Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 18 часа, Joss Bomon написа:

Аз няма какво да виждам. Коментирай действията на правителството, както проф. Гечев например: Проф. Румен Гечев: Бюджетът е изпразнен предварително, държавата търпи огромни загуби

всеки нов така казва - предните са виновни, нищо ново под слънцето

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 22 часа, Без умствен капацитет написа:

виж аз съм бил в администрация - и това с съкраценията не е добра идея, знам каква е работата - на 4 часа да ги направят

там се има работа но за 1 седмица в месеца - така че ако ги направят на 4 часа е достатъчно и не се губи ефективноста на институцията - някои сутрин други слетобед

Ако в администрацията всички са такива неграмотни калинки като теб, вече не ми е чудно защо България е на този хал!

преди 1 час, Flashback написа:

Ако в администрацията всички са такива неграмотни калинки като теб, вече не ми е чудно защо България е на този хал!

аз ти казвам как е най ефективно - хем се водиш на работа същата бройка, върши се същия обем работа - но се пести с 50%, а и в края на деня човек става по неефективен, което се избягва, защото повярвай да правиш едно и също си е уморително и писва

така че 4 часа за аминистрация си е идеално

естествено ще има недоволни че им режат 50% от заплатите - но ще ги орежат с 40% - и така ще излезе че имат увеличение с 10%

на 19.05.2026 г. в 0:12, Joss Bomon написа:

Аз няма какво да виждам. Коментирай действията на правителството, както проф. Гечев например: Проф. Румен Гечев: Бюджетът е изпразнен предварително, държавата търпи огромни загуби

Поне е правилния експерт, помним по негово време какви бяха загубите и до какво доведоха през 97-ма година. Пътеводна светлина е проф. Гечев, както за Виденов така и за много други както се вижда 😄

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Поне е правилния експерт, помним по негово време какви бяха загубите и до какво доведоха през 97-ма година. Пътеводна светлина е проф. Гечев, както за Виденов така и за много други както се вижда 😄

Човек четящ единствено заглавията, без да е изслушал съдържанието няма какво да коментира! Дай да видим по-добри експерти, които да оборят фактите от видеото.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Човек четящ единствено заглавията, без да е изслушал съдържанието няма какво да коментира! Дай да видим по-добри експерти, които да оборят фактите от видеото.

Аз не оборвам фактите - и други хора изказаха същите неща за предишното правителство и бюджета. Но също помним, че този професор участва в злополучното управление на Виденов. Всеки си носи кръста, както и той.

Дааа, всички са маскари, та дори и твоите любимци на които подслугуваш, както и комунистически отрочета... Нищо не оборваш, ама кюфтетата без лук не ги харесваш...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Дааа, всички са маскари, та дори и твоите любимци на които подслугуваш, както и комунистически отрочета... Нищо не оборваш, ама кюфтетата без лук не ги харесваш...

Е точно този професор си е комунистическо отроче от всякъде. След като се застъпваш за него и даже цитираш негови интервюта, най-логично изглежда, че ти си фен на тях и социализма като цяло 😄Не знам защо направи такива изводи за мен, но ако намериш някъде нещо положително казано за социализма от мен, ще черпя.

преди 42 минути, Joss Bomon написа:

Ако някой се е надявал България да излезе от еврозоната, това си остава за негова сметка. Беше ясно че веднъж влезем ли, излизането е невъзможно.

Не че съм следил много-много предизборните празни приказки, ама специално такова обещание от Радев или някой около него не съм засичал.

Започват един по един да лъсват...кой,и за какво е в парламента..и нямам предвид ПБ...А идиотските изказвания на ББ изобщо няма да коментирам...да го коментират малоумните му избиратели...

на 17.05.2026 г. в 17:33, miro20 написа:

Всеки с над средно айкю знае за какво става въпрос.

Сиреч, ти не знаеш, така ли?

преди 16 часа, Gencho 123 написа:

Поне е правилния експерт, помним по негово време какви бяха загубите и до какво доведоха през 97-ма година. Пътеводна светлина е проф. Гечев, както за Виденов така и за много други както се вижда

Каква винат имат двамата за събитията от 1997-ма година, според теб? Ти си доказан капацитет по всичкология, интересно ми е мнението ти...

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Не че съм следил много-много предизборните празни приказки, ама специално такова обещание от Радев или някой около него не съм засичал.

Между другото, "руската подлога" Румен Радев е договорил оставането на американските самолети на наша територия, вероятно до краят на американската операция в Иран...

преди 1 час, communismatic написа:

Каква винат имат двамата за събитията от 1997-ма година, според теб? Ти си доказан капацитет по всичкология, интересно ми е мнението ти...

Понеже много обичаш правомощия, според теб кой е виновен за финансовата криза в една държава (изолиран случай, държавите около нас са си ОК в тоя момент)? Ректора на СУ? Продавачката на билети на автогарата в Добрич? Бащата на Момо от БНР?

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Понеже много обичаш правомощия, според теб кой е виновен за финансовата криза в една държава (изолиран случай, държавите около нас са си ОК в тоя момент)?

Ако разсъждавме логично външни фактори могат да предизвикат финансова криза ,когато държавата е малка и слаба ,силно зависима от външни фактори ,суровини и пазари.

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Ако разсъждавме логично външни фактори могат да предизвикат финансова криза ,когато държавата е малка и слаба ,силно зависима от външни фактори ,суровини и пазари.

Или просто Виденов беше един глупав и наивен добряк, а кликата около него (вкл. и Румен Гечев) имат когнитивните способности на шкаф за обувки, които на всичкото отгоре използват само за крадене, схеми и далавери?

Буквално имаме БСП-ри, които приватизират хладилни заводи, купуват стотици БДЖ вагони, панаири, хотели от по 30 етажа и ЦУМ?!? И накрая - Мара Отварачката за снаха.

100% са виновни Сорос, Ран-Ът, Кенеди и на Кая Калас зълва й.

преди 36 минути, kaldata1 написа:

Понеже много обичаш правомощия, според теб кой е виновен за финансовата криза в една държава (изолиран случай, държавите около нас са си ОК в тоя момент)?

Ми, можем, да започнем с боклука Иван Костов, който е финансов министър и по негово време започват първите приватизационни сделки, барабар с Пушкаров. Колкото до "правомощията", от човек, дето няма никаква идея, какви са правомощията на един президент в парламентарна република (дето дори и циганите вероятно го знаят), да ме пита подобни неща е доста забавно. Признавам... Та, чакам да ми обясниш за падналата козирка, дето ОСНОВАТА била проблема. Акъл нямаш за пет стотинки, братле... ЗА ПЕТ СТОТИНКИ!

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, можем, да започнем с боклука Иван Костов, който е финансов министър и по негово време започват първите приватизационни сделки, барабар с Пушкаров. Колкото до "правомощията", от човек, дето няма никаква идея, какви са правомощията на един президент в парламентарна република (дето дори и циганите вероятно го знаят), да ме пита подобни неща е доста забавно. Признавам... Та, чакам да ми обясниш за падналата козирка, дето ОСНОВАТА била проблема. Акъл нямаш за пет стотинки, братле... ЗА ПЕТ СТОТИНКИ!

Иван Костов е финансов министър в кабинета "Виденов"?

Пъпеш, ти пишеш нова история бре.

Уникален. Аз над 200 пъти писах, че тоя... дори един циганин има повече акъл от него.

преди 1 минута, communismatic написа:

Уникален. Аз над 200 пъти писах, че тоя... дори един циганин има повече акъл от него.

Не, не, довърши си тезата как Иван Костов е виновен за финансовия колапс при кабинета "Виденов". Всички чакаме с интерес.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Не, не, довърши си тезата как Иван Костов е виновен за финансовия колапс при кабинета "Виденов". Всички чакаме с интерес.

Кое да довърша? Я да видя, къде съм твърдял, че Костов е част от кабинета на Виденов? Щото никога не съм писал нищо подобно... Ти бавноразвиващ ли си? Ти малоумник ли си? Ти тъпанар ли си? Ти глупендер ли си? Глупендер ли си? Бай Генчо Умния номер две ли си?

преди 23 минути, kaldata1 написа:

Или просто Виденов беше един глупав и наивен добряк, а кликата около него (вкл. и Румен Гечев) имат когнитивните способности на шкаф за обувки, които на всичкото отгоре използват само за крадене, схеми и далавери?

Буквално имаме БСП-ри, които приватизират хладилни заводи, купуват стотици БДЖ вагони, панаири, хотели от по 30 етажа и ЦУМ?!? И накрая - Мара Отварачката за снаха.

100% са виновни Сорос, Ран-Ът, Кенеди и на Кая Калас зълва й.

Ето ти хронология на процеса тогава ,всеки сам за себеси прави изводите от фактите.

https://archives.bnr.bg/archives/post/13276/10-yanuari-1997

преди 19 минути, communismatic написа:

Много искаш от човек четящ пропаганда само и пречупващ фактите през своята призма на политическо привличане, което не е същото като фактите на случилото се.

„Виденовата зима“ на 1996 година

Добилата популярност фраза „Виденова зима“ всъщност обобщава почти едногодишен период (от януари 1996 до началото на 1997 година), в който процесите навлизат в необратима инфлационна спирала, съдържаща в себе си политическите и икономическите предпоставки на последвалата криза. На практика правителството замразява приватизационния процес, продължава държавното субсидиране на големите промишлени предприятия, а те в същото време не обслужват банковите си кредити, което води до фалита на 15 банки. Финансовите спекулации (от т.нар. финансови пирамиди), високият лихвен процент и заниженият контрол над търговските банки, които раздават милони и произвеждат т.нар. кредитни милионери, както и хиперинфлацията (от 310% до 438% само за няколко месеца в началото на 1997 година) изкривяват вътрешно-икономическия и финансов пазар.

Абсолютно нищо не чакам, просто му се подигравам. Тоя не знае правомощията на един президент в парламентарна република, какво да чакам от него? Какво би знаел?

преди 12 минути, communismatic написа:

Кое да довърша? Я да видя, къде съм твърдял, че Костов е част от кабинета на Виденов? Щото никога не съм писал нищо подобно... Ти бавноразвиващ ли си? Ти малоумник ли си? Ти тъпанар ли си? Ти глупендер ли си? Глупендер ли си? Бай Генчо Умния номер две ли си?

Да го обиждаш е излишно и няма полза за спора.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Да го обиждаш е излишно и няма полза за спора.

kak-da-pobedim-prostaka.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.