Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Европарламентът одобри SETA! Или Как ГМО ще навлезе безконтролно на българският пазар

Featured Replies

преди 6 минути, Ken написа:

Приятел, 99% от продукцията на фирмата (българска), в която работя, се изнася. По цял свят.
Произвежда високотехнологични машини. Внася материали и компоненти, които не се произвеждат в България.

Колко е тази продукция и колко печалба влиза в хазната. Отново капка в морето. Навремето моето село наброяваше 6000 души. Имаше 2 кравеферми, три овцеферми, 3 свинеферми, 2 стопански двора. Общо над 20000 глави добитък. Военен завод и Фабрика в която се произвеждаха всякакъв вид консерви, компоти и прочие. Сега в селото има едва около 500 човека. Това положение е в почти всяко едно село в България. 

За последните 10 години в Плевен закриха и унищожиха над 120 предприятия. Достатъчно е само да спомена Плана Плевен където работеха над 6000 човека. Града преди 89 година наброяваше 370000 души сега едва ли са повече от 50000. Това какво ти говори. Странно ми е как някой започва да говори за ръст на икономика и производство след като тя е срината до основи.

И пак ти казвам ела ще те разведа да видиш какво значи пустеещи земи и разрушени къщи. България не произвежда нищо в момента. Да има предприятия и фирми ( например да вземем тези които правят дограма), но те закупуват ресурсите отвън. Тук просто правят сглобката. Пак държавата не печели.

• Отговори 198
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Колко е тази продукция и колко печалба влиза в хазната. Отново капка в морето. Навремето моето село наброяваше 6000 души. Имаше 2 кравеферми, три овцеферми, 3 свинеферми, 2 стопански двора. Общо над 20000 глави добитък. Военен завод и Фабрика в която се произвеждаха всякакъв вид консерви, компоти и прочие. Сега в селото има едва около 500 човека. Това положение е в почти всяко едно село в България. 

За последните 10 години в Плевен закриха и унищожиха над 120 предприятия. Достатъчно е само да спомена Плана Плевен където работеха над 6000 човека. Града преди 89 година наброяваше 370000 души сега едва ли са повече от 50000. Това какво ти говори. Странно ми е как някой започва да говори за ръст на икономика и производство след като тя е срината до основи.

И пак ти казвам ела ще те разведа да видиш какво значи пустеещи земи и разрушени къщи. България не произвежда нищо в момента. Да има предприятия и фирми ( например да вземем тези които правят дограма), но те закупуват ресурсите отвън. Тук просто правят сглобката. Пак държавата не печели.

Плама, пич, Плама се казваше.
Плевен никога не е имал много повече от 100000 жители.

Пак си измисляш разни небивалици.

Ставаш смешен за пореден път.

преди 5 минути, Ken написа:

Плама, пич, Плама се казваше.
Плевен никога не е имал много повече от 100000 жители.

Пак си измисляш разни небивалици.

Плама е да. Просто пиша на Pfonetic и М/Н са една до друга. И си в грешка. Плевен имаше точно толкоз бройки жители, но няма значение. Въпроса е че ГМО в стоките има и то отдавна. Ядем боклуци. Няма контрол на ХЕЙ и прочие.

Плама е да. Просто пиша на Pfonetic и М/Н са една до друга. И си в грешка. Плевен имаше точно толкоз бройки жители, но няма значение. Въпроса е че ГМО в стоките има и то отдавна. Ядем боклуци. Няма контрол на ХЕЙ и прочие.

Не съм в грешка. Ти не си наясно. Поразпитай, попрочети за града си. Запознай се с историята му.
Аз съм я учил доста преди теб. И географията му също.
Какво е ХЕЙ ?

преди 8 минути, Ken написа:

Не съм в грешка. Ти не си наясно. Поразпитай, попрочети за града си. Запознай се с историята му.
Аз съм я учил доста преди теб. И географията му също.
Какво е ХЕЙ ?

Аз съм от града. Плевенчанин съм. Преди това до 25 години съм живял и по селата.Та му знам цялата история. Исках да напиша ХЕИ a не ХЕЙ.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Аз съм от града. Плевенчанин съм. Преди това до 25 години съм живял и по селата.Та му знам цялата история. Исках да напиша ХЕИ a не ХЕЙ.

Помниш ли "пробива" като строителна площадка за метро ?

P.S. Много неща не знаеш.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

преди 4 минути, Ken написа:

Помниш ли "пробива" като строителна площадка за метро ?

Помня всичко. Помня разкопания град по времето на 80 години. Още в 3 часа се започваше огромното движение на коли. Имаше много работа за всеки. Да не остане някой с впечатление че симпатизирам на строя тогава. Това е съвсем друго нещо. Все пак ето ти една хубава статия за Плевен

Помня всичко. Помня разкопания град по времето на 80 години. Още в 3 часа се започваше огромното движение на коли. Имаше много работа за всеки. Да не остане някой с впечатление че симпатизирам на строя тогава. Това е съвсем друго нещо. Все пак ето ти една хубава статия за Плевен

И защо в тази статия не се споменава числото 370000 за жителите му ?

а дали пуканките запечатани  в пликчета за пукане с произход сащ не са гмо ?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Въпроса е че ГМО в стоките има и то отдавна. Ядем боклуци.

Предполагам, че се основаваш на статии от екоталибани и политически ентусиасти, според които генетичните подобрения автоматично намаляват хранителните стойности, че даже и вкуса на храните.

Същите глупости четяхме преди десетилетия за причиняващите тумор на мозъка мобилни телефони, ракообразуващите микровълнови, мутациите в следствие Чернобил и смътроносното пасивно пушене. После всичко това се оказа educated guess раздут хилядократно от хора търсещи внимание.

Най-нелепа беше легендата, че ваксините причинявали аутизъм. Отне десетилетия да се докаже, че е измишльотина и да отнемат лекарските права на автора.

ПП Ако те попитам на майтап кой от двата лимона е генетично модифициран, кой ще посочиш? Жокер - левият е по-скъп и е болен, въпреки третирането с пестициди.

organic-food-versus-gmo-food-lemons-whit

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 1 час, zemonti написа:

Предполагам, че се основаваш на статии от екоталибани и политически ентусиасти, според които генетичните подобрения автоматично намаляват хранителните стойности, че даже и вкуса на храните.

Същите глупости четяхме преди десетилетия за причиняващите тумор на мозъка мобилни телефони, ракообразуващите микровълнови, мутациите в следствие Чернобил и смътроносното пасивно пушене. После всичко това се оказа educated guess раздут хилядократно от хора търсещи внимание.

Най-нелепа беше легендата, че ваксините причинявали аутизъм. Отне десетилетия да се докаже, че е измишльотина и да отнемат лекарските права на автора.

ПП Ако те попитам на майтап кой от двата лимона е генетично модифициран, кой ще посочиш? Жокер - левият е по-скъп и е болен, въпреки третирането с пестициди.

хайде сега знаем че си в канада и си дезертьор! 

бялата мафия заблуждава много хора че са   безвредни но и дори тя признава че има шанс за даунсинроми  от ваксини и тнт 

преди 34 минути, Yvan Sergeev написа:

хайде сега знаем че си в канада и си дезертьор! 

бялата мафия заблуждава много хора че са   безвредни но и дори тя признава че има шанс за даунсинроми  от ваксини и тнт 

Говориш за ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, направено преди повече от век. До днес не са открити връзки, потвърждаващи такава вероятност. 

Ето от този вид овча наивност се хранят жълти медии, политици и тролове.

преди 42 минути, zemonti написа:

Ето от този вид овча наивност се хранят жълти медии, политици и тролове.

моята или твоята ?

то е ясно че ще си съгласен от тази сделка печели  само Канада

а ЕС стремглаво лети надолу към пропастта и не се знае до кога ще  съществува може и да има обесени  политици в края му 

може и да няма обесени а просто да си стане  ислямски халифат както са го планирали и просто да им резнат репичките .

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

моята или твоята ?

то е ясно че ще си съгласен от тази сделка печели  само Канада

Аре не съ пра'и на утепан!

Порови за доказателства в подкрепа на тъпотията ти ваксините, видя, че е мит и сега се правиш на недоразбрал.

Говори се за аутизъм от ваксините, за да се отклони вниманието от основния проблем - ваксините предизвикват алергии, при това процентът на успеваемост е доста висок.

преди 10 минути, badsector написа:

Говори се за аутизъм от ваксините, за да се отклони вниманието от основния проблем - ваксините предизвикват алергии, при това процентът на успеваемост е доста висок.

А замърсяванията на въздуха, какво предизвикват ?

Или алергиите предизвикани от ваксините се използват за прикриване на по-големия проблем - замърсяването на въздуха и заболяванията предизвикани от него ?

Замърсяването на въздуха няма пряка връзка с темата за ваксините. Докато темата за ваксините има връзка с темата за ваксините.

Всички тези легенди тръгват поради слабата мотивация на учените да се въздържат от не-надеждни публикации. 

1. На света има над милион учени, които отчаяно желаят да публикуват сензационно откритие тип "черупки от охлюви лекуват рак". На запад е добре позната практиката publish or perish като единствено средство за напредване в кариерата. За това четем статии в които се преразказват фантастични измишльотини.

publish-or-perish-towards-a-ranking-of-s

2. Производителите и политиците директно финансират именити учени да откриват слаби места в статистиките и да публикуват "данни" за заплахата от това, или ползата от онова.

3. Никой, никога не финансира проверка на вече направено проучване, освен, ако не влиза в конфликт с нечии интереси. За това е изключително рядко 100% изобличаване на дадено изследване както е в случая с ваксините.  Последното беше Dr Anna Ahimastos, чиито тотално изфабрикувани данни толкова злепоставят института и, че работодателите и директно се отричат от нея и се извиняват на медиите за публикуваните от тяхно име глупости за да избегнат дела.

Кви легенди бе! Те, легенди, легенди, ма истина! Иначе някой спомена за пуканките. Та, може и да не са ГМО но пък са пропити с палмово масло , което доказаха, че е вредно и канцерогенно. Хайде вие невъзвръщенците да си ги ручате сами тия боклуци! И пет пари не давам за търговски споразумения с Канада или САЩ. От как се помня жив, то не помня да съм си купил канадска или американска стока, та си мога и без такава!

преди 32 минути, Кумчо вълчооо написа:

Кви легенди бе! Те, легенди, легенди, ма истина! 

Поредният почитател на "Няма пушек без огън"?

преди 26 минути, zemonti написа:

Поредният почитател на "Няма пушек без огън"?

Ти къде си виждал пушек без огън???

Големи митове и червена пропаганда се носят за тези споразумения.

Сценария е същия когато плюха встъпването ни в ЕС и европейските пазари.

Всички страхове се оказаха пълни глупости, докато ползите са повече от очевидни.

Конретно за сЕТА /и митовете/  :

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/aleks-nestor-tova-che-gmo-produktite-sa-vkljucheni-v-seta-e-mit.html

и

http://www.dnes.bg/eu/2017/02/15/recheno-storeno-vizite-s-kanada-padat-priznavat-diplomite.332042,3

http://www.dnes.bg/politika/2017/02/16/evrokomisiiata-obori-gmo-to-na-bsp-za-seta.332167

Кефи ме обаче как пищят от червената антибългарска мафия, особенно г-жа Лъжа - Корнелия

:lol6:

Другия аспект който се сещам , и май не е споменаван... парадокса е че тези червени пропагандатори , лъжещи за ГМО-тата  ,  са същите които искат обръщане на България към някакви "евразийски" съюзи, като обаче не споменават че точно пък там правилата и контрола върху продукцията и ГМО е в пъти по слаб спрямо европейските , канадските и т.н.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Ти къде си виждал пушек без огън???

Мога да ти постна куп публикации, че земята е плоска, че правителствата крият контакти с извънземни, че производителите на горива умишлено прикриват безплатни източници на енергия....

С 2 думи: По политическите трибуни и жълтите медии има 99% пушек без почти никакъв огън. Овцете обаче рупат ли рупат. 

70-те: изчерпване на залежите от горива

80-те: радиационни отравяния от Чернобил 

90-те: мозъчни тумори от мобилни телефони

2000-те: глобално затопляне

10-те: вредата от ГМО 

преди 5 часа, zemonti написа:

2. Производителите и политиците директно финансират именити учени да откриват слаби места в статистиките и да публикуват "данни" за заплахата от това, или ползата от онова.

финансират си политиците левия джоб спонсор им е десния

ЕДИН ГОЛЯМ ВЪПРОС да те питам -

След като политиците са така добри да се грижат за световното човечество

след като се ваксинарт определен  брой хора  доброволно да речем  

zemonti

и децата му ако има деца

защо ги правят задължителни за всички

нали тези където са се ваксинирани не могат  да се заразят, а тези които не са ваксинирани  няма  от кого да се разболеят, защото другите са ваксинирани ?

преди 5 часа, zemonti написа:

1. На света има над милион учени, които отчаяно желаят да публикуват сензационно откритие тип "черупки от охлюви лекуват рак". На запад е добре позната практиката publish or perish като единствено средство за напредване в кариерата. За това четем статии в които се преразказват фантастични измишльотини.

Защо мислиш че  черупките  от охлюви не лекуват рак а мислиш че ваксините не разболяват от даун синдром и аутизъм ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.