Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i5 6600K OC + GTX 1060 нисък FPS на CS:GO

Featured Replies

преди 33 минути, lubomirsb написа:

Аз не съм се и старал да ви затрупвам с качествена информация. Не ми е нужно да ми обясняват научно, че ако не ям ще умра по някое време. За мен е очевидно. С такава техника не разполагам. Играя цс от 14-15 години , играл съм на 144 hz монитори и на 60 hz. Разликата е очевадна. И да ти направя такъв тест то трябва да си при мен за да го видиш. 
А до това ,че те изкарвам не разбрал не ме прави прав. Вярно е да, но ти наистина не разбра нещо доста елементарно, а се хвърляш в големия спор.

Ти се хвърляш в спор с аргумент "играл съм на 144hz монитор и виждам разлика. Аз съм прав ,а ти не разбираш елементарни неща". Това бяха аргументите ти на кратко. Аз пък мога да ти дам литература за човешкото око ,и че след 24фпс приемаме картината за напълно гладка. 

Намерих доста подробен материал за човешкото око ,но никъде не видях да пише за митичния скрит потенциал на окото ,за което ми говориш.

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Отговори 114
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, Soviet Soldier написа:

Ти се хвърляш в спор с аргумент "играл съм на 144hz монитор и виждам разлика. Аз съм прав ,а ти не разбираш елементарни неща". Това бяха аргументите ти на кратко. Аз пък мога да ти дам литература за човешкото око ,и че след 24фпс приемаме картината за напълно гладка. 

Намерих доста подробен материал за човешкото око ,но никъде не видях да пише за митичния скрит потенциал на окото ,за което ми говориш.

Чети хубаво какво съм писал. Това за което не беше разбрал се отнасяше за response time на монитора , че се отнася за времето на реакция на играча ( първи контакт , кой ще види другия първи ) , след това става въпрос за самата битка между играчите , кой ще вижда по-плавно екшъна (пак е зависимо от response time) . Когато виждаш нещата по-плавно реагираш по-адекватно. В материала, който си ми дал (който впрочем като цяло няма НИЩО общо с това за което спорим) пише следното 

Цитат

Зрителното възприятие има значителна инертност – образът се задържа в окото около 0.1 s след попадането на светлина в него. Затова, когато на киноекрана се прожектират 24 кадъра/снимки за една секунда, зрителят ги възприема като непрекъснато движещи се предмети.

Къде пише за над 24 кадъра какво се случва ? Това което е написано означава че 24 кадъра са МИНИМУМА за да виждаме постоянно движение.

преди 40 минути, lubomirsb написа:

Чети хубаво какво съм писал. Това за което не беше разбрал се отнасяше за response time на монитора , че се отнася за времето на реакция на играча ( първи контакт , кой ще види другия първи ) , след това става въпрос за самата битка между играчите , кой ще вижда по-плавно екшъна (пак е зависимо от response time) . Когато виждаш нещата по-плавно реагираш по-адекватно. В материала, който си ми дал (който впрочем като цяло няма НИЩО общо с това за което спорим) пише следното 

Къде пише за над 24 кадъра какво се случва ? Това което е написано означава че 24 кадъра са МИНИМУМА за да виждаме постоянно движение.

Не извъртай нещата ,тук говорим за ФПС. Времето за реакция е важно и видимо ,аз за това не споря. Не ,24фпс не означава "движение" и при 15фпс ще виждаш движение ,въпросът е ,че при над 24фпс човек вижда всичко напълно гладко. 

преди 2 часа, lubomirsb написа:

Тука вече разбрах , че вие не сте играли cs. Какво общо има сенс на мишката ? Когато някой почне да "стрейфа" е трудно да го уцелиш защото се движи "бързо".

какъв стрейф какви  5 лв това  не е  НL    в   cs  седиш на едно место и стреляш  или като се движиш спираш и стреляш само от близо може да си позволиш  тяло в тяло да стрейф и стреляш без да спираш  .  има общо сенс на мишката щото противника  може да си премести по бързо мерника от тебе от точка 1 до точка 2 на  монитора  недостатъка на бързата мишка е че трудно се управлява спиране в точка но ведънъж  ако се научи  фпсто не важи достатъчно е  40 фпс даже пре достъчно .......  тва за стрейфа примерно ще важи ако си балък и си направил сенс под 3

и той да те обикаля и ти  да въртиш мишката като гламав  и да не може да се обърнеш

преди 2 часа, lubomirsb написа:

С 40 фпс ще се чудиш как те убиват и ще си мислиш, че всички са с хакове

ами не по принцип не съм играл от отдавна  но малко  загрявка и им бия кимбите. по скоро ще е обратното ше кажят тоя има яко видео карта и cpu  600 fps. и е и с wall hack  и aim  ....   та един въпросен джентълмен   преди една година ме вика  и ми казва имам проблем- нещо имам малко фпс на  еди коя си игра и гледам екрана и   нарисувано ботушче   и човека  ходи и цифрата се увеличава спира и става на  нула и ми вика виждаш ли малко ми е  фпс а то тва мувмент спеед и му казах  и се хвана за главата толкова се беше вкарал  във филма .  та за това и вначалото питах 

на 12/1/2016 в 23:56, Yvan Sergeev написа:

да не бъркаш фпс с мс(movement speed) :clown:

Коментара ми е към предните 2 поста. Значи това със сенс на мишката изобщо няма да го коментирам, ти си в съвсем друг филм. Това за което е спорим е дали фпс се отразява на играта и дали човешкото око го вижда , мозъка го разбира и реално дали играча с повече фпс има предимство (било то и леко) . Ето един сайт гледайте хубаво . А това е разликата между 30 и 60 , ние говорим за бога за 60 и 144....

много ясно че има предимство което е 0.001%  ама ако ти си със сенс 3 а противника със сенс 4   той има предимство  33.3333333333% ПОВЕЧЕ .  ТОЧка ,  точка и запетая.

От части пишете пълни глупости. 24 fps са 20 снимки с информация. 200fps са 200 снимки с информация. Ако разполагане с еднакво време за анализ на тази информация - еднакво ли ще се информирате?

Аз мисля, че този с 200 снимки ще види доста неща, които другия изобщо няма да види.

Втори фактор е интернета. wi-fi връзката е 50% по бавна спрямо връзка по кабел. Ако този който получава 200 снимки с информация по кабел, онзи който получава 24 снимки с информация по wi-fi е вече получил тази информация и ви е убил преди да сте реагирали.

Трети фактор е процесора с каква скорост ви обработва цялото. Дори предните фактори да са ви еднакви, то по бързия процесор вече ви е обработил всичко а бавния още не. Съответно вече са ви утрепали въпреки че вие ще видите самото ви убийство малко по късно. Самото ви убийство протича по следния начин. Вие виждате противника, стреляте по него, но той ви убива. От гледна точка на противника се случва нещо съвсем различно. Той ви вижда и ви убива така все едно не сте го забелязали. Има и друго. Вие го стреляте все едно стреляте с хаусни патрони а той бяга към вас и ви заколва. 

На края и още нещо ще добавя. Играя от компютъра и от лаптопа една браузер игра в която кликаш и чакаш да изтечат 10 минути за да кликнеш отново.

През компютъра виждам, че на лаптопа времето е изтекло а на лаптопа се вижда, че още не е свършило а при опит да кликна ми излиза съобщение да изчакам да изтечат тези 10 минути.

Лаптоп, двуядрен процесор на 1800MHz свързан по wi-fi.

Компютър. Двуядрен процесор на 4300MHz свързан на същата мрежа, но с кабел позволяващ двойна скорост на интернета.

преди 5 минути, nikolela написа:

От части пишете пълни глупости. 24 fps са 20 снимки с информация. 200fps са 200 снимки с информация. Ако разполагане с еднакво време за анализ на тази информация - еднакво ли ще се информирате?

Аз мисля, че този с 200 снимки ще види доста неща, които другия изобщо няма да види.

Втори фактор е интернета. wi-fi връзката е 50% по бавна спрямо връзка по кабел. Ако този който получава 200 снимки с информация по кабел, онзи който получава 24 снимки с информация по wi-fi е вече получил тази информация и ви е убил преди да сте реагирали.

Трети фактор е процесора с каква скорост ви обработва цялото. Дори предните фактори да са ви еднакви, то по бързия процесор вече ви е обработил всичко а бавния още не. Съответно вече са ви утрепали въпреки че вие ще видите самото ви убийство малко по късно. Самото ви убийство протича по следния начин. Вие виждате противника, стреляте по него, но той ви убива. От гледна точка на противника се случва нещо съвсем различно. Той ви вижда и ви убива така все едно не сте го забелязали. Има и друго. Вие го стреляте все едно стреляте с хаусни патрони а той бяга към вас и ви заколва. 

На края и още нещо ще добавя. Играя от компютъра и от лаптопа една браузер игра в която кликаш и чакаш да изтечат 10 минути за да кликнеш отново.

През компютъра виждам, че на лаптопа времето е изтекло а на лаптопа се вижда, че още не е свършило а при опит да кликна ми излиза съобщение да изчакам да изтечат тези 10 минути.

Лаптоп, двуядрен процесор на 1800MHz свързан по wi-fi.

Компютър. Двуядрен процесор на 4300MHz свързан на същата мрежа, но с кабел позволяващ двойна скорост на интернета.

24фпс са 24 кадъра (снимки) и да еднаква информация ще види ,щом човешкото око възприема 24 кадъра в секунда. Или представи си от тия 200 "снимки" всички са еднакви ,само 89-тата е различна и ти нея ще я видиш при положение ,че 200-те се изреждат за 1 секунда? Ха ха ха оптимистично! 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

24  фпс не са ли 24 снимки или са снимани през ноща и е изгубено фпс .....  дай малко елементарна математика да вкараме  да натиснете 2 пъти бутона на мишката ви трябват да речем 0.2  тва ако сте много бързи  за тези 0.2  сек при 30 фпс минават  6  фпс сега си представете да е 300 фпс за същото време ще минат 60  снимки е дали ще  намерите разликата мижду 60 снимки където се изменя някакъв пиксел  в монитора където  даже не го виждате с просто око.

Факт е ,че и 60 еднакви кадъра да ти се изредят за 1 секунда ,ти няма да разпознаеш единия различен от тях. Има разни програми за видео обработка , направете го този опит ,вкарайте в 1 секунда 59 еднакви и 1 различен и ако го забележите въпросния кадър ,идете и си вземете 144hz монитор ,та да сте по-силни в ЦС. 

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

24фпс са 24 кадъра (снимки) и да еднаква информация ще види ,щом човешкото око възприема 24 кадъра в секунда. Или представи си от тия 200 "снимки" всички са еднакви ,само 89-тата е различна и ти нея ще я видиш при положение ,че 200-те се изреждат за 1 секунда? Ха ха ха оптимистично! 

Абе човек, за кой път да ти казвам, че човешкото око не възприема 24 кадъра в секунда. Окото не е хардуер, по-сложно е. Прието е 24 кадъра са МИНИМУМА за който човек ще възприеме дадено видео за гладко. За въпроса ти , най-вероятно няма да го види но това за бога са 200 кадъра на секунда. Не знам дали има монитор който да възпроизведе толкова. Говорим за 144 кадъра , как ги изкара 200 не знам. Кадрите са толкова идентични, че се създава "плавен" геймплей, виж сайта който ти дадох.

преди 1 минута, lubomirsb написа:

Абе човек, за кой път да ти казвам, че човешкото око не възприема 24 кадъра в секунда. Окото не е хардуер, по-сложно е. Прието е 24 кадъра са МИНИМУМА за който човек ще възприеме дадено видео за гладко. За въпроса ти , най-вероятно няма да го види но това за бога са 200 кадъра на секунда. Не знам дали има монитор който да възпроизведе толкова. Говорим за 144 кадъра , как ги изкара 200 не знам. Кадрите са толкова идентични, че се създава "плавен" геймплей, виж сайта който ти дадох.

Не аз ги изкарах 200 ,а човекът на който съм отговорил. Следващия ми пост видя ли го по-горе за 60-те кадъра за 1 секунда? 

нали имаше някакво като реклама за 29 къдър ли беше   подъсзнателно  и върви си филма и на всеки 28 кадъра снимка на кока кола примерно и зрителине не го виждат и на сутринта подсъзнанието им казва да ходат да си купят кока кола 

преди 3 минути, lubomirsb написа:

ами за това става въпрос как разбирате разликата между 200 и 300 фпс като моторите  са ви 140 hz  даже и по  тежки случай различават 300 фпс на 60 HZ  монитор

току-що, Yvan Sergeev написа:

нали имаше някакво като реклама за 29 къдър ли беше   подъсзнателно  и върви си филма и на всеки 28 кадъра снимка на кока кола примерно и зрителине не го виждат и на сутринта подсъзнанието им казва да ходат да си купят кока кола 

Теорията бе за 25-ти кадър по време на прожектиране на филм с послание. Тази теория твърди че 25-ти кадър няма човек да го вижда ясно с зрението си ,но ще го разбере подсъзнателно. Това не знам ,колко е вярно ,но реално е прилагано в САЩ. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Не аз ги изкарах 200 ,а човекът на който съм отговорил. Следващия ми пост видя ли го по-горе за 60-те кадъра за 1 секунда? 

Да видях го. Вкарай 1 различен кадър и най-вероятно няма да го "видиш" , но ще го възприемеш. Вкарай 10 различни кадъра в тези 60 и ще ги видиш със сигурност, какъвто е и нашият случей. Тука става въпрос за плавен геймплей, подобрява ти играта, вижда се . За какво изобщо спорите не мога да ви разбера ? Отидете и вижте със собствените си очи. Опитвате се да изкарате всичко глупост и плацебо ефект.

на видеата в ютюб  само една разлика виждам че на едното пише 60  hz  на  другото 120 HZ  и тва е 

я някой да направи  едно видео експеримент  на 30 фпс и 60 фпс да видим дали ще открием кадър който е добавен 

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

на видеата в ютюб  само една разлика виждам че на едното пише 60  hz  на  другото 120 HZ  и тва е 

Теб те съветвам да прочетеш хубаво какво съм писал , да прочетеш малко по темата и пак да говорим. 
Монитора ти предполагам е 60hz , как се опитваш да видиш 120 фрейма ? Youtube поддържа видеа с максимални 60 фрейма. Как се опитваш да видиш 120 ? Това което исках да ви кажа е че тези въпросни 144 фрейма ще ги усетите само на живо на монитор 144hz и игра която върви на минимум 144 фрейма. Тука в момента можем само да даваме примери с разликите между 30 - 60 и всичко до 60 фрейма на секунда.

преди 22 минути, nikolela написа:

Ще се самоцитирам отново. Като наблегна че ще разполагате с еднакво време за анализ на 24 срещу 200 снимки за минута.

Ето ви 24 fps за минута.

Това са 200 снимки в минута. Вижте  какво сте изпуснали.

А за онова твърдение с опита за 200 еднагви снимки и само една да е различна - то тогава съвсем нищо няма да видите, защото ще гледате стоп кадър в продължение на цяла една минута.

ами същото ще попитам  как усещате  300 фпс на 150 hz  аре малко бонус херци ви давам :D

Ето ви и нещо което ще ви накара да помислите най-сетне за какво става въпрос. Колко пиксела имате на екрана си ? Колко от тях наистина "виждате" , но възприемате ? Да ви изгори 1 пиксел и може да не разберете с месеци. Да ви изгорят 10 един до друг и веднага ще видите. Колко пиксела може да види човешкото око ? Защо по-големите резолюции изглеждат по-добре ? 4k резолюцията всеки пиксел ли виждате ? Не ги виждате , но ги усещате !!!

току-що, lubomirsb написа:

Да видях го. Вкарай 1 различен кадър и най-вероятно няма да го "видиш" , но ще го възприемеш. Вкарай 10 различни кадъра в тези 60 и ще ги видиш със сигурност, какъвто е и нашият случей. Тука става въпрос за плавен геймплей, подобрява ти играта, вижда се . За какво изобщо спорите не мога да ви разбера ? Отидете и вижте със собствените си очи. Опитвате се да изкарате всичко глупост и плацебо ефект.

Нали се разбрахме ,че човешкото око вижда плавно над 24фпс? Плавно какво означава? Без насечки ,а ако има насечки тогава можеш ли да го наречеш плавно? Не съответно е под 24фпс. Все едно да ми кажеш ,че един автомобил е по-черен от другия (като цвят). Та идеята ми е ,че понятието за гладка картина възприемана от човешкото зрение е една ,в нея няма степени ,или е гладка и не вижзаш засичания ,или ги има и е осезаемо. Вече забавянето е от времето за реакция на монитора. 

Сигурен ли си ,че не бъркаш двете понятия "време за реакция" и херца? Да съм по-конкретен ,времето за реакция е периодът в който пикселът променя цвета си ,а херцовете са количеството кадри (fps) предавани от видео картата, които монитора може да обработи за 1 секунда. 

Примерно този 60hz 1ms

преди 2 минути, lubomirsb написа:

Ето ви и нещо което ще ви накара да помислите най-сетне за какво става въпрос. Колко пиксела имате на екрана си ? Колко от тях наистина "виждате" , но възприемате ? Да ви изгори 1 пиксел и може да не разберете с месеци. Да ви изгорят 10 един до друг и веднага ще видите. Колко пиксела може да види човешкото око ? Защо по-големите резолюции изглеждат по-добре ? 4k резолюцията всеки пиксел ли виждате ? Не ги виждате , но ги усещате !!!

За 4к монитор не знам ,ама за Full HD съм виждал и определено си личи. Това е гадна червеникава точица ,която си личи и на бял и на черен фон. Веднъж да си врезеш в ФБ ,да се зачетеш нещо и ще я видиш. 

преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

Нали се разбрахме ,че човешкото око вижда плавно над 24фпс? Плавно какво означава? Без насечки ,а ако има насечки тогава можеш ли да го наречеш плавно? Не съответно е под 24фпс. Все едно да ми кажеш ,че един автомобил е по-черен от другия (като цвят). Та идеята ми е ,че понятието за гладка картина възприемана от човешкото зрение е една ,в нея няма степени ,или е гладка и не вижзаш засичания ,или ги има и е осезаемо. Вече забавянето е от времето за реакция на монитора. 

Сигурен ли си ,че не бъркаш двете понятия "време за реакция" и херца? Да съм по-конкретен ,времето за реакция е периодът в който пикселът променя цвета си ,а херцовете са количеството кадри (fps) предавани от видео картата, които монитора може да обработи за 1 секунда. 

Примерно този 60hz 1ms

Не се бъркам. Погледни мнението ми за пикселите и това което ти е дал nikolela. Да видиш и да се информираш са 2 различни неща.
В цс-са може да не видиш 144 кадъра , но да ги усетиш. Информираш се по време на битката по-добре от противника ти. 
Отделно нали видя в сайта 30vs60fps кое е по-плавно ? Има по-плавно и има и по-черно. 24 е МИНИМУМА.

Редактирано от lubomirsb (преглед на промените)

преди 8 минути, nikolela написа:

Ще се самоцитирам отново. Като наблегна че ще разполагате с еднакво време за анализ на 24 срещу 200 снимки за минута.

Ето ви 24 fps за минута.

Това са 200 снимки в минута. Вижте  какво сте изпуснали.

Чети внимателно. 200фпс са 200 снимки в СЕКУНДА ,а не в МИНУТА. Аз твърдя че и 1 от 59 еднакви снимки да има различна ,ако трябва да ги разгледаш всичките за 1 секунда ,различната няма да я забележиш. Съответно за какво са ти повече от 60fps? 

Колкото до едноминутния клип с 24фпс ,за една минута ще видиш 1440 кадъра (снимки)

преди 7 минути, lubomirsb написа:

. Да ви изгорят 10 един до друг и веднага ще видите. Колко пиксела може да види човешкото око ?

1920x1080  = 2073600   пиксела

ако се  гледат 1 по 1 >..... ще изгори монитора докато ги огледаш

ще се намерят лесно ако са изгорали защото  мозъкът   намира различните неща

ако са примерно прецакани да светят   не в черно а в сиво  примерно ще се намерят само при едноцветна картина.   въбще е нелепо някой да твърди че може да види разлика в пикселите  които се променят  за  хилядни от секундата

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Примерно този 60hz 1ms

За 4к монитор не знам ,ама за Full HD съм виждал и определено си личи. Това е гадна червеникава точица ,която си личи и на бял и на черен фон. Веднъж да си врезеш в ФБ ,да се зачетеш нещо и ще я видиш. 

Ето и сам го каза. Сравнението е следното. За 4к монитор не го виждаш. За FullHD го виждаш. Боен клуб гледал ли си го ? Мисля че 24тия (или 23тият) кадър е заместен и се вижда (няма да коментирам какво се вижда :D ). Ако филма беше заснет в 100 фпс , никой нямаше и да разбере за този 1 кадър. Но повярвай ми той щеше да бъде възприет. Някои хора щяха да могат и да го видят (пилоти). 

Цитат

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.