Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, AAUUXX написа:

Да го обиждаш е излишно и няма полза за спора.

Какво да очакваш от един син на баща си, който се смята за световно ниво специалист по теми от вътрешна политика и световна геополитика, през история, музика, финанси, та до строителство и физика? Ти представяш ли си човек, който смята, че разбира от АБСОЛЮТНО ВСИЧКО и ако някой смята, че не е прав за нещо, е просто "бавноразвиващ"? Че мисията на живота му е да кисне в интернет форум и да се ядосва, че никой не взима експертното му мнение за това как да се оправи света? Това както точно психическо разтройство е?

Който когато загуби спор, за който иначе се е дърлял с месеци, казва просто "Е, и какво от това?"

Който САМ си цитира туитъра с неговото си мнение, все едно е някакъв световен фактор на висока длъжност, чийто думи да се коментират и анализират?

Който твърди, че Вучич няма особено влияние в Сърбия, че Петроханският случай е перфектно разкрит от МВР и че Румен Гечев няма никаква вина за катастрофата по времето на Виденов, а всичко е просто кофти наследство? Който няма идея за червените куфарчета, банковите фалити, зърнената криза на Чичибаба, възхода на Георги Гергов и Добромир Гущеров и прочее?

Който когато му пуснеш линк към някакъв исторически извор/официален сайт на институция/проучване или изследване, ти казва "Ааааа, не искам линкове с доказателства за твоята теза, искам ти лично да ми я разпишеш подробно".

А това с обидите е просто безсилие, нищо повече. Човек, който няма проблем със себе си, никога няма да обижда на "малоумен" някого, само защото му е дал линк, с който го оборва, нито ще ти пише "И какво от това?", след като види, че все пак губи спора. Като е "И какво от това?", защо въобще си почнал спора? И ако беше победил, пак ли шеше да е "И какво от това?" или щеше да парадираш с победата си?

Жив и здрав да е, мен ми е малко мъчно за него.

Ето ти хронология на процеса тогава ,всеки сам за себеси прави изводите от фактите.

https://archives.bnr.bg/archives/post/13276/10-yanuari-1997

Много искаш от човек четящ пропаганда само и пречупващ фактите през своята призма на политическо привличане, което не е същото като фактите на случилото се.

Хронологията я знам и донякъде помня - въпросът е докъде е виновен Костов и откъде са виновни червените кхмери, чийто преден ешалон Виденов и Николай Добрев са някакви добряци, а зад тях стоят само алчни тутманици.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, kaldata1 написа:

Ти представяш ли си човек, който смята, че разбира от АБСОЛЮТНО ВСИЧКО и ако някой смята, че не е прав за нещо, е просто "бавноразвиващ"?

Не "някой", говоря за теб конкретно... :)

Че мисията на живота му е да кисне в интернет форум и да се ядосва, че никой не взима експертното му мнение за това как да се оправи света?

Това го твърди НЕбавноразвиващият, който понеже НЕ кисне в интернет, та затова и в продължение на една седмица ни показваше клипчета от Тик-Ток на бедни руснаци. Забавно, наистина...

Който когато загуби спор, за който иначе се е дърлял с месеци, казва просто "Е, и какво от това?"

Кой спор съм "загубил", чакай, че ми стана много смешно? Кой точно спор? 😆

Който САМ си цитира туитъра с неговото си мнение, все едно е някакъв световен фактор на висока длъжност, чийто думи да се коментират и анализират?

Аз не си цитирам Туитъра, понеже се смятам за фактор, цитирам го, понеже е по-лесно, отколкото да пиша тук едно и също. Доста е близко до акъла, ама ти като нямаш капка такъв е нормално да изпадаш във всякакви конспирации. Просто нямаш акъл и за една стотинка, пак да повторя. Това не е обида, а истина.

Който твърди, че Вучич няма особено влияние в Сърбия

Какви са правомощията на един президент в парламентарна република, питам 350-ти път вече? Докажи, че не си на един акъл с мангалите най-накрая...

Петроханският случай е перфектно разкрит от МВР

За човек, дето даже няма и теория в главата си е малко смешно, да ми обяснява за нещо по повод любимата му партия, която е финансирала педофилска секта. Помня и по тая тема, колко беше "вещ" по въпроса...

Румен Гечев няма никаква вина за катастрофата по времето на Виденов

Кога съм писал подобно нещо, я покажи? :)

Който когато му пуснеш линк към някакъв исторически извор/официален сайт на институция/проучване или изследване, ти казва "Ааааа, не искам линкове с доказателства за твоята теза, искам ти лично да ми я разпишеш подробно".

Това го твърди НЕбавноразвиващият, който беше на мнение, че Солженицин се уповава на документи за книгата си относно "ГУЛАГ", но книгата е писана 20 години по-късно, откакто той е боравил с въпросните документи. Нали? :)

Жив и здрав да е, мен ми е малко мъчно за него.

Личи си, че не ти е мъчно. Изключително НЕпространен пост за човек, за който не ти е мъчно грам. ;)

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Да го обиждаш е излишно и няма полза за спора.

Основна причина да не виждам ползата от дискусия в този форум - когато насреща някой може само толкова, то се губи смисъла да се опитваш изобщо да обясняваш каквото и да било :

Ти бавноразвиващ ли си? Ти малоумник ли си? Ти тъпанар ли си? Ти глупендер ли си? Глупендер ли си

Между другото, не знам, дали си наясно, че въпросният, на който се обясняваш... също те има за бавноразвиващ. 😆

AUXXX, този инцидент... така като го гледаш, има ли връзка с основите на гарата?😆
viber_image_2024-11-01_15-50-30-019.jpg.

току-що, Gencho 123 написа:

Основна причина да не виждам ползата от дискусия в този форум - когато насреща някой може само толкова, то се губи смисъла да се опитваш изобщо да обясняваш каквото и да било :

Основната причина е, че си на един акъл с въпросният @kaldata1 , та това е и причината, да бягаш от дискусиите с мен. Видяхме те и на теб, колко ти е акъла... айде, знаем се. Иначе е доста забавно, да се правите на обидени, при положение, че и двамата обиждате, ама вас като ви обидят... "Олеле, майко!".

преди 3 минути, communismatic написа:

Между другото, не знам, дали си наясно, че въпросният, на който се обясняваш... също те има за бавноразвиващ. 😆

AUXXX, този инцидент... така като го гледаш, има ли връзка с основите на гарата?😆
viber_image_2024-11-01_15-50-30-019.jpg.

Не съм строителен експерт за да знам. Козирката за да падне има причина ,и тя е лошо качество на строежа.

Ми, то от самата снимка може да се прецени и дори и да не си "експерт". Очевадно е, че няма никаква връзка основата на строежа с въпросната паднала козирка. Ако беше от основата, най-малкото сградата щеше да е започнала, да се накланя на едната страна, че по тоя начин, да падне и козирката. А тук както се вижда не е изобщо така.

преди 14 минути, communismatic написа:

Ми, то от самата снимка може да се прецени и дори и да не си "експерт". Очевадно е, че няма никаква връзка основата на строежа с въпросната паднала козирка. Ако беше от основата, най-малкото сградата щеше да е започнала, да се накланя на едната страна, че по тоя начин, да падне и козирката. А тук както се вижда не е изобщо така.

Основата на сградата едвали е причината, по скоро е причина връзката на козирката със сградата.

преди 18 минути, communismatic написа:

Основната причина е, че си на един акъл с въпросният @kaldata1 , та това е и причината, да бягаш от дискусиите с мен. Видяхме те и на теб, колко ти е акъла... айде, знаем се. Иначе е доста забавно, да се правите на обидени, при положение, че и двамата обиждате, ама вас като ви обидят... "Олеле, майко!".

Опа експерта се събуди, само да не си забравя словореда (между другото никой от нас няма този карацураски език, не знам защо повтаряш, че съм обиждал):

Ти бавноразвиващ ли си? Ти малоумник ли си? Ти тъпанар ли си? Ти глупендер ли си? Глупендер ли си

преди 1 час, communismatic написа:

@AAUUXX и що така? Откъде имаш такива впечатления за мен? Или @communismatic пак отчаяно си търси съюзници, като "Целият нет ти се подиграва" и "Всичките те смятат за еди-какво-си" не хваща дикиш?

преди 2 часа, communismatic написа:

Не "някой", говоря за теб конкретно... :)

Това го твърди НЕбавноразвиващият, който понеже НЕ кисне в интернет, та затова и в продължение на една седмица ни показваше клипчета от Тик-Ток на бедни руснаци. Забавно, наистина...

Кой спор съм "загубил", чакай, че ми стана много смешно? Кой точно спор? 😆

Аз не си цитирам Туитъра, понеже се смятам за фактор, цитирам го, понеже е по-лесно, отколкото да пиша тук едно и също. Доста е близко до акъла, ама ти като нямаш капка такъв е нормално да изпадаш във всякакви конспирации. Просто нямаш акъл и за една стотинка, пак да повторя. Това не е обида, а истина.

Какви са правомощията на един президент в парламентарна република, питам 350-ти път вече? Докажи, че не си на един акъл с мангалите най-накрая...

За човек, дето даже няма и теория в главата си е малко смешно, да ми обяснява за нещо по повод любимата му партия, която е финансирала педофилска секта. Помня и по тая тема, колко беше "вещ" по въпроса...

Кога съм писал подобно нещо, я покажи? :)

Това го твърди НЕбавноразвиващият, който беше на мнение, че Солженицин се уповава на документи за книгата си относно "ГУЛАГ", но книгата е писана 20 години по-късно, откакто той е боравил с въпросните документи. Нали? :)

Личи си, че не ти е мъчно. Изключително НЕпространен пост за човек, за който не ти е мъчно грам. ;)

Загуби спора за руската демографската статистика. Ти твърдеше, че ще има такава за 2025-та, аз - че няма да има. Такава няма.

Правомощията на президента на Сърбия включват да представлява Сърбия във вътрешен и външен аспект, което явно Вучич разбира и като да управлява де факто държавата, капиш?

Ето ти и за Нови Сад:

Sarajevo Times
No image preview

A Canopy in Novi Sad was 23 Tons heavier than allowed - S...

The construction of the canopy of the railway station in Novi Sad, which collapsed on November 1 and killed 15 people, was 23.11 tons heavier than originally designed, according to the expert’s report

Нещо имаш ли да кажеш или сега ще чета, че сръбските специалисти от Факултета са бавноразвиващи и че проклетата козирка е паднала от вятъра?

Чакам още и тезата ти за Петрохан ... напомням! :)

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Опа експерта се събуди, само да не си забравя словореда (между другото никой от нас няма този карацураски език, не знам защо повтаряш, че съм обиждал):

@communismatic е очевидно клоуна на този форум. Спори като петле за неща, от които не разбира, после го забиваш с факти, накрая той приключва с "Какво от това?" и "Ти си малоумен и глупав пък!"

И дори от неговите русофили вече му обясняват, че се държи като дете на площадка.

Дали в реалния живот смее да мъцне нещо на татко си, та във форума е толкова нервен и комплексиран?

току-що, kaldata1 написа:

@AAUUXX и що така? Откъде имаш такива впечатления за мен?

Никога не съм писал нещо такова за теб или когото и да е било друг от форума ,уважавам всеки един от форума с когото водя дискусия.

Основата на сградата едвали е причината, по скоро е причина връзката на козирката със сградата.

Има доклад на Факулета по технически науки в Нови Сад, в който причините за срутването са ясно разяснени.

Обаче комунизматика вече обясни, че тия са малоумни, доклада им не става и единствено той може да каже защо се е сринала козирката, като той не е съгласен, че увеличена тежест в нея без подсилване на основите е сред причините.

Разбираш ли за какво става дума?

Биполярен младок от Добрич спори на учени от отдела по строителство във ФТН на Нови Сад защо се е срутила козирка на гарата ... в Нови Сад.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Нкога не съм писал нещо такова за теб или когото и да е било друг от форума ,уважавам всеки един от форума с когото водя дискусия.

@communismatic нещо да кажеш? Ще спреш ли да се изказваш от името на други хора?

преди 5 минути, kaldata1 написа:

Има доклад на Факулета по технически науки в Нови Сад, в който причините за срутването са ясно разяснени.

Обаче комунизматика вече обясни, че тия са малоумни, доклада им не става и единствено той може да каже защо се е сринала козирката, като той не е съгласен, че увеличена тежест в нея без подсилване на основите е сред причините.

Разбираш ли за какво става дума?

Биполярен младок от Добрич спори на учени от отдела по строителство във ФТН на Нови Сад защо се е срутила козирка на гарата ... в Нови Сад.

@communismatic нещо да кажеш? Ще спреш ли да се изказваш от името на други хора?

Сигурно се има предвид основата на козирката ,не на сградата.

току-що, AAUUXX написа:

Да - според учените още при строителството е имало пре-натоварване, после при реконструкцията на гарата е имало още наливане на материал, междувременно проверки на основите не са правени, корозията на свръзките е била много напреднала, а поне няколко дни преди срутването е имало видими признаци, че нещата са зле. Никой обаче не е правил проверка на основите на козирката, принудена да търпи повече от 23 тона допълнителна тежест отгоре й - хидроизолация, стъкло, керемиден слой.

Причините за това недоглеждане освен всичко друго е и намеса на Вучич:

Serbian Monitor
No image preview

Additional evidence that the President accelerated the co...

The Inquiry Commission for Determining Responsibility for the Collapse of the Canopy (IC) (at Novi Sad railway station) presented its comprehensive (so far) report in Belgrade on 15 October and in Str

Дани категорично не е съгласен с нищо от горното ... в качеството си на Дани. 🤨

преди 6 часа, AAUUXX написа:

преди 6 часа, AAUUXX написа:

кое е основа на козирка

според чат-гбт

„Основа“ на козирка може да значи различни неща според контекста:

• Ако говориш за конструкцията — това е носещата част, която държи козирката:
    конзоли, метална рамка, греди или профили.

• Ако говориш за покривния материал — „основа“ е плочата/рамката, върху която се монтират:
    поликарбонат, ламарина, стъкло и др.

• При зидария или монтаж над вход — основата често е:
    бетонната плоча или стената, към която е захваната козирката.

преди 7 часа, kaldata1 написа:

Или @communismatic пак отчаяно си търси съюзници, като "Целият нет ти се подиграва" и "Всичките те смятат за еди-какво-си" не хваща дикиш?

Ми, аз съдя по тоя пост... Както се вижда, изобщо не те възприема на сериозно. 😆

преди 12 часа, AAUUXX написа:

Много искаш от човек четящ пропаганда само и пречупващ фактите през своята призма на политическо привличане, което не е същото като фактите на случилото се.

Спори като петле за неща, от които не разбира, после го забиваш с факти, накрая той приключва с "Какво от това?" и "Ти си малоумен и глупав пък!"

ОК, няма проблем. Обясни, какви са правомощията на един президент в парламентарна република тогава. Щом толкова разбираш... Айде, докажи. :)

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Ще спреш ли да се изказваш от името на други хора?

Аз не се изказвам от името на никого, постнах ти мнението му за теб. Ако мислиш, че не те смята за идиот... 😄

Никой обаче не е правил проверка на основите на козирката, принудена да търпи повече от 23 тона допълнителна тежест отгоре й - хидроизолация, стъкло, керемиден слой.

Основите на козирката? ОСНОВИТЕ НА КОЗИРКАТА?!?!??!?!??! 😄

на 10.05.2026 г. в 14:46, kaldata1 написа:

Е да де - претупан ремонт, в който се наливат десетки тонове във фасадата на гарата, но основите не се подсилват. Кога се прави подсилване на основа - преди или след изсипване на тежестта отгоре? М?

Да - според учените още при строителството е имало пре-натоварване, после при реконструкцията на гарата е имало още наливане на материал, междувременно проверки на основите не са правени, корозията на свръзките е била много напреднала, а поне няколко дни преди срутването е имало видими признаци, че нещата са зле.

Аха, т.е. Вучич е виновен, че те не са направили проверка на основите на козирката, щото бил забързал ремонта... ОК, разбрах... 😆

Дани категорично не е съгласен с нищо от горното ... в качеството си на Дани.

Дани през цялото време се ебава с теб, първо причината беше, че основите на сградата били проблем... сега се оказа, че основите на козирката били проблем. Само не е много ясно, как по-точно Вучич е виновен за падналата козирка, при положение, че когато са ремонтирали гарата, те вече би трябвало да са правили инспекция на основите... на козирката, но както и да е. Поредната нова мантра...

Чакам още и тезата ти за Петрохан ... напомням! :)

Т.е. си идиот? Не съм писал по темата и не съм си изказвал версията? Ще си признаеш ли, че си идиот? Признаваш, че си идиот и веднага ти показвам 10 поста, които обясняват всичко случило се там? Съгласен ли си?

преди 7 часа, AAUUXX написа:

Само да вметна, че се занимаваме с човек, дето до преди един месец развиваше тезата, че Путин спрял интернета в РФ за да не се гледат пораженията на фронта. Същият обясняваше и че далаверата с Ф16-ките били руско дело, понеже на руснаците им трябвало, да се докопат до технологията на самолети от преди 50 години.

Дали в реалния живот смее да мъцне нещо на татко си, та във форума е толкова нервен и комплексиран?

Много ми е чудно, що реши, че съм нервен, при положение, че през цялото време се държа за корема от смях, но както и да е...

В тази тема най-много се радвахте че Орбан е загубил. Ми ето какво е "новото" нормално за Унгария:

Мадяр: ЕС ще се върне към руския газ

Мадяр заяви, че дори след победата на неговата партия ''Тиса'' на изборите в Унгария географията не се е променила.

и още:

Мадяр заяви днес, че когато войната в Украйна приключи, целият Европейски съюз (ЕС) ще се върне към закупуване на руски газ, защото е по-евтин от този, доставян по море

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Мадяр: ЕС ще се върне към руския газ

Мадяр заяви днес, че когато войната в Украйна приключи, целият Европейски съюз (ЕС) ще се върне към закупуване на руски газ, защото е по-евтин от този, доставян по море

По-точно казва, че ще се търси газ от там където е най-изгодно, без да посочва, че ще се купува точно руския газ. Всеки е наясно причината ЕС да редуцира до минимум купуването на руски газ, и да се търси някаква сензации не е сериозно. Копирам това което се намира в мрежата, казано преди месец и неясно защо сега се цитира като нещо ново под слънцето 😄

"No one can change geography, Russia and Hungary are here to stay. The government will procure crude oil and gas in the cheapest and safest way possible," Magyar told reporters.

https://www.euronews.com/my-europe/2026/04/13/magyar-keeps-door-open-to-russian-energy-despite-eu-phase-out-plans

Това е известна българска поговорка, която в оригинала си звучи като „Скъп на триците, евтин на брашното“.Тя се използва за хора, които проявяват неуместно скъперничество за дребни и маловажни неща (триците), но същевременно са безумно разточителни и пилеят пари или ресурси за наистина важните и ценни неща (брашното).С други думи, описва грешната преценка да спестиш от нещо евтино, за сметка на това да загубиш много повече от друго, което е от първостепенна стойност.

преди 11 минути, Gencho 123 написа:

Всеки е наясно причината ЕС да редуцира до минимум купуването на руски газ, и да се търси някаква сензации не е сериозно. Копирам това което се намира в мрежата, казано преди месец и неясно защо сега се цитира като нещо ново под слънцето

Всеки е наясно? Ти наясно ли си? Защо ЕС редуцира до минимум (според празната ти глава) купуването на руски газ? Кои ли са причините? Да чакам ли отговор или? 😆

преди 56 минути, Gencho 123 написа:

По-точно казва, че ще се търси газ от там където е най-изгодно, без да посочва, че ще се купува точно руския газ.

https://www.euronews.com/my-europe/2026/04/13/magyar-keeps-door-open-to-russian-energy-despite-eu-phase-out-plans

А не бре, хич не конкретизира. Ми т'ва долу е от твоя линк giggle1

Magyar’s remarks could unsettle EU leaders, as he suggested that the EU should “lift sanctions” on Russian energy, adding that “no one wants to pay too much” for energy supplies.

Винаги, когато някой трол сам се опровергае е смешно. Днес денят ми тръгва добре. Тенкю пийпълче wors

преди 50 минути, Gencho 123 написа:

Копирам това което се намира в мрежата, казано преди месец и неясно защо сега се цитира като нещо ново под слънцето 😄

Елементарно, но не е за елементарни хора.

Защото го е казал в интервю за полски вестник вчера!

Ето ти го и от друг източник:

"Унгарският премиер Петер Мадяр заяви в интервю за полския вестник ''Жечпосполита", че когато войната в Украйна приключи, целият Европейски съюз (ЕС) ще се върне към закупуване на руски газ, защото е по-евтин от този, доставян по море. "Това налага конкурентоспособността, географията. Просто е. Но вие сами ще видите. Не мога да предвидя всичко, но такова е усещането ми", казва Мадяр."

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/peter-madyar-es-shte-se-vurne-kum-ruskiya-gaz-sled-voynata

Или според теб не може да повтори нещо, което вече е казвал и преди?

на 22.05.2026 г. в 9:13, M.Николов написа:

Елементарно, но не е за елементарни хора.

Защото го е казал в интервю за полски вестник вчера!

Ето ти го и от друг източник:

"Унгарският премиер Петер Мадяр заяви в интервю за полския вестник ''Жечпосполита", че когато войната в Украйна приключи, целият Европейски съюз (ЕС) ще се върне към закупуване на руски газ, защото е по-евтин от този, доставян по море. "Това налага конкурентоспособността, географията. Просто е. Но вие сами ще видите. Не мога да предвидя всичко, но такова е усещането ми", казва Мадяр."

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/peter-madyar-es-shte-se-vurne-kum-ruskiya-gaz-sled-voynata

Или според теб не може да повтори нещо, което вече е казвал и преди?

Ами хакде да приключи де.

Докато путлер и фашисткия му режим е на власт, как да стане това ?

мухльото Зелен чорап оново с рашистки опорки . Вече стана ежедневие.

Първо, чорапа призовавал Европа да се върне към "евроскептицизъм" , да се съобрзява с реалите в ЕС и наоколо / Кремълска опорка едно към едно / и че трибунал не можело да има ако не е капитулирала държавата.... Тотален идиот.

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Радан Кънев: Историята опровергава аргумента на Радев про...

Трибуналът за бивша Югославия е създаден преди края на войната, а този в Нюрнберг е създаден след капитулацията на нацистка Германия единствено, защото Сталин е бил против всякакви трибунали - искал е

Според българския премиер Румен Радев, създаването на трибунал срещу президента на една държава има ефект, когато тя е победена, капитулирала и нейният лидер е пленен, отбелязва евродепутатът Радан Кънев, като опровергава твърдението на Радев. 

"Международният наказателен трибунал за бивша Югославия е създаден през 1993г. По това време, бившата Югославска народна армия и нейните издънки контролират значителни територии в Хърватия, огромна част от Босна и Херцеговина, Сараево и Дубровник са под обсада.
Никой не си представяше, че сръбските сили ще бъдат изцяло прогонени от Хърватия, мирното споразумение за Босна не беше изобщо на хоризонта." - напомня Кънев.

"Хърватия освободи окупираните си територии през 1995г., тогава беше оформена и сегашната нестабилна Дейтънска формула на конфедерацията в БиХ.
Остатъчна Югославия никога не е “капитулирала”. След Косовската криза от 1999г. тя просто изтегли войските си от Косово, режимът остана на власт.
Милошевич падна през есента 2000 г., беше арестуван и предаден на трибунала през 2001г. В крайна сметка почина преди да бъде осъден." - продължава евродепутатът.

"Няма никаква логика срещу Владимир Путин да не бъде създаден трибунал с аргумента, че Русия не е капитулирала и той не е пленен. Русия най-вероятно няма да “капитулира”. Каква ще е личната съдба на Путин няма как да знаем. Но разследването дали той е виновен за военни престъпления и престъпления срещу човечеството НЕ зависи от това дали е на власт." - категоричен е Кънев.

"Малко се притеснявам за нивото на американското военно образование. Или пък нивото на искреност на възпитаниците му", допълва той.

Радан Канев казва още, че трибуналът в Нюрнберг е създаден след капитулацията на нацистка Германия единствено, защото Сталин е бил против всякакви трибунали и е настоявал за незабавни екзекуции без съд, по съветските правила.

другаря му "митко смс-а " и военен министър / каква пародия/ призовавал за деескалация и преговори . Ама всички други, не и виновника и агресора - путлер и Кремъл .

За тях тези думи са като "Волдемор" ... на който името не бива да се споменава.

Служебният военен министър обяви, че конфликтът в Украйна няма да се реши на бойното поле, призовавайки за спешна дипломация и преговори. Това мнение бе споделено по време на среща в София със Стивън Даути от британското външно министерство. [1]

Подробности за позицията и международния контекст:

• Теза на МО: Министърът подчертава, че фокусът трябва да бъде върху човешките животи на фронта, като призова страните да седнат на масата за преговори възможно най-бързо.

• Общ курс: Това изявление се вписва в поредица от призиви за преговори от представители на изпълнителната власт, включително и от президента Румен Радев.

• Международни реакции: На този етап партньорите от ЕС и НАТО (като Германия) подчертават, че за да стартират реални разговори, Русия първо трябва безусловно да спре огъня. [1]

Бла бла бла.. и нито дума и покана към агресра за преговори и назоваване с истинското му име.

И двете слуги на Кремъл се надпреварват да цитират кремълски опорки . Едно към едно .

Благодарение на тези мухльовци , България изцяло се превърна в говорител на Кремъл .

преди 9 минути, miro20 написа:

Докато путлер и фашисткия му режим е на власт, как да стане това ?

Много лесно. Русия побеждава укрофашисткият режим на бойното поле, или самите украинци обесват надолу с главата Зелю на площада.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Много лесно. Русия побеждава укрофашисткият режим на бойното поле, или самите украинци обесват надолу с главата Зелю на площада.

Разбирам, че ти е трудно да приемеш, че Украйна побеждава Русия....... как не свикна пет години вече..... ?

преди 16 минути, Звяра! написа:

Разбирам, че ти е трудно да приемеш, че Украйна побеждава Русия.......

... в твоята паралелна реалност!

Сега вече вицът е завършен!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.