Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, darkterminal написа:

Аз не знам, чия е първоначалната идея за затворен цикъл... Не знам и какво е затворен цикъл... Когато имам време ще го чета, но знам, какви са проблемите при многократна експлоатация на ракетните двигатели, особено по времето на един полет... Знам и че руснаците не са го решили радикално този проблем... Ще рече, в момента ракетното двигателостроене в САЩ търпи качествено развитие... Освен това, рапторите горят газ, РД-шките керосин... Разликата е огромна... Не е кат да не могат американците... Просто не им е трябвало до сега...

От друга страна, руснаците също не са глупави и наместо да измислят химикалки за милиони долари, дето да пишат в космоса, си пишат с моливчета за по 5 цента... Ше рече, най-вероятно има защо засега да не залитат по многократното използване на ракетните компоненти... Но, на мен ми се струва, че в многократното използване има много хляб... И че там е бъдещето...

Мда, сега ще се раздвижат нещата, явно американците трябваше да пуснат частни компании в този сектор и резултатите не закъсняха.

Всъщност някъде четох, че подхода на Мъск в началото е бил да изтиска максимума от най-евтиното възможно и за това е ползвал и ползва 9 прости, евтини и надеждни еднокамерни двигателя "Мерлин" за ракетите Фалкон 9, така цената му за извеждане в космоса на дреболии е много ниска.

На по-късен етап вече се заеха по-сериозно с новия двигател.За сега се справя много добре.

Причината е комплексна... Изслушал съм куп лекции от руснаци по въпроса... Но всичките се свеждат до едно и също... За американската лунна програма в продължение на около десетилетие се отделят по 5% от БВП на САЩ... Сума по-голяма от бюджета на СССР... С толкова пари може да се плати на много мозъци и да се направят много и скъпи експерименти... А не като в СССР, след четвъртия неуспешен опит да спрат разработката на ракетата, щото не стигат финансите...

Сега като гледах за разработката на Ф-1 са били похарчени 4 млрд. долара!

И аз това казвам... Не са им трябвали, не са ги разработили... По-изгодно им е било да си ги плащат наместо да влагат в RnD... Просто, капитализма работи така... Ако си забелязал, след като мина на самоиздръжка, Роскосмос направи един Протон да може да го продава на модули и забрави за всякакви космически програми...  Удариха го на печалби без RnD... Да видим до кога...

Именно за това, аз се радвам на раздвижването, време е вече да излязат от летаргията.

Притеснява ме, че прекалено много липси лъснаха напоследък в "Роскосмос".

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 30 минути, M.Николов написа:

Мда, сега ще се раздвижат нещата, явно американците трябваше да пуснат частни компании в този сектор и резултатите не закъсняха.

Всъщност някъде четох, че подхода на Мъск в началото е бил да изтиска максимума от най-евтиното възможно и за това е ползвал и ползва 9 прости, евтини и надеждни еднокамерни двигателя "Мерлин" за ракетите Фалкон 9, така цената му за извеждане в космоса на дреболии е много ниска.

На по-късен етап вече се заеха по-сериозно с новия двигател.За сега се справя много добре.

Сега като гледах за разработката на Ф-1 са били похарчени 4 млрд. долара!

...

Ми нали това им е тайната мисъл... НАСА понеже е на дотации и въобще не си и помисля да пести пари... Та идеята им е, поне отработените технологии да ги дадат ма частниците и те да измислят как да ги направят евтини, а на НАСА да оставят да се съсредоточи в новите, неизследвани теми... Лунна станция, полет до Марс и т.н. Сонди... Телескопи... Извънземен живот...

преди 30 минути, M.Николов написа:

...

Именно за това, аз се радвам на раздвижването, време е вече да излязат от летаргията.

Притеснява ме, че прекалено много липси лъснаха напоследък в "Роскосмос".

Ами няма как... Китайците и индийците заявиха сериозни намерения да участват в гонката... Япония идва след тях...

Кефи ме как някой хора хитричко смениха темата и от огромните протести почнахме да си говорим за двигатели и ракети... вери гууд.. заслужавате по някой долар отгоре. 

Е ! Започна се ..... Перестройка ! :nono:

Ходът на Историята е неумолим...... ! 

• Автор

Цветни революции @by_chechi,цветни революции....Тръмп като започна да връща индустриалното производство,трябваше да се сети.....че всичко, което са изнасяли ще им се върне..един ден...

мисля си 

имаше на времето един дето  щеше  да вика танковете

и после  либералчетата го направиха  на нищо

пък гледм вчера тръмп също щял да вика танковете

некъв двоен стандарт

преди 1 час, Vankata 34 написа:

мисля си 

имаше на времето един дето  щеше  да вика танковете

и после  либералчетата го направиха  на нищо

пък гледм вчера тръмп също щял да вика танковете

некъв двоен стандарт

У нас единствената агресия бе срещу барикадиралото се правителство. Да са грабили магазини, да са рушали всичко наред из градовете ??

Така че няма нищо общо .

преди 6 минути, miro20 написа:

У нас единствената агресия бе срещу барикадиралото се правителство. Да са грабили магазини, да са рушали всичко наред из градовете ??

Така че няма нищо общо .

тръмп също стоя в бункер

май забрави за тея  дето си браха тухли и желязо

не са грабили магазини и заводи направо  ги разкостиха и си направиха катуни.

преди 2 минути, Vankata 34 написа:

не са грабили магазини и заводи направо  ги разкостиха и си направиха катуни.

Пак смесваш тотално различни неща.

Относно тях : https://dariknews.bg/novini/bylgariia/geshev-prokuraturata-zapochva-proverkata-ot-privatizaciiata-na-kremikovci-i-bobov-dol-2214967

Но това е друга тема. Говорехме за ситуацитие с протестите и безредиците. Протест и безредици не е едно и също .

преди 18 часа, Proshark написа:

Цветни революции @by_chechi,цветни революции....Тръмп като започна да връща индустриалното производство,трябваше да се сети.....че всичко, което са изнасяли ще им се върне..един ден...

Въпрос е на по-задърбочен анализ и разбиране..... ! 

Цветни (вътрешни) бунтове , предшестващи , съпътстващи и/или следващи  Перестройката....Те са инструмент ! :nono:

Перестройката е революция - смяна на системата , качествен скок в процеса на развитие . Тези вече са се разкиснали и отиват към разпад на няколко държави....

Перестройката (революцията) се организира и прави от управляващата върхушка .....по някога и с външна намеса...!

Цветната революция се инсценира от външен "благодетел"......., но не е революция , ами народни бунтове  искащи и подкрепящи смяната . Но все още не е  , няма смяна на системата ! Само така е наречено !......

................................

Примерно в СССР 90-те беше Перестройка - революция , включително Украйна . Смяна на системата ! 

А след това в Украйна последва Цветна "революция"...Либия , Ирак , Сирия също.......Няма смяна на системата .

И у нас също - първо Перестройка (новата Конституция ) , съпътствана с Цветна "революция" , със специфики.....

• Автор
преди 1 час, by_chechi написа:

Цветната революция се инсценира от външен "благодетел"......., но не е революция , ами народни бунтове  искащи и подкрепящи смяната . Но все още не е  , няма смяна на системата !

Аз мисля,че "благодетеля" в случая са демократите...не съм сигурен,че ще се стигне до перестройка...

преди 2 часа, Proshark написа:

Аз мисля,че "благодетеля" в случая са демократите...не съм сигурен,че ще се стигне до перестройка...

"Благодетели" има и всред републиканците - в същност Рокфелери срещу Ротшилди (най-общо казано) .

А Перестройката в САЩ е неизбежна (виж им дефицита !) , така както се случи първо в Китай , а после и в СССР . Тук разни пропагандни измислици нямат нищо общо с действителността....!

Въпросът е кой ще отговори най-адекватно на изискванията на технологичното и обществено развитие . Може и никой - следва разпад ....Апокалипсис !

Но при всички случаи върви световна драма , в изхода на която днес са посветени малцина.....

Дали и те са на ясно - никой не знае...

....Фукуяма написа "Краят на Историята" ....и след това - нищо !:nono:

........................

То е подобно и в Китай , и в Русия ! 

Аз лично предпочитам Тръмп , Путин и СиДзиПин (условно) да станат и останат стабилни , до колкото тристранна динамика на противодействие в условия на затворена система е оптимална и най-стабилна  ....

На двуполюсен и еднополюсен модел се нагледахме (това все пак е голям късмет да го живееш) !

----------------------------------

"Демократите" с техния Глобализъм , са изпята песен ....оляха се , така мисля....

А Тръмп спасява каквото може от задаващото се цунами - те , всичките вкупом за това го "избраха" ! :nono:

• Автор

Руснаци пазят ресторант от мародери в Сан Диего...Хората са имали  законно притежавано оръжие,което е било поставено на видно място вътре в заведението.Законът в Калифорния позволява да притежавате оръжие и да го използвате за защита на собственноста...Естествено за американската преса те са руска мафия...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

на 1.06.2020 г. в 19:10, by_chechi написа:
на 1.06.2020 г. в 20:21, by_chechi написа:

на 1.06.2020 г. в 20:21, by_chechi написа:

Къде сте демократи, къде сте соросоиди, къде сте тролове ... ако това беше в Русия, щяхте да нададете вой до небето. Помня при протестчетата в Москва , на които олигофрените падаха, когато росгвардеец се приближеше на три метра от тях, каква воня разнасяхте... права на човека, диктатура, американски адвокати за консултанти ... КЪДЕ СТЕ?!

Мериканската полиция бие тези, които се приближат до тях, но е абсолютно безсилна пред погромаджиите, които не протестират, а просто грабят. Тръмп управлява чрез туитър, но иначе стои в бункер, когато приближат лудитите. Страната на свободата, на неограничените възможности, страната, която разнася демокрация по света ... своята демокрация.

Изпийте горчивата чаша докрай, гадове ... това, което причинихте на други страни, сега се случва и при вас. Наздраве!

преди 9 часа, crazy katon написа:

Къде сте демократи, къде сте соросоиди, къде сте тролове ... ако това беше в Русия, щяхте да нададете вой до небето. Помня при протестчетата в Москва , на които олигофрените падаха, когато росгвардеец се приближеше на три метра от тях, каква воня разнасяхте... права на човека, диктатура, американски адвокати за консултанти ... КЪДЕ СТЕ?!

Мериканската полиция бие тези, които се приближат до тях, но е абсолютно безсилна пред погромаджиите, които не протестират, а просто грабят. Тръмп управлява чрез туитър, но иначе стои в бункер, когато приближат лудитите. Страната на свободата, на неограничените възможности, страната, която разнася демокрация по света ... своята демокрация.

Изпийте горчивата чаша докрай, гадове ... това, което причинихте на други страни, сега се случва и при вас. Наздраве!

Кога и къде някой е "падал като приближи росгвардеец" ??

Май и ти не правиш разлика между протести и безредици.

В Рашистан хората ги арестуват дори за "единичен пикет" с плакат в ръка  , а не знам какво ще стане при безредици, грабене на магазини , трошене на коли и т.н.

Разликата е огромна.

Ето ти пресен пример :

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5ED7ED71BEFC0

Протестираш сам с плакатче срещу задържане на журналисти и получаваш 5  и 15 денонощия арест

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5ED52A0EA4C0A

В САЩ и сега има големи "бдения" и масови демонстрации, и никой не ги арестува за това.

преди 14 часа, Proshark написа:

Руснаци пазят ресторант от мародери в Сан Диего...Хората са имали  законно притежавано оръжие,което е било поставено на видно място вътре в заведението.Законът в Калифорния позволява да притежавате оръжие и да го използвате за защита на собственноста...Естествено за американската преса те са руска мафия...

По къси ръкави и с ушанки. На тези ще им се свари и малкото мозък който имат в главите за да се сътворят по този начин. :lol6:

преди 3 часа, miro20 написа:

Ето ти пресен пример :

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5ED7ED71BEFC0

Протестираш сам с плакатче срещу задържане на журналисти и получаваш 5  и 15 денонощия арест

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5ED52A0EA4C0A

В САЩ и сега има големи "бдения" и масови демонстрации, и никой не ги арестува за това.

Въййй ! Грешка ! Груба грешка ! Арестуваните на са за ареста . За психиатрията са ! :lol6:....ама ги пуснаха по живо , по здраво...

Ще арестуваш 1000 , а къде ще ги сложиш ? Ами утре ще са 10 000....Не не искат щото е "Демокрация" , ами не могат ! Оня тъмнокож нещастник го удушиха за няма нищо...(сравни с горния ред)!  :nono:

Ейй ! Тъпото си е тъпо ! :lol6:

.................................

Този сайт който цитираш , нали знаеш че е анти-руски по смисъл и съдържание ?! Трябва да съобразяваш ..... :nono:

Ако искаш и етикет , ето ти : " Да продадем Русия на САЩ ! Важното е пари да падат . "  :)

А ! Забравих ! За теб са важни формите....захарен памук - лапаш нещо , гълташ нищо ! :lol6:

Ама ти и формите не гледаш , ами ти ги назначават ! :nono:

Този сайт който цитираш , нали знаеш че е анти-руски по смисъл и съдържание ?! Трябва да съобразяваш ..... :nono:

ТАСС и те ли са анти-руски ?

https://tass.ru/obschestvo/8640783

https://tass.ru/moskva/8632231

:giggle1:

Въййй ! Грешка ! Груба грешка !

Груба грешка е твоето жалко подобие на "опониране" , а реално нищонеказване и алабалистики които генерираш като по калъп :) 

преди 8 минути, miro20 написа:

Груба грешка е твоето жалко подобие на "опониране" , а реално нищонеказване и алабалистики които генерираш като по калъп :) 

Е, да, ти си "безгрешен" и твоите алабалистики са "истини"!  Ще видим как ще свърши това!

https://news.bg/int-politics/nyama-spravedlivost-nyama-mir-hilyadi-v-london-protestirat-sreshtu-ubiystvoto-na-floyd.html

https://btvnovinite.bg/svetut/protest-i-v-parizh-sled-ubijstvoto-na-chernokozh-predi-4-godini.html

Ако искаш мир, готви се за война!!! А, за да няма войни и да живееш спокойно и щастливо, прати черните там, от където са дошли. Едните в Африка, другите в Индия!

https://www.24chasa.bg/novini/article/8659659

Предречено ! :) 

Светът трябва да удържи идиотите в САЩ ("колективния" Запад) до 2025г. , да не сътворят някоя Върховна Тъпотия......https://www.youtube.com/watch?v=mgrNwB7DD2Y

..........................................

Русия взема мерки :

• Автор
преди 8 часа, lsmurf написа:

По къси ръкави и с ушанки. На тези ще им се свари и малкото мозък който имат в главите за да се сътворят по този начин. :lol6:

Смърф,тези сигурно са с пластмасови играчки....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.