Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обявиха новия ryZEN процесор на AMD, мнения?

Featured Replies

Ryzen 7 1800X – новият изгрев на AMD?

Ryzen 7 1700x – оптималният избор

Ryzen 7 1700 – икономичност и ефективност

Первые результаты тестов AMD Raven Ridge: чип сопоставим с Intel Core i5-6600

Връзки към споменатите ревюта и още малко информация.

• Отговори 155
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 3 седмици по-късно...

Само искам да попитам - според вас има ли някаква сериозна разлика между 1600 и 1600x освен клока ? И струва ли си ъпдгрейд от i7 2700K ?

На първия въпрос - не, няма никаква друга разлика.Освен може би потенциално по-високия клок ,който Х-а ще постигне (не е сигурно обаче)

На втория - зависи.Аз определено ще си взема един, но моя процесор е още по стар от твоя а и дори с клока пак не минава 4гхц.А твоя яко клокнат и днес е абсолютно на висота. Може би само където твоя се товари на 90% Райзъна ще е на 50%. Да не забравяме и плюсовете на модерната платформа...Но пак зависи, колко от нещата, които 1600/Х ти предлага в повече би ползвал наистина.Тази мисъл беше и която ме отказа от големите Райзъни. Аз никога няма да ги използвам на максимум. Както за момента и 12 треда, но там поне има мисълта за бъдещето а и цената е повече от адекватна.Като добавим и че за тези пари от Интел не получаваш нищо дори и приблизително толкова добро и перспективно и нещата са ясни.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

niki292002 Ако трябва да сме честни  , ако говорим само за гейминг към момента няма да получиш особено голям перформънс с избора на 1600/Х . Просото всички заглавия до сега са оптимизирани за еднонишковите процесори и при тях по голямо значение има според моите наблюдения по-високата работна честота на процесора. Томи обаче много добре спомена : " мисълта за бъдещето, а и цената е повече от адекватна " .   Реално от тук на сетне може да очакваме тепърва оптимизации на всички нови заглавия  за много-нишковите процесори. Ползата от 12 треда(при 1700 -16) тепърва ще се увеличава .   Аз минах от скоро на ryzen 7 1700 и най хубавото е, че  към момента клока се обезсмисля при подобен процосер. (не че за спорта не съм го вдигнал на 3.6Гхц). При 1600/Х положението ще е същото. Игрите ще ти вървят на максимални настройки на 25-35% cpu usage и тепърва ще очакваш напред във времето да видиш какви са му истинските възможности.   Естествено ползва ли се по друго предназначение този многоядрен звяр ще ти бъде повече от полезен.  За мен ако трябва да избираш вземи 1600 модела. Отключен е , има си боксов кулер , с които ще може да носи на лек/до умерен/ клок и следващите годинки няма да го милиш изобщо от към ъпгрейд на цпу.

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.