Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

СМЪРТТА НА ТУПАНЕТО ПО РАМОТО: КАК РАДЕВ РАЗПЛАКА БРЮКСЕЛ И ПРАТИ БОРИСОВ В ИСТОРИЯТА

Ексклузивен прочит на www.sik.bg от общата пресконференция преди час в Европа – защото има огромна разлика между това да се молиш като слуга и това да изискваш като държавник.

Само преди един час в Брюксел приключи общата пресконференция на премиера Румен Радев и европейските началници. И докато казионните медии тепърва ще ви дъвчат и превеждат скучните, захаросани прессъобщения, ние от Свободния информационен канал ще ви кажем какво всъщност се случи там и какво се чете между редовете. Защото, народе, знаете ли кое е най-великото постижение на съвременната българска демокрация, което видяхме днес? Не е еврото, с което Урсула така тържествено ни поздрави. Не са и онези милиарди по Плана за възстановяване, дето все ги пишем, все ги чакаме и все сме на опашката. Най-великото историческо събитие, което се разигра пред очите ни преди час, е, че доживяхме български министър-председател да отиде при големците в Брюксел и да си говори с тях на английски. Без преводач, без нелепи ръкомахания, без онова прословуто мазно тупане по рамото и селско хилене, което години наред ни го продаваха за висша дипломация.

Помните ли го как беше преди? Помните ли как бившият премиер Борисов ходеше във въпросното Брюксел? Като селски кмет на панаир. Едно безкрайно "конграчулейшън", едни целувки по бузите, едни прегръдки с Меркел и Урсула, сякаш сме на мазна софра в Банкя, а отзад едни потни преводачи се чудят как да преведат "аз на началниците съм им казал" на приличен европейски език. Години наред ни обясняваха как Борисов е човекът на Европа, как всички го обичат, докато Европа всъщност го гледаше с онова снизхождение, с което гледаш симпатичен, но леко изостанал роднина от провинцията, който пак си е разлял ракията по покривката. Тогава ви караха да се гордеете, че господарите ви потупват по врата.

Днес, от кадрите на тази пресконференция, ракурсът е рязко сменен. Гледаш Румен Радев. Отива в Брюксел, костюмът му стои като на държавник, а не като на охранител от деветдесетте. Сяда срещу същата тази Урсула фон дер Лайен и... говори. На английски. Плачи, българино, от неистова национална гордост! Най-после имаме премиер, който може да артикулира изречения, съдържащи подлог, сказуемо и геополитическа мисъл, без да звучи като шлосер в обедна почивка. И Урсула го слуша. Изведнъж същата тая Европа, дето до вчера ни дърпаше ушите, днес ни говори за стабилност, за ключова роля, за енергийна сигурност в цяла Източна Европа. Радев отиде и им го каза в прав текст – пет години ни въртяхте в мелницата на политическата шизофрения и нестабилност, ама сега сме тук, имаме правителство и си искаме парите.

И познайте какво стана само преди час? Урсула вади 370-те милиона за първия транш и му благодари. Благодари му за еврото, благодари му за антикорупционните закони, изобщо – една идилия, в която България изведнъж престана да бъде черната овца на Балканите и стана "фактор". Разбира се, ние пак трябва да изпълняваме поръчения – да си реформираме главния прокурор до август, да се борим с корупцията по техните правила. Планът за възстановяване винаги е бил каишка. Но, признайте си, съвсем друго е усещането, когато каишката ти я дърпат, а ти отговаряш с достойнство, изправен гръб и на перфектен английски, нали? Друго е да имаш премиер, който не се моли за еврофондове с физиономията на хванат в крачка тарикат, а ги изисква като генерал, който е дошъл да свърши работата на собствената си държава. Колкото и да се пенявят старите партийни функционери тук, истината от днешния брифинг е една – Брюксел обича послушните, но уважава само онези, които могат да му говорят на неговия език. Буквално и преносно. Радев го направи днес, а Борисов вече е просто един лош превод от миналото. Четете www.sik.bg, мислете със собствените си глави и си учете чуждите езици, защото очевидно само така се спасява малка държава в голяма Европа

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 7 часа, communismatic написа:

Ае брато, ти сериозно ли вярваш на версията на Благомир Коцев, че изобщо нищо не е знаел и всичко това е ставало без негово знание?!

Това пък от къде, ти четеш ли, разбираш ли написаното, което четеш?

Още един път пускам неща, които вече съм пуснал по-назад

„Не за първи път чуваме за това строителство. Добре знаем, че там се извършва някаква дейност. Строителният контрол на общината е ходил и е съставял редица актове както на район „Приморски“, така и на голяма община“, каза Коцев в четвъртък в "Твоят ден" по Нова нюз.

• От кога Коцев е кмет?

• Колко време и кога бе в ареста?

• Къде започват и свършват правомощията на един кмет и къде на институциите?

• Наясно ли си (ако поставяш думите на Коцев под съмнение), че това са много лесно проверими факти, които той изтъква?

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Това пък от къде, ти четеш ли, разбираш ли написаното, което четеш?

Ти ли верно ще ми говориш за четене с разбиране? Това признавам беше много забавно... 😆
Та, кое е невярно от твърдението ми? Нали уж Коцев го бил "открил", даже разказваше на репортерите, какво чудо било... Всичко това нещо е огромна изненада за него, предполагам? Той човека направо е паднал от Мелмак, сега го разбира...

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

„Не за първи път чуваме за това строителство. Добре знаем, че там се извършва някаква дейност. Строителният контрол на общината е ходил и е съставял редица актове както на район „Приморски“, така и на голяма община“, каза Коцев в четвъртък в "Твоят ден" по Нова нюз.

Супер, искам да ми обясниш, как се строи цял град, състоящ се от над 100 постройки без рамото на кмета на Варна? Само това ми обясни, а ако още искаш шамари, мога да бъда и много по-конкретен, понеже брат ми и леля ми живеят там и са абсолютно категорични, че Варна не е имала по-малоумен и корумпиран кмет. В смисъл... знам, че четейки "Клуб Зет" и "Офнюз" много искрено вярваш, че всичко с него е "цветя и рози", ама мислещите хора поначало не вярваме на тия глупости. И това, че бил в затвора и колко време бил в затвора, какво общо има с всичко това? Т.е. те са го издебнали да влезе в затвора и тогава са го изградили. За нула време...?! Между другото, имаш ли понятие, че въпросните хора, които стоят зад този град са с билбордове из цяла Варна? Но Благо Коцев не знае нищо, нали?

Е, един час гледа тъпо екрана и накрая щял да пита леля 😁

преди 6 минути, communismatic написа:

Но Благо Коцев не знае нищо, нали?

Айде 3-ти път

Къв екран съм гледал тъпо, бе, умнокрасив жълтопаветнико? Изобщо не ми трябва един час, за да те затапвам по абсолютно всички теми. Ти си едно от най-елементарните и примитивни създания тук. И като ми постваш тия тъпотии, що не си зададеш въпроса, как всичко това става без неговото съдействие, знание... и т.н.? Пак да повторя - имало е билбордове из цяла Варна. От там нататък всеки да си прави изводите самичък за себе си. Самият факт, че дори и на тия тъпотии вярваш, то ти направо си за освидетелстване. Иди се прегледай, медицината вече е напреднала. Стоял съм и съм гледал екрана тъпо... Майко мила! 😆
{42A46E95-928F-4D62-90B8-4A8A57D86D6F}.png

САЩ отсвириха България за визите. Радев взе решение за американските самолети

Новините и още нещо - Оновини
No image preview

САЩ отсвириха България за визите. Радев взе решение за ам...

Премиерът Румен Радев обяви, че правителството ще удължи престоя на американските военни самолети на летище София само до края на юни. Решението беше съобщено по време на заседание на Министерския съв

Помогнете ми да навържа правилно фактите:

2024 г.: Украинската корпорация КУБ регистрира своите дружества в България и започва да придобива апетитни терени по Черноморието и във Варна. През септември същата година Олег Невзоров обявява публично старта на „експанзията в България“ и започва масирана реклама на проекти за затворени комплекси и жилищни сгради, предназначени най-вече за заможни украинци.

От края на 2024 до сега: Възраждане бият камбаната за незаконното строителство, масовата сеч на вековна гора и опасността от свлачища в местността „Баба Алино“ до Златни пясъци, сочейки директно дейността на украинската групировка КУБ и подавайки сигнали до ДАНС.

Същия период: Имаме снимка, на която са запечатани посланикът на Украйна Олеся Илашчук (чийто син е подсъдим за изтезаването и убийството на свой състудент с цел кражба на 200 000 евро), и.ф. кмет на Варна от квотата на ПП-ДБ (докато Коцев е в ареста) и самият украински бизнесмен Олег Невзоров.

Май 2026 г. (днес): Кметът на Варна Благомир Коцев изненадващо прави показна акция с полицията и обявява, че в същата тази местност „Баба Алино“ е изникнал цял незаконен град от 104 сгради без нито едно разрешително. И добавя, че мащабите са толкова големи, че това е станало с протекция на най-високо ниво в държавата (ГЕРБ).

Какво не разбирам:

- Защо Коцев се сети за всичко това чак сега, при условие, че е кмет на Варна от ноември 2023? Внезапен порив за законност или чист политически инстинкт за оцеляване? „Арестуваха ме не защото съм корумпиран, а защото разкрих мафията и незаконния украински град, пазен от службите“.

- Има ли връзка всичко това с факта, че Невзоров е защитеният свидетел, който уличава Коцев в корупция?

- Чия страна ще заемат умните и красивите в този банален корупционен конфликт: на кмета от ППДБ Коцев (тяхното златно момче) или на украинския бизнесмен? Славам 5 паунда, че на кмета. А дебелият украински бизнесмен за няколко часа ще се окаже "проруски олигарх от Одеса, купен от ГЕРБ и ДАНС, за да свали нашето честно правителство във Варна“

Ирини Зикидис

Е, има и жълтопаветни тигри, дето искрено да вярват на Благо Коцев...

преди 53 минути, nusho73 написа:

САЩ отсвириха България за визите.

То няма място за сравнение гевезелъка на няколкостотин, които ще се облагодетелстват от тези визи с опасността която представляват цистерните на летището за цяла София.

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

То няма място за сравнение гевезелъка на няколкостотин, които ще се облагодетелстват от тези визи с опасността която представляват цистерните на летището за цяла София.

Обърнете се към любимеца ви да ги махне, нали затова го избрахте. 😁

преди 1 час, nusho73 написа:

No image preview

Премиерът Румен Радев обяви, че правителството ще удължи престоя на американските военни самолети на летище София само до края на юни. Решението беше съобщено по време на заседание на Министерския съв

Отвсякъде ще ни отсвирят заради любимеца ви, който сами си избрахте.

За съжаление турен акъл в глава не стои. 😥

преди 1 час, nusho73 написа:

No image preview

Премиерът Румен Радев обяви, че правителството ще удължи престоя на американските военни самолети на летище София само до края на юни.

----------------------
Точно така се прави!
Стига са ни разигравали!
Чест му прави на Радев за твърдия, но справедлив тон.
Добре че се отървахме от тикви, розови понита, седерасти в управлението.

Много точен коментар за "непорочната девица" Коцев, цитирам:

Александър Симов:

От сутринта чета някакви страстни защити за варненския кмет Благомир Коцев, които се родеят с "50 нюанса сиво" - той е страстна и любопитна девойка, която е похитена от властен садо-мазо господар. Само така мога да си обясня морални есета от типа: "Той Коцев е издавал заповеди за спиране на незаконния строеж, но те са ги пренебрегвали, защото (поемане на дъх и изстрелване със слюнки) са имали гръб по-нависоко в държавата...".

Ехааа, а Коцев уста няма ли?

Не е ли можел да даде пресконференция или да си уреди интервю - партийните телевизии на градската десница веднага щяха да го глътнат. И да обяви на висок глас, че украинската мафия завзема български територии незаконно.

Но Коцев мълчи през цялото време, наляга си парцалите и се прави, че такъв строеж няма. Даже се изкарва жертва на украинската мафия - инвеститорът бил екстрадиран, но после спешно върнат от ДАНС и едва ли не направен защитен свидетел по неговото дело.

Прерових всички изказвания на Коцев за неговия арест.

Митичните украинци никъде не се споменават, ама никъде...

Търсих дълго - такава версия не съществува. Тя е създадена сега и то в спешен порядък.

Което означава само едно - Коцев в момента се опитва да нагласи версията така, че да излезе сух от водата.

Смазваща наглост. Безподобна арогантност.

Това е любимият трик на десницата - те са като Жюстин на дьо Сад, винаги невинни, но все изнасилени от съдбата и мафията.

Не знам как става така, но навсякъде, където петроханци са се добрали до властта в името на битката срещу корупцията след това излизат епични корупционни скандали, свързани именно с тяхната секта!

И Коцев е точно такъв.

Абсолютно съм убеден, че е имало протекция и на по-високо ниво точно, както съм убеден, че Коцев не просто е знаел, а е съучаствал в това престъпление.

И оттук-нататък мелодраматичните статуси не вършат работа.

Още един кандидат за президент на десницата оттече в канала...

преди 18 минути, Flashback написа:

Ехааа, а Коцев уста няма ли?

Не, аз наистина не проумявам, какъв идиот може да си, че да вярваш, че в един град, кмета няма да разбере, ако се построят 100 къщи и се създаде квартал на неговата територия, при това на фирма, която е изключително популярна и дори си рекламира имотите на билбордове из булевардите. Ама щом за "Петрохан" умнокрасивите смятат, че мафията била убила Ивайло Калушев и хората му, та какво да коментираме повече...

преди 31 минути, Joss Bomon написа:

Сега си направи извода аз кого съм избирал!

Цеца още лив е на екран тая кукувица? Ужас.

За другото то беше очевАдно че инфлацията е много над 3% обаче медиите при това националните както и тогавашните управляващи ежедневно спускаха лъжи че е 1%, запазваха с цената на някаква измислена "потребителска кошница" и шараните весело пляскаха с опашки. И сега идва въпроса - Ще се търси ли отговорност калъф на тогавашните управляващи така и на медиите които лъжеха? Защото определено трябва и санкциите трябва да са жестоки.

преди 6 минути, Bubbles написа:

тогавашните управляващи така и на медиите които лъжеха?

Няма лъжи, стъкмистиката казваше - всичко е точно, даже сме били под 3%... Нали не се заблуждаваш, че комисарите които идваха са толкова прости и не са знаели реалната ситуация?

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Няма лъжи, стъкмистиката казваше - всичко е точно, даже сме били под 3%... Нали не се заблуждаваш, че комисарите които идваха са толкова прости и не са знаели реалната ситуация?

Да обаче ся тия същите комисари ще пишат доклад...

...ама срещу кого след като те лично са потвърдили данните?

преди 26 минути, communismatic написа:

Не, аз наистина не проумявам, какъв идиот може да си, че да вярваш, че в един град, кмета няма да разбере, ако се построят 100 къщи и се създаде квартал на неговата територия, при това на фирма, която е изключително популярна и дори си рекламира имотите на билбордове из булевардите. Ама щом за "Петрохан" умнокрасивите смятат, че мафията била убила Ивайло Калушев и хората му, та какво да коментираме повече...

Коцев колкото и да ги разиграва тези евтини драматургии, на трезвомислещите хора им е пределно ясно, че той също е получавал тлъсти подкупи от украинската мафия, за да си мълчи и затваря очите. Едва когато правителството на Радев разбърка с пръчка вмирисаното блато, Коцев предприе кризисен пиар, за да се прави на неволен свидетел, току-що открил незаконния украински град край Варна.

Само такива като Gaming_Solutions могат да се вържат на подобна евтина пропаганда!

И смятайте колко продънени са били нашите служби като ДАНС, щом Олеся от украинския бардак е наредила на марионетката на Шиши Деньо Денев да отмени заповедта за екстрадиция на украинския мафиот Олег Невзоров.

Цялата сглобка (ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ) е в кюпа, то тяхната обсесия да слугуват и угаждат на Украйна е пословична.

Пак ще повторя, тук не коментирам, кой стои зад въпросният "град", понеже всичко това е в сферата на догадките и тепърва ще се доказва. Коментирам глупостите на умнокрасивитета, че Коцев не е имал понятие за въпросният "град", което е повече от нелепо.

преди 3 минути, communismatic написа:

Пак ще повторя, тук не коментирам, кой стои зад въпросният "град", понеже всичко това е в сферата на догадките и тепърва ще се доказва. Коментирам глупостите на умнокрасивитета, че Коцев не е имал понятие за въпросният "град", което е повече от нелепо.

Със сигурност не стои Русия, защото Простата Кирца изгони 70 руски дипломати за нищо, както се разбра в последствие. Изгони ги, само за да си начеше русофобската краста.

Ако Олег Невзоров беше свързан с Русия, никой нямаше да го остави да си разиграва коня и да му опъва чадър, а сглобката щяха да го изгонят още преди да си е помислил да сече гори край Варна. В случая е пределно ясно, че става въпрос за украинска ОПГ, имаща протекции от украинското посолство.

преди 53 минути, Flashback написа:

Коцев колкото и да ги разиграва тези евтини драматургии, на трезвомислещите хора им е пределно ясно, че той също е получавал тлъсти подкупи от украинската мафия, за да си мълчи и затваря очите. Едва когато правителството на Радев разбърка с пръчка вмирисаното блато, Коцев предприе кризисен пиар, за да се прави на неволен свидетел, току-що открил незаконния украински град край Варна.

Лъжеш или си функционално неграмотен. Коцев не е мълчал и не си е затварял очите. Абе това да не ви е селски кмет да коли и беси, знаеш ли какви са функциите и правомощията на един кмет и какви на службите. Как ще излиза пред медиите да бие камбаната като тече проверка от институциите.

преди 41 минути, communismatic написа:

Коментирам глупостите на умнокрасивитета, че Коцев не е имал понятие за въпросният "град", което е повече от нелепо.

Че кой го твърди това, напротив, Коцев е пускал сигнали до ДАНС

преди 16 минути, Gaming_Solutions написа:

Лъжеш или си функционално неграмотен.

Жалка проекция!

Вие симпатизантите на ПеПеругите сте като радикална секта!

Каквото ви спуснат Ламите от ПП-ДБ, на това вярвате без капка критично мислене.

преди 1 час, Bubbles написа:

Eто ти тук отговор на въпросите, които те вълнуват: https://www.facebook.com/reel/1330393158420964?locale=bg_BG

Кой го казва - симпатизантът на Радефф.

преди 1 час, Bubbles написа:

Срещу правителствата, назначени от вашия любимец разбира се и от заместничката му.

Кой ми с.а в гащите с две думи е твоята и на любимеца ти. 😁

https://www.facebook.com/angel.kyurk/posts/pfbid0tQStbwdp4mwGzkpcWiqKwRbVZFVAddseADi4m1WZ64DQT94CLiKmgWY4NLTmCRApl

Забелязвате ли, че двете корумпирани прасета Шиши и Бочко мълчат като пукали и дума не обелват за чутовния скандал в "Баба Алино"?!

Единият накичил централата на ГЕРБ с украински знамена, другият награден от Олеся с ордени и медали, няма такива безродни изроди, харизали над 100 декара българска земя на украинската мафия.

ПеПеругите и те са същите продажници, четвърта година стават и лягат с Украйна в устата и въобще не им дреме за България и българите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.