Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

А дано, ама надали. Вълчев също не е комундел.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, The Lone Star написа:

А дано, ама надали. Вълчев също не е комундел.

Ти, май май си лично заинтересован комунисти да са на всички главни позиции в управлението на България, след като така пристрастно ги защитаваш. 🙄

Народът ще реши. А дали защитавам комунисти - не знам. Гласувал съм през годините за СДС, ОДС, Атака, НФСБ и Възраждане. Ако Костов е комунист - да, гласувал съм за комунисти. Не съм гласувал за БКП, БСП, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, ППДБ и ПБ.

Радев не бил руски проект ли? Няма друг по-успешен кремълски проект от него през годините на посткомунизма! Времето е разломно, страната ни въпреки всичко постигнато през последните години, отново е обект на систематизирана и много мощна атака за изваждането й от това, което наричаме „свободен свят" – нормалните западни държави.

Радев не бил руски проект ли? Няма друг по-успешен кремълски проект от него през годините на посткомунизма! Времето е разломно, страната ни въпреки всичко постигнато през последните години, отново е обект на систематизирана и много мощна атака за изваждането й от това, което наричаме „свободен свят" – нормалните западни държави.

преди 12 часа, Мери) написа:

Линковете към статии, ако не сме съгласни с тях и сматаме, че са лъжа, трябва да ги оспорим и да го докажем това, не да обвиняваме съфорумците си в квото ни дойде на акъла.

И как да стане? Та ти изтри линк от поста си, след като вече е възникнала дискусия по него. Че даже и линка с който го замести пак те уличаваше като тролопитек-фейкомет, та се наложи още един път да го сменяш.

Само идиот би постъпвал така!

преди 10 часа, kaldata1 написа:

Нямало било значение дали данните излизат на тримесечие или на 12 месеца ... нали така, пъпеш? Нещо те хвана амнезията какви си ги писал?

Ми, има ли? Ти твърдеше, че било от особена важност, после естествено обърна мантрата, че фактически нямало значение. Та... Що реши, че трябва, да спориш отново с мен, при положение, че отново сме на едно мнение?

Погърчи се още малко в обяснение как от самото начало на спора си знаел, че Русия повече нямало да изкарва демографска статистика и това ти било тезата по принцип ...

Извинявай, тоя дето се "гърчи" очевадно си ти, щом 350 пъти си сменяш тезата и се отричаш от собствените си думи. Пак да повторя - ти твърдиш това, което твърдя и аз. Да, разбира се, че беше неволно, понеже толкова ти е акъла, ама аз нямам вина... че толкова ти е акъла. Пробвай с тия тъпи номерца на някой друг. При мен определено не ти минава номера.

И нямам информация @AAUUXX да те е назначил за секретарка, та да пишеш от негово име.

Аз не пиша от негово име, пиша това, което той писа за теб, и то след като се беше обърнал именно към мен. Научи се, да четеш с разбиране тая година.

Много е грозно специално от мъж да пуска клюки във форум и после потребителите да трябва да се питат едни други дали е вярно.

Тъй, пак да повторя, понеже очевадно пак не се разбираме - това не са клюки, а самият факт, доказах го и след като копирах собственото му мнение относно теб. Научи се, да четеш с разбиране, пак да повторя.

Впрочем, @communismatic , я кажи, такъв ли си и извън форум? Ходиш ли в кварталния супер да казваш на продавачката, че фризорката е казала, че децата й са невъзпитани? Минаваш ли после през фризьорката да й подшушнеш, че продавачката май има взимане-даване с доставчика на млечни продукти от Равногор? Казал ли си на съседа отдолу, че май съседа отгоре хвърля погледи на жена му? Гледаш ли после през шпионката дали ще има скандал?

Братле, казвам ти сериозно... по-добре вземи и се метни от някой мост. Абсолютно сериозен съм, толкова малко мозък имаш, че чак е плашещо. Не разбирам и каква е тая твоя неистова обсесия към мен, че постоянно да искаш, да си причиняваш злини като ме "настъпваш". Направо си бие на мазохизъм.

Вучич пет динара не дава за правомощията си, форсирал е срока на ремонта, в резултат той е направен през куп за грош, а основата въобще не е минала технически преглед.

Да, де... тая тъпа теза я разбрахме. Аз те питам, кво общо има форсираният ремонт на Вучич с факта, че не са направили технически преглед, при положение, че това е първата работа, която трябва да направят от строителната фирма?! Не знам, дали осъзнаваш, колко жалък продължаваш, да ставаш, ама... Постарай се повече следващият път. Поредната ти малоумна опорка отива в кошчето за боклук.

Покажи ми брутална теза за Петроханската сага, пък аз ще призная каквото там искаш.

Аз вече съм ти писал предостатъчно постове относно "Петрохан", просто искам да ти гледам сеира още мъничко. Та, като си признаеш, че си кух като матрьошка, та тогава и ще ти обясня. Пак ти мятам въдичката, предният път веднага клъвна, та ще видя, дали ще клъвнеш отново. Щото малко си в "тупик" в момента, не знам, дали го осъзнаваш. :)

Имам предвид, че абсолютно нищичко не знаеш за Петроханската афера

Естествено, че ти знаеш повече от мен, та затова и продължаваш, да поставяш под въпрос факта, че са "будисти" и са "секта", че и "педофили". Личи си, кой чете "Офнюз"...

Разбира се, отговор не получих и няма и да получа.

Получи, получи... Просто си признай, че си бавноразвиващ. Това ти казвам.

50 пъти те попитах какво конкретно печелят ПП-ДБ от контакти с луди педофили-будисти и в частност Васил Терзиев?

Умно момче такова, кво значение има вече, след като ти метнах въдичката относно Кирчо Тъпото и ти сам ми написа, че имало хора над него, това били Бойко и Дебелият, та затова и не можел, да си върши работата. Освен това от ПП-ДБ били и тотални некадърници, че проспали сигналите от собственият си депутат. Пак да повторя - мятам въдицата и кълвеш като шаран на гола кука.

В кратце, @communismatic се отрича от собствените си думи от 02.01.2026-та, прави интриги между потребители с несъщесвуващи квалификации между тях и иска първо да се признае, че е прав, а после да трябва да го доказва. Що така, бре, Дани? Какво ти е сбъркано?

Не е учудващо, че на 35 години разчиташ финансово на баща си. Вероятно те гонят като куче от всяка работа заради лъжи и интриганстване. Не можеш ли да го помолиш да те вземе в семейната фирма - на тати момчетата обикновено са на някакъв мениджърски пост там и поне знаят как да стигнат до офиса?

Много ме мрази, горкия... 😆

Всички до един са намесени много дълбоко.

Това е едно типично умнокрасиво оправдание - гласувам за боклуци, ама те и другите са такива.

преди 6 часа, Мери) написа:

А дано да е Гюров, дано, дано!

Правилно, да. Много работа свърши. Е, не е ясно, какво толкова свърши, но...

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Само идиот би постъпвал така!

Недей да обиждаш идиотите, сравнявайки ги с @Мери)

преди 10 часа, The Lone Star написа:

Народът ще реши. А дали защитавам комунисти - не знам. Гласувал съм през годините за СДС, ОДС, Атака, НФСБ и Възраждане. Ако Костов е комунист - да, гласувал съм за комунисти. Не съм гласувал за БКП, БСП, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, ППДБ и ПБ.

Народът се доказа като неспособен да решава, освен ако изборите не са били манипулирани, струва ми се обаче, че е било по-скоро първото. Имаше страшно много хора, които копнееха да си попилеят гласа, а съответно и шансовете за нормално бъдеще и го направиха. 😢

преди 14 минути, Мери) написа:

Народът се доказа като неспособен да решава

Ми заминавай тогава в Северна Корея. Там народа не решава.

преди 15 минути, Мери) написа:

Народът се доказа като неспособен да решава, освен ако изборите не са били манипулирани, струва ми се обаче, че е било по-скоро първото. Имаше страшно много хора, които копнееха да си попилеят гласа, а съответно и шансовете за нормално бъдеще и го направиха. 😢

Народа показа ,че е мъдър ,винаги е бил такъв ,изчакваше удобен момент ,и незабравяй че освен тези 1.5 милиона има още около 2 милиолна които негласуват ,но това неозначава по подразбиране че са съгласни и харесват случвалото се в държавата като политика.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Народа показа ,че е мъдър ,винаги е бил такъв ,изчакваше удобен момент ,и незабравяй че освен тези 1.5 милиона има още около 2 милиолна които негласуват ,но това неозначава по подразбиране че са съгласни и харесват случвалото се в държавата като политика.

Сега мноу ще ви хареса какво ще се случи, да видим как ще го махнете това недоразумение от власт, когато ви припари под краката, защото комунист кокъла лесно не пуща.

преди 6 минути, Мери) написа:

Сега мноу ще ви хареса какво ще се случи, да видим как ще го махнете това недоразумение от власт, когато ви припари под краката, защото комунист кокъла лесно не пуща.

Какво ще се случи eek

За сега се справят добре, надявм се така да продължат с връщане на нормалността в държавата ни, реда и сигурността на народа ,както и възраждане на родното производство на месо , култури и плодове. Има много работа но за 10-15г ще се случат нещата и отново ще стоим с гордо вдигната глава пред всички в Европа.

преди 2 часа, Мери) написа:

Народът се доказа като неспособен да решава

Има логика, да. При положение, че хора с капацитет, като твоят го правят... наистина не сте способни, да "решавате".

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Какво ще се случи eek

За сега се справят добре, надявм се така да продължат с връщане на нормалността в държавата ни, реда и сигурността на народа ,както и възраждане на родното производство на месо , култури и плодове. Има много работа но за 10-15г ще се случат нещата и отново ще стоим с гордо вдигната глава пред всички в Европа.

Месото, културите и плодовете ги забрави, затова пък ще си имаш "справедливи цени", в магазините цените ще продължат да са несправедливи. 😁

Нека да видим какво ще се случи, ако държавата настоява цените да бъдат "справедливи" и вземе в свои ръце определянето на цените. Ако "справедливата цена" е под тавана на пазарната цена, търсенето ще се увеличи, понеже стоката е по-евтина. Предлагането може да намалее, защото производителите и търговците печелят по-малко и не им излиза сметката. Може да се появят дефицити - празни рафтове, опашки, ограничения за покупка. Част от търговията може да се измести към неофициални пазари или да се появят скрити надценки. Ако държавата компенсира производителите чрез субсидии например, потребителите ще плащат по-ниски цени, недостигът може да бъде избегнат, но разходът се прехвърля към бюдежта и данъкоплатците, т.е. пак през носа на данъкоплатците ще излезе.

преди 4 минути, Мери) написа:

ка да видим какво ще се случи, ако държавата настоява цените да бъдат "справедливи" и вземе в свои ръце определянето на цените. Ако "справедливата цена" е под тавана на пазарната цена, търсенето ще се увеличи, понеже стоката е по-евтина. Предлагането може да намалее, защото производителите и търговците печелят по-малко и не им излиза сметката. Може да се появят дефицити - празни рафтове, опашки, ограничения за покупка. Част от търговията може да се измести към неофициални пазари или да се появят скрити надценки. Ако държавата компенсира производителите чрез субсидии например, потребителите ще плащат по-ниски цени, недостигът може да бъде избегнат, но разходът се прехвърля към бюдежта и данъкоплатците, т.е. пак през носа на данъкоплатците ще излезе.

Тази логика да не е взета от тъпоъгълен ИИ? Или е твое лично разсъждение.

Ами ако справедлива цена на месото, селско-стопанските култури и плодове означава премахване на посредниците и регулация на надценките от веригите магазини чрез закон?

На теб само лоши и тъпи комунисти ти се привиждат на всеки метър/километър )

И между другото ВСЯКА държава субсидира селското стопанство по един или друг начин!

преди 2 часа, Belefor написа:

Тази логика да не е взета от тъпоъгълен ИИ? Или е твое лично разсъждение.

Ами ако справедлива цена на месото, селско-стопанските култури и плодове означава премахване на посредниците и регулация на надценките от веригите магазини чрез закон?

На теб само лоши и тъпи комунисти ти се привиждат на всеки метър/километър )

И между другото ВСЯКА държава субсидира селското стопанство по един или друг начин!

Аз не работя в селското стопанство, но работя с посредници и смело мога да кажа - добре е, че ги има, благодарение на тях аз мога да се съсредоточа върху произвеждането на крайния продукт, вместо с дълги и отегчителни обяснения на малоумни крайни клиенти защо цената е такава, каквато е и да ходя да ги преследвам да си платят услугите, които са получили. Тъй че долу ръцете от посредниците! Който иска да работи без посредник никой не го е спрял, да върви да продава директно на пазара. 😁

преди 27 минути, Мери) написа:

Аз не работя в селското стопанство, но работя с посредници и смело мога да кажа - добре е, че ги има, благодарение на тях аз мога да се съсредоточа върху произвеждането на крайния продукт, вместо с дълги и отегчителни обяснения на малоумни крайни клиенти защо цената е такава, каквато е и да ходя да ги преследвам да си платят услугите, които са получили. Тъй че долу ръцете от посредниците! Който иска да работи без посредник никой не го е спрял, да върви да продава директно на пазара. 😁

Скоро имаше дискусия ,че закона не прави разлика между търговец на сергията продаваш произведеното от градината си или голяма верига магазини. Това трябва да се промени. А ако стоката се доставя без посредници ще е изгодно за всички страни без тези които печелят от посредническата дейност. Който иска да си купува стоката през посредници. Но това е бърз метод за намаляване на цените без да товари бизнеса.

Ето извадка от mediapool.bg:

"Това, че българинът плаща прекомерно скъпи храни, не е измислица на противниците на свободния пазар, нито изкривено усещане на вечно мрънкащия български потребител, а безспорен статистически факт. Няколко групи хранителни стоки у нас са значително по-скъпи в абсолютна сума дори от пазарите на далеч по-богати общества като тези в Германия, Франция, Швеция и Естония. Става дума за маслото, олиото, сиренето, млякото и яйцата.

Проверка на Mediapool установи, че най-голямото поскъпване на храните идва от надценката на търговците. В някои случаи тя удря сензационните 100%. Най-фрапиращото обаче е, че държавният орган, който единствен може да направи нещо смислено за цените – Комисията за защита на конкуренцията, не може да направи почти нищо."

БРАВО МЕРИ! ВИКАШ - ДА ЖИВЕЯТ ТЪРГОВЦИТЕ!

Хайде кРадев, времето върви, отчитай се с рашистки опорки . Даже позакъсняваш от графика :

Известният с проруските си тези доскорошен президент и настоящ премиер Румен Радев даде да се разбере, че започва да взима сериозен завой с позиция, която вече не е просто в подкрепа на тезите на Русия, а е вече насочена срещу помощта за Украйна и най-вече военната такава. Той направи това в изявление пред български журналисти в Париж преди началото на посещението си във Франция, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон по негова покана. 

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/radev-postavi-pod-seriozno-sumnenie-voennata-pomosht-za-ukrayna?utm_id=97757_v0_s00_e0_tv2_a1demo0dzs85iw

"България и досега е оказвала подкрепа на Украйна - и военна, и политическа, и хуманитарна, и дипломатическа. Но в контекста на новата среда за сигурност ние трябва да бъдем много внимателни, особено що се отнася до военната и финансовата подкрепа от страна на България. Ние тепърва ще трябва да разгледаме огромните предизвикателства пред българския бюджет, но това са теми, които отсега мога да ви кажа, че България има интерес и нашето правителство първо да гарантира стандарта на живота и сигурността на българските граждани, едва тогава можем да мислим за отделяне на пари за тази тема", обяви Радев. Така българският премиер даде да се разбере, че България ще преосмисли, ще намали или направо ще спре военната помощ за Украйна.

Пръв насра гащите челения Чорап .

Ще се радвам ако мухъла кРадев го сложат да преговаря с рашистите. Интересно какви ще са му условията, предложенията към путлю ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, AAUUXX написа:

Скоро имаше дискусия ,че закона не прави разлика между търговец на сергията продаваш произведеното от градината си или голяма верига магазини. Това трябва да се промени. А ако стоката се доставя без посредници ще е изгодно за всички страни без тези които печелят от посредническата дейност. Който иска да си купува стоката през посредници. Но това е бърз метод за намаляване на цените без да товари бизнеса.

Защо тогава в тези магазини които се водят като млекарници примерно т.е. производителят продава директно своята стока без посредник, не се забелязват по-ниски цени, в сравнение с веригите, където вероятно има посредници по веригата ? Все пак тези т.н. посредници вероятно са се появили с някаква цела като част от цялата верига на доставки. Едва ли някой просто ги е измислил без да има добавена стойност. Не съм сигурен доколко пазара или пък държавата трябва да се намесват и как би могла държавата да регулира такива отношения между частни фирми.

преди 13 минути, Gencho 123 написа:

Защо тогава в тези магазини които се водят като млекарници примерно т.е. производителят продава директно своята стока без посредник, не се забелязват по-ниски цени, в сравнение с веригите, където вероятно има посредници по веригата ? Все пак тези т.н. посредници вероятно са се появили с някаква цела като част от цялата верига на доставки. Едва ли някой просто ги е измислил без да има добавена стойност. Не съм сигурен доколко пазара или пък държавата трябва да се намесват и как би могла държавата да регулира такива отношения между частни фирми.

Пряко държавата няма как да се намеси при пазарна икономика, но могат да убедят търговците да пропуснат посрееници по веригата на доставка.

За тези млекарници които пишеш незнам ,всеки производител има правото да определи цена на своя продукт и да ги продава стига да има кой да я плати тази цена. Тук не става въпрос за това ,а че например чрешите посредици ги купуват от производителя на 1.5 € ,слагат си печалба 1.5-2€ ,магазина и той трябва да спечели и чершите за крайния потребител са 8-10€ ако този посредик го няма по веригата ще ги купим с 2€ по ниска цена.

преди 1 час, AAUUXX написа:

за да си доставят стоката селскостопанските производители трябва да имат с какво да си я пренесат. Например отиваш да береш грозде, предаваш го на посредника и той оттам нататък го доставя на купувачите, които се нуждаят от него. Ако трябва обикновеният човек да си намира сам купувачи на гроздето, да наема транспорт, да следи да не се развали и т.н. ще положи доста повече усилия, отколкото да го набере и предае, така че ако бъде пречено на посредниците от това производителите няма да спечелят. Но то комунистическата глава трудно увира и трябва лично да се сблъска с простотиите, които е натворила, за да се сети някой да я свали от власт, щото не знае кво де факто прави. Винаги е било така и така и ще бъде занапред. ☹️

току-що, Мери) написа:

за да си доставят стоката селскостопанските производители трябва да имат с какво да си я пренесат. Например отиваш да береш грозде, предаваш го на посредника и той оттам нататък го доставя на купувачите, които се нуждаят от него. Ако трябва обикновеният човек да си намира сам купувачи на гроздето, да наема транспорт, да следи да не се развали и т.н. ще положи доста повече усилия, отколкото да го набере и предае, така че ако бъде пречено на посредниците от това производителите няма да спечелят.

Производителите у нас не са много че да се обърка човек, всяка фирма има и транспорт, освен това може да се договори с производителя да достави стоката, варианти много има. Аз например преди две десетилетия зареждах кафето лично от борсата ,така правеха всички и не плащахме на посредници.

преди 38 минути, miro20 написа:

Ние тепърва ще трябва да разгледаме огромните предизвикателства пред българския бюджет, но това са теми, които отсега мога да ви кажа, че България има интерес и нашето правителство първо да гарантира стандарта на живота и сигурността на българските граждани, едва тогава можем да мислим за отделяне на пари за тази тема", обяви Радев.

Много правилно. Това е изказване на българин, който мисли първо за народа си. Ти си на обратната позиция, следователно си АНТИБЪЛГАРИН!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.