Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

https://www.youtube.com/watch?v=rTyA8J-n5ZE

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...

Искаха диверсификация ? Ето я :

Темата нещо "заглъхва" ! Защо ли ?

Защото няма какво да се каже напротив вече очеизвадното , което даже няма нужда да се "калкулира" :

Руска пропаганда ? Разбира се ! Няма само Западна я ! :lol6:

Нормалните хора не се интересуват от "брътвежите" на политиците. Няма руснаци, няма американци. Ето едно руско видео за "силиконовата долина". Там се работи здраво и не се интересуват от "моята ракета е по-твърда от твоята". :lol6:

Не ме разбирайте погрешно за "по-твърдо" ;). Там всичко е наред...Ухажори дал Господ.

Амин!

преди 6 часа, БаалБек написа:

Нормалните хора

Дай дефиниция за "нормални хора" ! Каква част са те от населението на земята ?.....

Една твърде малка част от цялото не отразява закономерности за цялото ! :nono:

Тези там не са "нормални хора" в добрия смисъл на разбиране ....Избрани са най-добрите от най-добрите и са им създали условия...." Спрат ли им парите " като обикновено се прави , тогава ще се включат в определението за "нормални хора"....

Т.е. това не е мярка за сравнение , а е върхово постижение !

............................................

Ето закономерности очертаващи тенденции , перспективи на развитие....Никой не е по-голям от хляба ! 

преди 1 минута, by_chechi написа:

Дай дефиниция за "нормални хора" ! Каква част са те от населението на земята ?.....

Една твърде малка част от цялото не отразява закономерности за него ! 

Вашето твърдение не може да се оспори, както и моето, защото човешкото възприятие работи различно. За сега са само теории как всеки от нас приема и разбира околния и заобикалящ свят.

Благодаря все пак, че си направихте труда да отговорите.

Лека и спокойна вечер, въпреки че не знам дали пишете от България.

преди 16 минути, БаалБек написа:

човешкото възприятие работи различно

В случая възприятието не работи различно . Различно е мисленето обработващо възприятията  ! :nono:

В конкретно разглеждания случай вие мислите само за себе си , което изключва всички . А аз мисля за всички , което включва и себе си....

Т.е. прилаганото от вас мислене е ограничено .....както са ви обучили и никой не ви е учил как трябва...

преди 19 минути, by_chechi написа:

Ето закономерности очертаващи тенденции , перспективи на развитие

И виждам клип който си цитирал със големи ЖЪЛТИ букви - СПЕШНО ! ПРОРОЧЕСТВОТО СЕ СБЪДНА  ! ЗАРАДИ РУСИЯ ЗАПАДА ЩЕ ГЛАДУВА !

:giggle1:

беееегай от тука бе, жълт ! :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, by_chechi написа:

В конкретно разглеждания случай вие мислите само за себе си , което изключва всички . А аз мисля за всички , което включва и себе си....

Възможно е. ;) А дали и женската природа не е по-различна от мъжката? Но Вие няма как да знаете. :lol6:

преди 4 минути, БаалБек написа:

Възможно е. ;) А дали и женската природа не е по-различна от мъжката? Но Вие няма как да знаете. :lol6:

.....съжалявам . Стори ми се , че имам нов сериозен събеседник....Подвел съм се по материала който сте дали .

преди 1 минута, by_chechi написа:

.....съжалявам . Стори ми се , че имам сериозен събеседник....

Имаш!

преди 10 минути, by_chechi написа:

Различно е мисленето обработващо възприятията  !

Обяснете ми (може и професионално). Как се образува мисленето обработващо възприятията?

п.п. Но това е извън темата! ;)

току-що, БаалБек написа:

Имаш!

Обяснете ми (може и професионално). Как се образува мисленето обработващо възприятията?

Има си учебници за целта.........но са малко тези които се затрудняват....

По обясними причини , тук не бих могъл да удовлетворя желанието ви . Необходимо е сам да се потрудите...

преди 2 минути, by_chechi написа:

Има си учебници за целта.........но са малко тези които се затрудняват....

По обясними причини , тук не бих могъл да удовлетворя желанието ви . Необходимо е сам да се потрудите...

Сигурна съм, че дори и да имаше отделна тема пак нямаше да ми отговорите изчерпателно. :lol6:

Ясен сте ми! И все пак лека и спокойна вечер.

преди 16 часа, БаалБек написа:

Имаш!

Нямаш

преди 16 часа, БаалБек написа:

Не очаквай смислен отговор от човек който е зивестен тук само с цитирането на жълтинии в стил "Телеграф" и заглавия "ШОК УЖАС СРОЧНО САМО СЕГА ВИЖТЕ СЕГА" , представяйки ги за връх на интелектуалното развитие и коментар.

Всъщност... за него това наистина може да е върха... за други това е детското начало ...

преди 1 час, by_chechi написа:

Ади ! Пак Руска "пропаганда" ! :)

как си знаеш ... :giggle1:

преди 12 часа, БаалБек написа:

Сигурна съм, че дори и да имаше отделна тема...

Има си теми разбира се , в разделите философия , психология .....

Но даже и така , с простички обяснения в темите (така или иначе простичкото е ограничено)  , на повечето им идват доста тежки за усвояване.

Даже недостъпни за мислене .....:)

Всичко е безпределно ясно само на ......тъпаците ! По-точно понятие не мога да намеря , за което се извинявам .  :nono:

И защото нищо не е безпределно ясно , за това понякога им обръщам внимание...на тъпаците .

П.П. Ако търсите неопровержим пример , ето го :

Представителят на горния пост примерно - той е ясен ! :nono:

Сравнително простичко обяснение  Някои вече с основание , го наричат Мистър 50% - горната , винаги по-високата , "по-висшата"  част на чашата...... пълна до половината......тук поне малко и от гравитация (което не е нито философия , нито пък психология) човек трябва да разбира...:lol6:

...........................................................

Ади ! Пак Руска "пропаганда" ! :)

Още от тогава разправям , че пак "избрахме" късата клечка....Кадафи беше първата поличба . И продължаваме да настояваме на собствената си тъпотия !....

А пък е просто - от Сахара вода никой не е донесъл.....пясъчни ветрове - може !.....:(

Отношенията между САЩ и Русия, през призмата на нас - БЪЛГАРИТЕ !

Повечето са запознати с новия Император на Русия - Путин. Но знаят ли нещо за руския император Александър III , наричан още българомразец заради скъсването на дипломатическите отношения с България след Съединението през 1885 година , заплахите му да окупира младата държава и подстрекателствата му към турският султан да си върне с военна сила прякото владение българските земи на юг от Стара планина. В разговор със своя външен министър Николай Гирс  /1882-1895 г./ тираничният самодържец препоръчал в България да се действа с пари. Т.е. да се подкупва когото трябва, за да прокарва руската политика. Това е стара руска практика, потвърдена документално от архивите на отговарящия за България по онова време Азиатски департамент в руското външно министерство. По ирония на съдбата тези документи достигат до нас чрез книгата “Авантюрите на руския царизъм в България”. Сборникът от документи е дело на български комунисти, начело с Васил Коларов, втория по значение български любимец на съветския диктатор . Писан е по заповед на Сталин през 1935 г. с цел да се дискредитира руската монархия в очите на българите, а болшевизмът да бъде “блесне” като антипод в това отношение. 

От мен толкова. Лек и спокоен ден! :lol6:

преди 4 часа, Мойра написа:

Руcия зaплaши CAЩ c ядрeн удaр

Дано американците проявят здрав разум, иначе...

О да, доста се бъзикат с тази новина. В този стил :

Цитат

В США находится семья Лаврова, жена гражданина Франции Пескова, детки депутатов РФ, недвижимость ряда олигархов и губернаторов РФ, не говоря о семьях московской попсы. Кому они грозят? МИДу РФ пора менять поставщика кокса.

Кого ще нападат като всичката им управляваща елита олигарси, депутати, министри , пропагандатори по ТВ  / по голямата част/ семействата им са в "злия Запад" ? И парите, и децата, и имотите и т.н.

:giggle1:

пп

Ето един малък пример , от многото подобни.  Тях ли ще бомбардират ?  айде бе :) 

https://navalny.com/p/6344/?fbclid=IwAR1_KGWo8tpdrOjQY-ZNny-A0H89Qcr5EulUheGsPhouN7Vjopz-_mzO-po

Просто тази е от последните скандали.

преди 13 часа, miro20 написа:

Ето един малък пример , от многото подобни.  Тях ли ще бомбардират ? 

Ето един малък пример , ..........как лайнометките се изпражняват :)

"....Руcия зaплaши Cъeдинeнитe aмeрикaнcки щaти c ядрeн удaр,       

aкo aмeрикaнcкитe въoръжeни cили я aтaкувaт c бaлиcтичнa рaкeтa - нeзaвиcимo кoлкo e мoщнa тя...."

Чети бе , чети до края на цитата ......овчарче . Четенето прави сляпото окато !.....Пък после мисли за какво става дума и след това се изказвай....:nono:

Пак неподготвен , защото нямаш достъп за мислене ! :lol6:

преди 17 часа, БаалБек написа:

Отношенията между САЩ и Русия....

Фактите са си факти ! Спор няма ! 

Но тяхното ТИ тълкувание демонстрира грубо неразбиране на случващите се исторически събития !

Даже и да е така както казваш (все пак е теза някаква) - най-кратко казано , със САЩ или Русия ?

Защото няма как да не си под влияние на велики сили.....Все едно да кажеш , че гравитацията за теб не се отнася.....(това е една друга тема , която не е достъпна за мислене всекиму)...

Народът е казал просто и ясно : " Бог високо , цар далеко " .

Хайде като за слабоумни ::)

Значение: Употребява се за подчертаване, че няма кой да помогне някому, който е изпаднал в тежко положение....(сору)

И в допълнение . Въобще следиш ли днес какво се случва по света ? И в исторически план на развитие . А разбираш ли ?..... :angry:

..................

Ами не разбираш..............

преди 14 часа, Мойра написа:

Руcия зaплaши CAЩ c ядрeн удaр

Дано американците проявят здрав разум, иначе...

Така както си писала поста излиза , че ........какво излиза питай оня ! Той , и без да го питаш се посира . Това излиза ! Факт !.....:lol6:

След малкия пример по горе с другарката Елена Малишева, да обобщим и за други руски олигарси и управляващи :) 

https://imperialcommiss.livejournal.com/1449045.html

https://moe-online.ru/nn/zatsepilo/151452

Какви прекрасни руско-американски отношения :) 

И не само тези де. Любимите на някои копипейстъри тук, телевзиионни пропагандатори, се оказват и те с имоти и пари  там където плюят и промиват мозъците на "интелигентния " зрител

https://navalny.com/p/5565/

Е.. не съм чул някой известен западняк да се е изселил в матушката... ама... кой знае.. сигурно това е световна конспирация и не се говори публично :giggle1:

преди 21 минути, miro20 написа:

да обобщим и за други руски олигарси

Ами да обобщим ! :)

Сам ти пишеш - олигарси ! :nono:

Ама те представители на руския народ ли са , руснаци ли са изобщо , Русия ли е тяхната държава ? :lol6:

Това може лесно да се провери....формално по паспорт и гражданство ! :nono:

А сега съдържателно :

Ааааа ! Двойно било гражданството ! .....Самите те не знаят какви са !

И като цяло - Поданици на парите.... крадци и предатели на народ и Родина:nono:

А случайно да следиш днес какво им се случва . Господарите им ги ограбват , а Родината им не ги иска . Това което писах преди мнооого време , че ще им се случи ....Случва се !....:angry:

.............................

Пак дежурните ти тъпотии....:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.