Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 13 минути, maxthon написа:
преди 29 минути, miro20 написа:

за която говори и Раковски  и пагубнат аруска политика спрямо нас.

Това няма нищо общо с войната от 1828-1829г.

С ангажимент или без ангажимент, на русите не им е пукало въобще за българските интереси .

Причината за стартиране на войната е това, за което им е пукало на руснаците. Проблема не е в тях, че някой тук е таял надежда, че нещо ще се случи.  Проблема е изцяло в този таял надеждата.

Но най-лошото е, че българските НАДЕЖДИ за обещаната свобода и независимост СА ПРЕДАДЕНИ.

Най-лошото е, че през 1828г. няма никакво общение към българите в контеста на войната тогава.

леле леле колко глупости... леле лелеле....

:giggle1:

Това рашистките ботове много се излагате напоследък.

Направо ме кефите как се дъните и то яко ...

Очквамповече коментари от теб по тази тема, па нека  откажеш и най върлите комундели копейкаджии като ти гледат излагациите :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 8 минути, miro20 написа:

леле леле колко глупости... леле лелеле.

Леле, стринке няма да ти помогнат. Аргументирай се.

преди 24 минути, miro20 написа:

И колко пъти ???

Мнението на човек, който не отчита причините за възникването на тази война не е меродавно. А причината за нея ще даде резултат и след края и като не може да се случат други неща именно поради причината за старта и. Съответно спекулира с неща, който не са се случили. Примерно не ни е обещавано нищо. Има няколко спогодби в годините преди това и Османската империя е решила да не ги спазва при това тя е обявила войната. Та и аз това се питам колко пъти няма да може да се аргументираш? 1001? Пък и един път няма да е зле да се аргументираш със собствени думи, а не с чужди при това нямащи нищо общо с фактите.

преди 34 минути, В. Велев написа:

Ами ти защо коментираш? По всяка тема ръсиш само тъпотии.

защото и ти ръсиш същото

преди 11 часа, Без умствен капацитет написа:

защото и ти ръсиш същото

Много станахме.

на 8.09.2024 г. в 21:22, В. Велев написа:

Ами ти защо коментираш? По всяка тема ръсиш само тъпотии.

Кое за теб е тъпотия ? Че не си познаваш истинската бъгларска история ?

Не ти изнася истината за рашистката подлога мухъл Зелен Чорап , който птни президентската институция ?

Ето още нещо което познай защо го поствам тук  :

Армения която е в постоянен военен конфликт, която не е под шапката на никоя силна отбранителна система каквато е НАТО ... предава всичкото си ПВО и ракети към нея на Украйна.

Да питам мухльото Зелен чорап реципрочно ... пак ли ще ревеш че не трябва да даваме оръжие на Украйна и старите съветцки БТР-и и стари ракети , за да не си намаляме видиш ли , военните мощности, които и без това са на минимално ниво, освен че сме под шапката на НАТО и имаме реално наистина съюзници във тази област ???

А , мухльо ?

на 8.09.2024 г. в 21:55, maxthon написа:

Мнението на човек, който не отчита причините за възникването на тази война не е меродавно. А причината за нея ще даде резултат и след края и като не може да се случат други неща именно поради причината за старта и. Съответно спекулира с неща, който не са се случили. Примерно не ни е обещавано нищо. Има няколко спогодби в годините преди това и Османската империя е решила да не ги спазва при това тя е обявила войната. Та и аз това се питам колко пъти няма да може да се аргументираш? 1001? Пък и един път няма да е зле да се аргументираш със собствени думи, а не с чужди при това нямащи нищо общо с фактите.

Това не е мое мнение. Аз само цитирам исторически ФАКТИ .

Виждам че за пръв път чуваш за тази война и одринския мирен договор. Нито че за руската империя са били по важни отношенията с османската империя отколкото свободата на някакви бъглари които открито мразят и които ги заплашват със разправа ако посмеят да мислят за свобода.

Нормално за рашистка тролка която хал хабер си няма от събитията тогава, нито е чела  нещо, затова и в моментта плямпа абсолютни глупости, разбира се без грам аргументация или да обориш ПОНЕ ЕДНО нещо от цитираните от мен неща.

Нито ЕДНО !

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

Аз само цитирам исторически ФАКТИ .

Няма исторически факти в това, което цитира. Никой не е обещавал каквото и да било на българите през 1829г. Съответно реакцията след това на Османската империя срещу нас си е съвсем логична и нормална. Все пак става дума за Османска империя. Никой не ни е връщал понеже никой не ни е взел преди това. Или поне няма такова споразумение, спогодба или договор. Всичко останало извън цитираните от мен договорки от близките до тази война са чисти спекулации защото фактите се намират точно в договорите. Войната стартира поради денонсиране на едно такова споразумение за автономия на Влашко и Молдова. Войната я обявява Османска империя. А Русия показала само преди десетилетие и половина какво прави с такива обявили и война взема, че прави същото и решава да отиде до столицата на държавата обявила и война. Най-краткия път за това е през Балканския полуостров. Това не означава, че са ни взели/освободили или там каквито са глупавите интерпретации. Означава, че Русия използва всички методи за да убеди Османската империя да спазва договорките, които е подписала преди това. В нито една от тях не става дума за нас българите.

преди 21 минути, miro20 написа:

Нито ЕДНО !

Не бъди толкова нервен когато ти цитират факти покрай всички договорки правени тогава. А в договорите пише всичко.

преди 19 минути, miro20 написа:

Виждам че за пръв път чуваш за тази война и одринския мирен договор.

Ти си този, който говореше за независимост на балкански държави уредени с този договор.  Следва да прочетеш какви са условията по него и тогава да пишеш кой си няма хал хабер. Защото се оказва това си ти.

току-що, maxthon написа:

Няма исторически факти в това, което цитира.

Напротив. Всичко цитирано са факти които ти не можеш да обориш

преди 1 минута, maxthon написа:
преди 31 минути, miro20 написа:

Нито ЕДНО !

Не бъди толкова нервен когато ти цитират факти покрай всички договорки правени тогава. А в договорите пише всичко.

Въобще не съм нервен. А ти не цитираш абсолютно нищо което да опровергава моите цитирани ФАКТИ

преди 1 минута, maxthon написа:
преди 32 минути, miro20 написа:

Виждам че за пръв път чуваш за тази война и одринския мирен договор.

Ти си този, който говореше за независимост на балкански държави уредени с този договор.  Следва да прочетеш какви са условията по него и тогава да пишеш кой си няма хал хабер. Защото се оказва това си ти.

Никога не съм говорел за "независимости уредени с този договор" .

А това че на някои са им дадени, а на нас, българите които сме се надявали в тази поредна руско-османска война, нядаващи се на "дядо Иван" , да получим такава.

русите не само ни предават като оставят османлитие два пъти да ни колят и бесят, но и ни наказват за това че се осмеляваме дори да мечтаем за такава свобода . Разпуснатите български формирования, арестувани военоначалници  и т.н. които цитирах, са красноречив факт че не само не им е пукало на русите за нас, а и че са ни наказвали за това дори да мечтаем за свобода.

Ако бяхме получили както Гърция , Сърбия...  никога нямаше да има Батак, нито обезлюдяване на цели български области в Добруджа, старозагорския край и т.н. и тн.

стотици хиляди българи и села са заличени от тези земи, стотици хиляди бягат в руската империя от османските зверства , чиято причина е именно връщането на земите в османско владение.

За което говори и Раковски в "пагубната руска политика спрямо българите" .

Четете възрожденците. Истинските. Които са били всички против рускат аимперия заради злините които са ни причинили . А не сегашните рашистки  ибрикчии от Израждане .

преди 4 минути, miro20 написа:

Напротив. Всичко цитирано са факти които ти не можеш да обориш

Историците рядко спорят за самите исторически факти, те са ясни. Историците спорят предимно за интерпретацията на тези факти.

При теб може и да няма грешна фактология, но има хлъзгаво жонглиране - пропускане на едни факти и акцентиране върху други. Типичен трол-фейкомет :getout:

на 8.09.2024 г. в 12:07, miro20 написа:

Само че вместо да ни освободят, както по това време други са освободени с истинска независимост и държавност,

Поне като ще помниш прави го повече от един ден. Кои държави са освободени и получили независимост по това време 1828-1829г. и по силата на какво? А това по този повод:

преди 19 минути, miro20 написа:

Никога не съм говорел за "независимости уредени с този договор" .

По това време колко договора други има подписани?

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Историците рядко спорят за самите исторически факти, те са ясни. Историците спорят предимно за интерпретацията на тези факти.

При теб може и да няма грешна фактология, но има хлъзгаво жонглиране - пропускане на едни факти и акцентиране върху други. Типичен трол-фейкомет :getout:

Нещо като да акцентираш, че червената армия ни е "освободила", но да пропускаш, че веднага ни е поробила след това? Аз съм те признал, най-добрия трол си тук :) 

на 8.09.2024 г. в 16:03, miro20 написа:

Че да не би за останалите страни които получават независимост са имали планове ?

Никой не получава независимост с Одринския мирен договор, Мирчаа!

Пак се излагаш.

😄

преди 5 часа, M.Николов написа:

Никой не получава независимост с Одринския мирен договор, Мирчаа!

Пак се излагаш.

😄

Излагате се вие които като видни амбразурчици матрософци защитавате малоумните рашисти и пагубната политика на руската империя от онова време,  с която "политика" са свързани най големите беди за Бъглария.

преди 11 часа, N1K17Y написа:

Нещо като да акцентираш, че червената армия ни е "освободила", но да пропускаш, че веднага ни е поробила след това? Аз съм те признал, най-добрия трол си тук :) 

Поробила?!? Това пък къде го чете?

ЧА е оставила тук окупационен корпус. Ако го нямаше, сега можеше всичко на запад от Радомир да е сръбско, а на юг от Асеновград - гръцко? Найс, а?

Нали не забравяш, че ние сме били част от Тристранният пакт и сме от страната на загубилите, а гърци и сърби се водят победители във ВСВ?

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Поробила?!? Това пък къде го чете?

ЧА е оставила тук окупационен корпус. Ако го нямаше, сега можеше всичко на запад от Радомир да е сръбско, а на юг от Асеновград - гръцко? Найс, а?

Нали не забравяш, че ние сме били част от Тристранният пакт и сме от страната на загубилите, а гърци и сърби се водят победители във ВСВ?

Нали не забравяш, че 45 години след това сме под командването на Кремъл? :giggle1:

преди 7 часа, miro20 написа:

Много неудобен факт за българските русороби и продажници.

преди 15 минути, N1K17Y написа:

Нали не забравяш, че 45 години след това сме под командването на Кремъл? :giggle1:

Това е било поробването значи. Пък аз се чудех за к'во точно иде реч...

А бре, я кажи сега поробени ли сме, след като ни командва "Галя от Посолството"?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

А бре, я кажи сега поробени ли сме, след като ни командва "Галя от Посолството"?

Когато затворят окончателно руското посолство в България и изгонят всички, когато ЛукОйл мине под командване на ЕС, когато махнат Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия“ и го направят база на ЕС и САЩ, когато АЕЦ Козлодуй окончателно се раздели с руското гориво, когато спрем да купуваме газ от РФ и офшорните фирми в нашата енергетика станат официално собственост на американци или европейци, тогава можем да кажем, че вече не сме под влияние и роби на Кремъл.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

За русоробските кухи тикви, гълтащи ежчасово пропаганда от руския шнур, цялата галактика я контролира "Америка за България", с това не мога да споря. Поне се радвам, че разбра за какво говоря, сега можеш да отговориш, нещо такова ли?

преди 14 часа, N1K17Y написа:

преди 1 минута, N1K17Y написа:

За русоробските кухи тикви, гълтащи ежчасово пропаганда от руския шнур, цялата галактика я контролира "Америка за България", с това не мога да споря. Поне се радвам, че разбра за какво говоря, сега можеш да отговориш, нещо такова ли?

Робство било че сме командвани от Кремъл? По същата логика и сега е робство, защото сме командвани от Козяк.

Ако искаш можем да сравняваме двете "робства", ама да приемаш едното за такова, а да отричаш другото... 

преди 57 минути, БаалБек написа:

Много неудобен факт за българските русороби и продажници.

Неудобен е особено когато никой не е имал намерение да го прави впедвид причината за избухването на войната.

преди 35 минути, БаалБек написа:

Когато затворят окончателно руското посолство в България и изгонят всички, когато ЛукОйл мине под командване на ЕС, когато махнат Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия“ и го направят база на ЕС и САЩ, когато АЕЦ Козлодуй окончателно се раздели с руското гориво, когато спрем да купуваме газ от РФ и офшорните фирми в нашата енергетика станат официално собственост на американци или европейци, тогава можем да кажем, че вече не сме под влияние и роби на Кремъл.

И от едни роби на други роби. Само където едните роби са демократични, но само уж....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.