Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

По-горе , твърде предпазливи и сдържани коментари от В.Вацев с оглед на последните събития ....

Което означава , че нещата стават много , ама много сериозни....

преди 4 часа, by_chechi написа:

В частта за Путин съм повече несъгласен. Той не е посредник, ТОЙ Е. Казвайки че либералите държат ключови места, не спомена каква е хипотетичната възможност те някога да управляват, която наистина е чисто хипотетична, поне за момента. Но за културата е абсолютно прав, гледал съм нови руски филми (изключвам "Особеностите ... ", то той вече не е и нов), те се правят по американски тертип, дори не ги доглеждам. Що се отнася до неговия приемник, надявам се да управлява до живот

За втората (американо - китайска) част съм съгласен, но ... Китай "не разстреля тяхната перестройка" на Тянанмън (в Уикипедия го пише Тиенанмън), той спря настъпващите соросоиди, същото, което става в Хонг Конг (може би Хонконг). Що се отнася до вината му за короната, то там беше тип В, а в демокрациите тип С ... явно някой им е сърдит на джендърите. Валентин Вацев е мнооого умен човек, но преди месеци, може би дори година той предвиждаше края на б.б. ... е, още не се вижда за съжаление.

Но е приятно да го слушаш!

преди 14 часа, crazy katon написа:

предвиждаше края на б.б. ... е, още не се вижда за съжаление.

Вижда се ! От към Испания ще се разплете чорапа....(виж в съответната тема - кабинетът...)

Не е това проблемът на България обаче ! :nono:

Проблемът "кой ще ме смени ?" е вътрешен - между престъпниците !

Истинският проблем е системата - също както в Русия.....! У нас обаче няма мераклии , кой да я сменя ! Всичките са се продали..... :nono:

Я, колко интересно? В "най демократичната страна" да се случи такова нещо? Тия афроамериканци нямат ли си като нашия БХК? Ако при нас някой ром пострада така по този начин, край с полицая и полицейското управление!

https://www.vesti.bg/sviat/buntove-i-pogrom-v-sasht-pratiha-nacionalna-gvardiia-6110275

Става все по интересно! Дали ще е отполза за Тръмп на изборите, или ще му навреди?

преди 4 минути, herkules2 написа:

Я, колко интересно? В "най демократичната страна" да се случи такова нещо? Тия афроамериканци нямат ли си като нашия БХК? Ако при нас някой ром пострада така по този начин, край с полицая и полицейското управление!

https://www.vesti.bg/sviat/buntove-i-pogrom-v-sasht-pratiha-nacionalna-gvardiia-6110275

Става все по интересно! Дали ще е отполза за Тръмп на изборите, или ще му навреди?

Демократична ? пхахахаха .Еми то там винаги е така преди няколко години пак имаше протести един чернокож да убият и става война.Но този път е страшно и надминаха себе си от днеска следя ситуацията там и нещата отиват на гражданска война . А представи си ако Тръмп забрани в щатите социалните мрежи майко мила не ми се мисли какво ще стане там :D 

преди 10 минути, adersa написа:

А представи си ако Тръмп забрани в щатите социалните мрежи майко мила не ми се мисли какво ще стане там :D 

Китай си ги нямат, а в РФ са ограничени. Светът не се е свършил, но се удря директно по методите на пропаганда.

Защото и това което Тръмп прави още от самото начало чрез Туитър, е доста силно оръжие и бе четаем именно чрез туитър.

Но и от туитър са прави като коректно му слагат знак за недоказани твърдения или какво беше...

преди 11 минути, adersa написа:

Демократична ? пхахахаха .Еми то там винаги е така преди няколко години пак имаше протести един чернокож да убият и става война.Но този път е страшно и надминаха себе си от днеска следя ситуацията там и нещата отиват на гражданска война . А представи си ако Тръмп забрани в щатите социалните мрежи майко мила не ми се мисли какво ще стане там :D 

Социалните мрежи там са протежета на демократите, а при нас либералите налагат своя политика на дискриминация за несъгласните през социалните мрежи. Няма да скрия злорадството си и да кажа ми се ще и там да започне една гражданска война, заради простащината с демокрацията им. Те по "демократичен" начин запалиха много войни по света, граждански и с директна инвазия. Няма да е зле да опитат от собствената си манджа!

преди 5 минути, miro20 написа:

Светът не се е свършил, но се удря директно по методите на пропаганда.

Чия пропаганда? Тая която не изнася на либералите-демократи ли? Значи, ако аз не съм съгласен с нещо ме изрязват заради зловредна пропаганда, а ти си плещиш на ляво и на дясно твоите си бръщолевения, на които вече никой тук освен "свитата ти" не вярва. Чие мнение моето или твоето е пропаганда? Да запушиш устата на някой неудобен с изказванията си за власт имащите е най зловещата дискриминация, и аз съм доказателството, като потърпевш. Има народно поверие че, злината която причиниш на някого, ти се връща в троен размер все някога! "Кой каквото прави, на себе си го прави!"

преди 4 минути, herkules2 написа:

Значи, ако аз не съм съгласен с нещо ме изрязват заради зловредна пропаганда, а ти си плещиш на ляво и на дясно твоите си бръщолевения, на които вече никой тук освен "свитата ти" не вярва. Чие мнение моето или твоето е пропаганда? Да запушиш устата на някой неудобен с изказванията си за власт имащите е най зловещата дискриминация, и аз съм доказателството, като потърпевш.

да приказваш антиконституционни дискриминационни и незаконни простотии не е "просто мнение" и  не е "запушване на устата".

Никой никого не е репресирал тук или другаде за това че говори против властимащите.

Ако и да си "потърпевш" е за съвсем други неща. Ако не си го разбрал... това е друг въпрос и никой друг  освен теб , няма вина за това.

преди 7 минути, herkules2 написа:

Има народно поверие че, злината която причиниш на някого, ти се връща в троен размер все някога! "Кой каквото прави, на себе си го прави!"

О да, това е хубаво сам да си го повтаряш всяка вечер и всеки ден. Сети се колко дискриминационн инеща си говорил, и дали някой ден Господ няма да ти го върне.

преди 20 минути, miro20 написа:

да приказваш антиконституционни дискриминационни и незаконни простотии не е "просто мнение" и  не е "запушване на устата".

Никой никого не е репресирал тук или другаде за това че говори против властимащите.

Ако и да си "потърпевш" е за съвсем други неща. Ако не си го разбрал... това е друг въпрос и никой друг  освен теб , няма вина за това.

Че то всяко нещо казано на глас в противовес на властта може да се определи като антиконституционно и дискриминационно. Я, обясни как аз с моето изказване и изразяване на мнение мога да дискриминирам някого, а мен могат да ме трият и да ме спират да пиша за това, от което съм недоволен? Нали уж е законно да изразявам мнението си и е документирано в хартата за правата на човека? Според теб е незаконно и е противоконституционно всяко мнение различно от твоето! Щом някой не харесва написаното от мен да не го чете. Защо да не могат тези които го харесват да го прочетат?

преди 33 минути, miro20 написа:

О да, това е хубаво сам да си го повтаряш всяка вечер и всеки ден. Сети се колко дискриминационн инеща си говорил, и дали някой ден Господ няма да ти го върне.

"Бог забавя, но не забравя" - народна мъдрост! Това, че ти си мислиш, че говоря дискриминационни неща не значи нищо. Говоренето си е говорене и реално не е дискриминация. Дума дупка не прави, но променя възгледи. Реална дискриминация е да ти забранят да говориш, и същевременно  да излъжат, че всеки имал право на мнение. Това е нещо като "крадецът викнал дръжте крадеца!"

преди 4 часа, M.Николов написа:

Гадно!!! Колкото и да са ми неприятни с терористичната си външна политика, това наистина минава границата. Гледах видеото с ченгето ... той като че ли се кефеше, а она встрани май се и подсмиваше, не го догледах, доповръща ми се. Заслужават си протестите, а тия, ако влезнат в затвора, живи оттам няма да излязат.

Нещата все повече се обръщат против Тръмп, първо короната, сега и това, и като се знае, че чернокожите в мнозинството си подкрепят демократите ... колкото и да не познава историята и да вярва на "белите каски" аз все пак мисля, че той има добри намерения и ако соросоидите му бяха позволили да управлява нормално, светът вече щеше да е по-нормален.

преди 10 часа, herkules2 написа:

Я, обясни как аз с моето изказване и изразяване на мнение мога да дискриминирам някого, а мен могат да ме трият и да ме спират да пиша за това, от което съм недоволен? Нали уж е законно да изразявам мнението си и е документирано в хартата за правата на човека?

Хилядите ти дискриминационни теории за жените е най фрапиращото.

Някой друг като теб може да реши че обучение и дискусия по рязането на глави е "мнение" , и да реве колко е дискриминиран.

Пак ти казвам, никой никога не е репресирал някого за "недоволство срещу управляващи". То повечето тук всъщност, са точно такива мнения. И в това няма нищо лошо.

преди 10 часа, herkules2 написа:

Според теб е незаконно и е противоконституционно всяко мнение различно от твоето!

Детинско наивна смехория.  :)  

преди 5 часа, M.Николов написа:

Аз за пореден път се убеждавам как единичен случай е трагедия, а гибел на хиляди е ...статистика.

За протестите.. да.. намери се отдушник на напрежението. Грабене, трошене, пожари...   Що ми се струва че тези които го правят въобще не им пука или да тъгуват за въпросния чернокож.

преди 34 минути, miro20 написа:

Хилядите ти дискриминационни теории за жените е най фрапиращото.

Някой друг като теб може да реши че обучение и дискусия по рязането на глави е "мнение" , и да реве колко е дискриминиран.

Пак ти казвам, никой никога не е репресирал някого за "недоволство срещу управляващи". То повечето тук всъщност, са точно такива мнения. И в това няма нищо лошо.

Я, чакай малко! Теории за много неща има много. Това са теории, подлежащи на обсъждане, за това са само теории и не трябва да се крият, а да се обсъждат. Дискриминацията е разтегливо понятие и зад маската му се спекулира с мнения и желания на хората. Позитивната дискриминация как я намираш? Нещо нормално ли е според теб? Не аз рева за това, че съм дискриминиран, а ти ревеш за да ме спират (дискриминират) от страх, че и други ще се съгласят с мен, за което си признаваш. Форуми и сайтове много, където могада представя "теориите" си. Рязането на глави не трябва да бъде скривано, когато съществува, за да бъде предотвратено. Самото рязане на глави е показвано от водещите медии по света и аз не съм единствин, който говори за него. Аз обяснявам коя е причината за това рязане според мен на глави, и я посочвам след обстоен анализ, а ти го наричаш дискриминация. Мислиш ли, че като заглушиш моята си истина, ще спре рязането на глави? Пак ти повтарям, самото рязане на глави си съществува и ще продържава да същектвува. По-важно е да се премахне причината за него. Добрите лекари първо премахват причината за болестта, и след това започват да я лекуват, само че на теб ти липсва умствен багаж, за да го разбереш.

Не, драги. При теб не става въпрос за медицинска дискусия "как да оперираме глава"  , а как да отрежем главата на тоя или оня защото е незнам си какъв и на база религиозна, етническа, полова и др дискриминация. Разликата е огромна.

А теориите ти за жените са още по ярки .

преди 10 часа, miro20 написа:

Не, драги. При теб не става въпрос за медицинска дискусия "как да оперираме глава"  , а как да отрежем главата на тоя или оня защото е незнам си какъв и на база религиозна, етническа, полова и др дискриминация. Разликата е огромна.

А теориите ти за жените са още по ярки .

Ех Миро, надценил съм те относно интелекта ти. Явно не схващаш елементарна метафора. Медицинското сравнение е подсказка, за лечението на друга болест, която не е физиологично-медицинска, а е идеологически-психологична, и "рязането на глави" е казано в преносен смисъл, вмъкнато в теориите ми (щом казваш) за жените! Колкото до религиозните закони в оня другия свят относно рязането на глави, то всяко общество си има собствени закони, и харесват ли ни или не, престъпление е да бъдат променяни насила от друго общество, чрез военна инвазия. Всяко общество изповядващо различни религии си има положителни и отрицателни страни и представиси на мен ми харесват някои неща, а други не ми харесват във всички религии.

преди 31 минути, miro20 написа:
Цитат

Скоро ние ще кацнем на Марс, и ще имаме най-страхотните оръжия в историята, които може да си представите. Аз вече видях разработките", заяви Тръмп пред журналистите.

А посмали малко! С един корона вирус не можете за се справите, пък щели сте да имате най-страхотните оръжия?!? А и черните.....пардон афроамериканците са ви вдигнали мерника и може да забравите за космоса в скоро време. Миро, надяваш ли се на успеха на "най-великата страна"? И, кой построи пръв орбитална космическа станция? Те на луната още не са кацнали, пък на Марс щели да кацат. "Гледай му акъла, та му крой шапка"!

преди 30 минути, M.Николов написа:

Много е рано да се радва.Едва сега догониха руснаците с двигател.

електродвигател ли :) 

Да, и ние сме произвеждали мотокари, но едва ли можем да ги сравняваме с Тесла.

Ако разбираш алегорията....

То и мотокарите ги ползваме за работа само... и това не ги прави Тесла

Е... пак не ме разбра, ама карай...  :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.