Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i5 6600K OC + GTX 1060 нисък FPS на CS:GO

Featured Replies

Аз говоря за игри под ДОС на 5,25" дискети - 360kB :07:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 114
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Измислиха тез програми за мерене на кадри и клипчета в нета да си купувате хардуер по-мощен и се ловите! Ти вярваш ли на съответната програма?

преди 12 минути, ExaFlop написа:

Аз говоря за игри под ДОС :07:

Това си е безценен опит. Предполагам си професионалист в тази сфера? Аз никога не съм се занимавал професионално.

преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Измислиха тез програми за мерене на кадри и клипчета в нета да си купувате хардуер по-мощен и се ловите! Ти вярваш ли на съответната програма?

Разбира се ,че всичко това обслужва капитализма. В момента съществуват миниатюрни флашки с по над 200ТБ ,обаче на нас ни сипват малко по малко. Спомняте ли си първите флашки и карти памет ,с какъв капацитет бяха? Лошото не е само ,че ни скубят ,а че затрупваме планетата с хиляди тонове нерециклируеми отпадъци ,но това вече са други и доста обширни теми. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

На времето имаше 3-4 езика на кръст - Бейсик, асемблер, Фортран,... Хм, вече съм забравил кое кога беше.
Май помня и някоя друга игра:
Gold Rush, Miss Puckman, Load Runner,Aliens

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

Това си е безценен опит

Ако си забелязал все налитам към cmd (някои му викаме конзола) :)  - изкривяаване.

преди 2 часа, Кико написа:

Е ти колко искаш да изкараш? Процесора си има лимит. Колко fps  изкарваше с предния си процесор? Направи една апроксимация и ще разбереш, дали трябва да са 150 или не. Аман с тоя CS  и тия кадри. Ако имаш 1000  fps  световен шампион ли ще станеш?

Ти как разбра,че първо i5 а после Xeona те спъват? От такива програми и клипчета в нета! На око нещо?:D

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Хм, вече съм забравил кое кога беше.

Напълно нормално , аз не помня вече дискетите ,с какъв капацитет бяха ,а някога и от големите ползвах. Дали имаха и 2мб . . . За тия години нещата коренно се промениха. 

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Дали имаха и 2мб

последните 5,25" дискети бяха по 1,2MB; 3,5" - 1.44MB

да ама като му кажа на ехафлапа да  вземат 2  x8 ядрени от смартфони и да ги сложат на една платка рипа до небето.

Я да видим  колко струва да си играем на CS в гората :)

1. SVD Драгунов - 279 лв.

2. Desert Eagle (Spring) -60 лв.

3. СПРИНГОВА М4 COLT RIS - 119 лв.

4.Топчета 0,25гр. Swiss Arms 4000 броя - 25 лв.

Spring= пружина и след всеки изстрел се зарежда ръчно. Има и електрически  но цената е малко по висока.  И какво се оказа ,че за цената на една средна хубост видео карта   сте сред природата с приятели и си играете на войници :)  FPS -a  и 3D-то  са  е реални без значение от херците :P . За парите дето е дал  автора на темата  се взима и пълна екипировка+ палатка.  Фитнес,кеф,природа и общуване със живи хора а не ботове  в мрежата   е моя съвет към автора.

I5 6600k не го имам за гейм процесор. В тубата не виждам и да вади толкова кадри колкото на теб ти се иска, освен на резолюция 800 х 600.

Останалите, които си припомниха старите времена когато играеха игри от дискети - Абе само аз ли им рязах ъгълчето и  записвах дискетите с игри и програми от двете страни?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 28 минути, nikolela написа:

Останалите, които си припомниха старите времена когато играеха игри от дискети - Абе само аз ли им рязах ъгълчето и  записвах дискетите с игри и програми от двете страни?

Тц, не си сам и не бяха ъгълчетата - на 2 санта надолу квадратен (4-5мм) прорез :) 

muzicantini е добре нахранен и може да легне да спинка спокойно. 

Обективно погледнато ако има повече кадри това означава все пак повече прецизност на движението на мерника без значение дали това се показва на монитора и дали човешкото око го вижда. Сега, осезаема разлика от 200 до 300 фпс е глупост. Не е осезаема баш. НО има разлика. И не е само той маниак особено за тази игра. 

Все пак и аз да си кажа - щом кадрите са ти над честотата на монитора и то доста, играй си на спокойствие и не се вглеждай толкова. Все пак предполагам че не играеш професионално и по турнири. Щото ако беше така и си добър поне можеше спонсор да се намери за по-добра конфигурация. :)

аз лично не  усещам разлика над 40 фпс все ми едно и също

Автора, настрой си играта, виж конфиг на някое от протата, например чичко forest.

преди 5 часа, nikolela написа:

I5 6600k не го имам за гейм процесор. В тубата не виждам и да вади толкова кадри колкото на теб ти се иска, освен на резолюция 800 х 600.

Е то тоя ако не става, то тогава кой ? Много си е добре даже на 4+.

преди 15 часа, Кико написа:

която играехме в мрежа.

На мен ми е по-кеф да си направим някое лан парти, от колкото по скайп. ;)

Така като гледам наспамихте на момчето темата. Големи сте разбирачи. Почнахте с "ама едно време". Да и аз съм от поколението от едно време, но сега нещата са други. Преди всички играхме с що годе един и същ хардуер, сега обаче едните имат едно, другите друго. Та когато се появи в игра някакъв , както някой беше споменал по-горе "ми аз над 40 фпс не виждам разлика" , е точно този в края на играта пише "ХАКЕРИ МРЪСНИ ДОЛНИ.. и прочие". Бия си ги аз с 60hz монитор и аз искам 144 но нема пари. Момчето си е купило нужното оборудване за "отлична игра с предимства" и не постига нужните резултати. Гадно е да си с 144 hz Монитор и да ти пада под 144 фпс-то , което в случая не  е проблем. Ако си с 60hz  - 70 фпс те устройва. Обаче ако фпс-то в цс-са падне под нужното става кофти. Усеща се като "сечене". Та към автора , реално ако фпс не ти пада под 150 трябва да си ок. Не ти трябват чудовищни числа за да си кажеш ок е всичко. Трябва ти нужното което го имаш. 
И пак към 80% от постовете в тази тема. Хабер си нямате и почвате "Ама то едно време". Едно време и телефони нямаше ама сега имате нали. Че и смартфони имате. 

преди 2 часа, lubomirsb написа:

Едно време и телефони нямаше

Кога е било това време? Сега използвате 4 джи,  ама първия телефон е използвал една жица. Първите телефони са предавали звуков биб чрез кликане на бутон. С едната ръка кликаш бутона, с другата ръка пишеш интервалите на звуковия биб. Наричали го телеграф, но си е първия телефон. След това май минават с манивела. Въртиш манивелата и от среща се чува мадама. Ало свържете ме с еди кой си и мадамата те свързва.  след това уволнили мадамата и ти сложили  на телефона шайба с която сам си избираш с кого да се свържеш.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 3 часа, lubomirsb написа:

Така като гледам наспамихте на момчето темата. Големи сте разбирачи. Почнахте с "ама едно време". Да и аз съм от поколението от едно време, но сега нещата са други. Преди всички играхме с що годе един и същ хардуер, сега обаче едните имат едно, другите друго. Та когато се появи в игра някакъв , както някой беше споменал по-горе "ми аз над 40 фпс не виждам разлика" , е точно този в края на играта пише "ХАКЕРИ МРЪСНИ ДОЛНИ.. и прочие". Бия си ги аз с 60hz монитор и аз искам 144 но нема пари. Момчето си е купило нужното оборудване за "отлична игра с предимства" и не постига нужните резултати. Гадно е да си с 144 hz Монитор и да ти пада под 144 фпс-то , което в случая не  е проблем. Ако си с 60hz  - 70 фпс те устройва. Обаче ако фпс-то в цс-са падне под нужното става кофти. Усеща се като "сечене". Та към автора , реално ако фпс не ти пада под 150 трябва да си ок. Не ти трябват чудовищни числа за да си кажеш ок е всичко. Трябва ти нужното което го имаш. 
И пак към 80% от постовете в тази тема. Хабер си нямате и почвате "Ама то едно време". Едно време и телефони нямаше ама сега имате нали. Че и смартфони имате. 

То ако няма уменията и 100000 fps да изкара пак ще го бият. ;)

на 2.12.2016 г. в 11:46, Yvan Sergeev написа:

аз лично не  усещам разлика над 40 фпс все ми едно и също

Ти изби конете с тоя коментар xD. Ко прайш с 40 фпс? Ясно е, че човек, дето не може да играе, са му достатъчни и 20  fps. Навремето аз играех NFSU2  с толкова, а Far Cry  с 5-40  fps  максимум. 30 ми бяха предостатъчни.  Ама това е игра срещу машината, най-често на трудност под "medium". Тръгнеш ли нагоре, дори срещу машината нямаш шанс с тия 40  fps. 

на 2.12.2016 г. в 2:04, _Alex&Vanko_ написа:

Ти как разбра,че първо i5 а после Xeona те спъват? От такива програми и клипчета в нета! На око нещо?:D

Отговорих ти в петък, отговорът ми бе сега тук, но го изтрих. Имаше токов удар, изгоря ми кабела за интернета, 24 часа нямах. Ще го кажа съвсем просто - пишеш глупости напоследък. Не знам, дали не деградираш. В миналото ми се струва, не бе така. 

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ми да в тоя форум деградирах, само глупости! И да пиша умно какво ще спечеля?

Никой не пиши за да печели, Напротив, пише, за да печели форума. ако си тръгнал да печелиш, не си избрал правилното място ми се струва. Насочи се към OLX. Там поне мошеници много, печалба голяма.

То днешното fps не е като по рано. Помня, че зациклих пред една врата. Отваря се вратата и една група с оръжия ме убиват. Играта пак ме пуска пред затворената врата, тя се отваря и тази въоръжена група пак ме убиваше в рамките на секунда две. Имах една програма - Чат енджин. Управляваше скоростта на играта. Пусках я и играта тръгва на снимки. Заставах пред вратата а тя 5 минути се отваря а аз още през процепа на вратата избих цялата група. Сега се борим за по-вече fps защото с малко не можем да убиваме.

Това не е сериозен форум тясно специлиазириран и ширпотреба. Не искам да печеля а да се забавлявам!

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Това не е сериозен форум тясно специлиазириран и ширпотреба. Не искам да печеля а да се забавлявам!

Целия интернет е такъв. Първоначално беше полезен. Сега всеки публикува каквото си ще, а ти не можеш да си сигурен кое е полезно и кое не е.

В днешните съвети може спокойно да те убие тока от неправилно написани съвети, защото се навъдиха камара специалисти и хора жадни да трупат постове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.