Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Румен Радев: Правителството бяга след кризата и ръси пари напосоки

Цитат

Не трябва самият дебат за коронавируса да се партизира. Не трябва да търсим от него политически дивиденти. Не трябва да пренасяме този дебат и върху двата полюса - да има или да няма мерки. Това каза в студиото на "Панорама" президентът Румен Радев.

Според него трябва да се търси дебат с повече "експертност за устойчиви решения, които да работят, които да предизвикват доверие в тези, които управляват кризата". По думите на президента това все по-трудно се удава на правителството.

"За да преодолеем това изпитание, се изисква смирение, но и да не се примиряваме с пропуските, защото те ни струват скъпо. Изисква да сведем до минимум некомпетентното политическо вмешателство, защото последствията са понякога много трудно поправими", категоричен бе Радев.

Президентът припомни, че през пролетта само за няколко случая на COVID България беше затворена. По думите му след тези "самодоволни" брифинги на властта хората са изгубили вяра и мерките са били снети изведнъж въпреки предупрежденията за втора вълна.

"Дори напоследък чухме самопризнания, че вирусът е бил оставен да се развива масово", каза Радев.

"В тази обстановка правителството бяга след кризата и ръси пари напосоки, но ефектът не се вижда и затова си мисли, че тук в никакъв случай не трябва да търсим някаква отговорност и да обвиняваме хората, че са несъзнателни или недисциплинирани. В тази ситуация развитието на кризата ще зависи много повече от отношението на хората към пандемията, отколкото от действията на правителството" , категоричен бе Радев.

Президентът призова към "засилване на личната хигиена и отговорността към себе си и към другите".

"Нека пазим нашите лекари и медицински сестри, защото други нямаме. Те заслужават всички социални и битови условия и то възможно най-бързо, за да могат да изпълняват своята отговорна мисия. Аз вярвам, че ако всички сме отговорни и солидарни ще преодолеем това предизвикателство въпреки упоритостта на вируса и хаоса в управлението на пандемията", каза Радев.

Като добър пример президентът посочи Франция, която преквалифицира хиляди лекари и медицински сестри.

"Други държави разгърнаха масово тестване и то безплатно каквато е препоръката отдавна към нас. Ние от началото на пандемията имаме малко над 800 000 теста, но не 800 000 човека", каза Радев.

Президентът подчерта, че той не разполага с реални инструменти за управление.

"Пред вашата телевизия аз направих серия от обръщения, посещенията ми в болници общини фирми, разговори всички изявления вашите камери бяха навсякъде, призовавах за важни неща и спазване на мерките към баланс към здравни, социални и икономически мерки, призовавах за изграждане на система за навременна обхватна обективна и надеждна информация. Ако ние нямаме надеждна информация, ние не можем да управляваме", категоричен бе Радев.

Президентът подчерта, че той не е иронизирал вируса, а тези които са се опитали да го политизират.

"Затова казах че са успели с ирония да изолират 2 различни вируса - Софийски безопасен и Шипченски опасен. Това беше самото начало на пандемията и това писмо с препоръки на правителството е многозначително, явен опит да саботира само тържествената част на Шипка с явни политически цели. В него не се препоръчва на гражданите да не качват Шипка, а да няма тържествена част, т.е. президентът да не говори пред тях", обоснова се Радев.

На въпроса "Знаехте ли в неделя преди да тръгнете за Естония дали ген. Петров е заразен", Радев отговори:

"Получих кратък есемес в неделя следобяд не от оторизиран орган, че ген. Петков е положителен, никакви препоръки и обяснения, има си орган, който налага и отменя карантина. В момента, в който РЗИ ми връчи документ изпълних всички предписания. Естония не ми е прекратявала визитата, а споразумение между мен и президента там. На какво основание аз да го направя и преценя. Аз съм в контакт с хиляди хора. Нима някой от тях не е бил носител на вируса, спазвам стриктно всички мерки. преди дни имах отрицателен тест. Някой побърза да направи скандал с бързо информиране на естонската страна, не знам кой, с цветни истории, но забравиха да информират РЗИ - в това се състои проблемът. Моето посещение беше от 2 части - "Три морета", следващия ден за двустранно посещение, само аз имах покана за такова посещение. Но след като казах и на президента на Естония - вие имате притеснение, няма да го правим. Това е споразумение за отлагане, а не за прекратяване на посещението".

"Моралният пример на президента е в спазването на закона, аз съм спазил категорично закона", категоричен бе Радев.

Президентът заяви, че "Република Северна Македония трябва сама да реши дали да продължава по пътя с идеологемите и омразата от миналото или да тръгне към демократично бъдеще".

"България трябва да отстоява своята история, език и идентичност. Никой друг освен нас няма как да го направи. Аз съм убеден, че работейки кооперативно и откровено с нашите съседи и братя, ще намерим правилното решение. Но след като Договорът за добросъседство не ни води до тях, ние сме в правото си да търсим права, коментира още държавният глава.

Според него е смущаващо мълчанието на българското правителство, което, по думите му, няма ясно изразени механизми, по които смята да постигне своята позиция.

"Аз настоявам в самата преговорна рамка да се открие отделна глава – глава 35, където да се изложат всички критерии. Тогава изпълняването им ще стане ангажимент не само за България, а за всички страни-членки на ЕС. Глава добросъседство трябва да има, надявам се да се пребори. Другият вариант е анекс и нов договор", каза още Радев.

Вижте целия разговор с президента Румен Радев във ВИДЕОТО

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 790,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 6 минути, Belhor написа:

Радев греши. На правителството му е през кОра за кризата и само плямпа че ръси пари.

този заем който теглихме е за харчене

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

Ключовите думи са "теглихМЕ" и "харчАТ"

преди 2 минути, Belhor написа:

Ключовите думи са "теглихМЕ" и "харчАТ"

това не променя факта

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

това не променя факта

Променя го. И то толкова го променя, че го прави не- факт.

току-що, Belhor написа:

Променя го. И то толкова го променя, че го прави не- факт.

явно искаш да си чатим

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

:biggrin: ще раздроби още БСП

Президентът намекна, че може да направи партия

преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

явно искаш да си чатим

:biggrin: ще раздроби още БСП

Президентът намекна, че може да направи партия

Идиот като прави изводи, се получават идиотски изводи. Радев не намекна, а заяви в прав текст че ще стане член на БСП. Еби учи, еби учи... никой не ще да учи.

на 12.11.2020 г. в 16:07, miro20 написа:

За втората статия и "три морета" е нормално руснаците да плюят.

Е, как бре?Нали беше проучен и предложен от руснаците?Нали беше техен троянски кон?Що така плюят по него руснаците?

Май опорките ви нещо се пропукаха?Официална медия на Кремъл недоволства от действията на българския Президент, били насочени срещу Русия!

преди 13 часа, Belhor написа:

Гледай, гледай... може па да научиш нещо.

Да, научих че Зеления Чорап е уведомен със СМС в неделята преди срещата, и въпреки това не се е самокарантинирал , а е излетял в Естония, откъдето го наритаха най позорно .

Научих че знае само да плюе, че няма грам визия какво би трябвало да се прави и т.н.

Научих че доста наивно се оправда за уволнения от съвета му , който бил на купон с Корнела.

Научих че увърта за Корнела , както увърта но и не отрича  и дали ще прави партия  с общи приказки

И още една камара, тонове  общи приказки които вече само ги копипейства :) 

Малко отзиви от мрежата също :

Д-р Злобюл в "Панорама":
"Професията ми ме е научила да не се ядосвам, да потискам гнева".
Боже, боже!

....

Резилдента не отрече, че е в конфликт с Корнела, нито че ще прави партия.

...

преди 1 час, M.Николов написа:

Е, как бре?Нали беше проучен и предложен от руснаците?Нали беше техен троянски кон?Що така плюят по него руснаците?

Май опорките ви нещо се пропукаха?Официална медия на Кремъл недоволства от действията на българския Президент, били насочени срещу Русия!

Ти май наистина не знаеш какво е троянски кон .

Публично разбира се могат да го критикуват. Реално обаче менторите потриват доволно ръчички.

А и точните ми думи са "за инициативата "трите морета" плюят" . Има малка разлика нали ?

Включването на България в инициативата "Три морета" е заслуга единствено на Президента Радев, правителството на Борисов до последно не желаеше да участва в инициативата.

преди 6 минути, miro20 написа:

Реално обаче менторите потриват доволно ръчички.

Дали?България се включва в инициатива, която е насочена в голяма степен срещу Русия.

преди 19 минути, miro20 написа:

Да, научих че Зеления Чорап е уведомен със СМС в неделята преди срещата, и въпреки това не се е самокарантинирал , а е излетял в Естония, откъдето го наритаха най позорно .

Научих че знае само да плюе, че няма грам визия какво би трябвало да се прави и т.н.

Научих че доста наивно се оправда за уволнения от съвета му , който бил на купон с Корнела.

Научих че увърта за Корнела , както увърта но и не отрича  и дали ще прави партия  с общи приказки

И още една камара, тонове  общи приказки които вече само ги копипейства :) 

Малко отзиви от мрежата също :

Д-р Злобюл в "Панорама":
"Професията ми ме е научила да не се ядосвам, да потискам гнева".
Боже, боже!

....

Резилдента не отрече, че е в конфликт с Корнела, нито че ще прави партия.

...

Ти май наистина не знаеш какво е троянски кон .

Публично разбира се могат да го критикуват. Реално обаче менторите потриват доволно ръчички.

А и точните ми думи са "за инициативата "трите морета" плюят" . Има малка разлика нали ?

Виждам, че нищо не си научил, както обикновено... Не съм и очаквал, казах "а дано", но наистина нямах очаквания.

Мирчо, да не повярваш даже "24 часа" започна да отразява по-реалистично събитията около Президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/9222121

преди 56 минути, M.Николов написа:

Дали?България се включва в инициатива, която е насочена в голяма степен срещу Русия.

Ауууу не си слушал Зеления Чорап внимателно . Срамота бре. Той /чорапа/ каза че не е срещу РФ  :) 

преди 7 минути, M.Николов написа:

Мирчо, да не повярваш даже "24 часа" започна да отразява по-реалистично събитията около Президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/9222121

А какъв е извода от тези снимки и новини  ? Че хората са тотално разединени. Едни протестират ЗА , други ПРОТИВ, Боец пък искали да му задават въпроси ...

Ехооо.... извода е че Зеления Чорап , по известен като фигуранта пРезидент , е РАЗЕДИНИТЕЛ на нацията и това ярко пролича  и сега.

преди 45 минути, Belhor написа:

Виждам, че нищо не си научил, както обикновено... Не съм и очаквал, казах "а дано", но наистина нямах очаквания.

Виждам че много задълбочено си се загрижил какво Миро казал, какво Миро разбрал, какво Миро не разбрал....

А Миро си го премести .... Гледай себе си, не Миро :)  Но няма лошо че Миро ти е идол и кумир който си взел за критерий :)  

преди 1 час, M.Николов написа:

Включването на България в инициативата "Три морета" е заслуга единствено на Президента Радев, правителството на Борисов до последно не желаеше да участва в инициативата.

Айде сега стари фейкове на нов глас :)

https://www.actualno.com/politics/pravitelstvoto-oprovergava-radev-ne-bilo-protiv-tri-moreta-news_1511857.html

преди 23 минути, miro20 написа:

А какъв е извода от тези снимки и новини  ? Че хората са тотално разединени. Едни протестират ЗА , други ПРОТИВ, Боец пък искали да му задават въпроси ...

Ехооо.... извода е че Зеления Чорап , по известен като фигуранта пРезидент , е РАЗЕДИНИТЕЛ на нацията и това ярко пролича  и сега.

Ха-ха, дори в "24 часа" пишат, че протестиращите против Радев са била двайсетина човека, а огромното мнозинство е скандирало "Радев, Радев", а ти пак се опитваш да извъртиш нещата.:hush:

преди 23 минути, miro20 написа:

Чети по-стари статии по въпроса и ще разбереш каква е истината.:hush:

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ха-ха, дори в "24 часа" пишат, че протестиращите против Радев са била двайсетина човека, а огромното мнозонство е скандирало "Радев, Радев", а ти пак се опитваш да извъртиш нещата.:hush:

хехе :) И това е манипулация. Та нали по надолу в статията пише че протестиращите дето викали зА радев и те били "десетки" .  и 20 също е "десетки" .

Дали са повече или по малко от 20, не знам, но виждаш как и ти се хващаш на манипулацията. :) 

Ето ти още един анализ на юмручето на фигуранта :

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-yumrukat-na-radev-pred-bnt-e-politicheska-agresiya-koyato-tryabva-da-skrie-institutsionalnata-mu-nemosht

Цитат

Цветанка Андреева

Очакванията към интервюто на Радев пред „Панорама“ бяха за стратегическо позициониране на президента по отношение на битката с пандемията и политическите му планове, след като идеите му за предсрочни избори и негов служебен кабинет пропаднаха.
Явно, това бяха и двете цели на Радев снощи – 
да е алтернативен и силен  В политически и институционален смисъл не успя и в двете. Като цяло искаше да покаже, че продължава линията на опозиционна алтернатива на  властта, но вместо това, показа че не може да излезе от управленското поле на Борисов. Затова, прозвуча злободневно и безперспективно.
Видяхме, че 

президентът Радев трайно се е превърнал в опозиционера Радев

Едва ли с този образ ще влезе успешно в битката за втори президентски мандат. Явно го съзнава, затова и относно плановете му за партийно строителство отговори умишлено неясно. Усещането е, че и за самия Радев не е ясно – президент ли ще иска да бъде или партиен лидер. Ясно е само, че иска да управлява като:

Иска не просто властта, а радикална промяна на политическия режим, чрез разбиване на управлението

Радев  съвсем умишлено разви тезата за нов политически режим без да обясни какъв нов модел за управление предлага. Говоренето за смяна на политическия режим в демократична политическа система е радикално внушение, което е особено притеснително, когато не е ясно на къде води планът за промяна. Път към Президентска република е най-невинният отговор, но очевидно Радев, към днешна дата, не притежава ресурса да внуши и осъществи такава промяна. Остава изводът, че той има задача само да разбие модела и да предизвика нестабилност във властта – настоящата и тази която ще се сформира след изборите. Това разрушително поведение на Радев е изключително опасно за институционалния ред, а и за социалния мир.
Отношението на Радев към пандемията  не очерта алтернативно управленско виждане за справянето с нея. Разбрахме, че той само заменя политическия терен на стихналите протести, с този на корона кризата. Радев внушаваше, че не можел да управлява пандемията, защото нямал информация. Всички знаем, че точно това е огромното предизвикателство – неяснотата относно развитието на пандемията, като мащаб и време. Ролята на управленеца е не толкова да успокоява народа, който според Радев е скован в апатия и страх, а да направи такава прогноза и стратегия с която да се преодолеят максимално негативните ефекти от кризата.  
От тезите на Радев  става ясно, че той само ще експлоатира емоционално пандемията за да трупа личен актив от всяка грешка на борещите се с нея – правителство, местна власт, медици и още много професионални гилдии. 
Президентът косвено призна, че целта му е да свали управлението на Борисов, а не битката с пандемията. 
1. Политическият му план на вдигнатият, стиснат юмрук официално вече има за цел да обедини социалистите и „демократите от площада“, както той сам ги нарече.
2. Политическото му поведение по негово признание ще бъде притискане на властта, с което искаше да спечели социалистите след хладното отношение на Нинова към него.
3. Очевидно осъзнал, че втори президентски мандат ще му се изплъзне, той си остави отворена врата за евентуален собствен партиен проект.

Институционалната немощ на Радев, 

като президент удари рекорд с признанието му, че не може да свика съвета за национална сигурност.
В интервюто си Радев откровено каза, че не е способен да проведе среща с парламентарните сили, защото нямал информация и не се ползвал с доверие. Фактически той призна, че като опозиционер не може да изгради поле на минимален национален консенсус на който да стъпят политическите партии, каквато е най-важната роля на държавния глава в кризисни моменти за нацията.
От всичко казано в интервюто за „Панорама“ остава общото впечатление, че Радев продължава да използва метода на политическа психоза, плашейки обществото с пандемията с цел да си осигурява легитимно политическо вмешателство и да пренебрегва  конституционните си задължения на държавен глава.

Цитат

"Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на връх Шипка да отбележим нашия Национален празник."

Споменавам това в аспекта на лъжите на Зеления Чорап в Панорама на въпроса за позицията му за коронавируса и какъв пример дава.

Радев намекна в Панорама, че може и да създаде партия на демократите в България.  Никъде по света не съм виждал  толкова заблуден демократ.   Все не знае какво иска, как го иска и защо го иска.  Не ще да е инициатор на кръгла маса или на КСНС - защото нямало за какво да се говори там. Пише нова конституция -а не иска ВНС!  Никога не сме имали такава муха без глава за президент.  Скоро дори и БСП ще са в учудване защо и  какво са харесвали в подобен човек. Пък  той  казва - пак  можел  да стане член на партията им.  Кога ще обясни точно какво ще прави и какво няма да прави?   Дали е в ред с главата нашия уж държавен глава?

преди 8 минути, attj написа:

Радев намекна в Панорама, че може и да създаде партия на демократите в България.  Никъде по света не съм виждал  толкова заблуден демократ.   Все не знае какво иска, как го иска и защо го иска.  Не ще да е инициатор на кръгла маса или на КСНС - защото нямало за какво да се говори там. Пише нова конституция -а не иска ВНС!  Никога не сме имали такава муха без глава за президент.  Скоро дори и БСП ще са в учудване защо и  какво са харесвали в подобен човек. Пък  той  казва - пак  можел  да стане член на партията им.  Кога ще обясни точно какво ще прави и какво няма да прави?   Дали е в ред с главата нашия уж държавен глава?

Така са хората. Когато не разбират какво казваш, защото не са на нивото на казаното, считат за тъп теб, а не себе си.

преди 13 часа, M.Николов написа:

Кой е този зелен чорап бре?Някой твой учител?

Миро кандидат- фатмака, мисли че всички на тоя свят са фатмаци. А зелените чорапи бяха част от военната униформа по соца. Със същия успех можеше да го нарича "кафявата обувка" или "синята кокарда"... хейтърски тъпотийки.

преди 4 минути, Belhor написа:

Така са хората. Когато не разбират какво казваш, защото не са на нивото на казаното, считат за тъп теб, а не себе си.

Перфектен отговор!

Тоше, сам си го изпроси....не този-предишния беше муха без глава....

преди 28 минути, attj написа:

Какво иска - ами иска цялата власт ако може. Какво ще прави - разбира се че ще прави каквото му наредят.

преди 1 час, Proshark написа:

Перфектен отговор!

Тоше, сам си го изпроси....не този-предишния беше муха без глава....

Плевнелиев и Радев си приличат по вършене и говорене на различни глупости.  Би ме било срам да имам 15 000 лв месечна държавна заплата и все такива неща да правя.  Всеки тъпанар е с претенции за ниво на преценка и това отдавна не е изненада за мен.  Какъв демократ е Румен Радев!?  Вижте сами кои са видни демократи в света и в България.

преди 1 час, attj написа:

.  Какъв демократ е Румен Радев!? 

Ами защо не гласувахте за Цецка Цачева а ревете сега . Нали Румбата беше точният човек мине ли 1 2 години и започвате да плюете .

преди 5 минути, adersa написа:

Ами защо не гласувахте за Цецка Цачева а ревете сега . Нали Румбата беше точният човек мине ли 1 2 години и започвате да плюете .

Лично аз не съм очаквал подобно поведение на Радев. Повечето сънародници с основание го считат за несъстоял се президент.  Да си в президентството и да си държавен глава, с качества на обединител, са различни неща.  Без причини не бих критикувал президента на България. Не е добре последните ни президенти да се изявяват най-вече като разединители. Радев дори надмина Плевнелиев в това.   

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.