Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 минути, communismatic написа:

Не означава? Т.е. те са твърдо против всичко това, върли противници на всякаква корупция, обаче издават проект за ПУП, вместо направо да ореват орталъка срещу цялото това беззаконие, както се опитва сега, да изкарва всичко това Благо Коцев. И ти вярваш на тия глупости, нали? Еми... толкова по-зле за теб.

Хайде да не забравяме съвпаденията, като ареста на Коцев, избухването на строителството, изгонването от ДАНС на Невзоров и връщането му обратно след два дни от шефа на ДАНС и спрягат именно него като "защитения/тайния" свидетел срещу Коцев

Благомир Коцев: Бях арестуван след подаването на информацията до ДАНС за Невзоров

По думите му местността "Баба Алино" е предвидена да бъде урбанизирана територия и затова наскоро е стартирало придвижването на подробния устройствен план (ПУП), но той по никакъв начин не е имало как да узакони незаконното строителство. Но така или иначе е нямало да бъде подписан, каза още кметът.

От цялата работа излиза, че община Варна са единствените, които са си свършили работата в ''завладяната държава''

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 792,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Т.е. хората на Благо Коцев с неговото знание издават заповед за изработване на проект за ПУП, обаче човека е някакъв върл защитник на правдата и даже системата го е ударила, понеже УЖ е против всичко това. Има логика, наистина... 😆

С такъв народ - такива управляващи. Бойко, Кирчо Тъпото, Кокорчо, Дебелият, Коцев и прочее не са паднали от Марс, те в края на краищата са си българи.

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. хората на Благо Коцев с неговото знание издават заповед за изработване на проект за ПУП, обаче човека е някакъв върл защитник на правдата и даже системата го е ударила понеже УЖ е против всичко това. Има логика, наистина... 😆

С такъв народ - такива управляващи. Бойко, Кирчо Тъпото, Кокорчо, Дебелият, Коцев и прочее не са паднали от Марс, те в края на краищата са си българи.

ПУП има ли издаден, я кажи

Коцев подава сигнали до ДАНС и прокуратурата срещу незаконното строителство, но в същото време иска да узакони сградите... И такива хора ми избраха Радев

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

проекта струва пари - защо е направен проект на ПУП - май процедурите продължават

И тоя доста ги разбира нещата. Тоя/тая... все тая общо-взето. Колкото акъл има той, толкова и ПП-ДБ фенчето.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

проекта струва пари - защо е направен проект на ПУП - май процедурите продължават

Местността е предвидена да се урбанизира, няма проблем да се направи проект за ПУП, проблема е, че вече има построени незаконни сгради и строежа е започнал още 2021-22

В момента гледам интервюто на министър Шишков при Лора Крумова (която естествено яростно брани умнокрасивите). Общо-взето това което писах по-рано, той и го потвърждава... просто защото не се изисква някакво кой знае какво познание по материята. Но пък добави и интересни щрихи към цялата корупционна схема. Основното е, че има корупционна приемственост от ГЕРБ към ПП-ДБ, давайки пример с големите градове София и Варна. Доста добре се връзва с всичко анализирано по въпросният случай в местността "Баба Алино", понеже кражбата е започнала още по времето на Иван Портних, който беше десет години кмет на големият черноморски град. Факт е обаче, че Благомир Коцев, който се изкарва много праведен, не е направил абсолютно нищо, за да спре тази корупционна схема, а просто е гребал с пълни шепи. Обясних и защо смятам така. Питаха Коцев, що са издали заповед за изработване на проект за ПУП, оня след като позаеква към 5-10 секунди, накрая изтърси, че това било "административна услуга"... 😆

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Хайде да не забравяме съвпаденията, като ареста на Коцев, избухването на строителството, изгонването от ДАНС на Невзоров и връщането му обратно след два дни от шефа на ДАНС и спрягат именно него като "защитения/тайния" свидетел срещу Коцев

Благомир Коцев: Бях арестуван след подаването на информацията до ДАНС за Невзоров

От цялата работа излиза, че община Варна са единствените, които са си свършили работата в ''завладяната държава''

Доколкото успях да разбера след толкова много изписано по темата - в основата си те използват "удостоверения за търпимост на сградите". Документ който би трябвало да се издава за сгради построени преди 2001 година. Един вид фалшиво доказват, че е имало сгради в този район още преди 2001 година. От тази служба по кадастара явно започва всичко. Парадоксално как може да има строителство в такъв голям мащаб, без реално да имат законното право за това (без необходими разрешителни, ПУП и прочие... ), а още повече там дори живеят хора, имат ВИК и ток, нотариални актове и са плащали данък към общината.

преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

Очевидно е, че не са си свършили работата. Иначе нямаше в момента да има такъв случай.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Очевидно е, че не са си свършили работата. Иначе нямаше в момента да има такъв случай.

Да, ако не беше Коцев да бие камбаната най-вероятно всичко щеше да бъде узаконено

преди 2 минути, The Lone Star написа:

На Коцев не му е работата да бие камбаната, а да предотвратява такива неща.

Той е кмет, не шериф

преди 6 часа, communismatic написа:

Питаха Коцев, що са издали заповед за изработване на проект за ПУП, оня след като позаеква към 5-10 секунди, накрая изтърси, че това било "административна услуга"... 😆

Човека не е заеквал, така си говори. И спри да правиш внушения, така написано все едно са направили административна услуга на Невзоров. Всъщност Коцев казва, че въпросния документ, заповед за решение изработване на ПУП не узаконява незаконни простройки. Той е предложен да се направи от район Приморски и община Варна трябва да го изготви в определен срок, защото иначе съда ще ги принуди и ще има санкции, и да това е административна услуга, която общината предлага и която те не могат да откажат.

Въпросното интервю е на 10:45 минута от клипа

nova.bg
No image preview

Как се строи незаконно цял комплекс

Скандалът с „Баба Алино” се превърна във фокус на общественото и политическото внимание
преди 26 минути, The Lone Star написа:

Съдът ще реши дали е виновен или не.

Дано наистина да се разплете случая до край, но аз наистина не мога да разбера как не виждате проблем в съвпадението с бума на строителството, което съвпада с ареста на Коцев, а Коцев е арестуван малко след като подава сигнала до ДАНС и прокуратурата. ДАНС първо забраняват на Невзоров да влиза в страната, а две седмици по-късно сами си отменят мярката и го правят таен свидетел по делото на Коцев. И ти тука не виждаш проблем, всичко е точно и Коцев е виновен?

Ми, аз мисля, че обясних вече, какво конкретно мисля по темата. Ти за да го защитиш публикува документ, който реално не го оправдава, а го обвинява в корупция. От там нататък всеки да си прави изводите сам за себе си. По-лошото е, че като отидем на избори, дали ти ще гласуваш или някой циганин, няма особена разлика... Прави впечатление и че почти всички привърженици на ПП-ДБ са на един акъл с амебите. Мога и други примери да дам, ама не виждам смисъл.

преди 7 минути, communismatic написа:

Ми, аз мисля, че обясних вече, какво конкретно мисля по темата. Ти за да го защитиш публикува документ, който реално не го оправдава, а го обвинява в корупция. От там нататък всеки да си прави изводите сам за себе си. По-лошото е, че като отидем на избори, дали ти ще гласуваш или някой циганин, няма особена разлика... Прави впечатление и че почти всички привърженици на ПП-ДБ са на един акъл с амебите. Мога и други примери да дам, ама не виждам смисъл.

Аз публикувам фактите такива каквито са. Само в твоята кратуна обаче разрешаването изработване на проект за ПУП е корупция, обясних вече. Коцев също го е обяснил, искането е от район Приморски и те няма как да откажат изработването на проект за ПУП, това им е задължение, на предната страница ти казах, че това е стандартна процедура, още повече, че е предвидено местността Баба Алино да се урбанизира. Проблема е в незаконните сгради, които са вече там построени, 90% от които се вдигат ударно, докато Коцев е в ареста.

Публикувал си ми оная работа. Даже нямаш грам мозък в главата си, та дори не осъзнаваш, че сам се закопаваш. И то не само по тая тема, ти поначало си абсолютен неадекватник по всички теми. Типичен умнокрасив. Колкото до останалото, аз снощи просто реших, да спра, щото нищо градивно не виждам от дискусията с теб. Коцев бил обяснил... да. Коцев ако иска, да спре цялата тая корупционна схема, няма да одобри изработването на проект за ПУП. Това с "административна услуга", минава само пред умнокрасивите. Да не говорим, че хората във въпросният "квартал" са си плащали през цялото време и ток, и вода, получавали са кредити от банки. Това нещо как по-точно се получава без одобрението на кмета на града и как той не може, да спре всичко това, ако го е искал?!

Ама този документ, който ти публикувах и ти твърдеше, че е ПУП даже не се издава на КУБ. Това е разрешение за изготвяне на ПУП по искане на главния архитект на район "Приморски" за местността Баба Алино, която е предвидена да се урбанизира. След това вече може да се изготви проект и самия проект да бъде разгледан от общината и тя го одобрява или не. Одобрен ПУП няма, разрешителни за строеж няма. За сметка на това има сигнали към ДАНС и прокуратурата от Коцев за незаконните постройки.
Това с одобрението на кмета да си плащам тока и водата иначе ме развесели 😁

Т.е. отново не ме разбираш. Еми... пак да повторя, като не знаеш нещо, поне прави като останалите - питай ИИ. За ПУП вече обясних, ти още не си разбрал, там не мога, да ти помогна вече. Очевадно си с акъл на амеба. По другото, аз не съм твърдял, че някой си плаща ток с одобрението на кмета. Просто празната ти глава е стигнала до този извод. Пак да повторя - ти си на един акъл с амебите, брато. С АМЕБИТЕ! На теб трябва направо да ти забранят, да гласуваш, щото такива жалки бездарници като теб, на мен ми решавате съдбата.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Това с одобрението на кмета да си плащам тока и водата иначе ме развесели 😁

За комуналните услуги е едно - по-интересно е, че са плащани „данък сгради и такса смет“ или поне така се твърди. Това са „местни“, общински неща - по Закон за местните данъци и такси

А на въпроса „Как се строи незаконно цял комплекс?“ - отговорът е прост - както всичко в България.
Ако питаш - може да ти разрешат, може и не. Ако не питаш ... правиш си каквото искаш!

Има толкова много незаконни неща, но се обявяват само някои.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Дано наистина да се разплете случая до край, но аз наистина не мога да разбера как не виждате проблем в съвпадението с бума на строителството, което съвпада с ареста на Коцев, а Коцев е арестуван малко след като подава сигнала до ДАНС и прокуратурата. ДАНС първо забраняват на Невзоров да влиза в страната, а две седмици по-късно сами си отменят мярката и го правят таен свидетел по делото на Коцев. И ти тука не виждаш проблем, всичко е точно и Коцев е виновен?

Има ли доказателства за тези неща или са само твърдения на Коцев?!

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Има ли доказателства за тези неща или са само твърдения на Коцев?!

Е това са журналистически разследвания, тепърва съда ще се произнася по случая. Надявам се след това някои хора да не се покрият

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.