Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обявиха новия ryZEN процесор на AMD, мнения?

Featured Replies

В статията си пише,че това не идва от Интел а шоповете сами се решават да го направят като видят какво става с продажбите им и за да не се стига до залежаване на бройките. Това обаче няма значение, откъде идват намаленията. А това са сериозни намаления не както Mindfactory свалят по 10-20 евро понякога. Aко утре вдигнат пак цените ,ще е било въздух под налягане, но Интел наистина са на ход. Още повече че след всеки лийк се потвърждават досегашните картинки за скоростта. Щели да пускат чак 2018 нещо наистина ново - едва ли дотогава ще оставят пазара просто ей така на АМД.

• Отговори 155
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами дано да действат! Ние печелим от цялата работа.

Sent from my Telenor_SmartPlus using Tapatalk

на 24.2.2017 в 22:36, goodly написа:

Аз също AMD не ползвам повече от 10 години, не знам колко е вярна причина че интел е отговорен за потапянето на амд кораба титаник, но ето той изплува и не съм много сигурен колко е въоръжен, но нека наистина интел слязат от трона и са осъзнаят, че последно време взеха да си правят гаргара с тия 100,200GHz отгоре. Че и стана много скъпо към края на 2016 и без това. Само се опасявам да не стане като с видео картите на амд. Скачаха, скачаха на ител ама от стол.

Едит: За да няма погрешно разбиране за последното изказване, тестовете ще покажат след време какво може и до каква степен. Какви са минусите и плюсовете. И ако най важните стойности докарват производителност и дишат във врата на интел, чак тогава бих си купил амд процесор щом ще е по евтин. Чак тогава интел ще се принуди да слезе от луната и да се опита да си запази мястото. Но има и друго. Интел имат скрити козове и това е факт който още не е доказан. Тъка, нека времето покаже на къде ще духа вятъра след време, за да знаем на къде да обърнем платната. А за феновете, тук в този бранш не е изгодно да си останеш фен на ител примерно ако амд един ден бъде на върха. Тук не викаме айде наште, тук даваме пари, а аз давам пари на тези които предлагат най доброто качество.

Понеже се чудеше за това ,което споменах,виж една "нова" статия от WCCFTech-ците. Спокойно може да игнорираш "новината" , че Интел са почнали пак ,докато не се появи и от друго място. Обикновенно тея ,както казах вече,ако не са копирали от друго място,информацията им е грешна и измислена. Но има припомняне на старите неща,които са доказани и за тях няма съмнение.Даже и препратка към Reuters a те са доста по-сериозен източник.

http://wccftech.com/intel-playing-dirty-undercut-amd-ryzen/

Иначе определено не е само това причината - съвкупност от това,грешни мениджърски решения,грешката с Булдозер и превземането на АТИ ги дръпна финансово толкова назад, че нямаха пари да вървят в крак с конкуренцията на 2 фронта.

Tommygun

Благодаря за линка, много информирана статия. Европейска Комисия тук са истинските доказателства за анти конкурентни действия срещу AMD, където е обяснено как Intel събори имиджа и пазара на AMD, за да го докара до такова положение че да не може да се дигне на крака толкова много изминали години, за да може Intel да са център на внимание и само те. Аз и преди години съм се съмнявал в Intel, мислих че плащат добри пари на инженерите на AMD и по този начин ги привличат към Intel. И бях останал с мисълта че няма кой да им прави процесорите толкова добри че да се впишат в конкуренцията с Intel.

Едит: правописна поправка :)

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Мислите ли, че АМД не биха направили същото ако можеха да си го позволят? Който има пари, той решава какво ще се случва. Поради същата причина и Уиндоус е монополизирал пазара на десктоп операционните системи. И какво ще направите? Нищо, ще блъскате по клавиатурите. Хората искат да си свършат работата, не ги интересува големите компании какви хватки си прилагат и как се надцакват, затова купуват Интел - защото предлагат по-добри процесори. Поне в последните години беше така, от тук нататък може да се променят нещата. Ето, сега АМД изкарват добри процесори на добра цена - хората ще ги купуват заради това, а не от съпричастност към горките АМД, станали жертва на лошия Интел. Животът е кръговрат, днес си горе, утре си долу. За нас като клиенти е най-добре да са горе-долу на кантар и да има жестока конкуренция, защото тогава ще се надпреварват да изкарат възможно най-добър продукт на възможно най-ниска цена. Липсата на конкуренция ражда боклуци.

Мен грам не ме интересува колко честни са действията на Интел или АМД. Там си има мениджъри които взимат стотици хиляди долари на месец, за да решат каква политика ще води компанията и колко честна ще бъде тя. Мен ме интересува с парите които имам да си купя възможно най-добрата стока и да си свърша работата, за да изкарам и аз някой лев.

Въпроса е дали изобщо са имали такива намерения когато са имали възможност AMD. Но явно Intel са си били по лакоми и за това първи са почнали да ядат единствената си конкуренция, защото знаят че ако няма AMD ще бъдат само те и никой друг. Наистина не е справедливо по този начин, но това е политика, а политиката е жажда за власт, а властта е свързана с най ужасните неща на които е способно човечеството за пари.

Много се надявам AMD да покажат агресивни резултати срещу големите интелски процесори и то на такива ниски цени. Нека принцесата се погледне в огледалото и когато реши да зададе въпроса дали тя е най красивата на света, в отражението да види червения бик с изкaрващ бял дим от ноздрите си, дишащ във врата й, логото на AMD!

Все още не ми се вярва. До като не стигне масово на пазара до крайния потребител. Но дори и Intel да смъкнат с 20 долара по евтино ако сравняваме RyZen 7 1700X vs Broadwell E I7 6800K, аз отново бих заложил на AMD заради 2-те ядра отгоре и 4-те трейда както и не чак толкова значима, но и по ниска консумация. Очакват се най важните факти които трябва да бъдат качени от потребители за овърклок и температури. Тъка че мисля че има още какво да се очаква преди цялостното заключение. А и да видим какво ще правят Интел и техните скъпи процесори. Бенчовете, клиповете и статиите понякога не са чак толкова реални.

Едит: Техническа поправка

Редактирано от goodly (преглед на промените)

6800K не е Каби а Бродуел. И при тези цени на дъната и нуждата от 4 канална рам, се декласират сами по цена. За игрите вече 7700К най-вероятно ще продължи да бъде най-бързия процесор,но въпросът е с колко.

Официалните ревюта излизат вдругиден а след 2 часа ще има livestream за VEGA.

преди 1 час, Tommygun написа:

6800K не е Каби а Бродуел. И при тези цени на дъната и нуждата от 4 канална рам, се декласират сами по цена. За игрите вече 7700К най-вероятно ще продължи да бъде най-бързия процесор,но въпросът е с колко.

Стрийм? VEGA? От теб разбирам... Мерси за инфото. :)

преди 20 часа, Tommygun написа:

Гледах го аз вчера за ВЕГА говориха има няма 5 минути , днес мисля че ще е главното представяне "Capsaicin & Cream "

Или е било вчера късно защото към 11 и нещо го гледах в Youtube , говори малко циганина и показа логото и това беше.

На трети март ще съм си в къщи и ще чакам бг ревю или потребител който се е сдобил вече със процесор и платка на AMD. Може да се каже че нямам търпение да видя резултати от тестовете. Гледам Ардес е Доверен партньор на AMD сигурно от скоро ;) 

Ако на една игра и трябваха 8 ядра Интел да са го направили! А тоз АМД с 16 ядра какво? За специфични нужди.

За всякакви нужди, не само за игри. Такива процесори се създават за хора които имат нужда от мощност и ядра. Хора които ползват компютъра не само за игри, а и за програми които изискват повече ядра като Adobe After Effect например. Ма за какво ли ти обяснявам все едно не знаеш за какво. С такъв процесор имаш широко пространство за всякакъв вид работа.

преди 14 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ако на една игра и трябваха 8 ядра Интел да са го направили! А тоз АМД с 16 ядра какво? За специфични нужди.

Все повече и повече игри ще излизат които ще използват повече от 4 ядра Интел просто тъпчеха на едно място и дояха масово потребителите ама сега AMD се върна , от това печелим само ние потребителите.Точно защото Интел плащаха на разработчиците игрите не се оптимизираха за повече ядра за да може да им вървят процесорите това е едната причина другата са конзолите.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Чакам момента, в който ще оптимизират AutoCAD и Revit за многоядрени платформи. Тогава ще се преродя. Досега за такива нужди вършеше работа само Интел, защото АМД изоставаха на сингълтрединг. Ще видим накъде ще потръгнат нещата.

Ако символа X пример: RyZen 7 1700за тези които не знаят, означава "автоматично повишаване на честотата след пределите на turbo boost или на техния език X означава XFR - Extended Frequency Range".

XFR зависи от охладителната система с която разполага потребителя. Пример: RyZen 7 1700X разполага с turbo boost до 3,8Ghz, и ако охладителната система е добра и позволи на опцията XFR да се активира, то тогава честотата на turbo boost от 3,8GHz ще бъде надмината. Ами представете си че ако имаме стабилно охлаждане например водно което държи по ниски температури и достигнем с този процесор XFR от 4,3GHz или 500MHz отгоре, това ще е бум срещу Intel които не разполагат с такава опция. Но за съжаление още не се знае какво точно ще ограничава опцията XFR, и колко над turbo boost ще има възможност тя да се вдигне. Повишението на честотата в примера ми след trubo boost са примерни, не реални тъка че не си мечтайте като мен ;) 

преди 37 минути, goodly написа:

Ако символа X пример: RyZen 7 1700за тези които не знаят, означава "автоматично повишаване на честотата след пределите на turbo boost или на техния език X означава XFR - Extended Frequency Range".

XFR зависи от охладителната система с която разполага потребителя. Пример: RyZen 7 1700X разполага с turbo boost до 3,8Ghz, и ако охладителната система е добра и позволи на опцията XFR да се активира, то тогава честотата на turbo boost от 3,8GHz ще бъде надмината. Ами представете си че ако имаме стабилно охлаждане например водно което държи по ниски температури и достигнем с този процесор XFR от 4,3GHz или 500MHz отгоре, това ще е бум срещу Intel които не разполагат с такава опция. Но за съжаление още не се знае какво точно ще ограничава опцията XFR, и колко над turbo boost ще има възможност тя да се вдигне. Повишението на честотата в примера ми след trubo boost са примерни, не реални тъка че не си мечтайте като мен ;) 

Не.

X не означава конкретно XFR. 1700 също има XFR, но повишава честотата с 50Mhz, вместо със 100Mhz при X моделите. По-висока номинална и турбо честота и по-добри кристали(...).

Да сега видях, но все пак е нещо за ентусиасти. 

Копирано от tomshardware:

https://img.purch.com/o/aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9WLzYvNjU2ODk4L29yaWdpbmFsL1hGUi5KUEc=

на 1.03.2017 г. в 10:00, Kristian Denkov написа:

Разрових се и намерих това видео изглежда, че ryzen 1700x е доста добре срещу i7 6800k

Това нещо ще умре, когато догодина Интел пуснат 7960X. :P 

преди 14 минути, rado84 написа:

Това нещо ще умре, когато догодина Интел пуснат 7960X. :P 

Гледах нови тестове изглежда, че в игрите не се представя така добре както очаквах.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.