Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

haidukpikaso

Препоръчан отговор

преди 15 минути, Методи Дамянов написа:

Господин Плевнелиев показа единствено как може да разделя народа.

Плевнелиев показа как може да отстоява националната ни сигурност, което не само той казва, а и докладите на службите му, доказва го мнението на всички наши съседи , на наши партньори от Европа, както и най вече мнението на съседите на РФ. Странно , но то е коренно противоположно на вашите /червени пропагандни/ оценки.

Не знам защо "равноправни отношения" за вас означават "васални на Кремъл"  , въпреки че и Плевнелиев и всички други държави са декларирали желание за диалог и конструктивни отношения .

И всичко различно от това васално положение и политика наричате  русофобско говорене.

Въпреки че никой не пречи на тези отношения.Внасяме си от тях монополно , Газпром и Лукойл се радват на тотален комфорт тук, плащаме им едни от най високите за ЕС цени, имат си некотролируеми пристанища , от които Ревизоо спомена за 1 млрд липсвваща печалба, данъци не плащат абсолютно никакви в бюджета / всичкото счетвоодство е на 0 ч и на минус даже /   имат си ярко орпеделени червени лобита в политиката тук, има стотици русофилски организации и сдружения за промивка на мозъци на които абсолютно никой не пречи ,  и т.н..  Прословутите санкции никога не са пречели в такава степен, че да се реве на умряло. Оборота на суровинния внос на тези монополи не е под санкции, а износа страда най вече от контрасанкциите на Москва където мачкат български чушки и домати. Никой не е забранил и останалия износ на несанкционна продукция -лекарства, части и др , което е било основно и преди налагане на санкциите.

"Реването на умряло" е не заради загубите на България , а колкото да ни впрегнат за отпадане на санкциите заради общата политика със запада

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Кой ни управлява последните десетина години? Видяхме го Плевнелиев как отстоява разделянето на българите. Кукла на конци. Той си оправи човека бъдещето. Лекции ще чете. Ще разпространява "демокрация". Фондацийка му направиха.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, miro20 написа:

........................................

Пиши си, пиши... Дано си и вярваш ,че иначе няма да спиш спокойно.

Но пък ме кефи, колко те е яд, че хранилката ти свърши. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Методи Дамянов написа:

Видяхме го Плевнелиев как отстоява разделянето на българите. Кукла на конци.

Това само вие го виждате. Затова и споменах не само оценките му в България, а и такива навън.

А дали лекции и фондацийки ще прави, това също е нормална практика. Ти какво би предложил ? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, Momolord написа:

....хранилката ти свърши. :D

Нищо не е свършило ! Просто си продължава по ПЛАН !!!

План за който никой който знае , нищо не ни казва . Можем само косвено да се досещаме по фактите - примерно "зорлън" оставката на Борисов и неизбираемия "президент" Цецка , референдума .....Следват класическите въпроси : "Кому е изгодно?" и "Какво следва от това?"....

Вече го писах . Следва установяване на законност (за който трябва , че да не се изтрепват по между си и да не си пречат един на друг) , което никак не значи социална справедливост .

Все пак може да ни подхвърлят някоя и друга троха......да си траем , на границата на оцеляването.....

Примерно работа ще има , но за азиатски заплати....

Другото е плява......на кой му пука за какво е "про" Президента - ще прави каквото му кажат .Интересите им в момента  са еднакви.....

Иначе Радев поне вид има , за разлика от предния...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно за Радев ще е огромен  успех ако навън почнат д амахат пред името му "про кремълския ...."  и напишат "българския президент"

защото навсякъде там, е определян само като такъв.

пп

И му го  пожелавам де

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Методи Дамянов написа:

Еми, предстои да разберем.

:).........какво има да разбираш ? В Гърция (400г.пр.Хр.) , родината на Демокрацията 1/4 (или нещо такова) са били граждани , а останалото са били роби.....Даже прочутия и до днес Езоп (дано това да ти говори нещо) !!!:)

Пропорциите днес са приблизително същите ! Думичките само са различни ! По-късно станали аристократи и плебеи , а днес - елит (баси елита !) и електорат (майка му жална при този елит)..... :)

А това , че външно не приличаме на роби е само технологичен напредък.....все пак това са 2.5 хилядолетия....Примерно ако римския император е имал колесница с 6 коня , днес всеки се вози на 45 коня +.....От това следва самозаблудата за значимост на индивида - виждаме го всеки ден по пътищата - сбъркани идиоти.....:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, miro20 написа:

Това само вие го виждате. Затова и споменах не само оценките му в България, а и такива навън.

Виждат го 90% от българите. Интересно, защо вие не го виждате?!

А и стига с този боклук. Темата не е за него, а за новия президент Радев.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, miro20 написа:

И ти май забрави какво беше при Плевнелиев. Доста по зле от мърши :)

Всъщност, репликата му.."остава ви една седмица" се отнасяше за всички. Не знам защо якои го разбраха само за дясното пространство . :)

Човека си е военен... не е сивкнал когато говори да чува дори минимален шум. Реакцията му е до някъде разбираема.

А Кеворк между впрочем, подивя...  :):)

И аз мисля че тази му реплика беше разбираема и нормална . Човекът като повечето от нас чака с нетърпение да свърши мандата на този "парламент" с над 90 процента неодобрение . И когато такива хора са със самочувствие нормално човешко желание е да им го посмачкаш малко. Да изпусна си нервите ,което не би трябвало да се случва на човек на такова политическо ниво , но мисля че е крайно време всички да се ядосаме и да забравим за малко добрите обноски и да им кажем на всичките наши парламентаристи че ако бяха нормални хора отдавна трябваше да са отстъпили мястото което заемат. Кеворк просто не ми се кометира вече . Той си знае най - добре колко точно да се изложи. За мен това дотук е достатъчно основание да спра да му чета изцепките.

преди 2 часа, Momolord написа:

Успех на генерала!

Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

И аз пожелавам успех но не на генерала какъвто вече не е а на новия български президент какъвто се надявам да бъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, A.com написа:

А ще си признаеш ли, че е успял да те накара да го признаеш?

Разбира се. Не съм от шилетата, които вървят със стадото :D шиле с характер съм. Ако наистина успее да се откъсне от партията-ракета носител и държи на България, ще си призная, че съм сгрешила с първоначалната си липса на симпатия... но напълно симпатичен няма как да ми стане, защото ме разочарова още когато се кандидатира, напускайки(дезертирайки) БА, а само преди месеци говореше как за него е чест да пази България и народа и. Употребявам "дезертьорство" защото той наистина напусна армията(по-точно ВВС) в много тежък момент... такива са ми разбиранията! Продължавам да си мисля, че като военен щеше да е в пъти по-полезен отколкото като президент, но той избра да се пльосне в ла**ата. Нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, lsmurf написа:

Кеворк просто не ми се кометира вече . Той си знае най - добре колко точно да се изложи. За мен това дотук е достатъчно основание да спра да му чета изцепките.

При него стана патология вече. Сигурен съм че може да каже същата си позиция с много по нормален език, и щеше да е в пъти по "читаем". Но както казва и Божинката.. Каквото му е само той си знае какво му е... :):):)

преди 2 минути, lsmurf написа:

Човекът като повечето от нас чака с нетърпение да свърши мандата на този "парламент" с над 90 процента неодобрение . И когато такива хора са със самочувствие нормално човешко желание е да им го посмачкаш малко.

Всъщност досегашното управление се ползваше с известно доверие в хората, и неслучайно се бяха появили критики защо ББ постави на карта президентските избори с оставката си и нови избори за парламент.

Да, има и недоволство, това също е факт, но имаше вариант да замаже очите с няколко рокади в министерството, да вкара някой нов, като реално се разминат изборите.

Направи го според мен само за да не прави компромиси със коалиции и договорки .

Единственото раздразнение, да не кажа "яд и болка" която отчетливо се чуваше в изказваният ана ББ - бе когато говореше как трябва да балансира ако приеме за "партньори" други партии и формалните и неормални компромиси произтичащи от това.

Та.. затова предполагам акцента за новите избори ще е доста по силен от страна на ГЕРБ. Не знам само кое ще е решаващо - дали ГЕРБ ще настъпят с по добра кампания, или БСП ще се изложи с популизма и лъжите си .

Те вече почнаха де... Корнелия тази сутрин обеща че няма да спира проекти , но...  "Ние няма да крадем" ! :):)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята

"Всъщност, господа обидчиви депутати и сърдиткопетковци, вие имате изключителния шанс да влезете в историята с главно И. Гласувайте за оставащите ви 5 работни дни закон за избор на Велико народно събрание. Нека то да промени конституцията и после да се саморазпусне. А поредното Обикновено събрание да заработи по правилата на новия основен закон на държавата. Така няма постоянно да се оправдавате с калпавата стара конституция, която все спъвала работата ви и ви пречела да извършите велика дела за народа си. Знам обаче, че вие никога няма да отрежете клона, на който удобно седите повече от 25 г. Вие не искате да влезете в Историята. Вие искате да останете в келепира и далаверите тук и сега."

Много точна статия!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6005308

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо Румен Радев правилно се обърна към патриарха с "Господин Ваше Светейшество"?

Цитат

Днес цял ден се коментира из медиите и социалните мрежи как по време на словото си при клетвата в Народното събрание новоизбраният президент Румен Радев се обърнал към патриарха с „Господин Ваше Светейшество”. Било голям гаф, лапсус и т.н., бяха само част от коментарите.

Spoiler

В тази връзка ще цитирам сегашния декан на Историческия факултет във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – сливналията проф. Иван Тютюнджиев – най-добрия изследовател на българската средновековна история. „Обръщението към българския цар и към българския патриарх е било и Господин”. Затова и днес може да се срещне това, непознато и непонятно за мнозина, обръщение към глави на източни поместни църкви. А и те сами в писма се обръщат така към себе си.

Преди години Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий /чийто първи кръщелник съм, след като бива избран за владика през 1980 г./ ми показа чернова на подготвяно писмо до о Бозе почившия патриарх Максим. Там, отгоре, също пишеше – до Г-н Максим…

Цитирам по памет:

„ДО

НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО

БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ

Г-Н Г-Н МАКСИМ,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД”.

За кратко да се спрем на думата „Господин”.

През Средновековието английските феодални господари носят общото название lord – „господар“. Същевременно Lord значи и „Господ“. Във Франция и сродните й латиноезични страни seigneur има значение както на едър феодал, сиреч „господар“, така и на „Господ“. В течение на времето обаче във френския seigneur (и във фонетичните разновидностите на думата в испански, италиански) се превръща в почтителна форма за „господин“. Подобно явление срещаме и при поляците с тяхното pan – смислова еволюция от „феодален господар“ към „господин“ (днешното френско monsieur „господин“ е просто форма на старото monseigneur, „господарю мой“). Английското sir има на свой ред връзка с френското sire. Във Византия гръцкото кириос също значи „господар“ и „Господ“, но и „господин“. Дори в далечна средновековна Армения се открива идентичен семантичен развой. Староарменското ter е означавало „господар“, в частност „феодален господар“, било е и титла, носена от епископите, които са имали също ранг на феодални господари, но също така значело (значи и днес) „Господ“. Понастоящем в арменския за „господин“ се използва думата paron (baron в западноарменско произношение), която обаче е късна заемка (ХІІІ век) от франкското „барон“. Съществува обаче и архаичното обръщение tiark’ „господа“, което идва тъкмо от ter.

В (старо)българския, а оттам и в руския, господар и Господ също имат общ корен. От идентичен корен е и господин, но през Средновековието „господин“ и „госпожа“ в България не са имали съвременното им значение, а значение на „господар, феодален господар, човек от аристокрацията“. Проф. Иван Тютюнджиев разказва, че когато Иван Шишман става турски васал, той вече не е наричан от западните хронисти „император на България“, а просто „господин Шишман“.

Обръщението към „български владици” през турско робство /пиша в кавички, защото такива почти не е имало тогава, а са били гръцки/ също се е наложило като „Господин Ваше Високопреосвещенство”.

И пак се връщам на историята с настоящия сливенски митрополит Иоаникий. И онова писмо, което видях преди години.

„Дядо Владика – рекох му аз – тук да няма грешка?! Пише „Господин, господин Максим”. Два пъти „господин”.

Тогава архиерейът ми обясни, че двойното „господин, господин” се отнасяло единствено за българските митрополити. И било заповядано от цар Борис Трети. „И към мен се обръщат с господин, и към теб с господин”, казал царят при поредната си среща с екзарх Стефан. „Но църковната власт е по-важна от държавната. Затова обръщенията към владиците вече ще са дважди господин”, наредил царят.

А иначе днешните критики към новоизбрания президент дойдоха от тия, чийто лидер нарича митрополитите „попчета“, а Бога – „Началник“. Дето „три папи“ го галили по главата…

Николай Сосеров

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Днес цял ден се коментира из медиите и социалните мрежи как по време на словото си при клетвата в Народното събрание новоизбраният президент Румен Радев се обърнал към патриарха с „Господин Ваше Светейшество”

Това пък в най малка степен е коментирано, и то по скоро в аспекта че е нарушил протокола не с обръщението си "господин" , а по скоро за реда по който се обръща по протокол....

КАкто и да е... трябва да има и нещо с което червената пропаганда да "замаже" гафовете :)

Абе чудя се .... дали ще предложи за служебен премиер Орешарски ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, miro20 написа:

не знам за Орешарски

тази сутрин при Гала беше Божидар Караджов, който каза - президента Румен Радев ще бъде най-успешния ни от всички до сега, няма да следва интересите на никоя партия, служебното правителство, което ще състави до изборите, ще бъде от експерти в съответната област

цялото интервю с Караджов може да гледате в Нова плей, На кафе 20.01.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, miro20 написа:

Това пък в най малка степен е коментирано, и то по скоро в аспекта че е нарушил протокола не с обръщението си "господин" , а по скоро за реда по който се обръща по протокол....

Мани, ами и е пропуснал да се обърне към мюфтията, който е бил в залата. Местан е написал протестно писмо.

Разбира се за този гаф най-вече са виновни онези от екипа му, които са му писали празнословията, но е гаф и то какъв?

Три гафа, а още не е встъпил в длъжност. Ще го следят под лупа, в това поне съм сигурна.

преди 23 минути, miro20 написа:

Не. Не мисля.

преди 16 минути, haidukpikaso написа:

президента Румен Радев ще бъде най-успешния ни от всички до сега

Много е рано да се каже нещо такова. Несериозно е. Дори като прогноза.

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Нел написа:

Не съм от шилетата, които вървят със стадото :Dшиле с характер съм.

:offtopic_s:

С характер, ама шиле :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Мойра написа:

С характер, ама шиле :D

Точно така. Имам реална самооценка, за разлика от теб(например). Все пак живея в общество. Искам или не, притежавам някои качества на другите индивиди, включително и това да се числя към някоя от фракциите(стада за по-смилаемо) в това общество. Но притежанието на характер означава, че спазвам моите си ценности, а не това, което ми диктува фракцията.

Вече наясно ли си?

Или държиш да се правиш на интересна, бълвайки спам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Нел написа:

Много е рано да се каже нещо такова. Несериозно е. Дори като прогноза.

Не е прогноза. Пророчество е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Нел написа:

Точно така. Имам реална самооценка, за разлика от теб(например). Все пак живея в общество. Искам или не, притежавам някои качества на другите индивиди, включително и това да се числя към някоя от фракциите(стада за по-смилаемо) в това общество. Но притежанието на характер означава, че спазвам моите си ценности, а не това, което ми диктува фракцията.

Вече наясно ли си?

Или държиш да се правиш на интересна, бълвайки спам?

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

Не е прогноза. Пророчество е.

Всички дами май гледат "на кафе " :)

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/prorok-sashchisa-gala-ss-smeli-predskazaniya-za-radev-i-korneliya-za-gerb-i-borisov_news481092.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правителството, което ще сформира ще бъде изцяло ляво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...