Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, herkules2 написа:

А, сега сигурно ще започнеш да се тръшкаш от злоба, като прочетеш и това!!!

https://bg-voice.com/руските-власти-към-жените-видите-ли-мъ/

Цитат

Правозащитни организации от години твърдят, че правата на жените в Северен Кавказ се нарушават. Властите в региона отговарят, местните традиции често противоречат на западните ценности.

И защо да се "тръшкам"   ? Там си е Ингушетия. Кавказ . Няма нищо общо с "руските порядки" нито с "цивилизованите порядки" .

Прочети и това, дето уж руснаците искали съд за мъжа-глава на семейството!

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30269385.html

Статията е мн добра. :)  Показва именно че отдавна има проблем с насилието в семейството.

А сега ти чети и реви!!! Нали много знаеш руски, това може да си го преведеш както си искаш.

https://www.dw.com/ru/мосгорсуд-приговорил-американца-пола-уилана-к-16-годам-колонии/a-53807473

Що трябва да рева ? :)  Били осъдили американец някакъв за шпионаж. Дори не знам за какво е обвинен, нито подробности. КАкто казват в статията, най вероятно целта е да бъде разменен за двама от осъдени  руски шпиони.

Още ще си признаеш ти, и знаеш поговорката, че на лъжата ти краката и са къси!!!

Каква лъжа.

че имало външна, хибридна намеса

Намеса имаше, не бе доказано личното участие на Тръмп или нещо такова .

По точно не намериха връзки на Тръмп с руската намеса

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, miro20 написа:

И защо да се "тръшкам"   ?

Що трябва да рева ?

Каква лъжа.

Намеса имаше, не бе доказано личното участие на Тръмп или нещо такова .

По точно не намериха връзки на Тръмп с руската намеса

Не беше ли точно ти трубадура във форума,който "възпяваше" абсолютно сигурната намеса на Русия ,и лично на Путин в избора на Тръмп!?....Или дай доказателства или ....нали знаеш какво ти казах, за оня инструмент балалайка....

преди 18 минути, Proshark написа:

Не беше ли точно ти трубадура във форума,който "възпяваше" абсолютно сигурната намеса на Русия ,и лично на Путин в избора на Тръмп!?....Или дай доказателства или ....нали знаеш какво ти казах, за оня инструмент балалайка....

Да, убеден съм че са му помагали, даже ви показвах помпозни плакати  като например.. Военторг прави отстъпка в чест на избирането на Тръмп :) 

Това че не са намерени доказателства за връзки на Тръмп с РФ не означава че РФ не се е намесвала.

Точно това бе доказано много отдавна. Че има руска намеса, но не и преки връзки на Тръмп с руснаците.

Но тези неща са дъвкани отдавна. Ак оискаш  прерови сам.

• Автор
преди 16 минути, miro20 написа:

Да, убеден съм че са му помагали, даже ви показвах помпозни плакати  като например.. Военторг прави отстъпка в чест на избирането на Тръмп :) 

Това че не са намерени доказателства за връзки на Тръмп с РФ не означава че РФ не се е намесвала.

Точно това бе доказано много отдавна. Че има руска намеса, но не и преки връзки на Тръмп с руснаците.

Но тези неща са дъвкани отдавна. Ак оискаш  прерови сам.

Това ,че ти си убеден...не значи, че е вярно...както се опитваш да убедиш посещаващите темата...при това с "помпозни плакати"...

А това "Точно това бе доказано много отдавна. Че има руска намеса, но не и преки връзки на Тръмп с руснаците." доказано не съм видял никъде....освен в твойте интерпретации...

преди 3 часа, Proshark написа:

А това "Точно това бе доказано много отдавна. Че има руска намеса, но не и преки връзки на Тръмп с руснаците." доказано не съм видял никъде....освен в твойте интерпретации...

В США опубликованы закрытые свидетельские показания по делу о «вмешательстве России» в президентские выборы. Более 50 стенограмм обнародовал комитет палаты представителей по разведке. С точки зрения его главы Адама Шиффа, материалы подробно описывают использование Дональдом Трампом «помощи Москвы»

...

Согласно выводам спецпрокурора США Роберта Мюллера, правоохранительные органы не смогли подтвердить наличие сговора между американским лидером Дональдом Трампом и Россией. Кроме того, не был доказан факт влияния президента США на расследование, но сам факт попытки вмешательства российской стороны в американские выборы считается «очевидным».

.......

опубликованные стенограммы подробно описывают усилия кампании Трампа «по использованию помощи России на выборах»

Несмотря на официальные итоги «российского дела», Шифф уверен, что Мюллер привел достаточно свидетельств незаконного взаимодействия президента США с Москвой — «как прямого, так и косвенного».

https://www.gazeta.ru/politics/2020/05/08_a_13076641.shtml

:hush:

https://www.svoboda.org/a/30600835.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

на 15.06.2020 г. в 21:59, miro20 написа:

В США опубликованы закрытые свидетельские показания по делу о «вмешательстве России» в президентские выборы. Более 50 стенограмм обнародовал комитет палаты представителей по разведке. С точки зрения его главы Адама Шиффа, материалы подробно описывают использование Дональдом Трампом «помощи Москвы»

...

Согласно выводам спецпрокурора США Роберта Мюллера, правоохранительные органы не смогли подтвердить наличие сговора между американским лидером Дональдом Трампом и Россией. Кроме того, не был доказан факт влияния президента США на расследование, но сам факт попытки вмешательства российской стороны в американские выборы считается «очевидным».

.......

опубликованные стенограммы подробно описывают усилия кампании Трампа «по использованию помощи России на выборах»

Несмотря на официальные итоги «российского дела», Шифф уверен, что Мюллер привел достаточно свидетельств незаконного взаимодействия президента США с Москвой — «как прямого, так и косвенного».

https://www.gazeta.ru/politics/2020/05/08_a_13076641.shtml

:hush:

https://www.svoboda.org/a/30600835.html

Брей, не се спираш бе? Докато не изръсиш пак някоя простотия сигурно място не можеш да си намериш! И сега каква е тази твоя информация? Не е доказана намесата на Тръмп в разследването, а пък имало "опит" за намесата на руската страна и той бил "очеваден"??? И след като този Шиф е убеден, че Мюлер има достатъчно доказателства за незаконно взаимодействие на САЩ с Москва (както пряко, така и косвено......е, кое сега е вярно,....... пряко ли е или косвено?) защо не ги представи на пресата, след като почти всички медии по света са притежание на либерал-демократите? Ще се пръснат от яд, че Тръмп пак ще спечели, и не се спират пред нищо. Убийството на черния "афроамериканец" от белия полицай го превърнаха в международна сензация! Преди 7-8 години, великият американски социолог Имануел Уолърстийн, който беше президент на световната социологическа асоциация, казал че Америка я чака нейната перестройка и то в най-лошите аспекти на това явление и той дори познал т.е. 2020 година. "Който нож вади на Русия, от руски нож умира"!
А знаеш ли каква е дипломната работа на Хилъри Клинтън, когато завършва университета: "Управление на чернокожи бунтове". Може да го провериш.“ -проф. Иво Христов. Изборите са на есен и глобалистите са готови на всякакви провокации за да бутнат Тръмп. Битката в САЩ в момента е между така наречените местни индустриалци и елит (представени от Тръмп) срещу глобалисткия елит. Това е причината и всяка акция срещу Тръмп веднага да се превръща в глобална и да се изнася, като протести и в други държави за да се създава илюзията, че едва ли не целия свят е срещу него. И какъв лицемерен театър само!  "Най-мощната сила" на планетата се сбогува с един от "най-добрите" си синове. Дори президентите не ги погребват така. Златен ковчег, стотици хиляди траур и плачещи, хиляди поклоници искат прошка от рецидивиста! Кметът на Миниаполис, с ръце на ковчега (за да не падне от мъка) с тялото на достойните граждани на Америка,бившата жена на убития плаче, наистина последния път, когато го е видяла е било преди 6 години, когато я е оставил с тримесечна дъщеря. Той не е изпращал пари на бившата си жена през годините, но горката вдовица крещи от седмици, че е останала без доходи заради убийството на мъжа и, и така болните от сърце американци събрали 20 000 000 долара от света, и парите продължават да идват. Масачузетският университет е учредил стипендия Джордж Флойд. Ако този съпруг - "учен" можеше поне да чете,........ най-вероятно не може. Това не го учат в затворите. Ако събитията се разгърнат с това темпо Нобеловата награда ще бъде преименувана на Флойдовска. Великият Флойд седеше за грабеж, за разпространение на наркотици, въоръжени грабежи (последния път, опрял пистолет в корема, на бременна жена и е поискал пари).... При проба са открити, наркотици в кръвта. Това е националният герой на Америка в 21 век. Но има останали последователи. Случаят на Флойд живее и расте. Масовите грабежи и насилие, в знак на уважение и мъка към Джордж, продължават. Загинаха 89 полицаи. 17-годишно момиче беше изнасилено, изгорени коли улици, площади, паркове... Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън, също падна на колене, не можа, имаше нужда от помощ пред стотици хиляди. Ето ги новите герои на либералите-демократи-глобалисти! Рецидивисти с много присъди, но по-важното е да няма расизъм срещу черните. Може да има, но само срещу белите, също както позитивната дискриминация м/у половете! Инженере, може ли да кажеш нещо? Пак ли е фейк, щом аз го казвам? Кое от поста ми не е вярно, или казваш иронията срещу САЩ е недопустима и е противоконституционна, следователно и противозаконна! Пак ли ще ме докладваш за нарушаване на някое правило? Може да се плюе само по Матушката, путлеристите и всичко дето е русофил, щото ти си знаел перфектно руски, и никой от русофилите тук не го знаел толкова добре както теб! Това е положението!?

Коментарът от мен е излишен....

На Мировци взеха да им се сбъдват "мечтите" :)

...и за това е новата Конституция...:nono:

преди 11 минути, by_chechi написа:

На Мировци взеха да им се сбъдват "мечтите" :)

...и за това е новата Конституция...:nono:

хехе :) За пръв път да препоръчам видео от Чечи. Но предполагам защото както и другите, не си ги гледа.

Да, милиарди /трилиони даже/  изнесени в офшорки.... да,  едно от най голямото социално неравенство където върхушката владее огромни откраднати богатства а народа мизерства... да , огромна част от предприятията са с владелци чужденци и руснаци с офшорки , изнасящи парите навън... и т.н.

С едно уточнение. това не са мои "мечти" , а мои отдавнешни КОНСТАТАЦИИ  на база цялото минало и сегашно управление на Путя.

Благодаря че отново потвърди че съм прав.

........................

Западна Демокрация ли !? :getout:

889578.jpg

:lol6:

преди 3 часа, M.Николов написа:

Я, Мирко, гледай какво правят пък индийците.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8769965

И кво ?

33 самолета за 2.43 млрд си е направо без пари ... че и май били втора употреба. Тук руснаците щяха да ни продадат за същите пари само 3 сигурно :giggle1: Щото сме им вечно признателни за всичко и вовеки.

Освен това индийците имат и договор с Франция - 36 бр за 8.7 млрд.

Ами да си попълват арсенала, тяхна си работа.

Новината има и няколко аспекта които не са споменати в нашите медии

https://www.bbc.com/russian/news-53272519

-сделката е на фона на ескалация между Индия и КИтай за спорни територии

-От намерения за закупуване и реална сделка обикновенно минава доста време и споменатите френски изтребители  както виждаш са финализирани чак след 4 години.

НЯма никаква гаранция че  намеренията за закупуване от РФ ще се осъществят.

-

Те за индийците по- скоро въпроса е, кой самолет още не са си купили - там идилията е малко по- такава.

преди 24 минути, M.Николов написа:

Мда, 36 "Рафал"-а покрай 284 Су и 80 Миг-а с новата покупка.;)

Ами Египет пък направо им съсипа бизнеса на американците.....

На индийците , пакистанците им подпалиха чергата.....САЩ де . Ще каже човек , че е за сефте....:nono:

....Като са им непродаваеми хвърчилата на пазара , "извадиха окото" на Русия . Тъпи са , като един тъп тук дето се прави на умен ....(сакън , не казвам кой е , ама той си знае):lol6:

А то само хвърчилата да бяха...чудя се на пакистанците , че им се водят по акъла . Ама на - циганска им работа......:)

..........................

Да пускам в темата клипове за оръжия е безпредметно , пък и тя е за политика.....това много не трябва да го разбира човек за да е на ясно....:nono:

преди 1 час, M.Николов написа:

Мда, 36 "Рафал"-а покрай 284 Су и 80 Миг-а с новата покупка.;)

Това за хвалба ли го смяташ или за лошо ? :) 

Колко натовски държави какви  руски изтребители имат ?

И малко политическа сатира

- Зопарк - за обнулението, Меркел, Тръмп ... и мн добър кавър на Кипелов :) 

Мирко, защо ми се струва, че си единствения в България, който следи всеки пост в соц. мрежите на разни руски дисиденти и опозиционери?

:wub:

Нали знаеш, че нормалните хора не правят така?

Лекинко се издаваш.

:D

За какво да се издавам ? Мога да правя консултации на всеки който се интересува, а и доказано понякога съм по компетентен от много наши тук анализатори.

Аз като русофил /да не се бърка с понятието малоумен путинофил/  се интересувам от тези неща, и както много пъти съм казвал, количеството рускоезични медии понякога са повече от българските  които чета.

За това ли да "съм се крил" ? :) :)  

Кой колко чете не бих могъл да знам , съмнявам се и за теб дали знаеш.

Гледайки нашите синеещи медии и известни личности които съм цитирал също  , мисля че не съм само аз който следи тези неща.

За червените съм си казвал мнението, например за поглед.инфо. Там е кух копипейст на руска проправителствена пропаганда , в стил чечи, без вкарване на грам мисъл или анализ. :) 

пп

нещо забавно по темата

EcJW-qDWsAAa1Mp?format=jpg&name=medium

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.