Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Тоест 800 евро е била средната цена, но при пазар с падащи цени и в зависимост от квартала  е съвсем в реда на нещата да е имало и жилища с цена 600евро на кв.м.

А 600евро са 1176лв по 143 кв.м. = 168 168лв!

Не приятелю . Лъжеца , по скоро спекулант с алабалистики пак си ти .

2010 г. няма тристаен апартамент за 600 евро. Въртиш сучиш от средна, та към по ниска та към най ниска, пък вероятно може би има за 600 ... ама.. НЯМА

Дори в най забутания квартал, най лошото място са над 600 евро, за който и месец на 2010 да хванеш. А човека военен, едва ли би взел най лошото , нали :)  

https://www.imoti.net/bg/sredni-ceni?ad_type_id=2&city_id=1&region_id=&property_type_id[]=9&currency_id=4&date=2010-10-18

По тази логика аз мога да твърдя че е взел максималната - 1200 евро ? Но не  е там въпроса.

Те затова хората в изявлението което аз цитирах , са го уточнили :

Цитат

Румен Радев е закупил жилище в гр. София през 2010 г. от 143 кв. м. за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района

Докато гледаш  на дребно цените ,  цялата схема  на далаверата не ти прави впечатление , нали ? С апартамент и живее с Деса Мерцедеса под наем, дето пак МО го плаща....

Ей големи гърчове да оправдаете гафовете на любимия пРезидент.

Матросовци и чудо ! :) :)   Накрая пак смешници :)  

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 5 часа, miro20 написа:

Гледам тука една агенция ....

Питах за района, а не за агенции, с които съм работил - цените тогава варираха от 500 до 1500евро. За 150-200К в лева спокойно се намираше тристаен апартамент, не ми говори за 300, щото миналия месец на сестра ми взехме тристаен за 240 и не е нито министър, нито президент, нито въобще в политиката или на държавна работа - а последните 2-3 години имотите са с рекордни цени.

И да - естествено, че Радев ще ми е любимия президент, ти кой очакваш да е, онази недомаслена плюнка, къде го отървали от психото или онзи другия, къде обиколи целия свят на сафари с държавна пара, или пък цайското, дето ми наслага банкички де що намери място в държавна институция.. И предпочитам да защитавам Радев, отколкото една мутра, която десет години не се спря да дерибейства, и то броя само от министерския му пост.

Аха. Защитаваш сляпо само защото ти е любим. Твоя си работа :)  няма проблем.

Просто отстрани е смешно . Търсите сламките а не виждате гредите.

преди 4 часа, miro20 написа:

Те затова хората в изявлението което аз цитирах , са го уточнили :

Кои хора?Някакъв журналист от "Фактор", който дори не се е подписал с името си!:hush:

преди 5 часа, miro20 написа:

Докато гледаш  на дребно цените ,  цялата схема  на далаверата не ти прави впечатление , нали ? С апартамент и живее с Деса Мерцедеса под наем, дето пак МО го плаща....

Пак ли не разбра, от КОНПИ изрично са посочили следното:

" Както и че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак. "

Тоест няма нарушение в случая!:hush:

преди 25 минути, M.Николов написа:

Кои хора?Някакъв журналист от "Фактор", който дори не се е подписал с името си!:hush:

Не приятелю :)  журналиста цитира комисията КПКОНПИ която е излязла с това си решение. :hush:

Има го абсолютно същото и в други сайтове дори в любимите ви червени :

http://www.glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/kpkonpi-rumen-radev-ne-e-bil-v-konflikt-na-interesi-kato-e-naznachil-radeva-vyv-vvs

Които също са копирали комисията.

Израза " не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак " е много странен след като в началото се казва ясно :

...ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Десислава Генчева в гр. София, в което е живял с нея и самият Румен Радев ...

т.е. той я назначава като цивилно лице, което е отделно нарушение, и живеят ЗАЕДНО под наем, плащан от МО , но не е налице свързаност... :) 

преди 30 минути, M.Николов написа:

Пак ли не разбра, от КОНПИ изрично са посочили следното:

" Както и че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак. "

Тоест няма нарушение в случая!:hush:

КПКОНПИ излиза единствено и само с решение че няма конфликт на интереси.

Очевидно е нещо нормално да назначаваш някого на военна служба като цивилна обаче, да живеят заедно под наем в жилище плащано от МО , но да не вижда свързаност между тях :) 

Както и да купува жилище под пазарната стойност. Което е станало, забележи, след препродажбата на ведомственото жилище на МО  което е имал от 2005 до 2007 г.

т.е. уреден с ведомствено  жилище, препродава го на вече пазарни цени, и си купува 2010г с вече голямата сумичка парички , каквото му харесва.

Дай Боже всекиму такива лесни далаверки :) само че много се съмнявам всеки военен да може да повтори същия сценарий...

Като фенове на пРезидента съвсем искренно ви пожелавам и вие да хванете подобна далаверка.

Всичко е легално и точно :)

Харесва ми да гледам как сам се излагаш.

Как беше "По добре да мълчиш и да изглеждаш умен, отколкото да кажеш нещо и да разсееш всички съмнения"?:D

Чувствата ни са взаимни :)  И аз ви гледам сеира как се гърчите да оправдавате поредната излагация на льотчика :)   Която очевидно си му е практика през годините.

Какво се чудя за сегашните му гафове.... че и тези на деса Мерцедеса....

За миг си представих ако цялата далавера я бе на някой от ГЕРБ :laughing4: Що рев щеше д аима :)  

на 6.08.2019 г. в 16:34, miro20 написа:

.....

Миро ти отговори ли на въпроса бре - не си. Е - кво ми ревеш кого и що съм защитавал. Докажи, че е купил жилище под пазарната стойност, пък тогава говори кой как се бил излагал, щото за сега излагащия се си само ти - потърси сламка да се хванеш, ала сламката се строши и пак си остана с гейберски уши. Ясно е, че президента ти бърка дълбоко в гейберската душица клета, ала компроматите, дето се опитваш да тиражираш срещу него, едни такива изсмукани, изсмукани, сякаш от некой чеп.

преди 3 минути, insec написа:

Докажи, че е купил жилище под пазарната стойност,

Това комисията го казва. Ако лъжат, нали разбираш че  пРезидента и юристите му много лесно биха оспорили и дори осъдили за това твърдение ?

:)

преди 4 минути, insec написа:

Ясно е, че президента ти бърка дълбоко в гейберската душица клета, ала компроматите, дето се опитваш да тиражираш срещу него, едни такива изсмукани, изсмукани, сякаш от некой чеп.

Не знам кой какъв чеп смуче, очевидно е че това сте вие, които се чудите откъде да изсмучите оправдания за поредната излагация на льотчика :) 

Е тя, ако комисията го казва, нали се сещаш, че президента барабар с юристите му отиват на съд. За туй теб питам, че явно си по- сведущ.

Тяхната задача е да видят дали във всичктие тези нарушения  и хронология на връзкарска далаверка с жилища, има "конфликт на интереси" . Е , произнесоха се - нама конфликт на интереси.

Другото не ги интересува.

преди 1 час, miro20 написа:
преди 1 час, insec написа:

Докажи, че е купил жилище под пазарната стойност,

Това комисията го казва. Ако лъжат, нали разбираш че  пРезидента и юристите му много лесно биха оспорили и дори осъдили за това твърдение ?

Я покажи къде точно комисията казва, че президента е закупил жилище на по-ниска от пазарната цена, лъжльо?

преди 1 час, M.Николов написа:

Я покажи къде точно комисията казва, че президента е закупил жилище на по-ниска от пазарната цена, лъжльо?

Много ти е къса паметта бе другарю :) 

преди 7 минути, M.Николов написа:

Покажи с цитат от изявлението на комисията, не ми излизай с преразказа от фактор?

нали виждаш поста от кой е написан, питай го от къде знае, а може да питаш и тези които го харесват , защо подкрепят нещо което е очевидна измислица

преди 41 минути, M.Николов написа:

Покажи с цитат от изявлението на комисията, не ми излизай с преразказа от фактор?

Чети и реви бе трол :)

http://www.ciaf.government.bg/web/media/root/resheniq/Koflikt-interesi/2019/Reshenija/050.RS-252-19-050_31.07.2019.doc

Леле колко с кух, дори  с гугъл не си се научил да цъкнеш и провериш

:) 

Прочетох и отново се убедих, че съм прав, а ти за пореден път си разобличен като лъжец! :hush:

Пак повтарям покажи цитат от решението на комисията в който се твърди, че президента е закупил жилище на цена под пазарната, ако можеш?

Не от сигнала, а от решението на комисията!

Цитат

Р Е Ш Е Н И Е

РС-252-19-050

Днес, 31.07.2019 година, в град София, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, в състав:

Заместник - председател: Антон Славчев

Член: Пламен Йоцов

Член: Силвия Къдрева

У С Т А Н О В И:

Производството е образувано по реда на чл.71, ал.1, пр. 1 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ), въз основа на сигнал, подаден по електронна поща, регистриран в Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с рег. № ЦУ 01/С-252/09.04.2019г.

Производството е образувано против Румен Георгиев Радев – президент на Република България и командир на Военновъздушните сили (ВВС) за периода от 30.06.2014-10.08.2016 г.

По същество, твърденията в сигнала са, че са налице съмнения за конфликт на интереси и облагодетелстване чрез служебно положение на Румен Радев в качеството му на командир на ВВС във връзка с назначаване на Д. Г. (в момента Р.) на два щата, въпреки че втория такъв – пиар на ВВС по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Д. Г. в гр. С., в което е живял с нея и самият Румен Радев. Румен Радев е закупил жилище в кв. Г.М. в гр. С. през 2010 г. от 143 кв. м. за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерство на отбраната и едновременно с това, неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г.

....

Видно от Нотариален акт за продажба на недвижим имот в груб строеж № 61, том I, рег. № 4149, дело № 51/2010 г., на 26.04.2010 г. Румен Радев и Г. Р. закупуват недвижим имот, изграден до степен на завършеност груб строеж, представляващ: ателие *****, находящ се на първо подпокривно ниво в жилищна сграда в С., район С., улица ******, със застроена площ от 142,45 кв. м. за сумата от 86 320 евро, от която сума 46 400 евро продавачът – „******“ ООД, представлявано от управителя е получил от купувачите при подписване на нотариалния акт, а разликата от 39 920 евро следва да бъдат заплатени на продавача с предоставения на купувачите от „********“ ЕАД, банков кредит от 26.04.2010 г.

......

Кой е лъжец а ?

Пише си го директно в прав текст в решението от документа на комисията.

Николов, и преди си се осирал , ама като сега не е било :laughing4:

пп

Малко уточнение. Сега видях че квартала е Г.М , предполагам Гео Милев. в Сф.

средната цена за 2010 г там е около и над 1000 евро за кв.м. https://www.imoti.net/bg/sredni-ceni?ad_type_id=2&city_id=1&region_id=5756&property_type_id[]=9&currency_id=4&date=2010-10-18

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ми не е 1000, а 900 и предвид, че е груб строеж  ...... да може и да е под пазарната стойност, нещо около 10К евро, само че такава сумичка в случая е толкова относителна, че е направо смешно. Цял успех си е, че от КОНПИ въобще са се занимавали с този въпрос - пък вече как така не виждат свързаност м/у Радев и Генчева си е класическа мистерия от местния фолклор.

Всъщност, това въобще не е предмет на разследване от КПКОНПИ кой на какви цени продавал и купувал. Това е между другото  дето е излязло по документи и декларации .

Това с апартамента е проблем на другаря ви трол Николов :)  Който така и не може д аповярва че има "петънца "  в образа на "иконата, вожда му.

А КПКОНПИ от цялата съвкупност на документи и хронология, установява че... льотчика и Деса Мерцедеса нямат абсолютн онищо общо преди сключване на официален брак :laughing4:

Сякаш ама въобще не са се познавали и е нямало абсолютно никакъв интерес  между двамата :)  и са се запознали в момента на сватбата.

Цитат

Наличието на граждански брак между Румен Радев и Д. Р. от 12.08.2016 г., обуславя свързаност между тях по смисъла на на § 1, т. 1 от ДР на ЗПУКИ /отм./ след тази дата.

т.е. за протокола и юридически погледнато , въобще не може да се говори за какъвто и да е конфликт на интереси до момента на сключване на брак.

Затова и заключението е такова.

Да знаят всички останали политици които приписват на роднини имоти и правят далавери.  :) 

Затова аз когато цитирах тази новина и скандал в началото , просто зададох въпрос

- А къде е морала ?

Всъщност кога ли конпито са установявали нещо в упрек на някой политик - и там едни тумбаци, дето лапат народна пара сал, за да си драпат коремите по цял ден.

преди 14 часа, miro20 написа:

Кой е лъжец а ?

Пише си го директно в прав текст в решението от документа на комисията.

А бе ти идиот ли си?Казах не в сигнала, а в решението на комисията!

Това което цитираш е сигнала по който е сезирана комисията, това не е заключението на комисията, правиш ли разлика?

преди 14 часа, miro20 написа:

По същество, твърденията в сигнала са, че са налице съмнения за конфликт на интереси и облагодетелстване чрез служебно положение на Румен Радев в качеството му на командир на ВВС във връзка с назначаване на Д. Г. (в момента Р.) на два щата, въпреки че втория такъв – пиар на ВВС по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Д. Г. в гр. С., в което е живял с нея и самият Румен Радев. Румен Радев е закупил жилище в кв. Г.М. в гр. С. през 2010 г. от 143 кв. м. за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерство на отбраната и едновременно с това, неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г.

Комисията се прозинася по това което е сезирана. дали има конфликт на интереси.

Да ти кажа като на бавноразвиващ се.

Представи си новинарска емисия. На въпроса дали ще е "прекрасно утро " , меторолозите  просто ще ти кажат - температрата ще е 25 градуса, без облаци, слънцето изгрява в 6:58 ч.

Дали е прекрасно утро, те няма да ти кажат. Казват ти фактическата обстановка.

В случая по сигнала те ти вадят данните  които и аз цитирах. Нотариални актове, декларации, конкретна квадратура и заплатената за това , цена.

На тях не им е работа да ти дават оценка - " Браво Радев, Браво пич, връзкар си прецака ги " . Или .. "Радев такъв онакъв"

Схващаш ли като бавноразвиващ се , или не ?

Хайде дай ти оценка на изнесеното в прав текст от комисията - квадратура и заплатена сума.

Аз ти дадох каква е статистиката, и че такава цена за такава квадратура , няма.

преди 49 минути, insec написа:

Всъщност кога ли конпито са установявали нещо в упрек на някой политик - и там едни тумбаци, дето лапат народна пара сал, за да си драпат коремите по цял ден.

Да, няма спор. "угодно" се прозинесоха на база юридичексия факт, че льотчика и Деса Мерцедеса, едва ли не за комиситята ама въобще не са се познавали преди датата на сключване на брак .

Юристи , кво да ги прайш :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз ти дадох каква е статистиката, и че такава цена за такава квадратура , няма.

Едно си баба знае, едно си баба бае. Груб строеж знаеш ли какво е? Едно такова, дето мога да ти кажа, че жилището е купено над пазарната стойност - ам ся?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.