19, ivottoshev написа:

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ  - РУСКИ ВОЙНИК НЕ Е УБИЛ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН!!!

АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ Е ИЗБИЛА НАД 3000 НЕВИННИ ЦИВИЛНИ ЖИТЕЛИ. НЕ Е БОМБАРДИРАЛА ВОЕННИ ЦЕЛИ, А ЦЕЛЕНАСОЧЕНО Е ИЗБИВАЛА МИРНО НАСЕЛЕНИЕ!!!

Съгласен съм. И до тук не видях дори един пример за обратното - за руски войник - убил - българин! Само истерично се плямпат некакви несвързани бръщолевения!

А че американската авиация е избивала невинни - нито дума от евротолерастите тук!!!!!

Май*цепродавци!!!

преди 1 час, dimy написа:

Съгласен съм. И до тук не видях дори един пример за обратното - за руски войник - убил - българин! Само истерично се плямпат некакви несвързани бръщолевения!

А че американската авиация е избивала невинни - нито дума от евротолерастите тук!!!!!

Май*цепродавци!!!

150 примера има, лъжецо. 

преди 24 минути, N1K17Y написа:

150 примера има, лъжецо. 

Не, няма. Има инциденти и битова престъпност. Абсолютно същото го има на всякъде по света. 

В резултат на военни действия няма нито един българин, убит от руски войник. За разлика от над 3000-те избити невинни в резултат на краварските бомбардировки по цивилни цели.

преди 7 часа, N1K17Y написа:

150 примера има, лъжецо. 

Я дай поне десетина от тях, майце*продавцо!

преди 8 часа, ivottoshev написа:

В резултат на военни действия няма нито един българин, убит от руски войник.

И това е лъжа. Спри се бе. 

Я дай поне десетина от тях, майце*продавцо!

Вече съм ги дал на другия лъжец. 

преди 10 часа, N1K17Y написа:

След като има едно:

на 14.09.2022 г. в 17:20, ivottoshev написа:

Ох, пак ли хвърляш в пространството твърдението че съм лъжец, без да посочиш конкретната ми лъжа? Добре, пак ще броим до 15.

Първи път: Кое точно е лъжа в поста ми?

Предвид твоята личност е логично да стигнем и до две. Втори път: Кое точно е лъжа в поста ми?

Само до 15 ли ще стигнем, или този път ще надвишим бройката на постовете в които ме обявяваш за лъжец, без да можеш да покажеш конкретна моя лъжа?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

След като има едно:

Предвид твоята личност е логично да стигнем и до две. Втори път: Кое точно е лъжа в поста ми?

Само до 15 ли ще стигнем, или този път ще надвишим бройката на постовете в които ме обявяваш за лъжец, без да можеш да покажеш конкретна моя лъжа?

Конкретно съм ти изрязал коментара и оставил само лъжата ти. Кое точно не ти е ясно от това ? 

преди 1 час, N1K17Y написа:

Конкретно съм ти изрязал коментара и оставил само лъжата ти. Кое точно не ти е ясно от това ? 

Твърдиш че е лъжа, но не даваш пример с който да я обориш. За това:

Трети път: Кое точно е лъжа в поста ми?

И аз мога да напиша че сутрин, обед и вечер ми правиш като вятъра, ама без доказателства това ще си остане само едно голо твърдение, нали? 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Твърдиш че е лъжа, но не даваш пример с който да я обориш. За това:

И аз мога да напиша че сутрин, обед и вечер ми правиш като вятъра, ама без доказателства това ще си остане само едно голо твърдение, нали? 

А това какво е ? 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бой_при_Добрич

преди 37 минути, N1K17Y написа:

Аууууу, пак се правим на луди :lol6:

Сега ще кажеш че не си спомняш от къде тръгна спора, нали? Ми айде от мен да мине, аз ще ти припомня:

628880864_.png.c3a99b4209c4697ad7bea3e3f17c82ec.png

Ха сега кажи с въпросната битка при Добрич какво общо имат комунистите?

преди 40 минути, N1K17Y написа:

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Ех Тошев...

toilet paper animation GIF by Rough Sketchz

преди 17 минути, БаалБек написа:

Ех Тошев...

toilet paper animation GIF by Rough Sketchz

Не се напъвай. Ти не си на нивото на човека с когото спорим в момента. Твоето "ниво" е около това на хлебарките и изобщо не ти е дадено да разбереш за какво си говорят хората.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Не се напъвай. Ти не си на нивото на човека с когото спорим в момента. Твоето "ниво" е около това на хлебарките и изобщо не ти е дадено да разбереш за какво си говорят хората.

Лошо е като изгубиш така унизително спор. Злобата и кафявата пяна избиват отвсякъде...:hush:

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Вече съм ги дал на другия лъжец. 

Лъжеш!

преди 25 минути, БаалБек написа:

Лошо е като изгубиш така унизително спор.

Изгубил съм спор?!? Що? Да не би да успя да покажеш къде руски войник е убил българин? Ми не, не си. 

Знам, че за всеки пост ти се плаща. Нямам намерение да ти генерирам нови жълти стотинчици от тролската централа. Отиваш при оФцата и Цоцо. Ако някой ден истинските комедианти като Лоботомирко и Комплексарчо някъде са се запиляли, може и да отблокирам временно някой от вас, та да се посмея, но иначе не разчитай да те чета.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Аууууу, пак се правим на луди :lol6:

Сега ще кажеш че не си спомняш от къде тръгна спора, нали? Ми айде от мен да мине, аз ще ти припомня:

628880864_.png.c3a99b4209c4697ad7bea3e3f17c82ec.png

Ха сега кажи с въпросната битка при Добрич какво общо имат комунистите?

Сега комунистите било :lol6:

Първо беше "руски войник не е убивал българин", после стана "в качеството си на такъв", сега трябва и комунист да е. Наистина не знам какво общо имат комунистите, не знам защо ги намесваш. Писал си руски войник. Не си писал комунистите. Баалбек е писала Русия и комунистите. Всъщност, знам де, овъргаля се в лайната и сега вместо да си признаеш грешката, ще има да въртиш, сучеш, страшен цирк ще е... Не те знам с какво лице се присмиваш на Миро, след като си класи над него. 

Лъжеш!

Дал съм линкове, твой проблем, лъжецо. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.