Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 8 минути, by_chechi написа:

Ама те представители на руския народ ли са , руснаци ли са изобщо , Русия ли е тяхната държава ? :lol6:

Такива управляват "матушката" . Пардон, цоцат. И от ресурсите и от обикновенния руснак, който живее масово по зле и от нас а е в най богатата на ресурси дръжава на планетата Земя.

Виждам си на път след толкова години да осмислиш защо казвам че съм "русофил" , но не и "путинист". И защо смятам путинисткия режим за най крадливия капиталистически модел в света , който едва ли има  аналог някъде другаде.  :)

Като говорим за крадене и цоцане, д ане забравяме и как е организиран този огромен поток пари. Естествено през офшорки.

https://www.finanz.ru/novosti/valyuty/begstvo-rossiyskikh-deneg-v-ofshory-uskorilos-v-7-raz-1028596626

https://www.bbc.com/russian/features-46036319

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 38 минути, miro20 написа:

Като говорим за крадене и цоцане, д ане забравяме и как е организиран този огромен поток пари. Естествено през офшорки.

https://www.finanz.ru/novosti/valyuty/begstvo-rossiyskikh-deneg-v-ofshory-uskorilos-v-7-raz-1028596626

https://www.bbc.com/russian/features-46036319

Така де ! Ама същите тези офшорки , малко по малко стават руски .......пак не си в час !

Примерно :

Путинския модел го виж в новата им конституция и в това което Путин прави за Русия...........:nono:

В целия свят се признава , че е вдигнал Русия на крака от разрухата......на олигарсите.....:nono:

Ако си въобразяваш , че по-добре ще се справиш , кандидатирай се за президент 24-та година ....

..............................

Лично мнение : Путин би бил златна находка за всеки народ и държава ! Особено за нашата....

.....някои даже твърдят , че е извънземен....:)

преди 6 минути, by_chechi написа:

Така де ! Ама същите тези офшорки , малко по малко стават руски .......пак не си в час !

Путинския модел го виж в новата им конституция и в това което Путин прави за Русия...........:nono:

В целия свят се признава , че е вдигнал Русия на крака от разрухата......на олигарсите.....:nono:

Ако си въобразяваш , че по-добре ще се справиш , кандидатирай се за президент 24-та година ....:lol6:

хехе... не мога д аповярвам. Джуджето си промени конституцията , занули си сроковете за да си седи на трона неограничено време, а ти го представяш това в позитивна светлина ???

Целия свят видя и се смя на тази пародия на "демокрация"  . Как за няколко дена  изцяло подконтролната госдума скорострелно прогласува тези промени в Конституцията.

Кога и къде е имало подобна пародия и промяна на конституции  в света ???  :)

"вдигнал от разрухата" ??? Питай някой руснак де ... колко е вдигнал... последно само сривове. И не само по вина на петрола , от която "нефтена игла" не могат да слезат толкова години...

За 20г управление "вдигна" само 100-на приятели и роднини и ги направи милиардери. От крадене и цоцане.

Какво е следващото ? Възстановяване на крепостното право, и ти да ми го хвалиш примерно.. като "грижа за народа" ... :lol6:

Мнооо си умен бе Стоене...мнооо ... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 56 минути, miro20 написа:

"вдигнал от разрухата" ??? Питай някой руснак де

Ами питай !:nono:

.......без специално да избираш себеподобни (манипулация) , повече от 10-15% никакъв шанс нямаш да събереш.....даже да си Навални.....(".....в национален мащаб популярността му не успява да надскочи десетте процента ....") !  :lol6:

.....на 10 овце една мърша винаги може да се намери....:) А то така и трябва , за имунитет срещу зарази на останалите 9....:nono:

преди 55 минути, by_chechi написа:

.... това което Путин прави за Русия...........:nono:

Така е! Даже и Мария Захарова го потвърждава...:lol6:

преди 16 минути, БаалБек написа:

Клипа в момента не мога да го гледам , но Навални е "запазена марка" - нагледал съм се... :)

Предполагам извести малоумия....смехория някаква....

НО ! Като искаш да почиваш много - умирай ! "Там" ще почиваш цяла Вечност....при това съвсем безплатно.....:lol6:

Казано е : " Почивай в мир ! Амин ! " :nono:

на 29.04.2020 г. в 21:15, by_chechi написа:

.....съжалявам . Стори ми се , че имам нов сериозен събеседник....Подвел съм се по материала който сте дали

Четох до "новия император на Русия" и ми стана ясно кои смята тя за "нормални хора".

А иначе, онези вместо да поумняват си продължават пак същата песен - на русофобия и хегемония. Китайците им били виновни за вируса, руснаците пък им спирали хляба. Няма да мирясат, дори и пред прага на тотална икономическа криза, все някой друг им е виновен. Но когато преди един месец питали някакъв мериканец, той казал, че нищо страшно не вижда, е, сега заразените са вече един милион, а мъртвите ... И за това ли са им виновни Русия и Китай.

Путин пък почна да прибира руснаците от чужбина и те заразиха Русия. Вярно, при тях положението е малко по-различно, голяма част от заразените нямат симптоми, т.е. не се разболяват, но явно този последен тип С (в Китай е тип В) е по-смъртоносен от предните. Дали не трябва и той да поиска компенсация от заразните европейски страни затова, че заразиха страната му. Не, на това са способни само онези отвъд океана с техните изкривени понятия за човешки ценности.

Историята учи, че човечеството не се учи от историята. Вирусът ще отмине, но тиквите пак няма да разберат, че самата им демокрация е тежко болна и на умирачка.

преди 5 часа, by_chechi написа:

Ами питай !:nono:

.......без специално да избираш себеподобни (манипулация) , повече от 10-15% никакъв шанс нямаш да събереш.....даже да си Навални.....(".....в национален мащаб популярността му не успява да надскочи десетте процента ....") !  :lol6:

.....на 10 овце една мърша винаги може да се намери....:) А то така и трябва , за имунитет срещу зарази на останалите 9....:nono:

В случая аз ти цитирах ФАКТИ къде и как си държат парите , семействата, имотите управляващата олигархия. Плюс обективни данни от руски и вскакви официални източници за оттока на капитали в офшорки и т.н.

Реакцията ти е показателна.

Именно от такива чужди псевдопатриоти , по патриоти от самите руснаци, най ме е гнус.

Отношението ти към Навалний също е мн странно. Такива като него са може би лъча надежда , а такива надежди  след убийството на Немцов и много като него преди това и журналисти всякакви  , малко останаха

преди 5 часа, БаалБек написа:

Това ако не бе с видео и звук щях да го мисля за фейк :) 

Уви, не е. Ето това е отношението на "висшата каста" към народа си "селяндурите"  :) 

преди 1 час, miro20 написа:

В случая аз ти цитирах ФАКТИ къде и как си държат парите , семействата, имотите управляващата олигархия. Плюс обективни данни от руски и вскакви официални източници за оттока на капитали в офшорки и т.н.

Реакцията ти е показателна.

Именно от такива чужди псевдопатриоти , по патриоти от самите руснаци, най ме е гнус.

Отношението ти към Навалний също е мн странно. Такива като него са може би лъча надежда , а такива надежди  след убийството на Немцов и много като него преди това и журналисти всякакви  , малко останаха

Това ако не бе с видео и звук щях да го мисля за фейк :) 

Уви, не е. Ето това е отношението на "висшата каста" към народа си "селяндурите"  :) 

И по коя логика би решил че е фейк. Тава си е стандартен начин на мислене в "слугите на народа". Разликата че при госпожата безочливостта е толкова голяма че да си го каже на глас.

Както и при подобно мислещ съфорумник по горе който мисли че да предложи на някого да умре е не само нормално ,но е и остроумно.

преди 1 час, miro20 написа:

В случая аз ти цитирах ФАКТИ

Цитираш факти , но само тези които ти изнасят . Иначе , мисъл никаква няма ! Има словесна диария.... :lol6:

преди 11 минути, lsmurf написа:

да предложи на някого да умре

Не , драги ми Смифурко ! :)

Направих сравнение . И тъпотата веднага изби като тапа.....в твоя пост включително ! :nono:

Това , че не можеш да направиш разлика между сравнение и предложение не е моя грижа . Твоя е !.....

Иначе те е впечатлил абсурда ! Това вече е напредък за отбелязване ....:lol6:

преди 7 минути, by_chechi написа:

Цитираш факти , но само тези които ти изнасят . Иначе , мисъл никаква няма ! Има словесна диария.... :lol6:

Не , драги ми Смифурко ! :)

Направих сравнение . И тъпотата веднага изби като тапа.....в твоя пост включително ! :nono:

Не съм и очаквал да реагираш по друг начин така че продължавай в същия дух. Коментарът ми само даде пример за тези които могат да мислят. За теб той няма какво да допринесе.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Коментарът ми само даде пример за тези които могат да мислят.

Точно ! Точно ! :nono:.....пример за твоите възможности . Моите са отдавна известни и не само в тази тема...., но ти не би могъл да направиш сравнение ! Нивото ти е до там - да се впечатляваш .

преди 1 минута, by_chechi написа:

Точно ! Точно ! :nono:.....пример за твоите възможности . Моите са отдавна известни и не само в тази тема....

Определено ;)

преди 47 минути, lsmurf написа:

И по коя логика би решил че е фейк. Тава си е стандартен начин на мислене в "слугите на народа". Разликата че при госпожата безочливостта е толкова голяма че да си го каже на глас.

Е все пак отчасти свикнах и на нормална политика , и ако допуснем бих чул подобни думи от някой наш управник или европейски или американски  , това би било чутовен скандал. И понеже е имало подобни изцепки в гъделнюз, оновини, бъзиклийкс, информираннет и подобни фейкомети, първата ми реакция би била че е такова.

Иначе да, знам прекрасно манталитета на самозабравилата се рашистка олигархия. Захарова , както и се акцентира във видеото, обаче е само чиновник, назначен от народа. Уж :) 

Но виждаме че и чиновническата класа е тотално обезнаглела. А тя конкретно все пак е говорител на външно .

преди 46 минути, by_chechi написа:

Иначе , мисъл никаква няма ! Има словесна диария.... 

Не знам , аз ти цитирах ФАКТИ за руската олигархия и семействат им. Плюс икономически данни за колосалните обеми в офшорки .

Ако и да има някаква словесна дрисня в днешната дискусия, тя е изцяло и едиснтвено от теб.

Ако моя речник би бил като твоя, на второто изречение някой "черентерминал " или друг мой летописец, би се самосезирал веднага и би ревнал какъв съм ужасен и да не се сърдя когато ми отговарят със същото ... :)   ..

ама уви ... Отбор "Черешка" не си плюете в канчетата я ... :) 

Та.. спрямо темата , освен за офшорките и къде си изнасят парите, можем да добавим и сегашната криза с петрола и конкуренцията със САЩ и др.

Как мислиш , защо Лукашенко, най верния сателит на Путя, отдавна не му вярва и почна да внася от немислимите "врагове" - сАЩ, СА ?  :) 

http://www.focus-news.net/news/2020/04/29/2769793/vedomosti-rusiya-belarus-kupi-parva-partiya-neft-ot-sauditska-arabiya.html

А тръбата към Полша чувам работи в реверсивен режим... Вместо да изнася , Беларус внася от там /май норвежска/  вместо от РФ.

Къде сме ние в тази ситуация ?  Гледам Лукойл цената на скъпата нафта 2.21

Като някои конкурентни и все повече популярни  бензиностанции продават дори на 1.35-1.40 за литър.

Ти като виден руски патриот, би зареждал на 2.20 нали ? :)

преди 7 часа, crazy katon написа:

Четох до "новия император на Русия" и ми стана ясно кои смята тя за "нормални хора".

Който придава важност на дребните дела, той във важните дела ще се окаже дребен. :lol6:

Лека вечер! ;)

преди 12 часа, by_chechi написа:

Народът е казал просто и ясно : " Бог високо , цар далеко " .

Хайде като за слабоумни ::)

Значение: Употребява се за подчертаване, че няма кой да помогне някому, който е изпаднал в тежко положение....(сору)

И в допълнение . Въобще следиш ли днес какво се случва по света ? И в исторически план на развитие . А разбираш ли ?..... :angry:

..................

Ами не разбираш..............

преди 9 часа, by_chechi написа:

НО ! Като искаш да почиваш много - умирай ! "Там" ще почиваш цяла Вечност....при това съвсем безплатно.....:lol6:

Казано е : " Почивай в мир ! Амин ! " 

Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред прасетата, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат.

:giggle1::giggle1:

Интересна сага се заформила между Навалний и Марчето

Косвено, но все пак в аспекта на сравнение как се заделят пари в криза в РФ, САЩ, и др  :

https://mmironov.livejournal.com/55170.html?utm_source=fbsharing&utm_medium=social&fbclid=IwAR3aoMgmF87UpZBDVL62UUm5r9oBOyq5unXo7VG0EY8sakmra7hfQINHDVE

Ето лицето на съвременната "матушка" . Типичен руски управник патриот, подкрепящ и Путя , но и с няколко имота и гражданство в САЩ :) 

EXHMdiiWAAEH155?format=jpg&name=small

на 1.05.2020 г. в 22:30, miro20 написа:

.....

Никаква сага няма - между Навални и Захарова !

Такава ти се привижда не защото я има , а защото така ти се иска . И на Навални (като обобщаващо понятие ! ) също му се иска !.....Но до това нямаш достъп за мислене....Дори през ум не ти минава....Липсват ти години начално образУвание да различаваш боклук от ценност ....:nono:

Как пък така все на боклуци попадаш ?:)

Нявсякъде има такива - къде повече , къде по-малко (справка приказката " Сливи за смет" :)) . И у нас също . Няма място по света , където да няма !....Боклуци !

Казано е : " Пари при пари отиват ! ". Дали разбираш смисъла ? :nono:.....Боклук при боклука ходи и боклук намира ....:lol6:

Заб. за необразовани : Доларите сами по себе си не са пари , а са техен отпечатък....

преди 15 минути, by_chechi написа:

Никаква сага няма - между Навални и Захарова !

Такава ти се привижда не защото я има , а защото така ти се иска . И на Навални (като обобщаващо понятие ! ) също му се иска !.....Но до това нямаш достъп за мислене....Дори през ум не ти минава....Липсват ти години начално образУвание ....:nono:

Как пък така все на боклуци попадаш ?

Нявсякъде има такива - къде повече , къде по-малко (справка приказката " Сливи за смет" :)) . И у нас също . Няма място по света , където да няма !....Боклуци !

Казано е : " Пари при пари отиват ! ". Дали разбираш смисъла ? :nono:.....Боклук при боклука ходи и боклук намира ....:lol6:

Виж, не те разбирам какво лаеш . Цитирах , а и ти може да си намериш заочната им престрелка с коментари, закани, покани и откази от участие. Което нарекох "сага".

Захарова се покри с елементарни врътки  :)  и избяга от дебат. Това е.

Това какво общо има дали "имам достъп до мислене" , как през ум не ми минавало, липсвало ми начално образование... боклуци, пак боклуци ...

Коментирай си колкото искаш Захарова, Навалний, но наистина не ти разбирам словестната диария  към мен.

:)

преди 27 минути, miro20 написа:

Виж, не те разбирам

Че нали за това става дума през цялото време ! :nono:

Не разбираш ! Нямаш достъп за мислене.... Потруди се първо достъп за мислене да имаш ! :nono:

За целта е Необходимо , Трябва първо да си извадиш носа от пъпа ! Това не можеш , а за повече питаш....:nono:

...................

Нека и да допълня за разбиращите (ти едва ли ще разбереш ) , да го има :

ОбразОвание може да имаш "колкото целия свят" ( :) ) , но от това да не произтича никакво ОбразУвание . Твоите постове са най-ярка демонстрация , и не че блестят с образОвание ....:lol6:

А мисленето се прави от ОбразУвание !  ... :nono:

на 4.05.2020 г. в 10:04, by_chechi написа:

Че нали за това става дума през цялото време ! :nono:

Не разбираш ! Нямаш достъп за мислене.... Потруди се първо достъп за мислене да имаш ! :nono:

За целта е Необходимо , Трябва първо да си извадиш носа от пъпа ! Това не можеш , а за повече питаш....:nono:

...................

Нека и да допълня за разбиращите (ти едва ли ще разбереш ) , да го има :

ОбразОвание може да имаш "колкото целия свят" ( :) ) , но от това да не произтича никакво ОбразУвание . Твоите постове са най-ярка демонстрация , и не че блестят с образОвание ....:lol6:

А мисленето се прави от ОбразУвание !  ... :nono:

Като ти гледма поредните нищонезначещи алабалистики  ми идват наум такива неща  :

96427282_10218179600789677_1447165380433

:)

И да перефразирам вица... Ако искаш да отвлечеш чечито задълго , дай му една картичка на която от двете страни пише " обърни отзад" .

преди 13 часа, Мойра написа:

Ммдаааа ! Ролите се разменят......  СССР - Перестройка ! :) Исторически закономерно и целесъобразно..... :nono:

....Сега чакаме да потече газ и петрол от САЩ към Русия....:lol6:

"Президентът потвърди, че САЩ са поели ангажимент за ефективен контрол върху оръжията, който включва не само Руската федерация, но и Китай, и също така очаква с нетърпение бъдещи дискусии по тази тема, за да се избегне скъпа та надпревара във въоръжаването“

Като си нарежете флота и авиацията - МОЖЕ ! :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.