Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

:lol6:

889980.png

Народът е казал : " Казвам ти мъжо , сещай се снахо ! " :nono:

(по втората част от клипа)

Ха , стига бе ! Нали уж хранеха Русия !? Сами си го пожелаха - сега вече няма да я хранят . Ей ти Свобода по западному ! "Освободиха" се най-после - руские уходят ! :nono:

Да се смееш ли , да плачеш ли на акъла им....!? Пуста опустяла Лакомия !.....:lol6:

.....при това народите (и нашия също !) нямат никаква възможност за участие с избор....Terra Incognita....

.

Чечи, в къв виртуален свят на медийни простотии живееш, идея си нямам :) 

Америка шокирана, невероятни изявления златна рубла Европа ошарашена..... това само в най жълтите медии съм виждал като заглавия. От най най жълто че и КАФЯВО оцапани медии...  :)

Ама ти си знаеш.

А кервана си върви ... САЩ почват доставки за Беларус. Ако си пропуснал.

" Казвам ти мъжо , сещай се снахо ! " 

на 16.05.2020 г. в 17:19, miro20 написа:

Ти прочете ли "своя си" линк ? И какво разбра от него ? :lol6:

" ...Беларус започва да доставя петрол от САЩ..."  ......да им е честита авантата , или както се казва - чиста печалба .:lol6:

"... се добавят доставчици от Азербайджан, Норвегия и Саудитска Арабия...."

"....Лукашенко призовава Русия да намали цената на газа за Беларус..." .....след всичкото което насра , ще има да чака....:nono:

Е , нали се диверсифицират ! Казано с други думи : " Плащай ! " ...си за дяволлъка ....:nono:

А Русия на когото и както си прецени - така Продава . Петролът и газът са си нейни - нейна си работа .:nono:

Продава на съвсем пазарни условия.... ако иска продава , ако не иска - не продава ! :)

Това се фактите !

И какво тогава ?!  :angry: 

Казано е " Дай си ми кукличките , на си ти парцалките ! "

................................

...Случайно , ама съвсем случайно имаш ли връзка с Главната си глава ?.... :lol6:

Аз отдавна съм го разбрал - на две магарета плявата не можеш да разделиш . Тъп си и това си е......   :lol6:

И малко история за образОвание и образУвание :

преди 7 часа, by_chechi написа:

Петролът и газът са си нейни - нейна си работа .:nono:

Продава на съвсем пазарни условия.... ако иска продава , ако не иска - не продава ! :)

Това се фактите !

И какво тогава ?!  :angry: 

Ми такова че ние например, бяхме и сме все още не на пазарни условия с тях, а на монополни.

Забрави ли че под заплаха Брюксел да ги осъди на милиарди глоби заради спекулиране цени и моноол в Източна Европа, отстъпиха и предоговориха с много източноевропейски страни, включително и с нас, но на последно място .

Сега ти е лесно да говориш за "пазар" , но този пазар се роди с доста мъки  и с доста яростна съпротива на такива като теб, за които все още руския монопол е нещо като "манна небесна" :)

Та.. Беларус, която е най верен сателит, и те се усетиха че ги клатят яко с цени и монопол, и взеха мерки.

Ние имаме ли алтернатива за петрола ? НЕ НЯМАМЕ.  Само  с газта разчупихме малко оковите, но за нефта сме си тотлано под руски монопол.

Кога и тук ще вземем мерки като Беларус ? От всички близки и по далечни страни, само ние останахме най глупавите.

преди 7 часа, by_chechi написа:

"....Лукашенко призовава Русия да намали цената на газа за Беларус..." .....след всичкото което насра , ще има да чака....:nono:

Такива като теб наричат защитата на собствените национални интереси , на народа си и държавата  " насрал" .

Мозък и чудо ...

Иначе руснаците така продават че нещо все са на загуба напоследък.

Стигна се до парадокс - цената на бензина в РФ е по висок от тези държави, на които те продават суровина , те я преработват, произвеждат бензин, и е по евтино от руския.

тъдъмммм.... ! :) 

та... тяхна си работа де :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ами тяхна си работа бе.. нали мира е демократ и анти-комунист. Едно нещо струва толкова колкото е готов някой да плати за него. Пазарна икономика.. пребоядисани ми джендърчо.

преди 8 минути, criminall написа:

Ами тяхна си работа бе.. нали мира е демократ и анти-комунист. Едно нещо струва толкова колкото е готов някой да плати за него. Пазарна икономика.. пребоядисани ми джендърчо.

Тоя пък въобще нищо не е разбрал . :)

Току що обясних че руската политика няма нищо общо с пазар. И че ние на последно място и то под натиск от Европа, разчупваме руския монопол па дори само в газовия сектор. И дори има много да гоним Беларус, които от най верен съюзник, казаха - стига с това клатене  и изнудване и си намериха алтернативи. 

Полша и тя копае нов канал към Норвегия.

Какъв пазар тука , кви 5 лв .

Само тук сте по патриоти от всеки руснак, за сметка на собствения си джоб и съвест , и се радвате да ви клатят с високи цени и монопол... Срам.

преди 17 минути, miro20 написа:

Тоя пък въобще нищо не е разбрал . :)

Току що обясних че руската политика няма нищо общо с пазар. 

Ти ли ще ми обясняваш бе медуза... въртиш и сучеш само на въпроси дето ти изнасят.. целият интернет те вижда, че струваш 20 стинки... по пазарната икономика. :)

преди 55 минути, criminall написа:

Ти ли ще ми обясняваш бе медуза... въртиш и сучеш само на въпроси дето ти изнасят.. целият интернет те вижда, че струваш 20 стинки... по пазарната икономика. :)

Изпрати го на германците да обяснява що е то пазарна икономика (виж по-горе) !

Може и на арабите да обяснява пазарна икономика за петрола ...!:)

А най-полезен ще е на САЩ акъли да дава за газа и петрола - днес особено имат нужда от акъл не само за петрола . :nono: 

Най-експерт из между тъпаците се явява и най-тъпак из между експертите ! :lol6:

.................................

Ето как се прави Свобода , Демокрация и Пазарна икономика в света :

...този 100% е агент на Путин и разпространява фейкове..... ! Путин е виновен !.... :lol6:

преди 25 минути, by_chechi написа:

.................................

Ето как се прави Свобода , Демокрация и Пазарна икономика в света :

...този 100% е агент на Путин и разпространява фейкове..... ! Путин е виновен !.... :lol6:

Много обичам клипове със редувани снимки и диктор който чете простотии на бекграунд  :) 

И шараните ги приемат за чиста монета :)

преди 1 час, criminall написа:

Не ме гледай мен. Я ми кажи ние откъде получаваме нефт и имаме ли диверсификация и конкуренция ?  Това пазар ли е ? Като ви гледам идея си нямате какво е пазар.

Беларус, която дори не е в ЕС отряза самозабравилия се Путя, тук още метани му правите.

Полша и тя ли е"медуза" :) 

преди 1 час, by_chechi написа:

Най-експерт из между тъпаците се явява и най-тъпак из между експертите ! :lol6:

Прекрасно описа себе си :)  Още жълти клипове имаш ли :) жълтокаяви .

на 18.05.2020 г. в 20:32, miro20 написа:

....И шараните ги приемат за чиста монета :)

Чиста монета - златна :nono:

890049.png:lol6:

Ти въобще нещичко от пари разбираш ли ?:angry: ....то пък намерил съм кого да питам ....  :lol6:

Това го разправям поне от преди 5 години.....А се знаеше от който разбира , още 2008г когато САЩ едва оттърваха кожата....временно !:nono:

И нещо по-дългичко за който иска да знае и разбира :

преди 21 минути, by_chechi написа:

Това го разправям поне от преди 5 години.....А се знаеше от който разбира , още 2008г когато САЩ едва оттърваха кожата....временно !:nono:

Отново цитираш клип който няма нищо общо със заглавието :)  Никой никакъв долар не забранява. Даже покрай "визокопарните" простотии за рублата, признават буквално че.. това е най силния провал на рублата и икономиката след 1998 г.

Абе ти да не си с дублиран ник "инна" ?? :)

Едни и същи сте и като цитати на жълти пропагандни клипове и като празнословие. :) 

преди 39 минути, miro20 написа:

...Никой никакъв долар не забранява....

Толкова ти е акъла - да четеш без да мислиш и да възпроизвеждаш само буквите , без да разбираш смисъла . Смисъла не само на изреченията , ами даже на отделните думи...За подсмисъл и дума да не става....:nono:

Това за теб разбира се е върхово постижение ! :lol6:

О , далеч повече "мисля" . Затова и ти посочих някои акценти за  рублата от видеото . В прав текст си казва диктора - най големия провал и криза  след 1998 г .

Вземи и ти най накрая си гледай видеотата, че само се излагаш  :) 

И докато копаеш гроба на долара, руския БВП  се е сринал с почти 1/3 спрямо април миналата година

https://www.rbc.ru/economics/19/05/2020/5ec1a2bb9a79471ed0de4175

преди 9 часа, miro20 написа:

спрямо април миналата година

https://www.rbc.ru/economics/19/05/2020/5ec1a2bb9a79471ed0de4175

При другите как е април месец .......? Пак четеш само буквите без нищо да разбираш....... ! :nono:

Мдааа ! Не само танкове , подводници , авиация , ракети.... 

Санкции , а ? На ви санкции !

Казано иначе , пак направихме грешния избор ! И нищо не правим да го поправим ! :nono:

Земя си имаме , вода си имаме ....! Правим си кал.... ! Ходим в Гърция да берем домати , дето у нас къде се изакаш - домати никне....:(

преди 43 минути, by_chechi написа:

Мдааа ! Не само танкове , подводници , авиация , ракети.... 

Санкции , а ? На ви санкции !

Още ще разбере западът, още! С Русия шега не бива. Не е решила нещо да направи, не го е напрпавила. Над 60% от природните богатства в света има, може сама да произвежда храни и друга необходимост за живот. За какво изобщо и е западът? За да пречи на живота в Русия ли? Русия може и без запада, но западът не може без Русия. За това Путин възстанови военната мощ на Русия, за адекватен отговор на всеки агресор, осмелил се да я нападне, с цел за заграби природните и ресурси. През 100 годсини западът все се опитва да заграби руските богатства, за да изяде после шамарите на Русия. Какво ли би станало,  ако  смъртните врагове на САЩ и Англия се обединят и да изравнят земята им с конвенционални оръжия, като принудят после останалото население там да засади картофи в разораната земя, но да не яде повече от колкото им се разреши, както някога Чърчил е мечтаел да стане в България. Който нож вади, от нож умира. Русия не иска да воюва с никого, защото достатъчно е воювала, но ще го направи ако я предизвикат и горко му после на агресора. Лошото е, че сме на грешната страна, както винаги сме били. Сърбите си имат поговорка. "Вижте на коя страна са българите, за да минем на отсрещната!"

преди 10 часа, herkules2 написа:

За какво изобщо и е западът? За да пречи на живота в Русия ли? Русия може и без запада, но западът не може без Русия. За това Путин възстанови военната мощ на Русия, за адекватен отговор на всеки агресор, осмелил се да я нападне, с цел за заграби природните и ресурси. През 100 годсини западът все се опитва да заграби руските богатства, за да изяде после шамарите на Русия.

Точно обратното . Русия не може без Запада. Всичката руска олигархия си изнася семействата, имотите и парите  на запад. Няма нужда Запада да напада Русия. Тя сама отива при него .

:)

на 20.05.2020 г. в 21:01, by_chechi написа:

При другите как е април месец .......? Пак четеш само буквите без нищо да разбираш....... ! :nono:

Ами сравни де. Колко заделят САЩ и колко РФ за обикновенния човек ?

В САЩ между 3-5 хил .  $ на семейство, в РФ - нищо подобно.

Къде е настъпил социализма  и къде се обръща внимание на социалната грижа  ? 

Би трябвало всички цоциалисти комунисти да сте фенове на Западната система. :)

преди 12 часа, by_chechi написа:

да берем домати , дето у нас къде се изакаш - домати никне...

Пак демонстрираш пълно невежество. Някога домат садил ли си ? :) 

преди 8 часа, miro20 написа:

(1) Русия не може без Запада

(2)Колко заделят САЩ...... ?

(3)Някога домат садил ли си ? :) 

(1)....за това всички "скачат" отгоре й от стотици години ...ненаситни пиявици , кърлежи и др. паразити.....:nono:

И я крадат национални предатели ! Ама и още как крадат.....свят да ти се завие ! :angry:

(2)Не беше това въпросът , но щом настояваш :

Не заделят ! Печатат ги.... ! Вижда му се края . Другите си нямат печатници.... :angry:.....скоро ще имат !:nono:

(3)Мозъкът ти е объл като домат . Чудя се само кой те е изсрал тук.... ! :lol6:

преди 7 часа, miro20 написа:

Точно обратното . Русия не може без Запада. Всичката руска олигархия си изнася семействата, имотите и парите  на запад. Няма нужда Запада да напада Русия. Тя сама отива при него .

Така ти се иска на теб. Не знам дали пак няма да ме остракират, защото когато отговарям на измислиците ти получавам ограничения за по 3 месеца и сигурно лимитът ми вече се е ичерпал, но ще рискувам и ще ти отговоря. Стига си фантазирал с тези олигарси, дето се били изнесли на запад. Крадци и убийци има навсякъде. Продажниците в Русия наричаш олигарси и откраднатите пари изнесли на запад, защото знаят, че са окрали държавата. Знаеш ли как е заселена Австралия? Престъпници изселени на този континент, днес минават за благороден народ. Щом няма нужда западът да напада Русия, защо американски бази са я обградили от всички страни? Да не би Северна Америка да е обградена от руски бази? Или мислиш, че ако ми оградиш двора, хвърляш боклуци през оградата, влизаш без покана у дома ми и се разпореждаш със собствеността ми, ще стоя мирно, няма да ти възразявам и ще ти се подчиня от страх само защото ти си мислиш, че се страхувам от теб,  вместо да изляза навън и да ти пръсна мозъка, за да разбереш, че светът не ти е бащиния!!!  И за какво ми е да отивам при теб, какво имаш дето аз го нямам? Аз имам над 60% от богатствата на планетата, мога сам да си произвеждам всичко, от оръдия на труда до храна за да живея. Защо ми е да идвам при теб? Мога да си остана там където съм без значение дали си ме оградил с бази и да живея както намеря за добре, но, ако прекрачиш прага на дома ми за да ме окрадеш, тогава няма да ти се размине и ще съжаляваш, че не си си стоял на задника, там от където си дошъл, защото след бруталната ти наглост може да няма да има после къде да се върнеш. Не знам дали ще схванеш метафората, но се надявам да не ме остракират отново за това мое изказване, смятайки го за противоконституционно, и против правилата на всички точки от форума, които се прилагат избирателно и са многозначни без конкретна дефиниция, за лесно отстраняване на някой, който е неудобен и е против статуквото!

преди 8 часа, miro20 написа:

Пак демонстрираш пълно невежество. Някога домат садил ли си ? :) 

Лично аз всяка година садя и ще продължавам да садя.  Освен с електроника се занимавам и със земеделие. За теб съм сигурен, че дори едно дърво не си посадил през живота си, а се имаш за много знаещ. Имам 96 декара земеделска земя по наследство, която съм дал под аренда. Имам 3 декара двор на село, и 900 кв. м. двор без къщата в града. Отделно от страна на жена ми имаме три ясака по 4 декара, които роднините на село (3-4 Изаури обработват, а аз пласирам продукцията им). Дали според теб не съм садил домати, пипер, зеле, и останалите зеленчуци за лична консумация и с търговска цел? Прав е Чечи,  при нас дето се изакаш домат никне. Една от Изаурите на село имала зор, и взела че се изакала в страни от  мини парника за разсад, но се разпиляло семе за домати на земята, преди да го сложи в парника. Освен в парника и извън него там където е паднало семето изникнаха свежи домати-разсад, с  много стабилни коренчета дебели стебла и добре изпечени, за разлика от тези в парника. Така че, Чечи е казал истината. У нас, където се изакаш домат никне!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.