Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обявиха новия ryZEN процесор на AMD, мнения?

Featured Replies

Така и така трябва да изчакам още поне месец да си оправят биосите и поддръжката. Ще падне чудене между R5 1500 и R7 1700...

А иначе R5 1400 е новият go-to "геймърски" процесор според мен. На 1080p няма да има никакъв CPU ботълнек с видео карта под GTX 1070. :) 

Добре изглеждат нещата! :)

• Отговори 155
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разликата между 1500Х и 1700 би трябвало да е цената на дъното или на 2х8 памет. При игри разликата между двата вероятно ще е около 5%. Та едва ли чуденето ще е голямо...

При 1400 вече ще има процесор, дъно и 8ГБ памет на цената на 1700. Важното е да има избор и ниски цени и на кой каквото му харесва това да си взима.

преди 8 часа, M4R1Y4N написа:

А, мен игрите не ме греят. :)

Ей, не знаете как да използвате компютъра.:ohmy:

По време на игра, процесора на 70 гр. Видеото и то на 80гр. А всичкото топло бие в коляното.

Как да не ме топлят игрите?:wink12:

9069070H.jpg

AMD Raven Ridge ще излязат през 2018 
scr3.png

scr4.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Нови подробности за схема на разпределение на ядрата в Ryzen 5:
https://www.overclockers.ua/news/hardware/2017-03-17/119965/

на 17.03.2017 г. в 12:45, ExaFlop написа:

Нови подробности за схема на разпределение на ядрата в Ryzen 5:
https://www.overclockers.ua/news/hardware/2017-03-17/119965/

Изглежда процесорът работи само с еднакъв брой ядра във всеки модул. Щеше да е хубаво да има модели само с един модул, за да се избегне слабото място при комуникацията между модулите.

Не бързайте с избора на Ryzen - има дефект(зависване при определени ситуации), с отстраняването на който AMD уж са готови:
https://www.overclockers.ru/hardnews/83204/amd-gotova-ispravit-problemu-s-fma3-privodyaschuju-k-zavisaniju-ryzen.html

Тези ситуации в реалната употреба не се появяват никога. Това са инструкции със силно специфичен характер. Братюгите трябва малко да затегнат новините, тази е на 10 дена. ;)

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Някъде четох, че Turbo Boost-а бил само за едно ядро, а другите си седят на Base Clock?

преди 1 час, Монката написа:

Някъде четох, че Turbo Boost-а бил само за едно ядро, а другите си седят на Base Clock?

Да.

Възможно ли е интел да са почнали отново да си плащат за не вярна информация със цел събаряне на амд да не бъдат купувани от крайния потребител ?

То много неща са възможни, но това се чува от много места, ако е вярно ще е доста зле. Ако си взема Ryzen трябва да е отключен, за да работи на прилична честота поне...

преди 2 минути, Монката написа:

То много неща са възможни, но това се чува от много места, ако е вярно ще е доста зле. Ако си взема Ryzen трябва да е отключен, за да работи на прилична честота поне...

Всичките (R7, R5, R3) са отключени.

И всеки един процесор прави бууста си на едно ядро и Интел и АМД. Когато са натоварени всички ядра честотите са по-ниски. Ryzen специално държи доста добри честоти и без да го пипаш на всички ядра. Така че това е вярна информация ,но не е проблем. Интелите и те са по същия начин.

преди 3 часа, Tommygun написа:

Братюгите трябва малко да затегнат новините

За нашия ресурс е нова - не виждам да си я споделил...

преди 3 часа, Tommygun написа:

тази е на 10 дена

Нечетеният вестник е винаги нов

преди 43 минути, M4R1Y4N написа:

Всичките (R7, R5, R3) са отключени.

X версиите са.

преди 1 час, Монката написа:

X версиите са.

Не , всички са отключени а X версиите имат по-висок автоматичен овърклок с XFR. Това на теория, на практика те качват по 100 мхц над бууста а тези без X качват 50 мхц над бууста ,което си е нищо. Затова и 1700 без Х е най-добрата оферта. Разликите в максималния клок сравнени с 1800Х са има-няма 100-150 мхц а струва доста по-малко.Няма да има нито един заключен процесор Ryzen, като за клок може да се ползват дъната с Х370 и B350.

Гледам доста бързо работят по биосите на дъната, така че докато излезат 6/12 ядрените версии и вече нещата може да са стабилни. Много съм се прицелил на един 1600Х или евентуално 1500Х ако разликата е като при големите. Мисля че за 16-ядрения трябва наистина човек да се занимава и доста с работа за да си отърва.От друга страна човек като мен ,който играе би бил по-склонен да пожертва някой и друг кадър в неоптимизирани игри за сметка на по-дългото ползване,като плюс е и драстично по-ниската цена ,сравнено с 7700К.Последния не е и чак толкоав по-бърз в игрите ,че да си заслужава. Вече не ...

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

В почти всички ситуации 1700 е по-добрият от 7700К. Дори и за игрите. Доста хора не осъзнават, че тези до 15-20% разлика в fps-а, които се изкарват при бенчмарковете не важат за голяма част от геймърите. Тази ситуация се наблудава само при голяма видео мощ (1080 / 1080 SLI / Ti) и то при ниска резолюция (1080p и надолу). При по-голяма резолюция (2К/4К) ботълнекът идва от видео картата. Същото важи и за хора, които ще играят на 1080p с карта под GTX 1070. Няма да видят голяма разлика в кадрите, защото видео картата ще спъва, а не процесора, както е при по-мощни карти на ниска резолюция.

И аз се надявам до излизането на 6/12 биосите да са оправени, защото сега не изглеждат добре нещата, особено с паметта. :)

Точно това имах предвид с репликата си горе. Ако играеш и си полупрофесионален ютюбър да обработваш хубаво клипчета всеки ден, си струва. Иначе и по-малките са повече от достатъчни. i5 обаче става напълно излишен процесор на пазара след като излезат малките райзъни. Да не говорим че вече на няколко места се коментират резултатите от тестовете как 7700К с клок вади повече кадри, но има дропове, докато 16-ядрените вадят супер гладка игра. Не знам доколко може да се вярва, но може да се спомене. Аз лично съм предпазлив по отношение на клипчета в тубата без подробности за рамковите условия.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 19 минути, ncl написа:

Ако е само за игри по-добре 1500Х. Разликата с 1600Х е минимална.

Simulated AMD Ryzen 5 Series Chips as Fast as Ryzen 7 at Gaming | techPowerUp

За разлика от цената: Процесори

Зависи много за какво точно ще се ползва конфигурацията.Да се направи реална преценка и разбира се какъв бюджет ще има на разположение.Цените в Плесио са завишени и не са мерило.Преди две години пускаха и добри промоции макар и рядко,но последните месеци не съм виждал изгодни предложения.Например 1700Х може да се намери за 840 лева,а при тях бе 899лв.Сега забелязвам,че е намален на 889,което са реално 49 левчета надценка спрямо далеч по изгодни оферти.

Аре ве хора никой ли не си е купил RyZen да направи тест/ревю за България ?

Доста българи са си купили Ryzen и активно споделят мнения и преживявания, просто това не е правилният форум. Димитър (HW-BG) е направил ревю на 1700 и 1700Х. 

// ЕДИТ: и на 1800Х е написал ревю.

Редактирано от M4R1Y4N (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.