Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i5 6600K OC + GTX 1060 нисък FPS на CS:GO

Featured Replies

То в интернет както информация има така е дезинформация.

• Отговори 114
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 24 минути, nikolela написа:

То днешното fps не е като по рано. Помня, че зациклих пред една врата. Отваря се вратата и една група с оръжия ме убиват. Играта пак ме пуска пред затворената врата, тя се отваря и тази въоръжена група пак ме убиваше в рамките на секунда две. Имах една програма - Чат енджин. Управляваше скоростта на играта. Пусках я и играта тръгва на снимки. Заставах пред вратата а тя 5 минути се отваря а аз още през процепа на вратата избих цялата група. Сега се борим за по-вече fps защото с малко не можем да убиваме.

И днес има такива игри за жалост.  Особено ако играеш игра с бързо записване. Удряш  F5  от време на време и в един момент съжаляваш, че си го "ударил". Така се записваш, че продължение няма. Налага се да търсиш мноооого стар чекпойнт или да преиграваш ниво, ако играта има такива. Още по-гадно е обаче да играеш, играеш, играеш като мен Fallout 4,  да забравиш да се запишеш и да ти крашне напълно легалната STEAM  игра :P Тогава те връща в 1 клас и 1-2 часа игра отиват на вятъра. За няколко дена, поне 5-6 пъти ми крашна и загубих постигнатото. Това понякога е и за добро, че намираш нови неща или продължаваш по друг начин. А и да не пренебрегваме трупането на опит ;)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Проблема е  в нета  ,всичко над 60 пинг е трагедия за нет игра   ,който играе ще разбере който не играе не печели...

едно  време какво фпс имаше  тва днешно фпс ли

преди 2 часа, Кико написа:

Ама това е игра срещу машината, най-често на трудност под "medium". Тръгнеш ли нагоре, дори срещу машината нямаш шанс с тия 40  fps. 

номера да е влезнеш със стрелба  пък той нека си гледа фпсто през това  време.

преди 47 минути, Yvan Sergeev написа:

Около 60fps са екстра. Естествено, конфигурацията на автора има и потенциал за повече от 60, но няма смисъл от 300-400-500fps и т.н.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

Хаха, да. какво fps имаше навремето...

То да влезнеш със стрелба, ама като нямаш патрони, как?

преди 22 минути, niki292002 написа:

Около 60fps са екстра. Естествено, конфигурацията на автора има и потенциал за повече от 60, но няма смисъл от 300-400-500fps и т.н.

Ами смисълът мисля е следния, без да подхождам "научно". Представи си, че аз те гоня и стрелям. Имам 300  fps, идваш на мушката ми за 0.01 секунда да кажем, стрелям за 0.04 секунди. Ти играеш с 60  fps  и ме виждаш след 0.05  секунди. Ами за това време аз съм те утрепал ;). Така си го обяснявам аз това fps. разбира се, ако аз стрелям не  за 0.04  секунди, а за 1 секунда, то си ме утрепал вече, дори да си с 60  fps. Сега, то е доста по-сложно, ама давам пример, как fps  влияе. Освен всичко монитор със 144 херца има доста по-нисък лаг от монитор с 60 херца. Тоест, там пак секундите са в полза на по-добрия монитор за игра. А ако ти играеш с 40  fps,  не виждам как ще си равностоен на оня, дето играе със 144 херца монитор и 300  fps. Разбира се, ако сте долу горе едно ниво. Сега щи дам още един пример с мен, понеже аз не играя шутъри онлайн, а рейсъри. В момента педалът на газта ми при максимално натискане почва да прекъсва. На правите давам газ, но на моменти автомобилът забавя. Е няма как да съм равностоен на оня, дето педала на газта работи безотказно. Аз само на дълги прави губя около секунда.  Освен това ако воланът ми има лаг, аз няма клак да съм много прецизен в завоите. Същото като при шутърите, макар тук fps  да не оказва такова влияние. По-голямо влияние оказва лага, който е голям при някои рейсъри, а при други почти липсва. Но е наличен! И това е кофтито. 

ПП: Сега някой да не вземе да смята точно. Вярно, че монитора изобразява само 60 пъти в секунда, но ако имаме 300  fps,  то тук вече имаме изобразени 5 частични кадъра вместо само един. Значи, имаме 5 пъти по-голяма вероятност да видим новото в играта, а не да чакаме да се изобрази един кадър, пък за това време някой да ни е пратил куршум.  

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 7 часа, Кико написа:

Хаха, да. какво fps имаше навремето...

То да влезнеш със стрелба, ама като нямаш патрони, как?

Ами смисълът мисля е следния, без да подхождам "научно". Представи си, че аз те гоня и стрелям. Имам 300  fps, идваш на мушката ми за 0.01 секунда да кажем, стрелям за 0.04 секунди. Ти играеш с 60  fps  и ме виждаш след 0.05  секунди. Ами за това време аз съм те утрепал ;). Така си го обяснявам аз това fps. разбира се, ако аз стрелям не  за 0.04  секунди, а за 1 секунда, то си ме утрепал вече, дори да си с 60  fps. Сега, то е доста по-сложно, ама давам пример, как fps  влияе. Освен всичко монитор със 144 херца има доста по-нисък лаг от монитор с 60 херца. Тоест, там пак секундите са в полза на по-добрия монитор за игра. А ако ти играеш с 40  fps,  не виждам как ще си равностоен на оня, дето играе със 144 херца монитор и 300  fps. Разбира се, ако сте долу горе едно ниво. Сега щи дам още един пример с мен, понеже аз не играя шутъри онлайн, а рейсъри. В момента педалът на газта ми при максимално натискане почва да прекъсва. На правите давам газ, но на моменти автомобилът забавя. Е няма как да съм равностоен на оня, дето педала на газта работи безотказно. Аз само на дълги прави губя около секунда.  Освен това ако воланът ми има лаг, аз няма клак да съм много прецизен в завоите. Същото като при шутърите, макар тук fps  да не оказва такова влияние. По-голямо влияние оказва лага, който е голям при някои рейсъри, а при други почти липсва. Но е наличен! И това е кофтито. 

ПП: Сега някой да не вземе да смята точно. Вярно, че монитора изобразява само 60 пъти в секунда, но ако имаме 300  fps,  то тук вече имаме изобразени 5 частични кадъра вместо само един. Значи, имаме 5 пъти по-голяма вероятност да видим новото в играта, а не да чакаме да се изобрази един кадър, пък за това време някой да ни е пратил куршум.  

Много неадекватен пример приятелю. Темпа на стрелба ,на оръжието ти ,примерно АК-47 е 600 изстрела в минута ,темпа на М4 800 ,а темпа на най-скорострелния автомат П-90 900 изстрела в минута. Ако играеш с 30fps ,това са ти 30 кадъра в секунда ,или 1800 в минута ,което превишава 2 пъти темпа на стрелба ,на най-скорострелното оръжие в играта. Хората не случайно са казали ,че 30fps е достатъчно за нормална игра. А въпросните минимални стотни ,за които говориш ,човек не може да ги осмисли и реагира. За 5 стотни не можеш и да направиш клик на мишката. При тази минимална разлика ,най-важния фактор си остава личния ти рефлекс и тренинг (точността и скоростта ,с която ще насочиш мишката срещу противника). 

С други думи при минимален спад от 30фпс ,ти виждаш картината кристално ,без насичания ,и стреляш със същата скорост ,както и човек с 300фпс. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Кликъри, я се премерете тук кой колко.
http://www.newgrounds.com/portal/view/554667
https://scratch.mit.edu/projects/23665793/

Цитат

My OLD high score: 82
Update 1/16/2016: 85

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 16 минути, ExaFlop написа:

Кликъри, я се премерете тук кой колко.
http://www.newgrounds.com/portal/view/554667
https://scratch.mit.edu/projects/23665793/

CoOi4Kw.png

Olitb73.png

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Ставаш за телеграфчия :) 

Ха ха мерси. А ти какъв резултат получи? Нямам база за сравнение ,дали се справям добре или зле . . . 

На втория ти екран има резултат на автора за сравнение.

Ето ти резултат на един бяс(майко мила):
313.6 per second.
18816 per minute.
1966899 money.
Зад първия линк има споделени резултати

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

На втория ти екран има резултат на автора за сравнение.

"540 per minute" Близо съм до темпът на стрелба при АК. Ха ха 

Т.е. можеш да пуцаш на единична с темпото на автоматичната.

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Много неадекватен пример приятелю. Темпа на стрелба ,на оръжието ти ,примерно АК-47 е 600 изстрела в минута ,темпа на М4 800 ,а темпа на най-скорострелния автомат П-90 900 изстрела в минута. Ако играеш с 30fps ,това са ти 30 кадъра в секунда ,или 1800 в минута ,което превишава 2 пъти темпа на стрелба ,на най-скорострелното оръжие в играта. Хората не случайно са казали ,че 30fps е достатъчно за нормална игра. А въпросните минимални стотни ,за които говориш ,човек не може да ги осмисли и реагира. За 5 стотни не можеш и да направиш клик на мишката. При тази минимална разлика ,най-важния фактор си остава личния ти рефлекс и тренинг (точността и скоростта ,с която ще насочиш мишката срещу противника). 

С други думи при минимален спад от 30фпс ,ти виждаш картината кристално ,без насичания ,и стреляш със същата скорост ,както и човек с 300фпс. 

Понеже говорите абсолютни глупости ето вижте за какво иде реч -> 120hz vs 60hz . Най-добре се вижда разликата на 1:05 . Разликата е в плавността на движението. Не кой ще види другият първи, а какво се случва след това. Представете си ги така нещата. Двубой в цс-са. Излизам аз , излиза противника -> това да речем първи кадър и за двамата, виждаме се (Предимство тука е този с по-нисък response time на монитора). От там нататък противника играе с 144хз и 144 фпс. Аз с 60тина. Той ще вижда 2 пъти и нагоре по-плавно моите движения и затова ще му бъде много лесно да предвиди (или по-скоро реагира) на това което тепърва ще направя. Не знам до колко е адекватен този пример, но си представете, че някой ви подава топка през деня и през вечерта на куцо улично осветление. През деня ще видите много добре движението на топката , през вечерта може да усетите загуба на кадри или по-скоро няма да видите абсолютно всичко точно както е. Е такова нещо в цс-са е от голямо значение.

преди 13 минути, lubomirsb написа:

...

Вземи попрочети малко литература/материали по темата, преди да фантазираш на глас:
https://www.reddit.com/r/askscience/comments/1vy3qe/how_many_frames_per_second_can_the_eye_see/

преди 29 минути, lubomirsb написа:

През деня ще видите много добре движението на топката , през вечерта може да усетите загуба на кадри или по-скоро няма да видите абсолютно всичко точно както е. Е такова нещо в цс-са е от голямо значение.

значи за това и шофирането  през ноща е по трудно има загуба на кадри .....:clown:

преди 30 минути, lubomirsb написа:

Понеже говорите абсолютни глупости ето вижте за какво иде реч -> 120hz vs 60hz . Най-добре се вижда разликата на 1:05 . Разликата е в плавността на движението. Не кой ще види другият първи, а какво се случва след това. Представете си ги така нещата. Двубой в цс-са. Излизам аз , излиза противника -> това да речем първи кадър и за двамата, виждаме се (Предимство тука е този с по-нисък response time на монитора). От там нататък противника играе с 144хз и 144 фпс. Аз с 60тина. Той ще вижда 2 пъти и нагоре по-плавно моите движения и затова ще му бъде много лесно да предвиди (или по-скоро реагира) на това което тепърва ще направя. Не знам до колко е адекватен този пример, но си представете, че някой ви подава топка през деня и през вечерта на куцо улично осветление. През деня ще видите много добре движението на топката , през вечерта може да усетите загуба на кадри или по-скоро няма да видите абсолютно всичко точно както е. Е такова нещо в цс-са е от голямо значение.

Забавянето ,което сте публикували се дължи на време за реакция ,а не на ФПС. 

преди 17 минути, ExaFlop написа:

Вземи попрочети малко литература/материали по темата, преди да фантазираш на глас:
https://www.reddit.com/r/askscience/comments/1vy3qe/how_many_frames_per_second_can_the_eye_see/

Би ли ми показал кое точно си фантазирам ? 
Сигурен ли си че човешкото око не прави разлика между 60 фпс и 144 фпс ? Говоря за разлика , не за пълзотворна разлика както се говореше в един от постовете. Отиди в някой магазин за техника и ги накрай да ти пуснат един до друг два монитора на 60хц и 144хц , поцъкай нещо и после пак ми давай извадки от форуми.

тва  предимство  на кадрите  ако въобще има такова  се изяжда ако противника се е научил да играес с 0.001  сензитивност на мишката в повече от вас. да не говорим ако има и по бърз интернет  и е по близко  до хоста 

преди 11 минути, Soviet Soldier написа:

Забавянето ,което сте публикували се дължи на време за реакция ,а не на ФПС. 

Кое не разбра не знам. Забавяне -> response time. FPS -> плавност. По-ясно от това не знам как.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

тва  предимство  на кадрите  ако въобще има такова  се изяжда ако противника се е научил да играес с 0.001  сензитивност на мишката в повече от вас. да не говорим ако има и по бърз интернет  и е по близко  до хоста 

Тука вече разбрах , че вие не сте играли cs. Какво общо има сенс на мишката ? Когато някой почне да "стрейфа" е трудно да го уцелиш защото се движи "бързо". Рязко сменя посоката. Това "рязко" се намаля когато имаш по-добър фреймрейт. Поиграйте първо, моля ви ! Най-много мразя историите с илюминати и в момента се опитвате да ми пробутате точно такава. Един по-горе се беше изказал че 40фпс за шутър е ок. С 40 фпс ще се чудиш как те убиват и ще си мислиш, че всички са с хакове.

преди 30 минути, Yvan Sergeev написа:

значи за това и шофирането  през ноща е по трудно има загуба на кадри .....:clown:

Човешкото око е по-сложно от някакви си кадри. Не съм достатъчно запознат. Или от темата, която ExaFlop избра :

It varies very, very significantly, depending on how you measure it.

Central vision? Has its own 'framerate'.

Peripheral vision? Different frame rate.

Daylight vision? Different frame rate.

Night vision? Different frame rate.

Color vision? Different frame rate.

Black and white? Different frame rate.

преди 44 минути, lubomirsb написа:

Кое не разбра не знам. Забавяне -> response time. FPS -> плавност. По-ясно от това не знам как.

Виж ,това че се опитваш да ме изкараш не разбрал , не те прави прав. 

преди 46 минути, lubomirsb написа:

Отиди в някой магазин за техника и ги накрай да ти пуснат един до друг два монитора на 60хц и 144хц , поцъкай нещо и после пак ми давай извадки от форуми.

Ти понеже ни затрупа тук с качествена и подробна научна информация от сериозни източници ,си тръгнал да правиш забележки за извадки от форуми. 

И като стана дума за точна информация ,и авторитетни източници , би било добре дошло ,ако имаш желание да ни публикуваш подобни материали. 

П.С. като го съветваш да прави разни тестове , вероятно си ги правил вече , и лично си видял разликата. Така ли да разбирам? Ако имаш достъп до подобна техника и желаеш да покажеш ,че реално има разлика ,вземи два монитора с еднакво време за реакция ,еднакъв размер ,но докато играеш да се вижда ФПС и то да е над максималното за двата монитора ,демек да не пада под 144фпс. Много ми е интересно ,каква ще е тая разлика ,дето окото ми ще я долови с постоянни 60фпс. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 11 минути, Soviet Soldier написа:

Виж ,това че се опитваш да ме изкараш не разбрал , не те прави прав. 

Ти понеже ни затрупа тук с качествена и подробна научна информация от сериозни източници ,си тръгнал да правиш забележки за извадки от форуми. 

И като стана дума за точна информация ,и авторитетни източници , би било добре дошло ,ако имаш желание да ни публикуваш подобни материали. 

П.С. като го съветваш да прави разни тестове , вероятно си ги правил вече , и лично си видял разликата. Така ли да разбирам? Ако имаш достъп до подобна техника и желаеш да покажеш ,че реално има разлика ,вземи два монитора с еднакво време за реакция ,еднакъв размер ,но докато играеш да се вижда ФПС и то да е над максималното за двата монитора ,демек да не пада под 144фпс. Много ми е интересно ,каква ще е тая разлика ,дето окото ми ще я долови с постоянни 60фпс. 

Аз не съм се и старал да ви затрупвам с качествена информация. Не ми е нужно да ми обясняват научно, че ако не ям ще умра по някое време. За мен е очевидно. С такава техника не разполагам. Играя цс от 14-15 години , играл съм на 144 hz монитори и на 60 hz. Разликата е очевадна. И да ти направя такъв тест то трябва да си при мен за да го видиш. 
А до това ,че те изкарвам не разбрал не ме прави прав. Вярно е да, но ти наистина не разбра нещо доста елементарно, а се хвърляш в големия спор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.